AutoriusTema: Kovos menų palyginimo prasmė  (Skaityti 34907 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Kovos menų palyginimo prasmė
« įjungtas: 2008 Vas 19, 13:02:42 pm »
Dauguma ginčijasi, koks kovos menas ar stilius yra stipresnis? Ir paprastai tas ginčas lieka neišspręstas, tai yra beprasmis. Suprantama didžiulė kiekvieno individo įtaka. Bet nuo to skirtumai gi nedingsta tarp kovos menų. Man asmeniškai šis ginčas labai svarbus, kad geriau pažinti savo kovos meną, visapusiškiau įvertinti pliusus ir minusus. Ar reikia lyginti vieną kovos meną su kitu, kad jį suvokti pilnai? Ar galiu sakyti, kad aš įvaldžiau ir suprantu tarkim karate, jei nepalyginu su kitais menais, nepatikrinu sparinge prieš kitus stilius? Kokia Jūsų nuomonė?
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1688
  • Amžius: 51
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.nautilius.lt
Re: Kovos menų palyginimo prasmė
« Atsakyti #1 įjungtas: 2008 Vas 19, 13:08:27 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Dauguma ginčijasi, koks kovos menas ar stilius yra stipresnis? Ir paprastai tas ginčas lieka neišspręstas, tai yra beprasmis. Suprantama didžiulė kiekvieno individo įtaka. Bet nuo to skirtumai gi nedingsta tarp kovos menų. Man asmeniškai šis ginčas labai svarbus, kad geriau pažinti savo kovos meną, visapusiškiau įvertinti pliusus ir minusus. Ar reikia lyginti vieną kovos meną su kitu, kad jį suvokti pilnai? Ar galiu sakyti, kad aš įvaldžiau ir suprantu tarkim karate, jei nepalyginu su kitais menais, nepatikrinu sparinge prieš kitus stilius? Kokia Jūsų nuomonė?

Idomu kada gimė šis klausimas? Prieš ar po KK gimtadienio?  :D
niekas manes neparklupdys ant kelių - kaip gulėjau , taip ir gulėsiu ...

Atsijungęs Vitiokas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 1962
  • Amžius: 39
  • Бандито

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Jiu jitsu grappling, MMA - Smauglys
« Atsakyti #2 įjungtas: 2008 Vas 19, 13:16:16 pm »
Idomu kada gimė šis klausimas? Prieš ar po KK gimtadienio?  :D

:D man kad Smaugli sis klausimas kamuoja jau nuo senu laiku. o gal is tikro gerokai paveike KK gimtadienis, kad jis nusprende isklausyti kitu nuomone. :)

Man atrodo kad palygint kovu mena nera jau taip ir lengva, net jei mums atrodo kad vienoje situacijuoje vienas kovu menas yra pranesesnis uz kita, bet kitoj situacijoje gali buti visiskai atvirksciai.
Размах на рубль — удар на копейку...
А я наказываю, жестоко наказываю...
Я злой. Но память у меня плохая. И никуда я ничего не записываю. Могу отомстить, забыть, потом снова отомстить...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #3 įjungtas: 2008 Vas 19, 13:23:02 pm »
Man atrodo kad palygint kovu mena nera jau taip ir lengva, net jei mums atrodo kad vienoje situacijuoje vienas kovu menas yra pranesesnis uz kita, bet kitoj situacijoje gali buti visiskai atvirksciai.

Va teoriškai palygint ir yra lengviausia, o kas liečia praktikos... kuo daugiau praktikos tuo geriau...   :P

Atsijungęs Ruta

• VIP narys
  • 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2006
  • Žinutės: 736
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #4 įjungtas: 2008 Vas 19, 14:41:33 pm »
Man rodos, kad galima įvaldyti ir suprasti kovos meną ir be lyginimų su kitais. O lyginimas tik parodo to kovos meno padėtį tarp kitų kovos menų, to kovos meno pritaikymo galimybes. Bet nuo to lyginimo pažintas kovos menas nepasikeis.
"Neskubėk. Nesirūpink. Čia esi tik trumpam. Tad būtinai stabtelk pauostyti gėlių." Walter Hagen

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2008 Vas 19, 14:41:33 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #5 įjungtas: 2008 Vas 19, 15:15:02 pm »
Smaugly, kadangi karatė buvo sukurta taikyti prieš žmones, neišmanančius jokio kovos meno, tame tarpe ir paties karatė, tai sakyčiau, kad nesisparingavus su kitų kovos menų atstovais, karatė vis viena įvaldytas.
Užtat aš po KK gimtadienio ir simbolinės kovos su Raimiu galiu pasakyt, kad apskritai tarpstilinės kovos velniškai naudingos. Ir be abejonės prideda pliusų praktikuojant savą kovos meną. Kitaip gi ir būti negali... 

« Paskutinis taisymas: 2008 Vas 19, 15:16:39 pm nuo stripulis »
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #6 įjungtas: 2008 Vas 19, 15:54:16 pm »
Smaugly, kadangi karatė buvo sukurta taikyti prieš žmones, neišmanančius jokio kovos meno, tame tarpe ir paties karatė, tai sakyčiau, kad nesisparingavus su kitų kovos menų atstovais, karatė vis viena įvaldytas.
Užtat aš po KK gimtadienio ir simbolinės kovos su Raimiu galiu pasakyt, kad apskritai tarpstilinės kovos velniškai naudingos. Ir be abejonės prideda pliusų praktikuojant savą kovos meną. Kitaip gi ir būti negali... 

Karate buvo kuriamas kovai su ginkluotais užpuolikais. Todėl ir kovos distancija pakankamai didelė, ir oi-tsuki smūgių su žingsniu populiarumas karate klasikoje...

:D man kad Smaugli sis klausimas kamuoja jau nuo senu laiku. o gal is tikro gerokai paveike KK gimtadienis, kad jis nusprende isklausyti kitu nuomone. :)
...
Aš visada išklausau kitų nuomonę :angel:
« Paskutinis taisymas: 2008 Vas 19, 15:59:51 pm nuo Smauglys »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #7 įjungtas: 2008 Vas 19, 15:59:10 pm »
Ar galiu sakyti, kad aš įvaldžiau ir suprantu tarkim karate, jei nepalyginu su kitais menais, nepatikrinu sparinge prieš kitus stilius? Kokia Jūsų nuomonė?
Mano poziuriu yra 3 pagrindinai dalykai pagal kurius galima spesti apie kovos mena. 

1) Psichologinis/dvasinis paruosimas - sunki fiz. pratimai kurie apkrauna ne tik kuna bet ir psichika, skausmo ir baimes kontrole, sparingai.
2) Igudziu lavinimas                      - tai yra minkstas darbas, parnerio ir distancijos jausmo lavinimas, kuno jautrumo lavinimas,intuicijos lavinimas ir .t.t
3) Fizinis paruosimas                     - Musu kunas turi paruostas, gera darba negalima atlikti be gero instrumento :)

Ismesi bent viena dalyka ir kovos nebus  :-(  Jeigu i tavo karate treneruotes ieina sitie 3 dalykai, tai tau karate pilnai pakanko :)

Apie sparingus: jeigu sparingi naudojami tam kad patikrinti technika, nemanau kad jie naudingi , jeigu sparingi naudojami tam kad patikrinti kaip veikia musu psichika dirbant su kitais kovos menu atstovais - jie yra labai naudingi !!!   
« Paskutinis taisymas: 2008 Vas 19, 17:56:09 pm nuo denis »
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #8 įjungtas: 2008 Vas 19, 16:16:36 pm »
Nu va, ką bylosiu  :senis: :D . Visi palyginimai yra reliatyvizmas. Kažkada žmonėms nelabai turbūt rūpėjo kažką lyginti. Priežastys:
- Kovos menai buvo būdingi vienam regionui, tad mokytis kito nebuvo daug galimybių (arba nebuvo pasirinkimo, arba "dėl patriotizmo");
- Žmonėms kovos įgūdžiai buvo priemonė išgyventi, o ne "patikrinti žinias". Juk kariniu požiūriu visada geriau išvengti konflikto (ir galimų aukų). "Rungtynės" - vėlesnis dalykas, iš kurio vėliau išsivysto arba sportas, arba šou.

Bet, t'sakant, vaikystėje mums gražiausia ir geriausia buvo mama (be jokių išlygų), o vėliau supratome, kad gražių moterų aplink - neišbandoma galybė... o išbandyti vis tiek norisi...  :D

Jeigu savo meno palyginimai per praktiką su kitais menais  pagrįsti ambicijomis ir išankstinėmis nuomonėmis, priedo dar ir maža praktika - tai doro iš to turbūt nebus.  :nezino:

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #9 įjungtas: 2008 Vas 19, 17:52:09 pm »
Įkišiu ir aš savo trigrašį.... Kuo toliau "judu", tuo mažiau suprantu kas tai yra "kietas", "Kiečiausias", "geriausias" ir t.t.

Kai tik pradėjau lankyti boksą, gradacija buvo daug paprastesnė - buvo tie kam AŠ galėjau duot į nosį, buvo tie kas MAN galėjo duoti į nosį.  :yeahhh:

Gal... tiesiog neverta lyginti?  :-/

Palyginimas svarbus žurnalistui, svarbus pradedančiam mokintis (renkantis dojo, kluba, miško aikštelę, ar kas tai bebūtų), svarbus kovos menų snobui renkančiam bibliotekines žinias ir nežinančio kuom kvepia maišas, ir koks jausmas būna po gero sparingo. O pagrindas lieka tas pats - laimėjimas kovoje (o universalesnio mato lyginimui aš dar nežinau) tai: 70 proc. sėkmė, 25 proc. sunkaus darbo ir 5 procentai stiliaus ypatybių. Beje, labai ir labai didelę reikšmę mano asmenine nuomone turi ir Mokytojas, Treneris (vadinkit kaip kam labiau patinka) kaip asmenybe. Sugebantis uždegti, (jei reikia) paguosti, patarti ir tiesiog mokyti, perteikti žinias.
« Paskutinis taisymas: 2008 Vas 19, 17:58:01 pm nuo Skeptikas »
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

« Atsakyti #9 įjungtas: 2008 Vas 19, 17:52:09 pm »

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #10 įjungtas: 2008 Vas 19, 18:16:44 pm »
Kai nenori, ar negali palyginti- tai kaip tada galima šnekėti apie patirtį?

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #11 įjungtas: 2008 Vas 19, 18:20:22 pm »
Kai nenori, ar negali palyginti- tai kaip tada galima šnekėti apie patirtį?
o kaip tu nori palyginti kovos menus  :D ? pagal kokius kriterijus ?
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #12 įjungtas: 2008 Vas 19, 18:24:29 pm »
Na vasara manau patikrinsim ir tave  :D

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #13 įjungtas: 2008 Vas 19, 18:30:11 pm »
Na, galim kovos menus palyginti taškų forma. Pabandom: Taškų maksimumas – 5.
                          Smūgiai rankomis  Smūgiai kojomis Smūginės technikos efektyvumas Parteris Specifinės kovos priemonės Suma
Karate (bendrąja        4                        5                    4                                       1                  5                              19
prasme)
Kunf -Fu (WC, WT      4                        4                    4                                       1                    5                             18
ir.t.t)
Boksas                      5                        0                    5                                       0                   5                             15
Imtynės (Judo,
gr. Rom. ir t.t)            1                        1                    1                                       3                    5                             11
Kovos menai,
naudojantys ginklą       1                        1                    1                                       0                   5                              8

Čia tik mano subjektyvi nuomonė. Specialiai neįtraukiau kai kurių kovos menų, nes juos dar turi patikrinti laikas. Neįtraukiau ir MMA stiliaus kovos menų, nes jiems dar anksti pretenduoti į klasiką, juolab jų labai daug rūšių.
Labai nepeikit. :angel: Paprasčiausiai šis postas gali būti atramos taškas diskusijai  :barnis:
« Paskutinis taisymas: 2008 Vas 19, 18:33:37 pm nuo Raimis »
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #14 įjungtas: 2008 Vas 19, 18:35:00 pm »
Na vasara manau patikrinsim ir tave  :D
Nu jeigu bus kam tikrinti po raftingo  :luztu:

« Atsakyti #14 įjungtas: 2008 Vas 19, 18:35:00 pm »