DABAR PRAŠAU PARARODYTI, KUR AŠ RAŠIAU, KAD AIKIDO FILOSOFI6KESNIS UŽ KITUS RYTŲ KOVOS MENUS 
p.s. Apie aikido principus galėsim kalbėti Aikido temoje.
prašau (o apie principus galim kalbėt ir čia, nes tai sudaromoji kovos meno dalis, taip kad į temą)
"Tai va filosofija, pagrindinė idėja ir sukuria visas tolimesnes pasekmes ir t.t. Misticizmo irgi jokio nėra, yra tik idėja, kad pvz Aikido galima nugalėti priešininką išnaudojant jo inerciją, disbalansą ir t.t. Kaip ir Dziudo yra ta idėja. Skirtumas tas, kad Aikido nėra varžybų, raiškia nereikia žūt būt laimėti, reiškia gali nepulti. Dziudo (sportiniam variante) jei nepulsi gausi Shido.
Ir pakeliui į čempiono vardą mes pametam pačią dziudo filosofiją, pačią šio kelio esmę "Švelnus kelias" ."
kiek supratau, aikido šios filosofijos nepameta, vadinasi, yra filosofiškesnė už kitą rytų kovos meną dziudo. DABAR. šiais laikais.
tu vis rašai - aš to nerašiau, aš ano nerašiau. bet iš tavo parašymo kyla loginės išvados. logika lyg visiem vienoda galioja, ar pas tave ji kažkokia ypatinga ir nuosava?
plius - nuo kada visai žmonijai bendros žmogaus kūno reakcijos į tam tikrus veiksmus vadinamos mistine pagrindine idėja ir prilyginamos kažkokios atskiros kovinės sistemos filosofijai? VISUR galima nugalėti priešininką, panaudojant jo disbalansą. Tokia fizika, mechanika, kas nori. Gatvėj pakiši padnožkę ir nugalėsi priešininką, panaudojant jo disbalansą. Ar iš to galima kurti filosofinę sistemą? Manau, nelabai. Gali tik įrodyt fizikos dėsnius. Tai kodėl ją galima kurti aikido?