Čia dabar tu nuvinguriuoji nuo esmės.

Galim vadinti "mokomės jėgos vektorių, poveikio kampų, pajusti priešininko ketinimą, balansą" ar forumiečių žargonu "baletas". Esmė, kad nėra kovinės naudos.
Gali 7 metus mokytis XIVa. lygio Europos medicinos, nepriimti naujovių, bet ar tai medicina?
Na kokių naujovių aš vis bandau suprasti. Naujovė tai yra Aikido lyginant su Boksu, nes boksui 1000 metų, o Aikido tik 100

Aš aišku galiu kalbėti tik iš savo pozicijų, bet turiu Kovos menuose patirties 19 metų dabar (žinoma ne tiek kie jūs, bet visgi...) ir atsakingai sakau, kad matau, kaip evoliucionuoju, ir kaip Aikido puikiai papildo judo, tiksliau judo vadinčiau vidurine (praktine mokykla), o Aikido aukštąja, suteikiančia kitą perspektyvą. Niekad neturėjau planų būt profesionaliu kovotoju, bet visą gyvenimą esu kartu su kovos menais ir juose matau daug daugiau nei ringą. Bet tam kad suprast, reikia pasistengti priimti tai kas duodama, o ne daryti išankstines išvadas. Ir nesu aš naivus aikidoka pradėjęs treniruotis nuo Aikido ir įsivaizduojantis, kad aš didis kovos menininkas, teko būt ir Judo ir Sambo prizininku ir čempionu Lietuvos, todėl žinau ir ką reiškia kova. Visą šitą rašau, nes kartais jaučiuos kaip durnelis, rašydamas vieną ar kitą, ir atsiremdamas į mmistų sieną - maždaug ateik pakovosim pagal muaithai taisykles į sparingą ir tada išsiaiškinsim koks tu aikidoka.

Ateikit į pelėdą ir pakovosim pagal Aikido taisykles, galėsit mušt tik dideliais lankais ir reiks bėgioti į mane ištiestom rankom

Nu va išsiliejau