AutoriusTema: Kas yra tas kovos menas?  (Skaityti 90331 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • Lytis: Vyras
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kas yra tas kovos menas?
« Atsakyti #180 įjungtas: 2009 Spa 28, 17:57:30 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Tai kendo- tik mosavimasis lazdomis kaip ir aktorinis karatedo? Juk abu baigiasi do...Tai abiejuose siekiama tik saviugdos tikslu ir jokiu kovos menu ten nekvepia? Ar net smirda?  :chmm: O kuom karate specializacija neleidzia diskutuoti tokiose temose? Kendo gal kovos menu virsune? Ir tik todel, kad Jus ji praktikuojat? Na, nereikia buti pastabiu, jog kendo- aplamai toli toli nuo kovos menu visomis prasmemis( atgyvenus disciplina, nes niekas kardu nesinesioja, per daug apsaugu ir t.t.) . Net aktorinis karate kartais atrodo rimciau...Kas kita kendziutsu...Bet, kaip ir kazkur minejote, juom niekas-beveik- nebeuzsiimineja. Tai kas cia gaunasi?   :chmm: Darote kazka vardan darymo, ar kaip cia?

Nu ačiū už nuomonę, labai įdomi  :oho: Tik kur sakyta, kad kendo - kovos menų viršūnė? Kokie čia kvapai ir smirdesiai? gal dar kartą perskaitytumėt, apie ką rašiau, jei jums nesunku  :oops:

Aš nežinau, kas tas "aktorinis karatedo", o kendo gali būti tegu ir mosavimasis lazdomis, jei jau taip kažkam atrodo.  :nezino:
« Paskutinis taisymas: 2009 Spa 28, 18:04:48 pm nuo kensen »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #181 įjungtas: 2009 Spa 28, 20:16:05 pm »
idomu idomu... mintis tavo gal ir idomi bet visvien nelabai isikirtau  :chmm:
nevarau as ant wing tsun kaip sistemos, as kritikuoju ta situacija, kuri yra susiklosciusi dabar Lietuvoje... kai piaras yra kelis kilometrus nutoles nuo realybes...
jei tik atsirastu sezonines varzybos wing chun'o as dalyvauciau stopudovai, ir ne del to kad medali parsiverzt, o del to kad savo pasiekimus ir technika realiai patikrinti... juk taip smaugu varzybose buna, susipazysti su chebra is kitu miestu, susidraugauji, alaus nuvarai atsigerti, atsiranda motyvacija toliau treniruotis... as ta norejau pabrezti..
o apie ka tu dainiux kalbejai?
Susipazint tam, kad nuvaryt isgert alaus- nereikia!x :D :D :D Ka turejau omenyje? "Svogeriska" poziuri i kai kuriu zmoniu bendravima, + ir - dalybas KK ir t.t.
Kensen- tikiu, jog esate issilavines zmogus ir nereikia aiskiai visko destyti- negraziai gali viskas nuskambeti- ir suprasite, ka norejau parasyt tarp eiluciu...O kurias Jusu vietas as komentavau- isskyriau kitokiu sriftu Jusu pasisakymuose ( apie do ir jutsu, apie " todel specializacija svarbu-Jusu citata- ir toliau- jei ziuret tuo kampu, tai keistai atrodo tie gincai tarp aktoriu ir muzikantu karatistu ir aikidistu.- citatos - Jusu citatos pabaiga.)
Kodel karate ar aikido yra ne tos specializacijos,   kuriu atstovai negali kalbeti tokia tema?
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #182 įjungtas: 2009 Spa 28, 22:18:17 pm »
Turite pomėgį iš konteksto ištraukti vieną frazę, tai ir yra jūsų problema :) Manau puikiai paaiškinta viskas, jei perskaitysite paskutinį sakinį tame poste.
Paskutinis sakinys "ne į galvą duoti yra esmė" man nieko nepaaiškina, nors ir norėjau įtraukt jį į citatą. Ką tai turi bendra su teiginiu, kad "davimas į galvą be filosofijos blogai"?
žodžiu, tamsta teigiate, kad į galvą galima duoti tik be filosofijos, todėl duoti į galvą išvis nereikia kovos MENUOSE? o kur reikia duoti, kad būtų filosofiškai giliamintiška? į korpusą smūgiai jau bus filosofiniai ar vis dar ne? ar ir į korpusą ne esmė, esmė į orą?  :laikr:
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #183 įjungtas: 2009 Spa 28, 22:49:51 pm »
Susipazint tam, kad nuvaryt isgert alaus- nereikia!x :D :D :D Ka turejau omenyje? "Svogeriska" poziuri i kai kuriu zmoniu bendravima, + ir - dalybas KK ir t.t.
Kensen- tikiu, jog esate issilavines zmogus ir nereikia aiskiai visko destyti- negraziai gali viskas nuskambeti- ir suprasite, ka norejau parasyt tarp eiluciu...O kurias Jusu vietas as komentavau- isskyriau kitokiu sriftu Jusu pasisakymuose ( apie do ir jutsu, apie " todel specializacija svarbu-Jusu citata- ir toliau- jei ziuret tuo kampu, tai keistai atrodo tie gincai tarp aktoriu ir muzikantu karatistu ir aikidistu.- citatos - Jusu citatos pabaiga.)
Kodel karate ar aikido yra ne tos specializacijos,   kuriu atstovai negali kalbeti tokia tema?

Gerbiamasai, aš turėjau omeny, kad specializacija eina pirmiau universalumo. Jei aš noriu papildomai mokytis , tarkim, karate, tai turiu pirma labai gerai pasirengti savoj specializacijoje.

Toliau, labai arogantiška kalbėti apie savo užsiėmimą kaip viršūnę. Tipo, "mano menas geriausias, nes AŠ jį mokausi/mokau". Juokai ir tiek. :D

Karate ir aikido paėmiau tik sąlyginai. Vietoj jų galėjo būti bet kokios kitos sistemos. Esmė - visi yra menai, nėr ko priekaištauti. Aktorius gali nemokėti tapyti, tapytojas - šokti. Bet ar dėl to jie mažesni menininkai?

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #184 įjungtas: 2009 Spa 29, 08:05:04 am »
Paskutinis sakinys "ne į galvą duoti yra esmė" man nieko nepaaiškina, nors ir norėjau įtraukt jį į citatą. Ką tai turi bendra su teiginiu, kad "davimas į galvą be filosofijos blogai"?
žodžiu, tamsta teigiate, kad į galvą galima duoti tik be filosofijos, todėl duoti į galvą išvis nereikia kovos MENUOSE? o kur reikia duoti, kad būtų filosofiškai giliamintiška? į korpusą smūgiai jau bus filosofiniai ar vis dar ne? ar ir į korpusą ne esmė, esmė į orą?  :laikr:
Jeigu iš ano posto neaišku, kas norėta pasakyti, tai reiškia ir nebandoma suprasti, todėl tolimesnė diskusija nereikalinga.
Jeigu aišku ir tik norima pasikabinėti prie žodžių, tai tolimesnė diskusia nereikalinga.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #184 įjungtas: 2009 Spa 29, 08:05:04 am »

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #185 įjungtas: 2009 Spa 29, 08:51:54 am »
Ar čia tik aš vienas (supraskit kvailys :oops:) bandau surasti bendrus požiūrio taškus? :-/
Matot iki ko daveda vedybinis gyvenimas... :crazy:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #186 įjungtas: 2009 Spa 29, 15:43:18 pm »
Jeigu iš ano posto neaišku, kas norėta pasakyti, tai reiškia ir nebandoma suprasti, todėl tolimesnė diskusija nereikalinga.
Jeigu aišku ir tik norima pasikabinėti prie žodžių, tai tolimesnė diskusia nereikalinga.
Man neaišku, bet ne dėlto, kad nebandau suprasti, o dėlto, kad neaišku. Ir jei tau neaiškus mano klausimas, bandau aiškiau: kaip filosofiškai muštis?
Paaiškinu, kas man neaišku - kai ateinu į treniruotes, mokausi sužaloti žmogų, suteikti jam stiprų skausmą. Kur čia įkišti filosofiją? Ar aš taikyčiausi galvon, ar į kelio girnelę, ar šlaunin, ar dar kur nors - treniruotėmis siekiu išmokti žaloti.
Ar būna kitaip? Va kas man neaišku.

pataisomo optimisto citata "Misticizmo irgi jokio nėra, yra tik idėja, kad pvz Aikido galima nugalėti priešininką išnaudojant jo inerciją, disbalansą ir t.t. Kaip ir Dziudo yra ta idėja. Skirtumas tas, kad Aikido nėra varžybų, raiškia nereikia žūt būt laimėti, reiškia gali nepulti. "
trumpai tariant - filosofai tie, kurie nenori sužaloti priešininko?
aš rimtai nesuprantu. be bajerio.

« Paskutinis taisymas: 2009 Spa 29, 15:50:58 pm nuo stripulis »
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #187 įjungtas: 2009 Spa 29, 15:52:40 pm »
Ar čia tik aš vienas (supraskit kvailys :oops:) bandau surasti bendrus požiūrio taškus? :-/
Matot iki ko daveda vedybinis gyvenimas... :crazy:

Jums vidutinio amžiaus krizė, mosjė  :senis:

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #188 įjungtas: 2009 Spa 29, 15:57:08 pm »
Man atrodo, kad per pavyzdžius lengviau paaiškint, bet gal ne visiems tai priimtina.
O aš nesuprantu ko tu nesupranti? Jei per treniruotę bandai išmokt mušti į girnelę tai to ir bandai išmokti, nematau problemos. Jokio pakazūchinio dvasingumo pas mane nėra, tiesiog aš bandau paaiškinti kad Do pagrindas yra filosofija iš kurios išplaukia tam tikras požiūris ir tam tikri principai. Filosofiškai muštis aš nerašiau, ir apie davimą į galvą filosofškai aš nerašiau.
Aš rašiau, kad mes mokomės dalykų, kurie išplaukia iš tam tikros filosofijos, paprasčiau tariant iš tam tikrų nuostatų, kurios tame kovos mene yra įkūnytos.
O į galvą kad duoti nereikia to mokytis, galima duoti ir taip.
Nežinau kaip paprasčiau paaiškinti.
Ir paklausiu tada, jei pačią domina kitų požiūris, tai kodėl vietoj to kad pasigilint į tai kas parašyta reikia pakartoti daug kartų jau rašytą savo nuomonę, vietoj paprasčiausio pasigilinimo į kito nuomonę.
Problema yra štai kur, mes visi žiūrim į tą patį daiktą iš skirtingo taško, ir kol nesugebėsim pakilti aukčiau savo požiūrio taško, tol ginčysimės kokios spalvos rutuliukas... :

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #189 įjungtas: 2009 Spa 29, 16:11:36 pm »
O dar čia man iškilo tokių klausimėlių kolegoms...

Kas tas yra dvasingumas?
Kaip tas dvasingumas pasireiškia kovos menuose?
Ir... ar tas dvasingumas ir dvasingumas kovos menuose tas pats, ar kažkas niekaip nesusiję?

« Atsakyti #189 įjungtas: 2009 Spa 29, 16:11:36 pm »

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #190 įjungtas: 2009 Spa 29, 16:25:29 pm »
Kas tas "dvasningumas"?  :chmm:
Yra kovos menuose kažkokios moralinės nuostatos, brandus (ar nelabai) požiūris, apmąstytas patyrimas. Gal iš to susidedančią kokybę kažkam ir patogu vadinti ateit dvasingumu.

Bet šiaip ši sąvoka, kaip ir daugelis kitų neapibrėžiamų dalykų, dažnai yra tik mulkinimas kitų ar paties savęs.  :ne:
« Paskutinis taisymas: 2009 Spa 29, 16:27:20 pm nuo kensen »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #191 įjungtas: 2009 Spa 29, 17:05:45 pm »
Aš rašiau, kad mes mokomės dalykų, kurie išplaukia iš tam tikros filosofijos, paprasčiau tariant iš tam tikrų nuostatų, kurios tame kovos mene yra įkūnytos.
Nūs, po truputį prisikasam prie esmės, man rods. Tai dabar prašyčiau surašyti tas "tam tikras nuostatas", įkūnytas pavyzdžiui aikido. Kad nebe iš tuščio į kiaurą, o su faktais. Tinka? Sakykim, tradicinio karate shotokan nuostatos plius minus įkūnytos Funakoshi kodekse, kuris čia kažkur įdėtas, tiesa? O kokios aikido nuostatos?

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #192 įjungtas: 2009 Spa 29, 17:13:58 pm »
Nūs, po truputį prisikasam prie esmės, man rods. Tai dabar prašyčiau surašyti tas "tam tikras nuostatas", įkūnytas pavyzdžiui aikido. Kad nebe iš tuščio į kiaurą, o su faktais. Tinka? Sakykim, tradicinio karate shotokan nuostatos plius minus įkūnytos Funakoshi kodekse, kuris čia kažkur įdėtas, tiesa? O kokios aikido nuostatos?
Apskritai visos senovinės rytų kovos menų mokyklos turėjo savo taisykles, nuostatas ir tam tikrą elgesio kodeksą. Beje net zonoj ir ten yra tam tikros "poniatkės" :-)
« Paskutinis taisymas: 2009 Spa 29, 17:25:45 pm nuo Smauglys »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #193 įjungtas: 2009 Spa 29, 17:23:25 pm »
Apskritai visos senovinės rytų kovos menų taisyklės turėjo savo taisykles, nuostatas ir tam tikrą elgesio kodeksą. Beje net zonoj ir ten yra tam tikros "poniatkės" :-)
Tai neabejoju, bet va, kiek suprantu, pataisomas optimistas teigia, kad DABAR, o ne senovėje, aikido yra tam tikros nuostatos, darančios šį kovos meną filosofiškesniu už kitas tiek rytų (dziudo), tiek tuo labiau vakarų (boksas) kovines sistemas. Tai man ir įdomu, KOKIOS jos.
Taip labai paviršutiniškai fudokan esminė nuostata - karatistas privalo siekti mokslo žinių, bo kuo esi protingesnis ir labiau išsilavinęs, tuo geriau suprasi, ką darai ir kaip darai; paskui ten visos kitos - pagarba aplinkiniams, nepulti pirmam... Bet ar tai filosofija ar tiesiog gyvenimo krypties nuostatos? Man vistik filosofija siejasi su smegenų mankšta, siekiant rasti gyvenimiškus apibendrinimus, žmonių skirtybes ir panašumus ir t. t. Tai ar aikido nuostatos išties sudaro filosofinį pagrindą, duoda peno apmąstymams, naujoms minčių srovėms, ar tai vistik tik siekis jaustis dvasingam, neįdedant papildomų pastangų, remiantis tik paveldu?
« Paskutinis taisymas: 2009 Spa 29, 17:26:04 pm nuo stripulis »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #194 įjungtas: 2009 Spa 29, 17:28:01 pm »
Tai neabejoju, bet va, kiek suprantu, pataisomas optimistas teigia, kad DABAR, o ne senovėje, aikido yra tam tikros nuostatos, darančios šį kovos meną filosofiškesniu už kitas tiek rytų (dziudo), tiek tuo labiau vakarų (boksas) kovines sistemas. Tai man ir įdomu, KOKIOS jos.
Taip labai paviršutiniškai fudokan esminė nuostata - karatistas privalo siekti mokslo žinių, bo kuo esi protingesnis ir labiau išsilavinęs, tuo geriau suprasi, ką darai ir kaip darai; paskui ten visos kitos - pagarba aplinkiniams, nepulti pirmam... Bet ar tai filosofija ar tiesiog gyvenimo krypties nuostatos? Man vistik filosofija siejasi su smegenų mankšta, siekiant rasti gyvenimiškus apibendrinimus, žmonių skirtybes ir panašumus ir t. t. Tai ar aikido nuostatos išties sudaro filosofinį pagrindą, duoda peno apmąstymams, naujoms minčių srovėms, ar tai vistik tik siekis jaustis dvasingam, neįdedant papildomų pastangų, remiantis tik paveldu?
Apie rytų sveikatingumo sistemas be kovų jau rašiau. O karate svarbiausia ne mokslo žinios, o jausmas :senis:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

« Atsakyti #194 įjungtas: 2009 Spa 29, 17:28:01 pm »