Niekad nesakiau, kad boksininkai lievakai, ne taip mane supratai.
Visos filosofijos turi savo ištakas ir pagrindą. Davimas į galvą be filosofijos yra tiesiog davimas į galvą, tą galima padaryti ir nesitreniruojant. Kai kurie kaimo žmonės dirba visą gyvenimą ir su šakėm atvanotų ne vieną sportininką ar menininką ar vadink juos kaip nori. Taip Kovos menų pagrindas ir yra filosofija. Praktika yra dėlioti plytas, čia yra rimtas praktinis darbas, bet žmonijos progresas sutikime vykste ne dėl tų kurie dėlioja plytas.
Filosofiniu pagrindu nėra pildomos spragos, O tai ir yra pagrindas viso to kas daroma.
Idėja - pastatyti namą.
statybininkas, kuris galvoja kad užtenka sudėlioti plytas labai klysta, norrs aišku statybininkai žino, kad plytas dėlioti reikia pagal planą, o prieš tai kažkas tą planą padarė, o dar kažkas sukūrė visus tuos skiedinius ir armatūras, o dar kažkas sugalvojo naujas technologijas , dar kažkas sukūrė traktorių. Visas tas mūsų praktikų statybininkų darbas būtų neįmanomas bė tų filosofų, kurie neturi praktikos, o sėdi ir kuria vidaus degimo sistemas, tiksliau jis būtų kitoks.
Nu nežinau ar ta metafora kam nors bus aiški, bet koks skirtumas

Tai va filosofija, pagrindinė idėja ir sukuria visas tolimesnes pasekmes ir t.t. Misticizmo irgi jokio nėra, yra tik idėja, kad pvz Aikido galima nugalėti priešininką išnaudojant jo inerciją, disbalansą ir t.t. Kaip ir Dziudo yra ta idėja. Skirtumas tas, kad Aikido nėra varžybų, raiškia nereikia žūt būt laimėti, reiškia gali nepulti. Dziudo (sportiniam variante) jei nepulsi gausi Shido. Ir pakeliui į čempiono vardą mes pametam pačią dziudo filosofiją, pačią šio kelio esmę "Švelnus kelias".
Bokse tokios filosofijos mano žiniomis niekad nebuvo, ir tai galbūt nėra blogai iš techninės pusės, bet filosofinio pagrindo nėra, tame ir skirtumas.
Dar man patiko vienas rytų išminties perlas : Nori išmokti žaloti, prieš tai išmok gydyti. Tai parodo visapusiškumo idėją. Ne į galvą duoti yra esmė.