AutoriusTema: Ar prasminga užsiiminėti kovos menais ar koviniu sportu?  (Skaityti 34248 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Ar prasminga užsiiminėti kovos menais ar koviniu sportu?
« įjungtas: 2006 Spa 16, 02:13:21 am »
Sveiki,
paskutinius kelis metus susiduriu su labai liūdnu reiškiniu. Jaunimas baigia mokyklą, įstoja mokytis ir nutolsta nuo dodžio :-(. Vis dažniau praslysta mintis, kad "iš sporto (ar kovos menų) duonos nevalgysi". Man atrodo, kad labai supaprastėjo gyvenimo prasmės suvokimas. Nusileidžiama iki "gyvuliško egzistencializmo" lygio. T.y.: pavalgyti, įsikurti erdvesnę olą, pratrauk... patelę.
Kur žmogaus saviraiška, dvasinis tobulėjimas, siekiai? Man atrodo, kad kovos menai-viena saviraiškos formų. Tai netgi ne tiek fizinė, kiek dvasinė praktika. Įdomu, kokią prasmę randate jus tyrinėdami kovos menus, sportuodami salėse ar besipraktikuodami dodžio?
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Ar prasminga užsiiminėti kovos menais ar koviniu sportu?
« Atsakyti #1 įjungtas: 2006 Spa 16, 10:06:08 am »
Nemanau, kad tai staiga atsitiko. Bet kokios legendos, bet kokie pasakojimai ar true stories dazniausiai kalba apie mokytoja ir jo mokini (ne apie 86 jo geriausius mokinius.. o apie viena). Be to verslas irgi gali buti saviraishkos priemone, kaip ir savo ivaizdzio formavimas (kas klaikiai populiaru paskutini desimtmeti). Nenoriu vertinti kas geriau, kas ne. Tiesiog gal nereiktu kalbeti apie senus gerus laikus. Nes vienintelis procesas, kuris vyksta nuolat- laikinumas. Ir kaip tik jis (pasak Uesibos) puikiausiai gudina vidini kario stabiluma.

Kovos menais per daug neuzsiimu. Ant tatamio jauciuosi gerai. Gal del to ant jo nuolat ir griztu. Kito poreikio nejauciu.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #2 įjungtas: 2006 Spa 16, 11:53:31 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Sveiki,
paskutinius kelis metus susiduriu su labai liūdnu reiškiniu. Jaunimas baigia mokyklą, įstoja mokytis ir nutolsta nuo dodžio :-(. Vis dažniau praslysta mintis, kad "iš sporto (ar kovos menų) duonos nevalgysi". Man atrodo, kad labai supaprastėjo gyvenimo prasmės suvokimas. Nusileidžiama iki "gyvuliško egzistencializmo" lygio. T.y.: pavalgyti, įsikurti erdvesnę olą, pratrauk... patelę.
Kur žmogaus saviraiška, dvasinis tobulėjimas, siekiai? Man atrodo, kad kovos menai-viena saviraiškos formų. Tai netgi ne tiek fizinė, kiek dvasinė praktika. Įdomu, kokią prasmę randate jus tyrinėdami kovos menus, sportuodami salėse ar besipraktikuodami dodžio?

Na man kovos menai, per ganetinai trumpa laika dave labai daug... Suformavo dali charakterio, poziuri ir tt. Kuo toliau tuo labiau jauciu, kad tai mano kelias. Taciau... Siam keliui reik nemazai laiko... Ir kazka del jo reikia aukoti, dazniausiai. Galbut del to zmones ir pasirenka tuos dalykus kurie svarbesni isgyvenimui, o juk isgyvenimas yra svarbiausias dalykas. Del to jie ir pasirenka, darba - pinigus, moteris ir tt :)
Kaip sakoma, vienu uzpakaliu keliu kampu neap... :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 2090
  • Amžius: 40
  • Šalis: mt
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #3 įjungtas: 2006 Spa 16, 15:17:36 pm »
Pabandysiu įkišti savo IMHO i šia tema, jaunystei dazniausei tėvai nusiunčia vaiką kažką sportuoti, ne tam kad jis tobuletu dvasiškai, o tam kad jis ištobulėtu fiziškai (deja posakis – v zdorovom tele, zdorovyj dux – ne visada pasiteisina).  Todėl atėjus laikui, kai jaunas žmogus gali spręsti savo gyvenimą pats, jis meta savo vaikystes užsiėmimus – gal būt, tai protesto poreikis, arba tiesiog dažniausiai jo tai daugiau nebedomina.  Man pačiam taip buvo,  tik po kurio laiko aš supratau jau pats nieko nepadedamas, kad  man tai padės daugiau suvokt save, pastovios treniruotes padedu man gyvenime įvest kažkokios tvarkos, o ne blaškymosi ir gal būt turėsiu daugiau šansu duot kam nors i snuki  :punch:  :angel: .  Dar man kova nėra savęs išreiškimo būdas, aš to net nesekių, šio atveju man arčiau tinka Fight Club‘o filosofija, tiesiog pakovojus aš jaučiuos kitaip, esu ramesnis i aplinkinius žiuri visiškai kitaip. Žmogus niekad nieko nedarys, jei nematys prasmes tame ką jis daro, arba bent naudos sau.

aeterna
Я дерусь потому что ... дерусь (c) Портос
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

Atsijungęs Tomasas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 384

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #4 įjungtas: 2006 Spa 16, 18:05:23 pm »
Nu as turbut tada busiu is nedaugelio tu, kurie patys norejo sportuoti. Tevai, jokios itakos nedare. O norejau sportuoti, turbut delto, jog norejosi sustipreti fiziskai ir turbut, kaip daugelis prisiziureje filmu su kietaisiais kovotojais tokias, kaip B. Lee, Van damme ir t.t.  Dabar as sportuoju todel, kad saleje atsigaunu. Istikruju man nera pats svarbiausias dalykas kovoti. Galbut svarbu pati disciplina. Vien izengus i dodzio jautiesi kitaip. Siaip manau jog is sporto gaunu daug geru dalyku.
O del mazejancio susidomejimo. Tai sakyciau, jog kuo toliau tuo zmones darosi vis didesni tinginiai. Kam jaunam zmogui, eit i sale lieti prakaita, vargti ir gauti, kaip turbut jis galvoje labai mazai. Jam paprasciau pazaisti su kompiuteriu, kur tai nereikia judeti, tiesiog sedi kedeje ir gali tapti bet kuo. Kitas variantas, kam sportuoti, kaip gali nusipirkt sautuva ir viska pabaigti greiciau.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2006 Spa 16, 18:05:23 pm »

Voodoo

• Svečias
« Atsakyti #5 įjungtas: 2006 Spa 16, 19:14:12 pm »
Kitas variantas, kam sportuoti, kaip gali nusipirkt sautuva ir viska pabaigti greiciau.
O kodėl žmogus turėtų viską daryti lėčiau? Kodėl reikėtų viską apsunkint? Jei yra galimybė viską sutvarkyt greičiau ir patogiau - tai puiku. Praktiškai reikia mąstyt. Beje, kad efektyviai naudotis šaunamuoju ginklu - fizinis pasirengimas irgi reikalingas.
Bet šiaip teisingai pasakyta. Iš tiesų labai suglebo šiais laikais žmonės. Kas bjauriausia - priviso daug visokių "intelektualų", kurie paniekinamai atsiliepia apie fizinį tobulėjimą. Maždaug čia "jiems ne lygis", "dabar modernūs laikai ir viską lemia ne fizinė jėga" ir t.t.

Rasheed

• Svečias
« Atsakyti #6 įjungtas: 2006 Spa 16, 19:45:29 pm »
Citata
Sveiki,
paskutinius kelis metus susiduriu su labai liūdnu reiškiniu. Jaunimas baigia mokyklą, įstoja mokytis ir nutolsta nuo dodžio . Vis dažniau praslysta mintis, kad "iš sporto (ar kovos menų) duonos nevalgysi". Man atrodo, kad labai supaprastėjo gyvenimo prasmės suvokimas. Nusileidžiama iki "gyvuliško egzistencializmo" lygio. T.y.: pavalgyti, įsikurti erdvesnę olą, pratrauk... patelę. Kur žmogaus saviraiška, dvasinis tobulėjimas, siekiai?

Dabar aš panašioje situacijoje, kai mokslai ir kita veikla susijusi su mano specialybe (jei taip galima pasakyti) labai kertasi su treniruotėmis. Laiko treniruotėms katastrofiškai trūksta ir tiesiog jaučiu kaip "tirpsta" turėtas įdirbis, vyksta lėtas regresas. Ir tas yra natūralu, nes norint kažko siekti reikia kažką aukoti. Ne visam laikui, bet tam tikram tarpsniui - taip. Nepavadinčiau to "gyvulišku egzistencializmu", nes galiu tiesiai šviesiai pasakyti, kad dabar treniruotės man yra svarbus, bet tikrai ne pats svarbiausias dalykas. Yra ir kitos veiklos rūšių kur kuri žmogus gali išreikšti save ir dvasiškai tobulėti, pasiekti tam tikrų aukštumų. Beje, mokykloje laiko būdavo daugiau, todėl tokių problemų "ką rinktis" neiškildavo. O tame pragmatiškame pasakyme, kad iš sporto duonos nevalgysi yra tam tikras grūdas tiesos. Juk ne visi sugeba ar nori mokyti, ar būti profesionalais, kad galėtų ne tik patys treniruotis, bet ir iš to pragyventi. Vien lozungais ir skambiomis frazėmis gyvas nebūsi, ir tą, nors ir kaip nesinori, iš dalies tenka pripažinti. Be abejo šita sunkiausiai priima būtent treneriai ar mokytojai kurie stengėsi palikti ir suformuoti kažką gero savo mokinyje. Ir nemanau, kad verta labai nusiminti, nes dažnai tas nuotolimas tebūna epizodinis ir žmogus galų gale vėl grįžta ten, kur viską paliko. O jei negrįžta, vadinasi, kovos menai buvo ne jam ir anksčiau ar vėliau visa tai jis būtų metęs.

Citata
Man atrodo, kad kovos menai-viena saviraiškos formų. Tai netgi ne tiek fizinė, kiek dvasinė praktika. Įdomu, kokią prasmę randate jus tyrinėdami kovos menus, sportuodami salėse ar besipraktikuodami dodžio?

Man, asmeniškai treniruotės davė daug. Ypač dėl to, kad viską pradėjau labai jaunas ir augau treniruodamasis. Tai garantuotai darė įtaką mano charakteriui, ugdė pagarbą žmoniems, formavo tam tikrą gyvenimo discipliną ir išmokė nepasiduoti niekada, niekam ir jokiomis aplinkybėmis. Nekalbu jau apie pačią kovą, kuri yra svarbiausias dalykas dėl ko treniruojuosi. Kovos metu dingsta visi rupesčiai ar pašalinės mintys - protas lieka budrus ir sutelktas tik į vieną dalyką. Labai geras jausmas.

Rasheed

• Svečias
« Atsakyti #7 įjungtas: 2006 Spa 16, 19:52:05 pm »
Citata
Kas bjauriausia - priviso daug visokių "intelektualų", kurie paniekinamai atsiliepia apie fizinį tobulėjimą. Maždaug čia "jiems ne lygis", "dabar modernūs laikai ir viską lemia ne fizinė jėga" ir t.t.

O žinai tai ir yra tiesa. Protas yra pranašesnis prieš buką jėga. Net ir kovoje galioja toks principas. Argi kovos mene matai vien tik fizinį tobulėjimą? Jeigu viską lemtų fizinės jėgos faktorius dabar sedėtum kokiame medyje ir drebėtum, kad nesuvalgytų meška.

Voodoo

• Svečias
« Atsakyti #8 įjungtas: 2006 Spa 16, 20:45:20 pm »
Protas yra pranašesnis prieš buką jėga. Net ir kovoje galioja toks principas.
Teisingai, bet užleist savo kūną ir rūpintis vien tik savo dvasios tobulinimu yra labai neprotinga. Mano manymu - ir tas ir tas turi būti suderinta.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #9 įjungtas: 2006 Spa 16, 22:57:17 pm »
Mano nuomone atsakymas paprastas - pažiūri mokinys į savo mokytoją ir nuspręndžia, kad "aš jau taip biednai tai tikrai negyvensiu".
Jei mus treniruotų milijonieriai - va tada (ŠIAIS LAIKAIS), pasekėjai lauke eilėj stovėtų...
O dabar - kitokie prioritetai...
Visi žiūri, kaip čia kapeiką prasukus, tad kažkokiam "bevaisiui sportui", ar "neaišku pro kurią pusę dvasingam kovos menui" - neatsiranda vietos....
Mano nuomone...

Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

« Atsakyti #9 įjungtas: 2006 Spa 16, 22:57:17 pm »

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #10 įjungtas: 2006 Spa 17, 00:19:28 am »
Citata
Kas bjauriausia - priviso daug visokių "intelektualų", kurie paniekinamai atsiliepia apie fizinį tobulėjimą. Maždaug čia "jiems ne lygis", "dabar modernūs laikai ir viską lemia ne fizinė jėga" ir t.t.

O žinai tai ir yra tiesa. Protas yra pranašesnis prieš buką jėga. Net ir kovoje galioja toks principas. Argi kovos mene matai vien tik fizinį tobulėjimą? Jeigu viską lemtų fizinės jėgos faktorius dabar sedėtum kokiame medyje ir drebėtum, kad nesuvalgytų meška.
prisiminiau sena rusu filma,pavadinimo neatsimenu,nu tipo bahuras su pana is rusijos gilumos  parvarinejo zigulius kuri gavo  pagal paskyra ,nu jiems ten bevaziuojant nakty baigesi benzinas.Artimiausia gyvenviete  :-/ lauke minus 30 na bando bahuras uzkurt lauza,bet  :-( jam nesiseka,tada jis labai susinervina  :E ir sako ;ble baigiau dvi aukstasias ,o lauzo uzkurt nieks neismokino  na ir taip toliau....zinoma ir dar asaros jam pasipyle   :-( graudzios,na paskui ir pana  verkt pradejo  :-( irgi graudziai.

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #11 įjungtas: 2006 Spa 17, 12:57:02 pm »
Citata

Svarbiausia, kad tie intelektualai, apie kuriuos cia kalbate, net nebando nors siek tiek isigilint i tai, kas yra kovotojas ir kas yra kovos menas. Buna, pasakai kokiam zmogeliui kad treniruojies, tai paziuri kaip i koki bandita ar panaisiai, tai kita kart geriau patyli
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Rasheed

• Svečias
« Atsakyti #12 įjungtas: 2006 Spa 17, 16:52:46 pm »
Citata
ir sako ;ble baigiau dvi aukstasias ,o lauzo uzkurt nieks neismokino na ir taip toliau....zinoma ir dar asaros jam pasipyle graudzios,na paskui ir pana verkt pradejo  irgi graudziai.

Mano nuomone, protas ir žinios yra skirtingi dalykai.

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #13 įjungtas: 2006 Spa 17, 17:50:39 pm »
Griztant prie temos, kovos menais uzsiimineti prasminga, taciau nereikia reikalauti, kad kiti tavo uzsiemime matytu prasme. Nes mes skirtingi

-kobra-

• Svečias
« Atsakyti #14 įjungtas: 2006 Spa 17, 19:54:28 pm »
man tiesiog patinka sportuot..as duomiuosiu tuom ir pan..tai juk prasminga..tarkim kiekwienas gi noretu gerai atrodyt ir mustis nerealiai..tam ir reikia sportuot.. :maisas: :maisas: :maisas:

-Dark-

• Svečias
« Atsakyti #15 įjungtas: 2006 Spa 17, 22:07:42 pm »
mustis ir kovoti yra du skirtingi dalykai... :senis:

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #16 įjungtas: 2006 Spa 17, 22:32:35 pm »
mustis ir kovoti yra du skirtingi dalykai... :senis:

Na.... terminologijos skirtumai. Velgi, siulau prisiminti, kad mustis ir must nera tas pats :) Mazdaug kaip fechtavimasis peiliu ir... kiaules skerdimas...
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #17 įjungtas: 2006 Spa 18, 02:53:10 am »
Sutinku, kad profesionaliai kovos menu ar sportu gali uzsiimti tik vienetai. Bet norisi, kad zmogus salia darbo ir namu rupesciu turetu dar kazka, hobby. Kazkas kopia i kalnus, kazkas eina i dodzio, kazkas renka pasto zenklus ir t.t. Man atrodo, kad zmogus (jei tai asmenybe) neturetu apsiriboti tik paprastu isgyvenimo poreikiu tenkinimu. Kovos mena galima vadinti ne tik fizine, bet ir dvasine praktika butent todel, kad tai daroma be jokios materialines naudos (isskyrus trenerius ir instruktorius, beje pastarieji daznai galetu zymiai daugiau uzsidirbti ir is kitu darbu). Pagalvokime kaip atrodytu pasaulis, jei visi darytu tik tai "is ko valgo duona". Mane liudina tas supaprastejimas visuomenes :-(
O del senu "geru" laiku, tai visi mano klasiokai lanke koki nors bureli. Is dabartinio jaunimo pasakojimu supratau, kad dabar taip nera.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #18 įjungtas: 2006 Spa 18, 09:11:59 am »
Dabartiniai moksleiviai uzskirecia riedlentem, bmx'ais, parkuru programavimu ir kitais dabar madingais dalykais. Manau, teigiant, kad dauguma patenkina savo isgyvenimo poreikius, yra viskas truputi dramatizuojama. Kazkas nemato prasme maiso dauzyme per dienas, o uzsiima vaiku auginimu. Kazkas malsina savo bendravimo ir socializavimosi poreiki internete. Viskas taip pat, tik kazkiek kitaip.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #19 įjungtas: 2006 Spa 18, 23:43:56 pm »
O geriausiai isbandyti visko kuo daugiau. Kad butu ir ka kitiems papasakot, ir ka mirties patale prisimint.  :senis:

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #20 įjungtas: 2006 Spa 18, 23:58:02 pm »
Sutinku, kad profesionaliai kovos menu ar sportu gali uzsiimti tik vienetai. Bet norisi, kad zmogus salia darbo ir namu rupesciu turetu dar kazka, hobby. Kazkas kopia i kalnus, kazkas eina i dodzio, kazkas renka pasto zenklus ir t.t. Man atrodo, kad zmogus (jei tai asmenybe) neturetu apsiriboti tik paprastu isgyvenimo poreikiu tenkinimu. Kovos mena galima vadinti ne tik fizine, bet ir dvasine praktika butent todel, kad tai daroma be jokios materialines naudos (isskyrus trenerius ir instruktorius, beje pastarieji daznai galetu zymiai daugiau uzsidirbti ir is kitu darbu). Pagalvokime kaip atrodytu pasaulis, jei visi darytu tik tai "is ko valgo duona". Mane liudina tas supaprastejimas visuomenes :-(
O del senu "geru" laiku, tai visi mano klasiokai lanke koki nors bureli. Is dabartinio jaunimo pasakojimu supratau, kad dabar taip nera.
jo musu laikais tai ,kas pasto zenklus ,kas i kalnus, kas i sale ,nors ir dabar kas dzipus ,kas namus ,kas zmonas ar meiluzes kolekcionuoja  :D tai vis delto pas zmones hobis egzistuoja ,  :-D tai gal ner taip blogai  :D

Atsijungęs Tomasas

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #21 įjungtas: 2006 Spa 19, 21:17:57 pm »
Tai kaip koks nors hobis yra, tai aisku gerai. Aisku, butu geriau, jog tas hobis butu truputi aktyvesnis :-) Bet tokiu, kurie nieko neveikia dabar yra tikrai daug. Sulinks jaunimas prie kompo. Jau dabar daugelis atrodo, kaip skeletai. Stuburai islinke nuo sedejimo prie kompiuterio.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #22 įjungtas: 2006 Spa 19, 21:23:16 pm »
Nieko nepadarysi. aukstuju technologiju amzius. taciau manau, kad nera taip blogai. Yra ir jaunimo tarpe rimtai sportuojanciu, teisingai i gyvenima ziurinciu individu. Sis forumas tik tai ir patvirtina
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #23 įjungtas: 2006 Spa 19, 22:03:16 pm »
idomu chebra ka patys cia veikiat palinke prie kompo, anuka visi staigiai i dojo  :icon_bat:  :D (pajuokavau)
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #24 įjungtas: 2006 Spa 19, 22:04:29 pm »
idomu chebra ka patys cia veikiat palinke prie kompo, anuka visi staigiai i dojo  :icon_bat:  :D (pajuokavau)

Va, po triešos net iki dušo nenusivelku :senis:

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #25 įjungtas: 2006 Spa 19, 22:06:36 pm »
man ir taip dazniausiai buna

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2005
  • Žinutės: 427

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #26 įjungtas: 2006 Spa 21, 12:06:51 pm »
Aišku, kad prasminga. Man kovos menas tikrai davė daug: tapau žymiai ramesnis, pradėjau realiau vertinti situacijas, išmokau gerbti žmones. Bet manau, kad kovos menas yra prasmingas tik tada, kai jis netampa eiliniu snukio daužymu. Juk yra tiek kovos menų užsiimančių žmonių, kurie išskyrus kovos meno nieko toliau nežino, tiktai "į kur mušt". Kaip ir visur - kas per daug, tas nesveika. Geriausia suderint fizinius ir protinius sugebėjimus.

kffaner

• Svečias
« Atsakyti #27 įjungtas: 2006 Spa 22, 04:43:08 am »
Sveiki,

pilnai sutinku su tavimi, deje jau taip yra ir dalis to tiesa. Na bet as nemanau kad sugebeciaiu buti laimingas ar kadanors sypsotis jei nustociaiu ussiimineti kovos menais. Ta prasme, man kovos menai tai viskas. Neysivaizduoju gyvenimo be ju, nu tiesiog nematau prasmes. Mano tikslas gyvenime yra tobuleti ne tik protiskai bet ir fiziskai. Na bet kita vertus kiti gali jausti taip pat apie visai ka kita negu kovos menus. tarkim biologai randa dziaiugsma tyrinedami organismus, taip pat kaip ir mes kovodami.

sampleX

• Svečias
« Atsakyti #28 įjungtas: 2006 Lap 06, 15:14:33 pm »
Sveiki,

kas tas dodžis?

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #29 įjungtas: 2006 Lap 06, 16:11:27 pm »
Dojo (dodžis) yra salė, kurioje užsiiminėjama kovos menais.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #30 įjungtas: 2007 Sau 04, 12:46:00 pm »

Pritariu. Kai aš mokiausi, vos ne visi buvo kažką lankę. Nebūtinai kovos menai, bet tai sunkioji atletika, lengvoji atletika... O dabar... :A Sėdi prie kompo, žaidimus drožia kiauras dienas, perbalę, perkarę... Maniškis pasakoja, kad pas juois klasėje vos keletas kuris kažką užsiima. O kiti paprasčiausiai - TINGI... Arba kai kurių žmonos draugių vaikai, net į sportinę stovyklą  bijo važiuot, nes "bus per sunku"... Aš pažiūriu į tuos jaunuolius, gi kaip stuobriai kokie.

O jei grįžti prie temos, kovos menai bei sportas pirmiausia žmogui duoda vidinės stiprybės, pasitikėjimo. Iš užguito ir prislėgto berniuko gali užaugti tvirtas, savimi pasitikintis vyras. Tik bėda, kad nemaža dalis jaunuolių į tai žiūri kaip į priemonę "išmokti muštis"... :evil:

Atsijungęs emigo

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2004
  • Žinutės: 127
  • Amžius: 37

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #31 įjungtas: 2007 Sau 04, 14:55:40 pm »
Kazkodel manau, kad neberanda jaunimas kaip save realizuot (nu gerai gerai, as pats jaunimas, bet ka jau padarysi :) ). Juk sedint prie kompo jaustis nenugalimu bokso cempionu yra daug patogiau negu daug metu uzsiimineti sporto saleje ir tik galbut tokiu tapti.
O jei del sporto stovyklu ir kad jose "per sunku" tai galiu paimti savo bendramoksliu pavyzdi : is musu kartos vyruku (kokiu 60 galbut), duok dieve puse sugebetu padaryti 20 atsispaudimu.
Skrenda virš miško batukai, skara.
Poligonas grybaut - ne geriausia vieta.

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #32 įjungtas: 2007 Sau 04, 15:03:31 pm »
Man tai labiausiai patinka toks bendraamžių paaiškinimas: "Jeigu lankyčiau ką nors, tai nebūtų laiko visai, o ir mokslai nukentėtų stipriai". Tada man kyla klausimai: nebeliktų laiko kam? Sėdėjimui prie PC? O mokslą ir sportą galima suderinti. Arba galima kompiuterinius žaidimus kaip hobby priskirti, tada lyg ir viskas ok  :angel: O šiaip daugiausia dabar jaunimas eina į kačialką, kiek pastebėjau.

Atsijungęs emigo

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #33 įjungtas: 2007 Sau 04, 15:13:04 pm »
Eina... Ateina, nusiperka menesini abonementa, prisiperka maisto papildu, o po 2 sav jau nebera ju ten

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #34 įjungtas: 2007 Sau 04, 15:25:33 pm »
Eina... Ateina, nusiperka menesini abonementa, prisiperka maisto papildu, o po 2 sav jau nebera ju ten

Arba mėtinių nusiperka, ir tada ilgai ir 'laimingai' sportuoja  :angel: O šiaip, nutolom nuo temos, gausim velnių tikriausiai nuo moderatorių  :oops:

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #35 įjungtas: 2007 Sau 04, 16:14:01 pm »
Arba mėtinių nusiperka, ir tada ilgai ir 'laimingai' sportuoja  :angel: O šiaip, nutolom nuo temos, gausim velnių tikriausiai nuo moderatorių  :oops:

Tai jau taip ;) Jauskites sudrausminti ;)

Atsijungęs emigo

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #36 įjungtas: 2007 Sau 04, 16:33:04 pm »
Jei gryztant prie temos, nerandu nei vienos priezasties kodel laisvalaikiu zaisti sachmatais, piesti, ar siaip zvejoti yra prasmingiau nei uzsiimti kovos menais/koviniu sportu.

Atsijungęs Magus

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lie 2005
  • Žinutės: 684
  • Amžius: 43

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #37 įjungtas: 2007 Sau 04, 16:54:51 pm »
Citata
Jei gryztant prie temos, nerandu nei vienos priezasties kodel laisvalaikiu zaisti sachmatais, piesti, ar siaip zvejoti yra prasmingiau nei uzsiimti kovos menais/koviniu sportu.
Na ne, kodėl ? Mano manymu tai tokie pat niekalai kaip ir užsiiminėti kovos menais. Čia gi tau ne molekulinė fizika !  :-]

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #38 įjungtas: 2007 Sau 04, 17:27:45 pm »

Kiekvienas savaip vertina situaciją. Būtum menininkas, tikrai daugiau prasmės įžvelgtum tapyme, nei snukių malime.

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #39 įjungtas: 2007 Sau 04, 17:37:00 pm »
čia polemika be pabaigos. kuo kovos menai geresni už šachmatus? Ir kas ateina į kovos menų klubą, o užsiima savo snukiamušio įgūdžių lavinimu? Kuo dvasinio tobulėjimo kontekste viena rytų filosofijos knyga pranašesnė už metus treniruočių kovos meno klube? Ar treniruotės prideda sveikatos? Ar kasdienis prakaitas vien dėl motyvacijos būti pranašesniam yra vertas vadintis "dvasiniu tobulėjimu ir charakterio grūdinimu"? Daug žmonių, daug priežasčių treniruotis, masė skirtingų motyvacijų ir gyvenimo aplinkybių. Ar prasminga užsiiminėti kovos menais ar koviniu sportu? Prasminga, jei matai tame prasmės. Jei nematai, tada, matyt, nėra prasminga

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #40 įjungtas: 2007 Sau 04, 17:37:39 pm »
Todel kad zaizdamas shachmatai daugiau ygausi logynio mastimo, bei sugebejimo mastitit i preki :P O tia aciu dievui kokas daug daugiau reikalinga gyvenime, negu kovos menai :) Bet nemanau kad vienas kitam trugdytu :)
aeterna
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #41 įjungtas: 2007 Sau 04, 18:44:57 pm »
Todel kad zaizdamas shachmatai daugiau ygausi logynio mastimo, bei sugebejimo mastitit i preki :P O tia aciu dievui kokas daug daugiau reikalinga gyvenime, negu kovos menai :) Bet nemanau kad vienas kitam trugdytu :)

cia dar klausimas... va guli sau parteryje ir mastai pora ejimu i prieki, bandai sugalvot kaip priesininka apgaut :) viskas susija :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #42 įjungtas: 2007 Sau 04, 18:48:12 pm »
Lonsai tada kita karta presh trevkes suloshiam schachmatais :) manau tai pades mum parteryje :D
aeterna

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #43 įjungtas: 2007 Sau 04, 22:52:14 pm »
mokeciau zaist sahmatai ir as taip kalbeciau  ;-)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #44 įjungtas: 2007 Sau 05, 00:48:27 am »
Iš esmės tai pritariu Akirai, ypač paskutiniam trim sakiniam, bet va dėl šachmatų norėčiau paoponuoti :) Šachmatuose įgausi loginio  mąstymo ir sugebėjimo numatyt kelis ėjimus į priekį... Bet man regis kad būtent šachmatuose ir numatysi tuos kelis ėjimus į priekį... Ką panaudot gali gyvenime iš jų tai galbūt kantrybę ir susikaupimą. O iš kovos menų panaudot gali kur kas daugiau - prie to, kad pagerėja sveikata, susikaupimas, loginis mąstymas, sugebėjimas numatyt kelis ėjimus į priekį (gal greičiau nujausti, ir vis dėlto), fizinis parengimas,drąsa, tai dar ir į dantis gali duot nepatikusiai personai  :punch: :D
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #45 įjungtas: 2007 Sau 05, 09:27:52 am »
Nu ar ne algoritmo klaida? Vėl tas pats... Kas geriau, kovos menai, ar šachmatai? Blin, apie ką jūs? Kas geriau, kulinarija ar akušerija?

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #46 įjungtas: 2007 Sau 05, 19:44:27 pm »
Nu ar ne algoritmo klaida? Vėl tas pats... Kas geriau, kovos menai, ar šachmatai? Blin, apie ką jūs? Kas geriau, kulinarija ar akušerija?
nu as manau kad ir kulinarija gerai ir akuserija neblogai  :D

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #47 įjungtas: 2007 Sau 05, 20:58:04 pm »
Akira, nekreipk labai dėmesio - tiesiog pati tema keistoku užvadinimu, nelabai čia ką ir parašysi kito. O tavo tuos sakinius reiktų išryškint.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #48 įjungtas: 2007 Sau 05, 21:11:08 pm »
Nenukrypkime nuo temos. Apie sachmatus ir ginekologija postai netoleruotini :director:

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #49 įjungtas: 2007 Sau 05, 21:20:35 pm »
Iš esmės tai pritariu Akirai, ypač paskutiniam trim sakiniam, bet va dėl šachmatų norėčiau paoponuoti :) Šachmatuose įgausi loginio  mąstymo ir sugebėjimo numatyt kelis ėjimus į priekį... Bet man regis kad būtent šachmatuose ir numatysi tuos kelis ėjimus į priekį... Ką panaudot gali gyvenime iš jų tai galbūt kantrybę ir susikaupimą. O iš kovos menų panaudot gali kur kas daugiau - prie to, kad pagerėja sveikata, susikaupimas, loginis mąstymas, sugebėjimas numatyt kelis ėjimus į priekį (gal greičiau nujausti, ir vis dėlto), fizinis parengimas,drąsa, tai dar ir į dantis gali duot nepatikusiai personai  :punch: :D

Mmm gerbiamoji :) Tame ir reikalas kad,  logynio mastymo pagalba gyvenime galima bandyt numatyt ivykius i preki ir ishvengti to momento  kai tenka panaudot kumshcius. :P Nu bet moteris ir logika 2 nesusijami dalykai  :ruko: Joke

P.s. raimondai seip nemanau kad nukrypome labai nuo temos.  :angel:
aeterna

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #50 įjungtas: 2007 Sau 05, 21:25:44 pm »
Uzmesk aki i temos pavadinima. Apie logini mastyma, galima kurti nauja tema- treniruotese

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #51 įjungtas: 2007 Sau 05, 21:33:13 pm »
Ok, mano pirmas postas buvo netaisingai suformuluotas  :respect: Reikejo parashiti, kad ne tik prasminga bet ir reikia uzhsimineti kovos menais bei losht shachmatus tai du puikei suderinami dalykai. Galiu net pavizdi pateikti :) - mano pazystamas  buves kickboxininkas kuris nuo vaikystes loshdavo shachmatus ir gan neblogai, dalyvaudavo kickboxo varzybose  bei shachmatu turnyrose.
« Paskutinis taisymas: 2007 Sau 05, 21:37:20 pm nuo Berserk »
aeterna

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #52 įjungtas: 2007 Sau 05, 21:35:20 pm »
Va, dabar teisingai  :alus::D

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #53 įjungtas: 2007 Sau 05, 23:41:07 pm »
Mmm gerbiamoji :) Tame ir reikalas kad,  logynio mastymo pagalba gyvenime galima bandyt numatyt ivykius i preki ir ishvengti to momento  kai tenka panaudot kumshcius. :P Nu bet moteris ir logika 2 nesusijami dalykai  :ruko: Joke

Berserk, seniai maniau, kad vyrai skaityt nemoka :) :book1: Tame ir reikalas, kad ir kovos menai, kaip minėta mano žinutėj, puikiai lavina loginį mąstymą bei padeda išvengti tamstos  minėto momento. Taigis bandau pasakyt, kad kovos menu užsiiminėt prasmingiau nei šachmatais, nes gauni daugiau privalumų gyvenime...

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #54 įjungtas: 2007 Sau 05, 23:46:14 pm »
Berserk, seniai maniau, kad vyrai skaityt nemoka :) :book1: Tame ir reikalas, kad ir kovos menai, kaip minėta mano žinutėj, puikiai lavina loginį mąstymą bei padeda išvengti tamstos  minėto momento. Taigis bandau pasakyt, kad kovos menu užsiiminėt prasmingiau nei šachmatais, nes gauni daugiau privalumų gyvenime...

Jusu gincas absurdiskas :) Tik nepulkit must. :)
Sachmatai lavina strategini mastyma... Koviniai menai - labiau taktika. Ir tai ir tai yra reikalinga, jei ka.

As pvz. kovos menu emiausi tam, kad geriau jaustis, kad tureti pasitikejima savo jegomis. Tai panasu i pistoleta kiseneje :D Kai zinai, kad konflikto nepavykus uzglaistyti, teks kazka nusauti, mastai blaiviau :) Ir nors ir ne astrini konfrontacijos, bet ir nebesi aukos vietoje...

O ar verta...? O ar verta mokintis vairuot? Groti pianinu ar smuiku? Mokytis matematikos? Fizikos? Krepsini zaist? Manau, kad jei kyla toks klausimas, tai gal ir neverta...  :rolleyes:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #55 įjungtas: 2007 Sau 06, 01:31:36 am »

Manau, kad jei kyla toks klausimas, tai gal ir neverta...  :rolleyes:
Genialu  :respect:

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #56 įjungtas: 2007 Sau 06, 02:03:37 am »
Genialu  :respect:

:angel:

barsa

• Svečias
« Atsakyti #57 įjungtas: 2007 Sau 08, 21:23:38 pm »
Jusu gincas absurdiskas :) Tik nepulkit must. :)
Sachmatai lavina strategini mastyma... Koviniai menai - labiau taktika. Ir tai ir tai yra reikalinga, jei ka.

As pvz. kovos menu emiausi tam, kad geriau jaustis, kad tureti pasitikejima savo jegomis. Tai panasu i pistoleta kiseneje :D Kai zinai, kad konflikto nepavykus uzglaistyti, teks kazka nusauti, mastai blaiviau :) Ir nors ir ne astrini konfrontacijos, bet ir nebesi aukos vietoje...

O ar verta...? O ar verta mokintis vairuot? Groti pianinu ar smuiku? Mokytis matematikos? Fizikos? Krepsini zaist? Manau, kad jei kyla toks klausimas, tai gal ir neverta...  :rolleyes:

Na Skeptikui bravo!  :alus:

tiesiog pastaba stripuliui (velgi del neatsargiai naudojamu zodziu) - sachmatai lavina strategijos/taktikos IGUDI, o kovos menai REFLEKSA. labiausiai ka as vertinu sachmatuose, tai kad jie suteikia galimybe ISMOKTI (bent jau mokytis) MASTYTI - o tai mano gyvenimo "statomo namo" vienas is kertiniu akmenu, kuris tikiu nepaves :)

lyrinis nukrypimas:
Kaip kadaise kalbejo vienas vaiku sachmatu treneris (gal ir dabar tebekalba) - paziurekit kiek pavyzdziu kad zmones mokantys zaisti sachmatais neprapuola gyvenime, taip ar anaip sekmingai ji tvarkosi.
ir manau kiekvienas zinom pavyzdziu is vaikystes/paauglystes ar pan. kai visokie kirstukai is kacialku, kikboxu, gatviniai ar dar belekokie pauglystes hormonams griaudejant to galbut ir nenoredami per savo durna galva (nemastyma) susigriove savo gyvenima.

griztant is lyrinio nukrypimo...
savo vaika TIKRAI vesiu nuo mazumes i kazkuria kovos meno/sporto saka ... sachmatais mokysiu... GAL

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #58 įjungtas: 2007 Sau 08, 21:46:06 pm »

tiesiog pastaba stripuliui (velgi del neatsargiai naudojamu zodziu) - sachmatai lavina strategijos/taktikos IGUDI, o kovos menai REFLEKSA. labiausiai ka as vertinu sachmatuose, tai kad jie suteikia galimybe ISMOKTI (bent jau mokytis) MASTYTI - o tai mano gyvenimo "statomo namo" vienas is kertiniu akmenu, kuris tikiu nepaves :)

kovos menai lavina ta pati strategijos/taktikos IGUDI. bet tai vel lyrinis nukrypimas i sachmatus....

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #59 įjungtas: 2007 Sau 08, 22:12:43 pm »
O dabar galvoju, Lonsai - a velns žino, ar lavina tą strateginio mąstymo  ĮGŪDĮ kovos menai. Vėl galim pasimest frazėse, bet kad REFLEKSĄ jie lavina - tai faktas. Nes yra kaip - tu treniruojies, išbandai visokiausias strateginės kovos formuluotes ramioje situacijoje, o per sparingą arba užpuolimą, jei pasiruošimas geras, refleksai turi parinkti geriausią atsaką, nes galvoti, kaip pvz. per šachmatus, strategiškai ar ne strategiškai, laiko nebus.
Va taip ginčuose ir ima žybsėti tiesa tunelio gale  :-D

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #60 įjungtas: 2007 Sau 08, 22:25:41 pm »
ge ge cia senovei ginciose gymdavo tiesa, dabar gince gimsta banalus mordabojus :D
aeterna

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #61 įjungtas: 2007 Sau 08, 22:27:30 pm »
ziurint aisku ka skaitom igudziu.
del igudzio, tai varzybose be to butu sakes. o net ir nebutinai varzybose. tarkim imtiniauji ir papuola ziauriai stiprus varzovas, bet  technikos. ka tada darai? tada stengiesi ji nuvarginti, o pats tik giniesi. strategija ar cia jau taktika argi ne? ir tai ne refleksas, as apie tai galvoju taip pat kaip prie sachmatu lentos :)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #62 įjungtas: 2007 Sau 08, 23:14:42 pm »
A, nu jo, bokse matyt viskas kitaip... Pas mus vienintelis daiktas, ką galėtum vadint strategija - tai priešininko ritmo perlaužimas. T. y. suvokimas, koks jo ritmas, ir įsiterpimas neritmiškai. O daugiau to galvojimo man regis ne per daugiausiai eina. Kovos metu. Bet sudominot. Reiks tikrai kovojančių paklaust, o ne čia išradinėt kažką iš kažko.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #63 įjungtas: 2007 Sau 09, 12:36:56 pm »
o kur as ten apie boxa? apie imtynes as daugiau cia snekejau :)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #64 įjungtas: 2007 Sau 09, 12:41:14 pm »
Persiprašau, neįsiskaičiau. Man matyt tu su boksu asocijuojiesi, tai automatiškai parašiau.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #65 įjungtas: 2007 Sau 11, 08:37:42 am »
 Si, straipsniuka radau www. delfi.lt Manau, atitinka temos antraste

Kovos ringe - ne agresijos, bet pagarbos pamokos

Neseniai buvęs gajus mitas, kad kovinius menus renkasi agresyvūs paaugliai, pamažu nyksta. Į kvalifikuotų trenerių rankas patekę vaikai pirmiausia išmoksta pagarbos ir disciplinos, o ne "muštynių meno".

Dziudo treniruotes lankančio septynmečio Domanto mama Kristina prisipažino kovinį sportą vertinanti teigiamai. Pasak motinos, į dziudo treniruotes savo sūnų ji nuvedė tada, kai pastebėjo, jog taikaus būdo berniuką skriaudžia kiti vaikai. Tačiau, jos teigimu, ji norėjusi, kad sūnus ne išmoktų muštis, bet taptų drąsesnis, įgautų daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.
Dvidešimties metų darbo patirtį turintis žinomo sporto klubo "Titanas" prezidentas Marius Misiūnas buvo kategoriškas: "Mūsų globon patekę jaunuoliai pirmiausia išmoksta gerbti vyresnius žmones - trenerius, tėvus, - ir savo draugus, o ne muštis".

Anot trenerio, dirbant su paaugliais dėmesys kreipiamas ne į gatvės muštynių, bet į rengiamų turnyrų rezultatus.

M.Misiūnas tikino, jog vaikai ir jaunuoliai pirmiausia išmoksta apsiginti, kontroliuoti save, o agresiją išlieja treniruodamiesi sporto salėje.

"Šiuolaikiniai vaikai labai žiaurūs, todėl norėjau, kad sūnus išmoktų apsiginti. Pastebėjau, kad pradėjęs lankyti treniruotes, jis ėmė labiau savimi pasitikėti, - pasakojo Domanto mama Kristina, - Esu už tas kovinio sporto rūšis, kurios moko ne tik muštis, bet ir mąstyti, moko disciplinos". Kristinos nuomone, tėvai turėtų leisti vaikui išbandyti jį dominančias kovinio sporto šakas.

Treneris M.Misiūnas sako įžvelgiantis tik keletą negatyvių su šiuo sportu susijusių dalykų. Anot jo, intensyviai treniruojantis - nuo 5 iki 10 kartų per savaitę - dažnai nebelieka laisvo laiko. Be to, treneris neslepia, kad treniruočių ir varžybų metu pasitaiko įvairiausių traumų, kaulų lūžių, patempimų.

Kauno medicinos universiteto klinikų traumatologas ortopedas Emilis Čekanauskas sakė, kad kauniečiai neretai pernelyg sutirština spalvas, kalbėdami apie kovinio sporto šakų žalą sveikatai. Anot jo, statistika liudija, jog daugiausia traumų patiria ne bušido, vadinamojo kovos menu ar tailando bokso kovotojai, bet krepšininkai, regbio žaidėjai, ledo ritulininkai ir futbolo aistruoliai.

Rytų kovos menų klubo vadovas Jordanas Poškaitis "15min" teigė, kad šotokan karatė ir bušido užgrūdina. "Treniruodamasis žmogus sutvirtėja ir tai vėliau jam padeda pasiekti išskirtinių rezultatų visose srityse. Pargriuvus negulėti, o atsistoti ir eiti toliau,"- samprotavo jis.

Anot J.Poškaičio, treniruotėse vaikai mokomi pasitikėti savo jėgomis, nesivelti į konfliktus.

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #66 įjungtas: 2007 Sau 11, 10:15:52 am »
O skaitei, kad ten dar parasyta ir tai:
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Ar neuztenka vien tik nuorodos i straipsni? Atsakomybe uzsitrauksi

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #67 įjungtas: 2007 Sau 11, 12:25:49 pm »
bet kaip suprantu cia 15min straipsnis :)

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #68 įjungtas: 2007 Sau 11, 18:03:14 pm »
Koks skirtumas. Romantizuota beletristika.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #69 įjungtas: 2007 Sau 12, 07:04:37 am »
Be to, treneris neslepia, kad treniruočių ir varžybų metu pasitaiko įvairiausių traumų, kaulų lūžių, patempimų.

Kauno medicinos universiteto klinikų traumatologas ortopedas Emilis Čekanauskas sakė, kad kauniečiai neretai pernelyg sutirština spalvas, kalbėdami apie kovinio sporto šakų žalą sveikatai.
Bent būtų šias dvi frazes sudėję kur toliau viena nuo kitos  :O :D

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2010
  • Žinutės: 255
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #70 įjungtas: 2011 Vas 15, 21:33:50 pm »
Gaivinu seną temą.
Aš  nuo pat vaikystės labai domėjausi kovos menais, koviniu sportu.Jaučiau kažkokį azartą, fanatiškumą.Skaitydavau visokias karate knygeles, pirkdavau jas iš lankančių karate ir t.t.Pats gyvenau tuomet viename mažame miestelyje.Vienu metu ten atsikėlė kažkoks treneris X, na, aš buvau gal 8-9, jis dalino mokyklose skrajutes ir panašiai.Nuėjom į tas treniruotes, ten, lyg buvo kažkokios imtynės, bet ir smūginė techniką, spyriai.Na, žodžiu nepamenu, kas tai per daiktas buvo.Vėliau treneris pasakė, kad reikia tėvų pasų, juos pasiėmė(buvom naivūs žmonės), ir neaišku kam panaudojo, bet, ačiū Dievui, grąžino.Tuomet surinko pinigus už treniruotes ir daugiau nebepasirodė.Tokia buvo liūdna pirmoji patirtis su kovos menais.Vėliau, po dviejų metų pradėjau lankyti dziudo, sąlygos nebuvo itin geros, metus palankiau, nutraukiau.
Vėliau visada skaitydavau žurnalus ,,Bushido", rinkdavau bet kokią medžiagą, turėdavau apklijavęs sienas plakatais su kovinio sporto atstovais.Vėliau problemos su sveikata, bet dabar kiek pasitaisė, tai galvoju, jog mano gyvenimas gali sietis tik su kovos menais, norėčiau jais užsiiminėti visą gyvenimą, gilinti žinias ir panašiai.Labai gerbiu trenerius/instruktorius, kurie įdeda daug darbo ir nuoširdiai aukoja laiką auginti mokiniams.Manau, kad materialus atlygis niekada nebus pakankamas Lietuvoje iš sporto, bet mokinio pagarba treneriui išliekanti visą gyvenimą yra neįkainojama.
Skelbimas
Dingo LABAI PROTINGAS šuo. Šarikai, jeigu tu perskaitei šį skelbimą,
paskambink namo.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Žinutės: 1410
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #71 įjungtas: 2011 Vas 16, 01:35:03 am »
Gaivinu seną temą.
Aš  nuo pat vaikystės labai domėjausi kovos menais, koviniu sportu.Jaučiau kažkokį azartą, fanatiškumą.Skaitydavau visokias karate knygeles, pirkdavau jas iš lankančių karate ir t.t.Pats gyvenau tuomet viename mažame miestelyje.Vienu metu ten atsikėlė kažkoks treneris X, na, aš buvau gal 8-9, jis dalino mokyklose skrajutes ir panašiai.Nuėjom į tas treniruotes, ten, lyg buvo kažkokios imtynės, bet ir smūginė techniką, spyriai.Na, žodžiu nepamenu, kas tai per daiktas buvo.Vėliau treneris pasakė, kad reikia tėvų pasų, juos pasiėmė(buvom naivūs žmonės), ir neaišku kam panaudojo, bet, ačiū Dievui, grąžino.Tuomet surinko pinigus už treniruotes ir daugiau nebepasirodė.Tokia buvo liūdna pirmoji patirtis su kovos menais.Vėliau, po dviejų metų pradėjau lankyti dziudo, sąlygos nebuvo itin geros, metus palankiau, nutraukiau.
Vėliau visada skaitydavau žurnalus ,,Bushido", rinkdavau bet kokią medžiagą, turėdavau apklijavęs sienas plakatais su kovinio sporto atstovais.Vėliau problemos su sveikata, bet dabar kiek pasitaisė, tai galvoju, jog mano gyvenimas gali sietis tik su kovos menais, norėčiau jais užsiiminėti visą gyvenimą, gilinti žinias ir panašiai.Labai gerbiu trenerius/instruktorius, kurie įdeda daug darbo ir nuoširdiai aukoja laiką auginti mokiniams.Manau, kad materialus atlygis niekada nebus pakankamas Lietuvoje iš sporto, bet mokinio pagarba treneriui išliekanti visą gyvenimą yra neįkainojama.

Atleisk, bet nesupratau, ką šituo žodžių ir sakinių kratiniu norėjai pasakyt.. :O
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #72 įjungtas: 2011 Vas 16, 09:43:19 am »
turbūt norėjo pasakyti, kad auga naujas kovų menų (kokio???) sensėjus (gal SiFu?)? Sėkmės tau  :friends: , ir kad neperdegtum anksčiau ar vėliau. Nes tam priežasčių gali su laiku atsirast labai daug...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #73 įjungtas: 2011 Vas 16, 10:54:26 am »

Atleisk, bet nesupratau, ką šituo žodžių ir sakinių kratiniu norėjai pasakyt.. :O
Aha.Na, pirma pastraipa norėjau pasakyti, kad ne tik meistrams ir instruktoriams, gali kilti klausimų, ar prasminga užsiiminėti kovos menais(plg.apie ką kalba Smauglys užvesdamas temą), bet ir mokiniams, kai jie patenka pas nevykusį instruktorių.Lengvai gali atšalti noras, ateiti nusivylimas.Aš kažkaip lyg ir sąmoningai nepaminėjau, kad neprasidėtų offtopic'as, apie Wing tsun, ten kurį laiką irgi priklausiau.Atidaviau gana nemažai pinigų(tam tikra prasme tai buvo mažai, palyginus su tuo, kiek galėjau atiduoti), vėliau net pats mano instruktorius paliko tą organizaciją.Tai, kaip reaguoti mokiniui? Kur jis tada benori eiti?Ar gali pasitikėti kokiu nors meistru? Aš po to ateidavau pasiskaitinėti čia, tai smegenys šiek tiek prašviesėjo po kai kurių žmonių pasisakymų.Tačiau  taip pat tuomet perskaičiau, kad korupcija ne tik WT, bet ir kitur-perkami karate diržai ir panašiai.
O antrąja pastraipa norėjau pasakyti, kad visgi didžiausias dalykas yra pagarba doram ir profesionaliam meistrui.

Ežį, apie perdegimą irgi galima kalbėti :) tik čia jau tiktų  į temą apie Savybės, nes nuo žmogaus savybių priklauso, kaip greit jis perdega ir ar vėliau ,,atsistato".
Skelbimas
paskambink namo.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #74 įjungtas: 2011 Vas 16, 12:09:39 pm »
Aha.Na, pirma pastraipa norėjau pasakyti, kad ne tik meistrams ir instruktoriams, gali kilti klausimų, ar prasminga užsiiminėti kovos menais(plg.apie ką kalba Smauglys užvesdamas temą), bet ir mokiniams, kai jie patenka pas nevykusį instruktorių.Lengvai gali atšalti noras, ateiti nusivylimas.Aš kažkaip lyg ir sąmoningai nepaminėjau, kad neprasidėtų offtopic'as, apie Wing tsun, ten kurį laiką irgi priklausiau.Atidaviau gana nemažai pinigų(tam tikra prasme tai buvo mažai, palyginus su tuo, kiek galėjau atiduoti), vėliau net pats mano instruktorius paliko tą organizaciją.Tai, kaip reaguoti mokiniui? Kur jis tada benori eiti?Ar gali pasitikėti kokiu nors meistru? Aš po to ateidavau pasiskaitinėti čia, tai smegenys šiek tiek prašviesėjo po kai kurių žmonių pasisakymų.Tačiau  taip pat tuomet perskaičiau, kad korupcija ne tik WT, bet ir kitur-perkami karate diržai ir panašiai.
O antrąja pastraipa norėjau pasakyti, kad visgi didžiausias dalykas yra pagarba doram ir profesionaliam meistrui.

Ežį, apie perdegimą irgi galima kalbėti :) tik čia jau tiktų  į temą apie Savybės, nes nuo žmogaus savybių priklauso, kaip greit jis perdega ir ar vėliau ,,atsistato".
Diržai ir diplomai gali būti perkami, bet meistriškumo nenusipirksi už jokius pinigus. Tam reikės pačiam praeiti sunkų ir ilgą kelią. Ir įveikti krūvas nusivilimų bei kitokių išbandymų. :senis:

Atsijungęs Dangus

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lie 2010
  • Žinutės: 97

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #75 įjungtas: 2011 Vas 16, 13:37:28 pm »
Diržai ir diplomai gali būti perkami, bet labai tikiuosi, kad LT to dar nėra. Visuose kovos menuose. Per akis ir tokių "sensėjiškų" nusivylimų, kad kuo toliau, tuo daugiau mižnių ir mamyčiukų ateina į kovos menus būtent siekti tų diržų, bijodami net koją įkelti į varžybinį tatamį...  :A
Man kovos menais užsiiminėti prasminga. Dėl begalės priežasčių, kurios jau daugiau mažiau čia ir įvardintos.
O dėl sportininkų, kurie dingsta prasidėjus studijoms (taip dažniausiai nutinka..) - Smaugly - ne kiekvienas gali tiek atsiduoti kovos menui, kad aukotų kitas gyvenimo sritis. Reikia ir pragyvenimo šaltinio ir tos daugiau ar mažiau "erdvesnės olos" kurią minėjai. O nebaigęs mokslų ir negavęs normalaus darbo nūdienis LT kovos menų sportininkas anei sensėjus tikrai negalėtų sau to leisti. Bet juk negyvensi iki pensijos pas mamą... Taip ir nutolstama nuo sporto - atsiranda asmeninis gyvenimas, kurį tu pats statai ir kuri. O tai atima ir laiko ir pastangų. Nes mokykloj (na, gal dar studijų laiku) poreikiai buvo mažesni ir buvo tėvų viskuo pasirūpinta.
Neimti to, kas padovanota dangaus, vadinasi save nubausti.

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Amžius: 61
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #76 įjungtas: 2011 Vas 16, 15:13:16 pm »
Diržai ir diplomai gali būti perkami, bet labai tikiuosi, kad LT to dar nėra. Visuose kovos menuose. Per akis ir tokių "sensėjiškų" nusivylimų, kad kuo toliau, tuo daugiau mižnių ir mamyčiukų ateina į kovos menus būtent siekti tų diržų, bijodami net koją įkelti į varžybinį tatamį...  :A
Man kovos menais užsiiminėti prasminga. Dėl begalės priežasčių, kurios jau daugiau mažiau čia ir įvardintos.
O dėl sportininkų, kurie dingsta prasidėjus studijoms (taip dažniausiai nutinka..) - Smaugly - ne kiekvienas gali tiek atsiduoti kovos menui, kad aukotų kitas gyvenimo sritis. Reikia ir pragyvenimo šaltinio ir tos daugiau ar mažiau "erdvesnės olos" kurią minėjai. O nebaigęs mokslų ir negavęs normalaus darbo nūdienis LT kovos menų sportininkas anei sensėjus tikrai negalėtų sau to leisti. Bet juk negyvensi iki pensijos pas mamą... Taip ir nutolstama nuo sporto - atsiranda asmeninis gyvenimas, kurį tu pats statai ir kuri. O tai atima ir laiko ir pastangų. Nes mokykloj (na, gal dar studijų laiku) poreikiai buvo mažesni ir buvo tėvų viskuo pasirūpinta.
Viskas teisingai, ko gero pagrindinė problema ir yra finansai. Šiaip tai vistik manau kad žmonėms, kurie atiduoda visą laisvalaikį ir pinigus pasirinktam gyvenimo būdui trūksta vieno šulo, ką beje patvirtino ir mano žmona. Kovos menais žaviuosi nuo 80-tujų, bet tik į senatvę(kaip nekeista) praėjo visokių durnų traumų padariniai, taigi dabar kai tik pradedu įsivažiuot vaikai į tai žiūri švelniai sakant atsargiai o žmona pareiškė kad aš idiotas. Vat tokie reikalai, jokios romantikos. 
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #77 įjungtas: 2011 Vas 16, 15:17:13 pm »
Yra, manau, ir Lietuvoj.
Gal nereikia, antra vertus, taip aukštinti to varžybinio tatamio ? Sakykime, Goju Ryu, jo net nėra, bet nereiškia, kad ten renkasi vien ,,myžniai ir mamyčiukai".O dėl diržų, tai ir Saxum, berods minėjo, kad jie suteikiami šiais laikais už ,,baletą", o ne kaip tarybiniais laikais už sportinius pasiekimus.
Skelbimas
paskambink namo.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #78 įjungtas: 2011 Vas 16, 16:05:47 pm »
Diržai ir diplomai gali būti perkami, bet labai tikiuosi, kad LT to dar nėra. Visuose kovos menuose.
Nežinau, kaip dėl pačių diržų, bet žinau žmogų, kuris nusipirko danus  :angel: Tiesa, pirko ne LT, o Amerikėj, bet koks skirtumas.

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #79 įjungtas: 2011 Vas 16, 16:14:04 pm »
Nežinau, kaip dėl pačių diržų, bet žinau žmogų, kuris nusipirko danus  :angel: Tiesa, pirko ne LT, o Amerikėj, bet koks skirtumas.
Gal žinai adresą, pasitaupysim ir urmu visas forumas apsiprekinam. Vo reklama būtų- vienintelis kovos menų forumas pasaulyje, kuriam priklauso porą tūkstančių tik danus turinčių meistrų.

Atsijungęs Jedd

• 8 kyu
  • *
  • Žinutės: 41
  • Vieta: Milano

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #80 įjungtas: 2011 Vas 16, 16:16:56 pm »
Šiaip tai labiausiai nemėgstu klausimo, į kuriuos niekas nežino atsakymo variantų. Iš kur žinosi, prasminga ar ne? Kas tai nurodys? :) Mano sujbektyvia nuomone, prasmė yra laimė. Turim mes 80 metų, kuriuos reik nugyvent. Tai jei jau čia esam, tai bent jau pasiimam viską, ką galim:). Vienas laimingas šokdamas, kitas laimingas sėdėdamas prie kompiuterio, dar kitas laimingas kaldamas milijonus, o paskutiniui laimę atneša kovos menai. Tai kol tu darai tą, ką tu iš tiesų nori, tai nematau nei vienos priežasties, kodėl tai neturėtų būti prasminga..
Aš kartais pagalvoju, kad ką aš darau absoliučiai jokios naudos neneša - ateinu, pasportuoju, išleidžiu dvi valandas gyvenimo ir tiek. Sportinių pasiekimų neturiu ir nesiekiu, diržų irgi nesiekiu. Bet jeigu man paprasčiausiai patinka sportas ir jaučiuosi laimingas - kodėl ne? :)

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #81 įjungtas: 2011 Vas 16, 16:24:02 pm »
Citata
Sportinių pasiekimų neturiu ir nesiekiu, diržų irgi nesiekiu. Bet jeigu man paprasčiausiai patinka sportas ir jaučiuosi laimingas - kodėl ne?
Na, man įdomu būtų išgirsti, ką galvoja apie tokius mokinius treneriai? Suprantu, kad jie nesitiki, jog kiekvienas atėjęs bus čempionas, bet vis tiek turėtų būti svarbu, kad ateitų motyvuotų žmonių sportuoti, kurie garsintų klubą, galų gale turbūt kiekvienam meistrui yra garbė užauginti kitą meistrą.Juk mokinys turi pralenkti mokytoją.Mano Sifu irgi sako, kad ateina žmonių, kurie nori susirasti draugų, kurie nori praleisti gerai laiką, kiti, norintys išmokti apsiginti, o vienetai galvojantys apie realias kovas ar meistriškumą.
Skelbimas
paskambink namo.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #82 įjungtas: 2011 Vas 16, 16:40:12 pm »
Apie diržų pirkimo adresą - adresas numirė. Amžiną atilsį.
Teks ieškoti ko nors kito...

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1688

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.nautilius.lt
« Atsakyti #83 įjungtas: 2011 Vas 16, 19:55:34 pm »
Apie diržų pirkimo adresą - adresas numirė. Amžiną atilsį.
Teks ieškoti ko nors kito...

Važiuokit i Panevėži , ten yra klubas, parduos ir "treneri" ( runkeliams ravėt)   :kikena:
niekas manes neparklupdys ant kelių - kaip gulėjau , taip ir gulėsiu ...

Atsijungęs Dangus

• 6 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #84 įjungtas: 2011 Vas 16, 20:49:30 pm »
Šiaip tai vistik manau kad žmonėms, kurie atiduoda visą laisvalaikį ir pinigus pasirinktam gyvenimo būdui trūksta vieno šulo, ką beje patvirtino ir mano žmona. ... Vat tokie reikalai, jokios romantikos.
Ne apie tave vieną Siamai žmonės taip pasako ar bent jau pagalvoja... Na, bet pasinešęs ant to kaip buvai taip ir lieki :)
Apie tuos kurie ateina pasportuoti, gerai praleisti laiko ir susirasti draugų. Ką mano treneriai? Tokių visada buvo ir bus. Todėl visada stengiuosi paklausti pas atėjusį naują žmogų ko jis tikisi. Jis atitinkamai įvardija. Ir pagal norus atitinkamai dėmesio gauna. Tokiu atveju ir piktumas neima - nes žmogus aiškiai įvardija, kad jis nesiekia jokio rezultato, o tik siekia šį tą išmokti ir palaikyti šiokią tokią formą gerai leisdamas laiką.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #85 įjungtas: 2011 Vas 16, 21:12:31 pm »
Gal žinai adresą, pasitaupysim ir urmu visas forumas apsiprekinam. Vo reklama būtų- vienintelis kovos menų forumas pasaulyje, kuriam priklauso porą tūkstančių tik danus turinčių meistrų.
Ne forumai, bet organizacijų tai...:

:kikena:
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #86 įjungtas: 2011 Vas 16, 22:20:09 pm »
O dėl diržų, tai ir Saxum, berods minėjo, kad jie suteikiami šiais laikais už ,,baletą", o ne kaip tarybiniais laikais už sportinius pasiekimus.
Diržų mintis - pasiektas techninis lygis, o ne pergalių skaičius. Už sportinius pasiekimus suteikia diržus "po defoltu", nu tipo, jei jau čempionas, tai mūsėt yra aukšto lygio. Bet tai nėra visiška teisybė, laimėti galima ir su labai siauru arsenalu.

Atsijungęs Z

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2008
  • Žinutės: 117
  • Amžius: 39

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #87 įjungtas: 2011 Vas 17, 10:24:55 am »
Aš apskritai galvoju, ar labai jau yra daug prasmės kovos mene/sporte. Vis tiek tuo užsiima žmonės, kurie turi sadistinių/mazochistinių polinkių, nes realiai mokaisi padaryti kitam žmogui "skauda", be to, pačiam gavus irgi skauda - ir nuo viso šio proceso dar gauni malonumą. Realiai, gauni malonumą iš to, kad išmoksti įvairius būdus padaryti kitam žmogui bloga. Man tai neskamba labai prasmingai. Patikslinu - skamba smagiai, bet nelabai prasmingai  :rolleyes:
« Paskutinis taisymas: 2011 Vas 17, 10:26:51 am nuo Z »

Atsijungęs Starka

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2009
  • Žinutės: 455

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #88 įjungtas: 2011 Vas 17, 10:43:47 am »
Man pvz. sportas yra vienas iš prasiblaškymo ir laisvalaikio praleidimo būdų. Be to sakyčiau šiais laikais gana pigus :) Ir veiklos yra 3 kartus per savaitę vakarais, ir išmoksti kažką, ir su žmonėm pabendrauji  ir po  :punch: nuo kasdieninių problemų ir darbų prasiblaškai  ;-)
Dėl sadistinių polinkų tai manau eilinis stereotipas  ;-)  nesijaučiu aš nei sadistu, nei mazochistu   :kikena:

Atsijungęs Dangus

• 6 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #89 įjungtas: 2011 Vas 17, 10:44:34 am »
Aš apskritai galvoju, ar labai jau yra daug prasmės kovos mene/sporte. Vis tiek tuo užsiima žmonės, kurie turi sadistinių/mazochistinių polinkių, nes realiai mokaisi padaryti kitam žmogui "skauda", be to, pačiam gavus irgi skauda - ir nuo viso šio proceso dar gauni malonumą. Realiai, gauni malonumą iš to, kad išmoksti įvairius būdus padaryti kitam žmogui bloga. Man tai neskamba labai prasmingai. Patikslinu - skamba smagiai, bet nelabai prasmingai  :rolleyes:
Miriau iš juoko  :luztu:  :luztu:  :luztu: Aš tokių polinkių neturiu  :angel:

Atsijungęs Z

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #90 įjungtas: 2011 Vas 17, 11:08:31 am »
Tai taip, tai yra vienas iš laisvalaikio praleidimo būdų, pabuvimas su žmonėm, bendrumo jausmo kūrimas, kūno lavinimas, atsipalaidavimas, prasiblaškymas, kontrolės mokymasis, valios ugdymas, stiprumo ir koordinacijos lavinimas, savęs ugdymas, savivertės didinimas, garbėtroškos patenkinimas ir kita, dėl ko žmonės tuo užsiiminėja. BET visus šiuos dalykus galima siekti ir kitais būdais/sportais, o kažkodėl pasirenkama toks būdas, kurio esmė - išmokti kuo efektyviau, greičiau padaryti žmogui "skauda". Be to, per mokymosi procesą tau irgi skauda. Mano žodžių nereikia suprasti, kad visi yra sadistai/mazochistai kraštutine to prasme (iš serijos "tuoj aš nukankinsiu tą kačiuką", "noriu, kad mane išplaktų rykštėmis"), bet švelnesne to forma (iš serijos "jej, aš pagaliau išmokau du būdus, kaip greitai nulaužti žmogui ranką").

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #91 įjungtas: 2011 Vas 17, 11:17:46 am »
Man patiko vienas Smauglio interviu, nepamenu, kuriais metais skaitytas.Jis sakė, kad kuo profesionalesnis kovotojas, tuo jis gatvėje ar kitoje aplinkoje yra ramesnis, turintis mažiau agresijos, kadangi visą energiją išlieja treniruočių salėje.Daugiausia tos energijos turi nieko nedarantys, jie šlaistosi gatvėmis ir tikrai nori ką nors sužeisti ir panašiai, už bet kokį žodį kimba į atlapus.Aš irgi grįžęs iš treniruočių krentu į lovą ir nieko nenoriu daugiau daryti.O kas dėl kito sužeidimo..na, futbole yra daugiau traumų nei kokiam karate.
Skelbimas
paskambink namo.

Atsijungęs Z

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #92 įjungtas: 2011 Vas 17, 11:53:35 am »
Man patiko vienas Smauglio interviu, nepamenu, kuriais metais skaitytas.Jis sakė, kad kuo profesionalesnis kovotojas, tuo jis gatvėje ar kitoje aplinkoje yra ramesnis, turintis mažiau agresijos, kadangi visą energiją išlieja treniruočių salėje.Daugiausia tos energijos turi nieko nedarantys, jie šlaistosi gatvėmis ir tikrai nori ką nors sužeisti ir panašiai, už bet kokį žodį kimba į atlapus.Aš irgi grįžęs iš treniruočių krentu į lovą ir nieko nenoriu daugiau daryti.O kas dėl kito sužeidimo..na, futbole yra daugiau traumų nei kokiam karate.

Tai va va, dar žmonės užsiiminėjantys koviniu sportu/menu turi nemažai agresijos savyje. Tiesa, jie ją išlieja legaliais būdais (salėje, varžybose), bet tai nenuneigia fakto, kad juose yra agresijos. Netaikau to visiems, bet jei jus gatvėj užkabintų, ar pagalvotum  "ech, tegu jis eina su taika, aš ramus ir geras, aš geriau paverksiu ir gal jį tai suminkštis"? Greičiau pamąstytum "ot durnius, kaip jam vožčiau, bet kam su tokiu durnium kažką aiškintis, dar susižalosiu/sužalosiu, bus problemų, tad geriau einu šalin).

Viliau, traumų, sužeidimų pasitaiko ir kituose sportuose, bet tai yra tik šalutinis jų siekiamo tikslo (įmušus kamuolį laimėt varžybas ir pan.) rezultatas... Kaip minėjau, pats kovos meno/sportos tikslas yra išmokti kuo efektyviau, greičiau padaryti žmogui "skauda".

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #93 įjungtas: 2011 Vas 17, 12:04:50 pm »
Na, kaip ten yra sakoma- žmogus pats pavojingiausias žvėris.Reikėtų pakalbėti su psichologais, kodėl žmogaus asmenybėje yra užkoduotas agresijos troškimas.
Nestabilių žmonių visur gali pasitaikyti.Suprantama, kad nestabilus žmogus įgijęs kovinių įgūdžių tampa dar pavojingesnis.Nuo to niekas nėra apsaugotas.Bet.Jeigu žmogus naudos tai protingai, tai turėtų atnešti tik naudos.Pavyzdžiui, tu kovodamas su užpuoliku esi tam psichologiškai pasiruošęs, žinai kur ir kaip smūgiuoti, bent jau teoriškai, kad neužmuštum.O kaip veikia nesitreniravęs žmogus- spontaniškai, veikiamas instinktų, tikiu, kad toks, jeigu jam pavyktų kokiu tai būdu įveikti užpuoliką, tiesiog jį iš įniršio, adrenalino gal net gulintį spardyti pradėtų.Arba dar kitas dalykas, tiesiog gali užpuoliką nukenksminti užlauždamas ranką, nebūtina jo žaloti.
O treniruotės-sparringai ir panašiai.Na, tai yra bendras susitarimas.Nėra tikslas žalojimas.Tikslas yra išmokti kovoti, pastebėti savo klaidas.Aš pats save kovos menuose laikau žaliu, todėl galbūt ir neturėčiau labai čia kalbėti, bet kiek yra tekę sparringuotis niekada nejaučiau pykčio ar noro sužeisti, visada paspausdavom su partneriu vienas kitam ranką ir panašiai.Kaip tik neretai netgi pasaugai partnerį, o tie, kurie sužeidžia tai dažniausiai būna mažiau profesionalūs, nesugebantys suvaldyti jėgos, nevisiškai koordinuoti.
Skelbimas
paskambink namo.

Atsijungęs Z

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #94 įjungtas: 2011 Vas 17, 12:57:52 pm »
Na, kaip ten yra sakoma- žmogus pats pavojingiausias žvėris.Reikėtų pakalbėti su psichologais, kodėl žmogaus asmenybėje yra užkoduotas agresijos troškimas.
Nestabilių žmonių visur gali pasitaikyti.Suprantama, kad nestabilus žmogus įgijęs kovinių įgūdžių tampa dar pavojingesnis.Nuo to niekas nėra apsaugotas.Bet.Jeigu žmogus naudos tai protingai, tai turėtų atnešti tik naudos.Pavyzdžiui, tu kovodamas su užpuoliku esi tam psichologiškai pasiruošęs, žinai kur ir kaip smūgiuoti, bent jau teoriškai, kad neužmuštum.O kaip veikia nesitreniravęs žmogus- spontaniškai, veikiamas instinktų, tikiu, kad toks, jeigu jam pavyktų kokiu tai būdu įveikti užpuoliką, tiesiog jį iš įniršio, adrenalino gal net gulintį spardyti pradėtų.Arba dar kitas dalykas, tiesiog gali užpuoliką nukenksminti užlauždamas ranką, nebūtina jo žaloti.
O treniruotės-sparringai ir panašiai.Na, tai yra bendras susitarimas.Nėra tikslas žalojimas.Tikslas yra išmokti kovoti, pastebėti savo klaidas.Aš pats save kovos menuose laikau žaliu, todėl galbūt ir neturėčiau labai čia kalbėti, bet kiek yra tekę sparringuotis niekada nejaučiau pykčio ar noro sužeisti, visada paspausdavom su partneriu vienas kitam ranką ir panašiai.Kaip tik neretai netgi pasaugai partnerį, o tie, kurie sužeidžia tai dažniausiai būna mažiau profesionalūs, nesugebantys suvaldyti jėgos, nevisiškai koordinuoti.

Tai aš apie tokius, kur sąmoningai stengiasi sužaloti savo partnerį net nekalbu. Tokie žmonės apskritai net į treniruočių salę neturėtų būti įleisti

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #95 įjungtas: 2011 Vas 17, 13:02:16 pm »
O tai pati jauti agresiją treniruočių metu?
Skelbimas
paskambink namo.

Atsijungęs Z

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #96 įjungtas: 2011 Vas 17, 13:16:25 pm »
O tai pati jauti agresiją treniruočių metu?

Jei ta prasme, kad noriu sužalot savo treniruočių partnerį - tai ne, niekada, jei ta prasme - kad puolu nekaltus žmones su kumščiais - irgi ne, bet kalbant apskritai, ar pas mane yra kažkiek agresyvumo - tai, manau, kad yra. Jei to nebūtų, būčiau likusi vien prie šokių repeticijų...

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #97 įjungtas: 2011 Vas 18, 03:11:32 am »
Tuščiai diskutuojat. Agresija yra pas visus. Tik pasireiškia skirtingai ir skirtingose aplinkose, sąlygose.

Atsijungęs Z

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #98 įjungtas: 2011 Vas 18, 08:48:57 am »
Tuščiai diskutuojat. Agresija yra pas visus. Tik pasireiškia skirtingai ir skirtingose aplinkose, sąlygose.

Tai kad diskutuojam ne apie tai, ar žmogus turi agresijos, o apie tai, kad kovos menai/sportai nėra tikrieji gėrio ir šilumos skleidėjai. Tiesa, jie turi daug pliusų, bet turi savyje ir ne tokią gražią pusę, todėl nereikėtų jų išaukštinti iki dievybės.

Atsijungęs Tomasas

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #99 įjungtas: 2011 Vas 18, 09:53:35 am »
Kovos meno tikslas nėra, išmokti muštis ir eiti į gatves 'pasiardyti'. Žiūrėkim iš tos pusės, jog visų pirma, tai skirta savigynai, o ne padaryti kitam 'skauda'. Ir dar nesu sutikęs salėje tokio žmogaus, kuris turėtų labai agresijos ir ją išliedinėtų salėje ant kitų sportuojančių. Tam reikalui varžybas galima panaudoti.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #100 įjungtas: 2011 Vas 18, 11:21:51 am »
Tai va va, dar žmonės užsiiminėjantys koviniu sportu/menu turi nemažai agresijos savyje.
Nesamone. Kuo profesionalesnis kovotojas, tuo jis yra ramesnis, turintis mažiau agresijos, kadangi turi maziau baimes. Nes agresija dazniausiai yra baimes israiska.  neesu mates geru kovotoju kuriems kuriems agresija kaip nors padetu ringe. Tai yra daugiau naujoku pozymis.
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 41

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #101 įjungtas: 2011 Vas 18, 11:32:36 am »
Prisiziureja jus cia "karate kid" ir kitu tokio tipo herojiniu epu...
Aisku, kad kovos menai, isskyrus gal kelis toleliau nugrybavusius link baleto ir savotiskai neigiancius smurta,
yra skirti ne saviginai, o kovai. Kova gali but ir savigina ir puolimas.
Del agresijos tai zinoma, kad visi mes pasirinke kovotoju kelia esam agresyvus, kad ir kokie isoriskai bebutume ramus viduje greit isiziebia viska naikinanti ugnis :)
Tomasas:
Citata
Kovos meno tikslas nėra, išmokti muštis ir eiti į gatves 'pasiardyti'. Žiūrėkim iš tos pusės, jog visų pirma, tai skirta savigynai, o ne padaryti kitam 'skauda'. Ir dar nesu sutikęs salėje tokio žmogaus, kuris turėtų labai agresijos ir ją išliedinėtų salėje ant kitų sportuojančių. Tam reikalui varžybas galima panaudoti.
tau kovos meno tikslas bus toks koki tu sau uzsibresi.

denis:
Citata
Nesamone. Kuo profesionalesnis kovotojas, tuo jis yra ramesnis, turintis mažiau agresijos, kadangi turi maziau baimes. Nes agresija dazniausiai yra baimes israiska.  neesu mates geru kovotoju kuriems kuriems agresija kaip nors padetu ringe. Tai yra daugiau naujoku pozymis.

na jei tu ramumu vadini sugebejima per dag neisitempus duoti i nosi tada mes visi ramus  :angel:

Citata
neesu mates geru kovotoju kuriems kuriems agresija kaip nors padetu ringe.
na Taisonas turbut buvo naujokas ;)

Atsijungęs Z

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #102 įjungtas: 2011 Vas 18, 11:43:23 am »

Tai, kad tu užsiiminėji kovos menais, o ne floristika rodo, kad tavyje yra agresijos. Be to, nereikia suprasti mano įvardytos agresijos kraštutine prasme...

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #103 įjungtas: 2011 Vas 18, 12:25:38 pm »
Tai, kad tu užsiiminėji kovos menais, o ne floristika rodo, kad tavyje yra agresijos. Be to, nereikia suprasti mano įvardytos agresijos kraštutine prasme...
O tu išspardyk floristo auginamas retos rušies gėles ir tada sužinosi, kas yra tikra agresija :kikena:

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #104 įjungtas: 2011 Vas 18, 13:40:19 pm »
Vo! į dešimtuką +1  :handshake:

Atsijungęs Shade

• 4 kyu
  • *
  • Žinutės: 253

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #105 įjungtas: 2011 Vas 18, 14:55:25 pm »

Ar tikrai ? Kažkaip Aleksandras Emelianenko vis už muštynes papuola kažkur... o lyg profesionalas.... manau čia nuo žmogaus, mentaliteto daugiau priklauso...

Atsijungęs Jedd

• 8 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #106 įjungtas: 2011 Vas 18, 15:45:54 pm »

Tai čia imi geriausią variantą - nueini į aikido, tampi sygalu ir muši visus blogiukus nešdamas gėrį ir saugumą visuomenei. O realybė yra tokia, kad ateina jaunimo su vienu tikslu - išmokt stipriau ir geriau muštis gatvėj ;). Dalį jų kovos menai pakeičia ir jie biški pradeda mąstyt apie pasekmes, bet nieks nėra garantuotas, kad jie pasikeis. Ko pasekoje - proto nulis, agresijos pilna, smūgis tris kartus stipresnis :). Ir gali tu man nepasakot, kad visi nueina į kovos menus, pasidaro zen meistrai, meditacijos guru, prisipildo ramiuoju vandenynu ir tampa gėrio gynėjai džedajai. :)

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #107 įjungtas: 2011 Vas 18, 15:53:07 pm »
Tai čia imi geriausią variantą - nueini į aikido, tampi sygalu ir muši visus blogiukus nešdamas gėrį ir saugumą visuomenei. O realybė yra tokia, kad ateina jaunimo su vienu tikslu - išmokt stipriau ir geriau muštis gatvėj ;). Dalį jų kovos menai pakeičia ir jie biški pradeda mąstyt apie pasekmes, bet nieks nėra garantuotas, kad jie pasikeis. Ko pasekoje - proto nulis, agresijos pilna, smūgis tris kartus stipresnis :). Ir gali tu man nepasakot, kad visi nueina į kovos menus, pasidaro zen meistrai, meditacijos guru, prisipildo ramiuoju vandenynu ir tampa gėrio gynėjai džedajai. :)
Jedd, o tu pats kokiu nors kovos menu užsiimi? :chmm:

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #108 įjungtas: 2011 Vas 18, 17:33:19 pm »
na jei tu ramumu vadini sugebejima per dag neisitempus duoti i nosi tada mes visi ramus  :angel:
per daug neisitempus duoti i nosi.... tuo metu kai tau kazkas kitas nori duoti i nosi  :D

na Taisonas turbut buvo naujokas ;)
Ar jam tai padejo ?  Jeigu mes kalbame apie sporta. Sporte yra toks terminas "sportinis piktis" -didelis noras laimeti ir jis daznai painuomas su agresija ;) Bet tai yra skirtingi dalykai. 
Agresija prasideda tik tada kai prasideda emocijos (baime, noras atkersiti ir t.t ) , o kai nera emociju tai ir nera agresijos.

Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #109 įjungtas: 2011 Vas 18, 17:52:47 pm »
Agresija prasideda tada, kai prasideda neigiamos emocijos.... ir ji nieko bendro su floristika arba su kovos menais neturi nes tai yra ZMOGAUS savybe. Bet skirtumas tarp kovos menu ir floristikos yra tame, kad kovos menuose zmogus ismoksta susidoroti su savo agresija (neigamos emocijos) o floristikoje NE !!!!

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #110 įjungtas: 2011 Vas 18, 18:07:09 pm »
Ar tikrai ? Kažkaip Aleksandras Emelianenko vis už muštynes papuola kažkur... o lyg profesionalas.... manau čia nuo žmogaus, mentaliteto daugiau priklauso...
nu bet ar jis jau toks" geras " ? :rolleyes:

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #111 įjungtas: 2011 Vas 18, 18:53:37 pm »
Agresija prasideda tada, kai prasideda neigiamos emocijos.... ir ji nieko bendro su floristika arba su kovos menais neturi nes tai yra ZMOGAUS savybe. Bet skirtumas tarp kovos menu ir floristikos yra tame, kad kovos menuose zmogus ismoksta susidoroti su savo agresija (neigamos emocijos) o floristikoje NE !!!!
Kažką panašaus norėjau parašyt, Denis aplenkė. Beje rimtai sportuojantis žmogus tiek įšsilieja treniruotėse ar varžybose kad jam tikrai nėra jokio noro dar kažką įrodynėt gatvėj, o vat floristas Petruškevičius lieja susikaupusią agresiją gatvėj gaudydamas ir kritikuodamas vargšus praeivius  :kikena:

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #112 įjungtas: 2011 Vas 18, 20:10:18 pm »
nu bet ar jis jau toks" geras " ? :rolleyes:
Greitai galėsime jį pamatyti Lietuvoje, tsakant "neothodia ot kasy"

Atsijungęs Jedd

• 8 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #113 įjungtas: 2011 Vas 18, 22:01:08 pm »
Jedd, o tu pats kokiu nors kovos menu užsiimi? :chmm:

Jo, keletu teko užsiiminėt, o šiuo metu capoeira..

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #114 įjungtas: 2011 Kov 06, 15:45:33 pm »
įdomi diskusija, tik ta formuluotė - prasminga/neprasminga yra visiškai neapibrėžta. Čia tas pats kur/kame yra gyvenimo prasmė... atsakymas paprastas, kokią prasmę žmogus suteikia savo gyvenimui toks jis yra...
Smauglio mintis pradžioje buvo, kad pradžioje visi sportuoja, vėliau baigia mokylą, viską pamiršta, tampa egzitencialistais ir pan. taip... socialinė sistema, kurioje gyvename žmones padaro tokiais - besirūpinančiais ven savo asmenine gerove. Keičiasi vertybės... Tačiau ne visiems, ne visur, ir ne visuomet tai veikia  :-)
aš į kovos menus prieš kelis metus atėjau būtent iš to egzitencializmo  :-) nebeįdomu pasirodė vien tik rūpintis šeimos pramaitinimu... po antro sūnaus gimimo atsirado toks "keistas" beiveik "kreizy" poreikis - išmokti kažką naujo, tam kad galėčiau išmokinti savo šiek tiek paaugusį sūnų kažko... :)

taigi, nesmerkit, šiek tiek vyresnio amžiaus žmonių, jų noro, ir entuziazmo mokytis, kai jie užeina į kovos menų klubus  :-)
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Žinutės: 2355
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #115 įjungtas: 2011 Kov 28, 14:21:45 pm »
Jei po kelių metų praktikavimo tavo motyvai "kodėl aš užsiiminėju" nepakis, reiškia, užsiiminėji neprasmingai :D

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #116 įjungtas: 2011 Kov 28, 16:54:47 pm »
.... va todėl paskutiniu metu ir neužsiminėju  :chmm: Nebėra motyvacijos vidinės...

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #117 įjungtas: 2011 Kov 28, 18:36:45 pm »
.... va todėl paskutiniu metu ir neužsiminėju  :chmm: Nebėra motyvacijos vidinės...
Tada eik į naktinės Klaipėdos gatves ir ieškok išorinės motyvacijos :D

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #118 įjungtas: 2011 Kov 28, 19:57:06 pm »
Tame ir reikalas, kad biški ne tas jau amžius :)

Atsijungęs lukas123

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 110

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #119 įjungtas: 2011 Kov 28, 21:31:02 pm »
Prasminga yra vien todėl, kad kai skaičiuosi paskutines dienas, žinosi, jog gyvenime ne tik prasedėjai prie knygų, bet ir darei tai, kas tau teikė malonumo. Jei žmogus lanko kovos menus vien tam, kad galėtų duot visiems į galvą (o tokių dažnai pasitaiko) ar apsigint, tačiau nejaučia jokio malonumo, verčiau jis nusiperka dujinį pistoletą ar lanko lengvają atletiką (bėgimą), tai bus tikrai prasmingiau :)

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #120 įjungtas: 2011 Kov 28, 22:01:14 pm »
Atsakymas geras, bet si etapa as jau seniai praejau ;) Prisiminti tikrai bus ka  :kikena:

kiF

• Svečias
« Atsakyti #121 įjungtas: 2011 Kov 31, 21:08:49 pm »
Kovos menais yra prasminga uzsiimineti vien del to, nes tai tiesiogiai ugdo VALIA. O nuo VALIOS priklauso dideles dalis asmeniniu pasiekimu ir aplamai pasisekimo siame gyvenime. Valia reikalinga absoliuciai visuose gyvenimo srityse, profesijose.

Be to, vyrams uzsimineti kovos menais priklausytu naturaliai ir privalu, nes nors ir atseit "civilizuotos" tai visgi betonines dziungles ir kuriuose patinai turi buti stiprus.

Kad ir ne kovos menais, tiesiog zmogus yra gyvunas ir jis turi judeti, mankstintis ir palaikyti gera fizine forma.

AR PRASMINGA UZSIIMINETI KOVOS MENAIS - nekapstau per daug giliai, aisku, kad prasminga - nes naudinga!

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #122 įjungtas: 2011 Bal 01, 00:21:31 am »
Kovos menais yra prasminga uzsiimineti vien del to, nes tai tiesiogiai ugdo VALIA. O nuo VALIOS priklauso dideles dalis asmeniniu pasiekimu ir aplamai pasisekimo siame gyvenime. Valia reikalinga absoliuciai visuose gyvenimo srityse, profesijose.

Be to, vyrams uzsimineti kovos menais priklausytu naturaliai ir privalu, nes nors ir atseit "civilizuotos" tai visgi betonines dziungles ir kuriuose patinai turi buti stiprus.

Kad ir ne kovos menais, tiesiog zmogus yra gyvunas ir jis turi judeti, mankstintis ir palaikyti gera fizine forma.

AR PRASMINGA UZSIIMINETI KOVOS MENAIS - nekapstau per daug giliai, aisku, kad prasminga - nes naudinga!
+1 nuo manęs, gerai parašei
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #123 įjungtas: 2011 Bal 01, 01:42:01 am »
Gražiai ir paprastai sudėliota.
Ir nuo manęs +1 :-)

Atsijungęs MindeM

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 389
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #124 įjungtas: 2011 Bal 01, 08:14:52 am »

Deja dabar tie, kurie vadinami vyrais, sugeba tik rūkyti ir gerti kibirais... Sportas retam jaunuoliui rūpi, ypač kovinis. Juk galima susižeisti.. Ir kaip su mėlynem merginai reiks pasirodyti? O ir nereikia to, nes juk geriau lengvai atiduoti savo turtą, negu bandyti gintis kad ir nuo paliegusio narkomano... Man pvz keista, kodėl reklamų yra, gerų pavyzdžių, puikių trenerių, klubų yra, o sportuoja gal ~10-20% jaunų žmonių. Gaila, kad jie nesupranta tokio paprasto dalyko, kurį kIF parašė...

Atsijungęs Z

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #125 įjungtas: 2011 Bal 01, 08:51:50 am »
Deja dabar tie, kurie vadinami vyrais, sugeba tik rūkyti ir gerti kibirais... Sportas retam jaunuoliui rūpi, ypač kovinis. Juk galima susižeisti.. Ir kaip su mėlynem merginai reiks pasirodyti? O ir nereikia to, nes juk geriau lengvai atiduoti savo turtą, negu bandyti gintis kad ir nuo paliegusio narkomano... Man pvz keista, kodėl reklamų yra, gerų pavyzdžių, puikių trenerių, klubų yra, o sportuoja gal ~10-20% jaunų žmonių. Gaila, kad jie nesupranta tokio paprasto dalyko, kurį kIF parašė...

Tai kad net labai suprantama - tą pačią valią ugdo ir kiti dalykai...

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #126 įjungtas: 2011 Bal 01, 11:17:56 am »
Valią ugdo visas sportas. Ypač kultūrizmas :ruko: Bet nepaisant to, tai viena tikrai labai gerų savybių kovos menuose ir koviniame sporte.

Atsijungęs Dariuz

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 144

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #127 įjungtas: 2011 Bal 01, 12:25:07 pm »
Valią ugdo visas sportas. Ypač kultūrizmas :ruko: Bet nepaisant to, tai viena tikrai labai gerų savybių kovos menuose ir koviniame sporte.
Priimk pliusą, išmintingasis žmogau. :yes:
no pain, no gain

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Žinutės: 2355
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #128 įjungtas: 2011 Bal 01, 12:40:45 pm »
Senieji jau viską pasakė:

"Vivere militare est"
(Gyventi - reiškia kovoti)

Kiekvienas pagal save ir kovoja. Vieni meniškai, kiti mažiau meniškai...
« Paskutinis taisymas: 2011 Bal 01, 12:52:42 pm nuo kensen »

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #129 įjungtas: 2011 Bal 01, 18:04:02 pm »

"Vivere militare est"
(Gyventi - reiškia kovoti)

apie ką ir šnekam :ruko: ,kad dabar ,didžioji dauguma nori Gyvent- nekovojant .

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #130 įjungtas: 2011 Bal 01, 18:30:11 pm »
apie ką ir šnekam :ruko: ,kad dabar ,didžioji dauguma nori Gyvent- nekovojant .
O tai koks skirtumas, kaip ten kas nori gyventi..? Svarbu, kad kitiems su savo kovojimais ar nekovojimais netrukdytu, o ten tegu daro ka nori...
Ar cia jau reik suprasti, kad visi kiti, kurie nekovotojai, arba bent i FC nerasho :D, jau automatishkai kazkokie tai gojai yra ar kaip..?  :chmm: :rolleyes:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #131 įjungtas: 2011 Bal 01, 18:43:59 pm »
O tai koks skirtumas, kaip ten kas nori gyventi..? Svarbu, kad kitiems su savo kovojimais ar nekovojimais netrukdytu, o ten tegu daro ka nori...
Ar cia jau reik suprasti, kad visi kiti, kurie nekovotojai, arba bent i FC nerasho :D, jau automatishkai kazkokie tai gojai yra ar kaip..?  :chmm: :rolleyes:

Pradžiai esmę suprask prieš komentuodamas :banging:

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #132 įjungtas: 2011 Bal 01, 19:05:37 pm »
O tai koks skirtumas, kaip ten kas nori gyventi..? 
man tai jokio skirtumo kas kaip nori tas taip ir  :sex2: vieni su moterim ,kiti su ..... :D o dėl žodžio "kovot",žiūriu pas tave kompleksas .Čia kaip buliui raudonas skuduras  :kikena:

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #133 įjungtas: 2011 Bal 01, 19:15:21 pm »
Labai patogi pozicija - svarbu netrukdyt kitiems ir tegul visi daro ką nori, taip galima pateisinti bet ką jei turi gerą advokatą. Kaip sakė čigonas - aš nekaltas kad žmonės blogai pasideda savo daiktus.

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #134 įjungtas: 2011 Bal 02, 14:53:34 pm »
man tai jokio skirtumo kas kaip nori tas taip ir  :sex2: vieni su moterim ,kiti su ..... :D o dėl žodžio "kovot",žiūriu pas tave kompleksas .Čia kaip buliui raudonas skuduras  :kikena:
Speju, kad ne pas mane, o pas jumis (ne vien tave bet ir pas kaikuriuos kitus) yra kazkokie kompleksai susije su shiuo zodziu..!
Va tik kazkam "paniatkes" neleidzia suprasti, kad jeigu nevartoji ir nekaishioji visur kur reikia ar nereikia shio zodzio, tai jau automatishkai esi minkshtakunis... :pasiduodu: :saldainis:
Tiesa pasakius, mano varganas gyvenimelis kiekviena diena susijes vienokia ar kitokia buka kova uz buvi, bei visokiais kitais "teisiu kacialinimais", bet kadangi ash apie tai nesigiriu ir nerashau, tai jau reishkiasi, kad tik viena savo kuno dali tik glamoneti temoku... :nosikrapsto:

Shiaip uzknisa nuolat skaityti tokio tipo mintys, kurios mazdaug taip skamba:
"va mes tokie anokie, tokie kruti, tokie patis paciausi, tokie kovotojai, o kiti vat shudo gabalai, reishkiasi... :shit:"
Na gerai jus kovotojai (nes nuolat apie tai kartojat), o kiti tarkim vagys ar shiaip kokie pedi...ai, tai ka??? :laikr: :-)
« Paskutinis taisymas: 2011 Bal 02, 15:53:17 pm nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #135 įjungtas: 2011 Bal 02, 14:57:27 pm »
Labai patogi pozicija - svarbu netrukdyt kitiems ir tegul visi daro ką nori, taip galima pateisinti bet ką jei turi gerą advokatą. Kaip sakė čigonas - aš nekaltas kad žmonės blogai pasideda savo daiktus.
Gal truputeli ne i tema pasakysiu, bet patogi pozicija yra vienas ish Dziudo pagrindu..!  ;-)

P.S. Ir dar...
Kai pabusi tokioje aplinkoje, kur visi vagia ir ne tik, kad neskaito tai nuodemia, bet net gi prieshingai mano, kad durnas yra tas, kuris nevagia, ir tuo paciu sugebesi ishlikti ishtikimas savo prisncipams (vienas ish ju nevogti, tarkim) nepabijosi buti nuolat uz akiu ir "ant akiu" durninamas del savo paniatkiu, tada galesi kitiems skaityti pedagogines lekcijas apie "patogios pozicijos" blogi!!!  ;-)
O teisti kitus, kai pats to  :shit: net gi normaliai neteko matyti mes visi galim!!! :ruko:
« Paskutinis taisymas: 2011 Bal 02, 16:23:36 pm nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #136 įjungtas: 2011 Bal 02, 15:12:59 pm »
Pradžiai esmę suprask prieš komentuodamas :banging:
Na pagal jumis (kaip man bukam dashunta) esme yra tokia:
Mes (o tiksliau jus, nes ash gi tuo nesigiriu) cia esame tokie patis tobuliausi, nes mes esam kovotojai ir praktikuojame kovos mena, vienas kitam snuki laikas nuo laiko padauzom, o vat kiti tai jau visai zemiau kritikos, nes jie to nedaro (taip sakant, nera kovotai)...  :(

Kaip ir sakoma vienos ishrinktos tautos rashtuose :zydas:, kad nei vienas neapipjaustytas nepateks i dangu!!!  :senis:
Taigi perfrazuojam ta minti ir gaunasi...
Kad nei vienas nekovotojas i dangu taip pat nepateks!!! Reishkias... :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #137 įjungtas: 2011 Bal 02, 16:21:42 pm »

Shiaip tai nesiruoshiau cia dalinti pagiru (neprirask prie gero, bo ir taip ne vienas jau tave pagire :D), bet kadangi kazkam atrodo, kad ash priesh kovotojus vis einu, tai...  :rolleyes:
Tai ir sakau, kad gerai cia ishsireishkiai...  :alus: :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #138 įjungtas: 2011 Bal 02, 18:06:36 pm »
Speju, kad ne pas mane, o pas jumis (ne vien tave bet ir pas kaikuriuos kitus) yra kazkokie kompleksai susije su shiuo zodziu..!
Va tik kazkam "paniatkes" neleidzia suprasti, kad jeigu nevartoji ir nekaishioji visur kur reikia ar nereikia shio zodzio, tai jau automatishkai esi minkshtakunis... :pasiduodu: :saldainis:
Tiesa pasakius, mano varganas gyvenimelis kiekviena diena susijes vienokia ar kitokia buka kova uz buvi, bei visokiais kitais "teisiu kacialinimais", bet kadangi ash apie tai nesigiriu ir nerashau, tai jau reishkiasi, kad tik viena savo kuno dali tik glamoneti temoku... :nosikrapsto:

Shiaip uzknisa nuolat skaityti tokio tipo mintys, kurios mazdaug taip skamba:
"va mes tokie anokie, tokie kruti, tokie patis paciausi, tokie kovotojai, o kiti vat shudo gabalai, reishkiasi... :shit:"
Na gerai jus kovotojai (nes nuolat apie tai kartojat), o kiti tarkim vagys ar shiaip kokie pedi...ai, tai ka??? :laikr: :-)
keistas jūs kažkoks  :chmm: apie ka ir kalba eina ,kad daugelis nori GYVENT NEKOVODAMI ,turi daug noru (nebūtinai turiu omeny  :punch: ,gyvenime yra dar ir kitu dalyku  be mordabojaus   ;-))bet nori juos igivendinti sėdėdami  :tv: ar kaip pats tamsta rodėte  :nosikrapsto:.Ir aplamai čia KOVOSKLUBO  forumas kur žmonės renkasi virtualiai pasimušt ,kitus pamušt, ir kartais  bendra  :alus: gyvai padaryt ,ir imti dabar pradėt diskutuot kad  :punch: blogai  :geria:blogai  :boobs: blogai ,dar pradėk pacifizma propaguot    :kikena: Idomu kaip atrodytu kai aš kokiame mezgėju forume apie  :punch: pradėčiau diskutuoti  :kikena:
« Paskutinis taisymas: 2011 Bal 02, 18:44:32 pm nuo radiatorius »

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #139 įjungtas: 2011 Bal 02, 18:27:40 pm »
Gal truputeli ne i tema pasakysiu, bet patogi pozicija yra vienas ish Dziudo pagrindu..!  ;-)

P.S. Ir dar...
Kai pabusi tokioje aplinkoje, kur visi vagia ir ne tik, kad neskaito tai nuodemia, bet net gi prieshingai mano, kad durnas yra tas, kuris nevagia, ir tuo paciu sugebesi ishlikti ishtikimas savo prisncipams (vienas ish ju nevogti, tarkim) nepabijosi buti nuolat uz akiu ir "ant akiu" durninamas del savo paniatkiu, tada galesi kitiems skaityti pedagogines lekcijas apie "patogios pozicijos" blogi!!!  ;-)
O teisti kitus, kai pats to  :shit: net gi normaliai neteko matyti mes visi galim!!! :ruko:
O iš kur tu žinai kokioje aplinkoje ir kokiose situacijose aš esu buvęs kad leidi sau skaityti pedagogines lekcijas? Ar manai kad esi forumietis - nepralenkiamas gyvenimo š...   specialistas?

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #140 įjungtas: 2011 Bal 02, 18:43:11 pm »
keistas jūs kažkoks  :chmm: apie ka ir kalba eina ,kad daugelis nori GYVENT NEKOVODAMI ,turi daug noru (nebūtinai turiu omeny  :punch: ,gyvenime yra dar ir kitu dalyku )bet nori juos igivendinti sėdėdami  :tv: ar kaip pats tamsta rodėte  :nosikrapsto:.Ir aplamai čia KOVOSKLUBO  forumas kur žmonės renkasi virtualiai pasimušt ,kitus pamušt, ir kartais  bendra  :alus: gyvai padaryt ,ir imti dabar pradėt diskutuot kad  :punch: blogai  :geria:blogai  :boobs: blogai ,dar pradėk pacifizma propaguot    :kikena: Idomu kaip atrodytu kai aš kokiame mezgėju forume apie  :punch: pradėčiau diskutuoti  :kikena:
Tai bet koks jums (tau ir kitiems) skirtumas, kaip ten kas ka nori igyvendinti..?
Tu kovotojas - tai ir veliava tau i rankas, kodel visi kiti turi vienas kitam snukius dauzyt ar kitaip zaloti, kuom tu uz eilini bandyteli ar vagi esi geresnis..? Kadangi su tokiais fraeriais paskutiniu laiku pagrinde tenka bendrauti, tai jau gerkleje sedi tos jus "paniatijos", o uzeini i foruma kita karta vos ne apie ta pati pradedi skaityneti...  :(
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #141 įjungtas: 2011 Bal 02, 18:52:14 pm »
O iš kur tu žinai kokioje aplinkoje ir kokiose situacijose aš esu buvęs kad leidi sau skaityti pedagogines lekcijas? Ar manai kad esi forumietis - nepralenkiamas gyvenimo š...   specialistas?
Shiaip laiko dabar neturiu atsakyti... Galbut atsakysiu i tai antradieni koki... Jeigu bus galimybes...  :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #142 įjungtas: 2011 Bal 02, 19:13:53 pm »

Kai pabusi tokioje aplinkoje, kur visi vagia ir ne tik, kad neskaito tai nuodemia, bet net gi prieshingai mano, kad durnas yra tas, kuris nevagia, 
tai gal  seime dirbi  :oho:

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #143 įjungtas: 2011 Bal 02, 19:36:33 pm »
Shiaip laiko dabar neturiu atsakyti... Galbut atsakysiu i tai antradieni koki... Jeigu bus galimybes...  :-)
Vat tai būsime dėkingi  :respect:

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #144 įjungtas: 2011 Bal 02, 21:47:19 pm »
Diskutuojam, diskutuojam, bet labai į asmeniškumus nenueinam... E.G.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #145 įjungtas: 2011 Bal 02, 22:11:47 pm »
Na pagal jumis (kaip man bukam dashunta) esme yra tokia:
Mes (o tiksliau jus, nes ash gi tuo nesigiriu) cia esame tokie patis tobuliausi, nes mes esam kovotojai ir praktikuojame kovos mena, vienas kitam snuki laikas nuo laiko padauzom, o vat kiti tai jau visai zemiau kritikos, nes jie to nedaro (taip sakant, nera kovotai)...  :(

Kaip ir sakoma vienos ishrinktos tautos rashtuose :zydas:, kad nei vienas neapipjaustytas nepateks i dangu!!!  :senis:
Taigi perfrazuojam ta minti ir gaunasi...
Kad nei vienas nekovotojas i dangu taip pat nepateks!!! Reishkias... :-)

Problemos su teksto suvokimu? Pirminė Kensen mintis visiškai su kovos menais nebuvo susijusi, ką Radiatorius ir tęsė. Gyvenimas - ne kovos menas ir jame kovoti reikia kur kas daugiau, nei kovos mene. Bet ne visi tai supranta matomai...  :amen:
« Paskutinis taisymas: 2011 Bal 02, 22:13:43 pm nuo Saxum »

Atsijungęs Pikas

• 8 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2010
  • Žinutės: 34
  • Vieta: Šiauliai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #146 įjungtas: 2011 Bal 03, 13:05:31 pm »
Taip, prasminga!  :kikena: Koks klausimas toks atsakymas :D

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #147 įjungtas: 2011 Bal 03, 13:23:54 pm »
Jeigu prasmingai gyventi (tureti gyvenimo prasme) - tai visi tavo uzsiemimai bus prasmingi ... nesvarbu ar tai kovinis sportas, menas ar baletas ....

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1680
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #148 įjungtas: 2011 Bal 03, 14:38:29 pm »
atvirai pasakius, galvoju galvoju ir niekaip nesuprantu per kuria cia vieta tas gyvenimas skaitosi kova? :nezino: turbut nuo gyvenimo pobudzio priklauso, nes bent jau as savo gyvenimo (tuo metu kai nekovoju) kova nepavadinciau. niekas man jau seniai nesistengia 'uzlipt ant galvos'. gal pacangalyste mokykloj ir galima traktuot kaip "kova uz islikima", nes ten ir mustyniu budavo ir vyresni i galva duodavo  :kikena: ,bet dabar tai dar reikia pasistengt, kad gaut preteksta "patikrint savo meistriskuma"  :punch: darbas, treneruotes, geimai ir gulejimas siltoj lovoj, geriant kava ir skaitinejant foruma (ka dabar ir darau) nelabai man primena kova  :rolleyes: tai vat biski man sita "gyvenimas tai kova" filosofija nepatinka. ne karo metas, kad gyvenima tapatint su kova. mano nuomone.
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #149 įjungtas: 2011 Bal 03, 16:24:07 pm »
filosofas mūsų coffeedrinker'is  :D na iš dalies pritariu - "ne karo metas, kad gyvenima tapatint su kova"  :-) bet pakovoti kartais gyvenime tikrai reikia, ir kovojimas su bokso pirštinėmis čia galbūt būtų labai palengvintas "gyvenimo kovos" variantas, gerai būtų jei galėtų kumščius į pagalbą pasitelkti, kai su kokiu valdininku tenka bendrauti, bet negalima blyn...  :chmm:  :E

Atsijungęs MindeM

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #150 įjungtas: 2011 Bal 03, 16:55:38 pm »
O man va mintis gimė, kad kovotojams gyvenimas-kova, nes reikia kovoti už savo įsitikinimus etc, šokėjams-šokis, nes gyvenimas dinamiškas ir kiekvienas "judesys" vis kitoks, lakūnams-skrydis, kuris kiekvienas vis kitoks...

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #151 įjungtas: 2011 Bal 03, 17:53:38 pm »
filosofas mūsų coffeedrinker'is  :D na iš dalies pritariu - "ne karo metas, kad gyvenima tapatint su kova"  :-) bet pakovoti kartais gyvenime tikrai reikia, ir kovojimas su bokso pirštinėmis čia galbūt būtų labai palengvintas "gyvenimo kovos" variantas, gerai būtų jei galėtų kumščius į pagalbą pasitelkti, kai su kokiu valdininku tenka bendrauti, bet negalima blyn...  :chmm:  :E

Pritariu. Gyvenime kova nebūtinai turi būti fizinis kontaktas  :punch:. Pvz., gyveni, dirbi. Netenki darbo, o šeimyną reikia išmaitinti. Įsidarbini kažkur bandomajam  laikotarpiui. Turi stengtis, kad priimtų po to į darbą, vertiesi per galvą, viršvalandžiai ir t.t. Savotiška kova? Antro darbo susiradimas, darbas naktimis, kovojimas su miegu pirmame darbe, vėl savotiška kova... Reikia, kad paaukštintų darbe, vėl turi kažką įrodyti, vėl savotiška kova. Juk ne veltui tą knygą Sun Tzu Karo Menas rasi tik verslo knygų sektoriuje.

Atsijungęs Vitiokas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1962
  • Бандито

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Jiu jitsu grappling, MMA - Smauglys
« Atsakyti #152 įjungtas: 2011 Bal 03, 21:50:35 pm »
Iš pradžių reikia paklaust ar prasminga gyvent? Ar verta eiti į mokyklą? O kam eit į univerą kaip po mokyklos gali eit dirbt? Arba kai išmoksti skaityt ir skaičiuot iškart reikia dirbt...
Jei neužsiiminėt tai ką veikti? Gerti? Bastytis gatvėmis? Banditaut? Labai patiko Airijoje, kur pamačiau du žmonių tipus:
1. Sportuojantis žmonės
2. Sportuojančių žmonių sirgaliai (geriantis)
Ten ir pagalvojau, jei nesportuot, tai kas belieka? Gert?
Размах на рубль — удар на копейку...
А я наказываю, жестоко наказываю...
Я злой. Но память у меня плохая. И никуда я ничего не записываю. Могу отомстить, забыть, потом снова отомстить...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #153 įjungtas: 2011 Bal 03, 22:10:55 pm »
Iš pradžių reikia paklaust ar prasminga gyvent? Ar verta eiti į mokyklą? O kam eit į univerą kaip po mokyklos gali eit dirbt? Arba kai išmoksti skaityt ir skaičiuot iškart reikia dirbt...
Jei neužsiiminėt tai ką veikti? Gerti? Bastytis gatvėmis? Banditaut? Labai patiko Airijoje, kur pamačiau du žmonių tipus:
1. Sportuojantis žmonės

Reikia rasti balansą :angel: Kaip šitam va anam kinų ženkle – :injan:

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #154 įjungtas: 2011 Bal 03, 22:21:34 pm »
1. Sportuojantis žmonės
:chmm: mjo... Anglija, Airija... na ten tų ligonių (sirgalių) išties daug  :nezino: nors Lietuva dėl gėrimo tikrai ne išimtis yra, man kažkaip baisoka žiūrėti į vis anksčiau ir anksčiau pradedantį gerti jaunimą. Mano karta vartototi dažniausiai pradėdavo tik vyresnėse klasėse, ir tai ne visi, o dabar... baisu kas daros... tai jau geriau tegul į dziudo ar karate sekcijas vaikšto, nei tą antifrizą (aš Mixus taip vadinu) į save varo  :nezino:

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #155 įjungtas: 2011 Bal 03, 22:57:49 pm »
Šiais slabakų laikais tiek nusifilosofuota, kad tuoj bulkučių kepėjas bus vadinamas kovotoju.  :kikena:

Atsijungęs Vitiokas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1962
  • Бандито

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Jiu jitsu grappling, MMA - Smauglys
« Atsakyti #156 įjungtas: 2011 Bal 03, 23:30:30 pm »
Šiais slabakų laikais tiek nusifilosofuota, kad tuoj bulkučių kepėjas bus vadinamas kovotoju.  :kikena:
Kad ir taip jis kovoja su savim, bando neparagaut visas bandeles... Ar visos jos skanios...  :kikena:
Размах на рубль — удар на копейку...
А я наказываю, жестоко наказываю...
Я злой. Но память у меня плохая. И никуда я ничего не записываю. Могу отомстить, забыть, потом снова отомстить...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #157 įjungtas: 2011 Bal 03, 23:30:40 pm »

o tai bulkučių kepėjas kovotoju būti negali?  :D

Atsijungęs SOL

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2009
  • Žinutės: 558
  • Amžius: 2020
  • Ir ilgiausia kelionė prasideda nuo mažo žingsnio

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #158 įjungtas: 2011 Bal 04, 00:07:38 am »

gerai pasakyta. +1 :clap:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #159 įjungtas: 2011 Bal 04, 01:35:46 am »
Kad ir taip jis kovoja su savim, bando neparagaut visas bandeles... Ar visos jos skanios...  :kikena:
+1

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #160 įjungtas: 2011 Bal 04, 06:47:40 am »
Taip žiauriai ant Berserko dar niekas nebuvo užvažiavęs  :luztu:

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1680
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #161 įjungtas: 2011 Bal 04, 07:22:09 am »
ne nu bet tikrai... bulkuciu kepejai ir seip visoki... kovotojai? nes rizikuoja likt be darbo ir "kovoja" del didesnes algos ir geresnes darbo vietos. ir jie visi yra narsus didingi kariai. o kaip paaiskint tai, kad tos "kovotoju" mases nezino ka daryt kai smugis eina i nosi? arba apsimy... kai reikia mustis? o susimuse musasi kaip mergiotes?  :laikr: kazkaip man atrodo, kad kovotojas tai pirmiausia isskirtinai tas, kuris moka, gali ir sugeba stot i kova. i tikra kova. kai rizikuojama gaut melyne po akim, luzusia nosi, o galbut.. peili i sona? toks kuris tokioj situacijoj sugeba bent jau islikt (arba net iseit nugaletoju) ir yra tikras kovotojas. tas kuris stoja i konfrontacija, o ne tiesiog gyvena galbut sudetinga, bet pasyvu gyvenima, kai jam negresia smugiu padariniai. kai gyvenimas pastato i kova, tada ir pasimato kas kovotojas, o kas ne. ir ten kazkoks mandras advokatas, kovojantis uz teisinguma, joks ne kovotojas, jei gatvej gavo i nosi nuo betkokio pacuko. kovotoja sudaro tiek psichologiniu, tiek dvasiniu, tiek ir fiziniu normatyvu atitikimas.   
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #162 įjungtas: 2011 Bal 04, 09:44:15 am »
Žodis kovotojas turi daug reikšmių. Kovotojas už laisvę. Kovotojas už lygias teises. Kovotojas už bulkučių kepėjų algų kėlimą.

Kovos klubas – ne išimtis. Kažkada asociaciją norėjau registruoti Asociacija "Kovos klubas". Nesutiko (nors tiesą sakant, stipriai ir nespaudžiau registrų centro), sako kovos klubas – už ką kovojate, už laivę, už lygybę? Jei daugeliui čia kova asocijuojasi tik su davimu į snukį, tai čia mažiausia žodžio kova reikšmė. Bent jau lietuvių kalboje...

Bet tema iš tiesų visiškai ne apie tai, todėl nereiktų grybauti ir kovoti už teisę grybauti privačiuose miškuose.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #163 įjungtas: 2011 Bal 04, 09:46:16 am »
Bet tema iš tiesų visiškai ne apie tai, todėl nereiktų grybauti ir kovoti už teisę grybauti privačiuose miškuose.
... tas dručkis kaip visada nemirtingas  :luztu:

Atsijungęs bornstubborn

• 2 kyu
  • *
  • Žinutės: 720
  • Vieta: Kaunas-Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #164 įjungtas: 2011 Bal 04, 16:38:06 pm »
Kovos menais bei koviniu sportu užsiiminėti prasminga tiek, kiek tai padeda žmogui tobulinti save, visų pirma kaip asmenybę. Jei žmogus nuo to tampa geresnis, visapusiškesnis, tuomet tikrai prasminga... Nors į šį klausimą kiekvienas pirmiausia turėtų atsakyti sau... Ir visi Jūs teisūs... Aš, iš esmės, užsiiminėdamas negalvoju nei apie medalius, nei apie "pritaikymą gatvėje" (suvarant peilį į šoną, pvz... :)) ), darau tai tik iš entuziazmo, tik todėl, kad patinka, tik todėl, kad tai kelia šypseną... Todėl tai prasminga savaime...
"I have a high art, I hurt with cruelty those who wound me." - Archilocus, 650 B.C.

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #165 įjungtas: 2011 Bal 04, 17:20:51 pm »
Labai gerai pasakė vienas mūsų forumietis pakeliui į varžybas- ''Aš nežinau kam man senam ligotam žmogui šito reikia, bet vat patinka ir viskas ''

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #166 įjungtas: 2011 Bal 04, 17:39:38 pm »
Labai gerai pasakė vienas mūsų forumietis pakeliui į varžybas- ''Aš nežinau kam man senam ligotam žmogui šito reikia, bet vat patinka ir viskas ''

Tai tuom ir viskas pasakyta. Patinka - ir pirmyn. Jei nepatinka, jokie aiškinimai apie chuliganus tamsiose pakampėse nepadės. Nenorės jis tuom užsiimti, o per prievartą geras nebūsi, ir užsiėmimuose būsi tik tam, kad praleist laiką ir nieko neatsiminsi ir neįsiminsi. Geriau jau savęs ieškojimas kitur. Apie vaikus kitas dalykas, kaip tėvai norės, taip ir bus, vaiko nuomonės mažiausiai bus paisoma.

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #167 įjungtas: 2011 Bal 04, 21:12:51 pm »

:-]

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #168 įjungtas: 2011 Bal 04, 23:51:07 pm »
"и того, можно подводить итоги"  - užsiiminėti kovos menais ar koviniu sportu yra prasminga  ;-) " что и требовалось доказать" - kitaip tariant, ką ir reikėjo įrodyti  :alus:

Atsijungęs maza_

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2009
  • Žinutės: 100
  • Vieta: kLAIPEDA-VILNIUS

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #169 įjungtas: 2011 Bal 05, 04:17:15 am »
As manau, kad  netikslu prasmes ieskoti vaike, kuris eina uzsiimineti kovos menais paveiktas reklamos, filmu, draugu, tevu itakos... Nes ten jis ieskos visai ko kito- greito efekto, ispudzio, dinamikos... Netgi netikslu ieskoti prasmes profesionaliai sportuojancio spotininko kelyje, nes jis per daug uzsiemes pamatyti ja. Ir paprasciausiai yra sporto funkcionieriu irankis. Bet va kai i sale ateina kazkada profesionaliai uzsiiminejes sportininkas, patyres n traumu, kuris rodos tikrai turetu ka ''prasmingiau" veikti, nei prakaituoti, tada tas zalias jaunimelis  kazko su pagarba nuleidzia galvas. Pati matau tuos kuriems jau klijuojamos "veteranu" etiketes, nuolat besilankancius varzybose, sporto stovyklose, salese... Ir kazko jiems  nekyla klausimas ar tai prasminga, nes manau kitaip jie nebegali... Tai tiek prasminga, kiek i ta prasme idedi saves.

Atsijungęs MindeM

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #170 įjungtas: 2011 Bal 05, 08:46:09 am »
Tai tiek prasminga, kiek i ta prasme idedi saves.

Na puikiai pasakei...  ;-)

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #171 įjungtas: 2011 Bal 05, 17:47:43 pm »
Shiaip, budamas senas sklerotikas, neatsimenu, kur esu parashes, kad uzsiimineti kovos menais neprasminga, kad neprasminga buti kovotoju...  :nezino:
Turiu tokia durna minti, kad visi cia rashantis yra daugiau ar maziau kovotojai, isivaizduojat neti gi ash (ko kaikurie cia esantys nepatikes)...  :kikena:
Ash net gi Kensenui daviau pliusa uz ta minti apie gyvenima ir kova, bet visai uzmirshau, kad ishkarto butina pasigirti tokiais dalykais (grizo vaikelis ish darzelio-mokyklos ir giriasi mamytei, ka nuveike ;-))...

Paprasciausiai uzpy..o tas nuolatinius kaikuriu "virimas savo sultyse", tas daznas savo paties pasirinkimo ishaukshtinimas, ir kitu mastancius kitaip (turiu, omeny, toli grazu ne save) dejimas i shuns dienas... Patikekit yra visai kitaip mastantis zmones Zemeje ir jie nuo to nera nei trupucio maziau laimingi, negu cia besirenkantis kovotojai...  :book1:

Ir apskritai, kaip tai man pershasi mintis, kad buti kovotoju - ne pasirinkimas, tai Karma tokia, kuri anksciau ar veliau "duos apie save zinoti"..! Kitas reikalas, kad cia daug kas supranta kovojima tik kaip davima kazkam i snuki...  :kietas:
« Paskutinis taisymas: 2011 Bal 05, 17:55:21 pm nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #172 įjungtas: 2011 Bal 05, 18:01:02 pm »
tai gal  seime dirbi  :oho:
Och jau tas lietuvishkas mentalitetas...  :( Be abejones nera daugiau vietu pasaulyje, kur galima beveik nebaudziamai vogti, tik seime... Reishkias...   :rolleyes: :ruko:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #173 įjungtas: 2011 Bal 05, 20:08:08 pm »
Shiaip, budamas senas sklerotikas, neatsimenu, kur esu parashes, kad uzsiimineti kovos menais neprasminga, kad neprasminga buti kovotoju...  :nezino:
Turiu tokia durna minti, kad visi cia rashantis yra daugiau ar maziau kovotojai, isivaizduojat neti gi ash (ko kaikurie cia esantys nepatikes)...  :kikena:
Ash net gi Kensenui daviau pliusa uz ta minti apie gyvenima ir kova, bet visai uzmirshau, kad ishkarto butina pasigirti tokiais dalykais (grizo vaikelis ish darzelio-mokyklos ir giriasi mamytei, ka nuveike ;-))...

Paprasciausiai uzpy..o tas nuolatinius kaikuriu "virimas savo sultyse", tas daznas savo paties pasirinkimo ishaukshtinimas, ir kitu mastancius kitaip (turiu, omeny, toli grazu ne save) dejimas i shuns dienas... Patikekit yra visai kitaip mastantis zmones Zemeje ir jie nuo to nera nei trupucio maziau laimingi, negu cia besirenkantis kovotojai...  :book1:

Ir apskritai, kaip tai man pershasi mintis, kad buti kovotoju - ne pasirinkimas, tai Karma tokia, kuri anksciau ar veliau "duos apie save zinoti"..! Kitas reikalas, kad cia daug kas supranta kovojima tik kaip davima kazkam i snuki...  :kietas:

dėl "virimo savo sultyse" ir "mastančių kitaip į šhuns dienas dėjimo" sutinku su tavim Paladinai.  :-) bet čia forumas, ir ne šiaip sau, o lietuviškas FC forumas :) apsikeitimas nuomonėmis, net jei jos yra "aštriai" išsakomos, nieko bloga tame...

aš kažkada galvojau, įdomu ar internetiniai forumai, diskusijų lentos daugiau suvienija panašių interesų žmones, ar daugiau skiria?  :chmm: čia vieni kitus, vieni daugiau pažysta, kiti mažiau, kitų net gyvai niekas nėra matę... bet artimai bendraujančių (draugų) kiekvieną dieną turbūt nedaug čia yra...

tiesa, kaip tu tą karmą supranti? gal plačiau bent kiek galėtum? mintis daugmaž aiški, bet vistiek įdomu diskusiją šiek tiek pratęsti  ;-)

Atsijungęs SOL

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2009
  • Žinutės: 558
  • Amžius: 2020
  • Ir ilgiausia kelionė prasideda nuo mažo žingsnio

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #174 įjungtas: 2011 Bal 05, 23:08:23 pm »
nžn ar tokia mintis buvo išsakyta, bet man atrodo, kad dar kovos menais verta užsiimti prasminga dar ir dėl to,kad tai gero mus(bent aš tuo noriu tikėti ir nekalbu apie tuos,kurie ateina į sporto sales keliems mėnesiams, o paskui eina galvų daužyt) geresniais žmonėmis. Tam reikia noro,laiko, atsidavimo, disciplinos, pagarbos sau ir kitems ir tt. Jei tos savybės ugdosi dojo, jos įsiskverbia į žmogaus gyvenimą ir tampa jo elgesio dalimi. o žmogus to net gali (bent iš pradžių) nepastebėti.  :rolleyes:

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #175 įjungtas: 2011 Bal 06, 18:00:56 pm »
dėl "virimo savo sultyse" ir "mastančių kitaip į šhuns dienas dėjimo" sutinku su tavim Paladinai.  :-) bet čia forumas, ir ne šiaip sau, o lietuviškas FC forumas :) apsikeitimas nuomonėmis, net jei jos yra "aštriai" išsakomos, nieko bloga tame...

aš kažkada galvojau, įdomu ar internetiniai forumai, diskusijų lentos daugiau suvienija panašių interesų žmones, ar daugiau skiria?  :chmm: čia vieni kitus, vieni daugiau pažysta, kiti mažiau, kitų net gyvai niekas nėra matę... bet artimai bendraujančių (draugų) kiekvieną dieną turbūt nedaug čia yra...

tiesa, kaip tu tą karmą supranti? gal plačiau bent kiek galėtum? mintis daugmaž aiški, bet vistiek įdomu diskusiją šiek tiek pratęsti  ;-)
Speju, kad moderuokliai ar administruokliai pareiksh nepasitenkinima del to, jeigu toliau vistysime "karmos tema"...  :bijo:

Todel pabandysiu trumpai... :-)

Karma - tai tavo lemtis, paskirtis shioje Zemeje, tai nuo ko vistiek nepabegsi, nors ir kaip besistengtum... :( :-)

"Razdiony letat' - polzat' nebudet... (paprastai sakoma atvirkshciai)"  :power: :D
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #176 įjungtas: 2011 Bal 06, 21:07:40 pm »
Speju, kad moderuokliai ar administruokliai pareiksh nepasitenkinima del to, jeigu toliau vistysime "karmos tema"...  :bijo:

Todel pabandysiu trumpai... :-)

Karma - tai tavo lemtis, paskirtis shioje Zemeje, tai nuo ko vistiek nepabegsi, nors ir kaip besistengtum... :( :-)

"Razdiony letat' - polzat' nebudet... (paprastai sakoma atvirkshciai)"  :power: :D
Paskutiniu sakiniu ir atsakei į temos klausimą :-)

Atsijungęs Rimbas

• Globalus Moderatorius
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2011
  • Žinutės: 1255
  • Amžius: 46
  • Jei sustosiu - mirsiu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Rimas Lee
« Atsakyti #177 įjungtas: 2011 Bal 10, 22:54:00 pm »
Simboliška, bet pirmą postą Kovos Klubo forume rašau čia. Tiesioginis mano atsakymas į temos klausimą būtų vienareikšmis taip.
Leisiu sau prasiplėst, nes matau, kad ilgesni postai čia toleruojami.
Nepasakysiu tiksliai, bet nuo paskutinių aktyvių treniruočių praėjo virš 10 metų. Na su nedideliu 4 mėn. intarpu prieš porą metų (išnaudojau galimybę paragauti taekwondo).
Išbandžiau ne vieną discipliną, įgijau net tos srities specialybę. Studijų laikais ir ypač po jų atsirado kiti prioritetai ir siekiamybės (nemažai žmonių jau tai aptarė). Aktyvi fizinė veikla buvo veik visai apleista, nes nelikdavo laiko per šnapsą, bobas ir cigaretes. Vienintelis sportas ir buvo girtos muštynės. Po to sekė lėta dvasinė ir fizinė regeneracija, fizinės formos gerinimas per bendrą fizinį rengimą, egzotines sporto šakas (ne kovos menus, bet kiaušų ir ten reikia), kol ilgainiui gyvenimas/darbas suvedė su pakankamai žinomu kovos menų pasaulyje žmogumi. Ir taip diena po dienos, idėja po idėjos, kol darbas atvedė vienai treniruotei į BJJ salę. Ir Neįsivaizduojat, koks geras jausmas apėmė, kai minkėmės su jaunais sportininkais. Ir nors jie ir techniški ir t.t., bet seni įgudžiai iš kažkur iškilo, ir su perspektyviu jaunimu judėti sekėsi tikrai ne gėdingai.
Ir dabar po krūvos laiko vėl ninkant į šį pasaulį jaučiu didelį pasitenkinimą ir jaudulį. Ir nors ne amžius jau lipt į ringą, bet prasmė tame tikrai yra.
"You have a bit of a temper, and you don't mind picking a fight. You are known to act first and think about it later. Your heart is in the right place, but trouble just has a way of finding you"

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #178 įjungtas: 2011 Bal 11, 14:54:52 pm »
Rimbai, welcome to da Club  :friends: "такие люди нам нужны"  :handshake:

Atsijungęs Rimbas

• Globalus Moderatorius
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2011
  • Žinutės: 1255
  • Amžius: 46
  • Jei sustosiu - mirsiu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Rimas Lee
« Atsakyti #179 įjungtas: 2011 Bal 11, 23:52:09 pm »
Rimbai, welcome to da Club  :friends: "такие люди нам нужны"  :handshake:
:respect: Kol kas tai tik avataras forume ir kelios gudrios eilutės.
Darbais meilę tėvynei įrodinėt reik  :lauzo:
"You have a bit of a temper, and you don't mind picking a fight. You are known to act first and think about it later. Your heart is in the right place, but trouble just has a way of finding you"

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #180 įjungtas: 2011 Bal 25, 18:15:04 pm »
Taip žiauriai ant Berserko dar niekas nebuvo užvažiavęs  :luztu:

Mjo, nelaukiau tokio smugio i nugara ish Smauglio :/
aeterna

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #181 įjungtas: 2011 Grd 22, 10:56:31 am »
Perskaiciau viena straipsni, tiesiogiai sumalantis kovos menus per labai tankia mesmale.

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #182 įjungtas: 2011 Grd 22, 11:15:58 am »
Citata
Citata iš: RR on Šiandien10:37:45

Perskaiciau viena straipsni, tiesiogiai sumalantis kovos menus per labai tankia mesmale.

cia jauciu i karate tema reikejo det  :chmm:

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #183 įjungtas: 2011 Grd 22, 12:02:35 pm »
RR kalbėjo apie kovos menus, perkėliau čia. Ir kaip Raimis rašė, tai senas straipsnis.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #184 įjungtas: 2011 Grd 22, 22:08:11 pm »
Tas teoretikas, matyt, niekada nesisparingavo su shotokan sportininkais ir kiek supratau apskritai nelabai raukia stiliuose ir jų skirtumuose. Paskaityti knygutes ir surašyti minčių kratinį didelio meistriškumo nereikia.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #185 įjungtas: 2011 Grd 22, 22:24:24 pm »
Tas teoretikas, matyt, niekada nesisparingavo su shotokan sportininkais ir kiek supratau apskritai nelabai raukia stiliuose ir jų skirtumuose. Paskaityti knygutes ir surašyti minčių kratinį didelio meistriškumo nereikia.

Tai vat būtent, kad pas jį sparingo patirties apskritai nebuvo.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #186 įjungtas: 2011 Grd 22, 22:39:09 pm »
Tai vat būtent, kad pas jį sparingo patirties apskritai nebuvo.

Čia apie Sei-i?

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #187 įjungtas: 2011 Grd 23, 00:54:16 am »
RR kalbėjo apie kovos menus, perkėliau čia. Ir kaip Raimis rašė, tai senas straipsnis.

na straipsnį šitą aš berods prieš kokius 5-6 berods buvau skaitęs... emociškai ir choatiškai šiek tiek parašytas, įdomių vietų yra tenai.
tik aš nesupratau, what's wrong with it? :chmm:

« Atsakyti #187 įjungtas: 2011 Grd 23, 00:54:16 am »