AutoriusTema: Kovos menų palyginimo prasmė  (Skaityti 35512 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1688
  • Amžius: 51
  • Vieta: Klaipėda
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.nautilius.lt
Re: Kovos menų palyginimo prasmė
« Atsakyti #75 įjungtas: 2008 Vas 25, 21:39:01 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Pelke, negalvoji, kad klubai gali keistis?
Yla yra tokia, lankiau prieš šešis-tris metus vienam klube, tradicinį karatė, paskui parėjo kelis, bandžiau grįžt į tradicinio karatė klubą prieš dvejus metus, kelis tada atlaikė lygiai dvi treniruotes, tęsiau reabilitaciją kitus metus, ir per juos sugalvojau, kad noriu grįžt į  fudokaną, kur ir pradėjau. Dabar pusė metų ten ir esu, manau, ir liksiu. Todėl jau keturis metus nesu tradiciniame karate. O su pažengusiais lankau fudokane. Gal labai pasiplėšius ir su rinktine priimtų, tik kad man atsikelt septintai ryto - be šansų... Tada jau negult reikėtų, vis tiek durnai :angel:
Sorry už OT.

Ai aš juk nemoku pykti  :angel: tik nesupratau, kad tu praktiškai lygini ...  :-/
niekas manes neparklupdys ant kelių - kaip gulėjau , taip ir gulėsiu ...

Domcius

• Svečias
« Atsakyti #76 įjungtas: 2008 Vas 25, 22:43:25 pm »
Aj vistiek manau yra silpnesniu kovos meno saku, kurios labiau atkreipia i pshichine veikla, yra tokiu kur i fizine (tipo stipresnes) yra tokiu, kur ir i ta ir i ta. Kaip diskutavo sita tema pats sensejus Ilja Jorga, kad tai yra beprasmiska. ;]]]
« Paskutinis taisymas: 2008 Vas 25, 23:05:26 pm nuo Domcius »

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #77 įjungtas: 2008 Vas 25, 23:00:05 pm »
Manau, kad kovos menų palyginimo prasmė gali būti nebent analitinė. Tam tikra prasme senieji kovos menai yra atitinkamų šalių istorijos dalis. Taip pat galbūt įdomu palyginti kitus teorinius dalykus ir pan.

Tačiau jeigu lyginimas apsiriboja klausimu "kuris kovos menas kietesnis/efektyvesnis?", tada, manau, palyginimai nebetenka prasmės. Kadangi lyginant reikėtų atsiremti... į konkretų žmogų konkrečioje situacijoje (turint omenyje individualius fizinius duomenis bei psichologiją), be to, paliekant atsitiktinumo galimybę... Sunku įsivaizduoti tokį realų palyginimą, nes skirtingiems žmonėms skirtingose situacijose tas pats veikia skirtingai.
nu negi patiems neidomu palygint savo "mena "reliomis sparingo salygomis  :oops: su kito kovinio meno atstovu,juk tiek prakaito islieta per treniruotes ,juk tiek imituota kaip dubasinti artima savo  :punch:,juk ar neknieti suzinot ar tai visa veikia   :D juk liaudies ismintis sako ;kad uz viena musta ,du nemustus duoda  :senis:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #78 įjungtas: 2008 Vas 25, 23:06:52 pm »
Smauglys nesutinka su tuo, o aš esu tikra, kad karatė skirtas dubasinti tą, kuris nieko nelankė, šiuolaikiškais terminais šnekant. Tai taip, man būtų įdomu pasidubasinti su nieko nelankiusiais, ir esu tikra, kad būtų visai fun  :D O su kitais - tada prasideda, o pagal kokias taisykles, jei pagal vienų, vieni turės pranašumą, jei pagal kitų - kiti. Jei pagal jokias - bus mardabojus  :yeahhh: Ir vėl stilių nepalyginsi...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #79 įjungtas: 2008 Vas 25, 23:10:02 pm »
Aj vistiek manau yra silpnesniu kovos meno saku, kurios labiau atkreipia i pshichine veikla, yra tokiu kur i fizine (tipo stipresnes) yra tokiu, kur ir i ta ir i ta. Kaip diskutavo sita tema pats sensejus Ilja Jorga, kad tai yra beprasmiska. ;]]]

Jorga gal?

o į "silpnesnes" ar "stipresnes" kažin ar įmanoma skirstyti. Toj pačioj šakoj gali būti taktika puolamoji (atsiet, "stipri", agresyvi) ir taktika gynybinė (atsieit "silpna", išlaukiamoji).

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #79 įjungtas: 2008 Vas 25, 23:10:02 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #80 įjungtas: 2008 Vas 25, 23:24:34 pm »
Jorga gal?

o į "silpnesnes" ar "stipresnes" kažin ar įmanoma skirstyti. Toj pačioj šakoj gali būti taktika puolamoji (atsiet, "stipri", agresyvi) ir taktika gynybinė (atsieit "silpna", išlaukiamoji).
Jorga  :alus: Ale jau pasitaisė, berods...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Domcius

• Svečias
« Atsakyti #81 įjungtas: 2008 Vas 26, 14:25:33 pm »
Matai, truputi susiliejo klaviatura tai sumaisiau D su G ;DD

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #82 įjungtas: 2008 Vas 26, 17:15:15 pm »
Smauglys nesutinka su tuo, o aš esu tikra, kad karatė skirtas dubasinti tą, kuris nieko nelankė, šiuolaikiškais terminais šnekant.
Nu as mazai kas ismanau apie karate, bet man bus sunku tavo nuomone palaikyti  :D  o koks menas skirtas dubasinti ta, kuris kazka lanke ? :D
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #83 įjungtas: 2008 Vas 26, 17:19:46 pm »
Nu as mazai kas ismanau apie karate, bet man bus sunku tavo nuomone palaikyti  :D  o koks menas skirtas dubasinti ta, kuris kazka lanke ? :D
Nežinau tokių. Bet man atrodo, kad tu mano nuomonę kaip sykis ir palaikai?  :chmm:

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #84 įjungtas: 2008 Vas 26, 17:22:37 pm »
Smauglys nesutinka su tuo, o aš esu tikra, kad karatė skirtas dubasinti tą, kuris nieko nelankė, šiuolaikiškais terminais šnekant. Tai taip, man būtų įdomu pasidubasinti su nieko nelankiusiais, ir esu tikra, kad būtų visai fun  :D O su kitais - tada prasideda, o pagal kokias taisykles, jei pagal vienų, vieni turės pranašumą, jei pagal kitų - kiti. Jei pagal jokias - bus mardabojus  :yeahhh: Ir vėl stilių nepalyginsi...
Stripuli, kova yra kova. Jeigu pagal 'svetimas' taisykles neišeina kovoti ,tai ko tada vertas toks kovos menas?  :nezino:   Žinoma, aš nekalbu apie kraštutinumus (tarkim smūgiuotojas turi kovoti su grapleriu pagal graplingo taisykles   :punch:  ).
Bet viską galima sudėlioti taip ,kad abu galėtų panaudoti turimą arsenalą.

« Atsakyti #84 įjungtas: 2008 Vas 26, 17:22:37 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #85 įjungtas: 2008 Vas 26, 17:31:17 pm »
Tai gerai, sustatom boksiorą ir wing tsunistą :) Kovojam pagal bokso taisykles. Boksininkas turės pranašumą, ir tiek. Ir nieko čia naujo neišrasi. Kovojam pagal wing tsuno taisykles. Wing tsunistas turės pranašumą. Tada nebent priverst abu sparinguotis pagal aikido taisykles, gal ir pasimatytų, kuris pranašesnis...  :luztu:
O šiaip - šitaip stilių nepalyginsi ir basta. Nebent padaryt didžiulį klubo prieš klubą susitikimą, kai eina santykiu 1 kova bokso taisyklės, 1 wing tsuno, 1 bokso, 1 wing tsuno... Ir tai maždaug bus 50 ant 50, su kokiom retom netikėtos sėkmės išimtim, neturinčiom nieko bendra su paties stiliaus pranašumais ar trūkumais.
Vienintelis dalykas, ką atseit galima patikrinti - kuris stilius geriau psichologiškai ruošia mordobojui. Ir tai mano galva žmonės ateina su savo psichologiniu bagažu į bet kurį stilių, galbūt į tą, kuris garsėja stipriu psichologiniu paruošimu per kančias, ir susirenka iš karto stiprūs psichologiškai, ar bent jau tokie ten lieka, taip kad vėl - patikrinimas abejotinas gaunasi...
Jei tie stiliai ar šakos išliko iki šiol, jie visi jau yra pakankamai geri. Jei nebūtų pakankamai geri, būtų neišlikę, ir apie juos žinotume tik iš nuogirdų...

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #86 įjungtas: 2008 Vas 26, 17:34:08 pm »
O gal... tiesiog priversti abu kovoti be taisykliu? ;)
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #87 įjungtas: 2008 Vas 26, 17:36:48 pm »
Tai gerai, sustatom boksiorą ir wing tsunistą :) Kovojam pagal bokso taisykles. Boksininkas turės pranašumą, ir tiek. Ir nieko čia naujo neišrasi. Kovojam pagal wing tsuno taisykles. Wing tsunistas turės pranašumą. Tada nebent priverst abu sparinguotis pagal aikido taisykles, gal ir pasimatytų, kuris pranašesnis...  :luztu:
O šiaip - šitaip stilių nepalyginsi ir basta. Nebent padaryt didžiulį klubo prieš klubą susitikimą, kai eina santykiu 1 kova bokso taisyklės, 1 wing tsuno, 1 bokso, 1 wing tsuno... Ir tai maždaug bus 50 ant 50, su kokiom retom netikėtos sėkmės išimtim, neturinčiom nieko bendra su paties stiliaus pranašumais ar trūkumais.
Vienintelis dalykas, ką atseit galima patikrinti - kuris stilius geriau psichologiškai ruošia mordobojui. Ir tai mano galva žmonės ateina su savo psichologiniu bagažu į bet kurį stilių, galbūt į tą, kuris garsėja stipriu psichologiniu paruošimu per kančias, ir susirenka iš karto stiprūs psichologiškai, ar bent jau tokie ten lieka, taip kad vėl - patikrinimas abejotinas gaunasi...
Jei tie stiliai ar šakos išliko iki šiol, jie visi jau yra pakankamai geri. Jei nebūtų pakankamai geri, būtų neišlikę, ir apie juos žinotume tik iš nuogirdų...
Nieko nesupratau   :nezino:   Kokios dar "bokso taisyklės", "wingtsun taisyklės"?   :banging:   Aš kalbu apie kovą
Jeigu kovot pagal ,taip vadinamas "wingtsun taisykles" ,tai tada kova turi vykti be apribojimų kol vienas pasiduos. Smūgiai galimi į bet kurią kūno vietą. Tu tikrai manai ,kad boksininkas pagal tokias taisykles negali kovoti?   :O  
Kartoju, aš nekalbu apie nekontaktinius pasibaksnojimus ir pan. Aš kalbu apie kovą tarp dviejų individų. Sparingui galima ,tarkim, uždraust kai kuriuos smūgius. Viskas. Abu kovoja be pirštinių (boksininkas be pirštinių dirbt gali ,o wingtsunistui su boksininko pirštinėm yra sunku. Kaip tu ranką užgriebsi su tokiom pirštinėm?   :rolleyes:   ). Kas čia neįmanomo? Nesuprantu. Paaiškink   :angel:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #88 įjungtas: 2008 Vas 26, 17:37:36 pm »
O gal... tiesiog priversti abu kovoti be taisykliu? ;)
Ir laimės tas, kuris psichologiškai bus geriau pasiruošęs kovoti be taisyklių ir kirs pirmas, be atodairos. Į akį, į kelio girnelę, dar bile kur... Bet ar tikrai to ruošia stilius? Ar pats žmogus?

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #89 įjungtas: 2008 Vas 26, 17:40:30 pm »
Ir laimės tas, kuris psichologiškai bus geriau pasiruošęs kovoti be taisyklių ir kirs pirmas, be atodairos. Į akį, į kelio girnelę, dar bile kur... Bet ar tikrai to ruošia stilius? Ar pats žmogus?

Nu. O esmė ne tame, kas laimėtų? Ar mes vertiname visus faktorius - įtaką sveikatai, individo psichologiniam stabilumui, judesio grožiui ir kultūrai (trūkstamą įrašyti) ? Tai čia jau olimpiada arba choreografijos konkursas. "Šokis su kardais" ir tiek.

Neįmanoma lyginti jau bent jau dėl to, kad vertintojai kriterijus renkasi skirtingus. Jei būtų kitaip - visi treniruotumės vienoje salėje ;)
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

« Atsakyti #89 įjungtas: 2008 Vas 26, 17:40:30 pm »