AutoriusTema: Ar prasminga užsiiminėti kovos menais ar koviniu sportu?  (Skaityti 34013 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

-Dark-

• Svečias
Re: Ar prasminga užsiiminėti kovos menais ar koviniu sportu?
« Atsakyti #15 įjungtas: 2006 Spa 17, 22:07:42 pm »
mustis ir kovoti yra du skirtingi dalykai... :senis:

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #16 įjungtas: 2006 Spa 17, 22:32:35 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
mustis ir kovoti yra du skirtingi dalykai... :senis:

Na.... terminologijos skirtumai. Velgi, siulau prisiminti, kad mustis ir must nera tas pats :) Mazdaug kaip fechtavimasis peiliu ir... kiaules skerdimas...
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #17 įjungtas: 2006 Spa 18, 02:53:10 am »
Sutinku, kad profesionaliai kovos menu ar sportu gali uzsiimti tik vienetai. Bet norisi, kad zmogus salia darbo ir namu rupesciu turetu dar kazka, hobby. Kazkas kopia i kalnus, kazkas eina i dodzio, kazkas renka pasto zenklus ir t.t. Man atrodo, kad zmogus (jei tai asmenybe) neturetu apsiriboti tik paprastu isgyvenimo poreikiu tenkinimu. Kovos mena galima vadinti ne tik fizine, bet ir dvasine praktika butent todel, kad tai daroma be jokios materialines naudos (isskyrus trenerius ir instruktorius, beje pastarieji daznai galetu zymiai daugiau uzsidirbti ir is kitu darbu). Pagalvokime kaip atrodytu pasaulis, jei visi darytu tik tai "is ko valgo duona". Mane liudina tas supaprastejimas visuomenes :-(
O del senu "geru" laiku, tai visi mano klasiokai lanke koki nors bureli. Is dabartinio jaunimo pasakojimu supratau, kad dabar taip nera.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #18 įjungtas: 2006 Spa 18, 09:11:59 am »
Dabartiniai moksleiviai uzskirecia riedlentem, bmx'ais, parkuru programavimu ir kitais dabar madingais dalykais. Manau, teigiant, kad dauguma patenkina savo isgyvenimo poreikius, yra viskas truputi dramatizuojama. Kazkas nemato prasme maiso dauzyme per dienas, o uzsiima vaiku auginimu. Kazkas malsina savo bendravimo ir socializavimosi poreiki internete. Viskas taip pat, tik kazkiek kitaip.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #19 įjungtas: 2006 Spa 18, 23:43:56 pm »
O geriausiai isbandyti visko kuo daugiau. Kad butu ir ka kitiems papasakot, ir ka mirties patale prisimint.  :senis:
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2006 Spa 18, 23:43:56 pm »

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #20 įjungtas: 2006 Spa 18, 23:58:02 pm »
Sutinku, kad profesionaliai kovos menu ar sportu gali uzsiimti tik vienetai. Bet norisi, kad zmogus salia darbo ir namu rupesciu turetu dar kazka, hobby. Kazkas kopia i kalnus, kazkas eina i dodzio, kazkas renka pasto zenklus ir t.t. Man atrodo, kad zmogus (jei tai asmenybe) neturetu apsiriboti tik paprastu isgyvenimo poreikiu tenkinimu. Kovos mena galima vadinti ne tik fizine, bet ir dvasine praktika butent todel, kad tai daroma be jokios materialines naudos (isskyrus trenerius ir instruktorius, beje pastarieji daznai galetu zymiai daugiau uzsidirbti ir is kitu darbu). Pagalvokime kaip atrodytu pasaulis, jei visi darytu tik tai "is ko valgo duona". Mane liudina tas supaprastejimas visuomenes :-(
O del senu "geru" laiku, tai visi mano klasiokai lanke koki nors bureli. Is dabartinio jaunimo pasakojimu supratau, kad dabar taip nera.
jo musu laikais tai ,kas pasto zenklus ,kas i kalnus, kas i sale ,nors ir dabar kas dzipus ,kas namus ,kas zmonas ar meiluzes kolekcionuoja  :D tai vis delto pas zmones hobis egzistuoja ,  :-D tai gal ner taip blogai  :D

Atsijungęs Tomasas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 384
  • Amžius: 40

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #21 įjungtas: 2006 Spa 19, 21:17:57 pm »
Tai kaip koks nors hobis yra, tai aisku gerai. Aisku, butu geriau, jog tas hobis butu truputi aktyvesnis :-) Bet tokiu, kurie nieko neveikia dabar yra tikrai daug. Sulinks jaunimas prie kompo. Jau dabar daugelis atrodo, kaip skeletai. Stuburai islinke nuo sedejimo prie kompiuterio.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Amžius: 51
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #22 įjungtas: 2006 Spa 19, 21:23:16 pm »
Nieko nepadarysi. aukstuju technologiju amzius. taciau manau, kad nera taip blogai. Yra ir jaunimo tarpe rimtai sportuojanciu, teisingai i gyvenima ziurinciu individu. Sis forumas tik tai ir patvirtina
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #23 įjungtas: 2006 Spa 19, 22:03:16 pm »
idomu chebra ka patys cia veikiat palinke prie kompo, anuka visi staigiai i dojo  :icon_bat:  :D (pajuokavau)
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #24 įjungtas: 2006 Spa 19, 22:04:29 pm »
idomu chebra ka patys cia veikiat palinke prie kompo, anuka visi staigiai i dojo  :icon_bat:  :D (pajuokavau)

Va, po triešos net iki dušo nenusivelku :senis:

« Atsakyti #24 įjungtas: 2006 Spa 19, 22:04:29 pm »

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #25 įjungtas: 2006 Spa 19, 22:06:36 pm »
man ir taip dazniausiai buna
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2005
  • Žinutės: 427

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #26 įjungtas: 2006 Spa 21, 12:06:51 pm »
Aišku, kad prasminga. Man kovos menas tikrai davė daug: tapau žymiai ramesnis, pradėjau realiau vertinti situacijas, išmokau gerbti žmones. Bet manau, kad kovos menas yra prasmingas tik tada, kai jis netampa eiliniu snukio daužymu. Juk yra tiek kovos menų užsiimančių žmonių, kurie išskyrus kovos meno nieko toliau nežino, tiktai "į kur mušt". Kaip ir visur - kas per daug, tas nesveika. Geriausia suderint fizinius ir protinius sugebėjimus.

kffaner

• Svečias
« Atsakyti #27 įjungtas: 2006 Spa 22, 04:43:08 am »
Sveiki,
paskutinius kelis metus susiduriu su labai liūdnu reiškiniu. Jaunimas baigia mokyklą, įstoja mokytis ir nutolsta nuo dodžio :-(. Vis dažniau praslysta mintis, kad "iš sporto (ar kovos menų) duonos nevalgysi". Man atrodo, kad labai supaprastėjo gyvenimo prasmės suvokimas. Nusileidžiama iki "gyvuliško egzistencializmo" lygio. T.y.: pavalgyti, įsikurti erdvesnę olą, pratrauk... patelę.
Kur žmogaus saviraiška, dvasinis tobulėjimas, siekiai? Man atrodo, kad kovos menai-viena saviraiškos formų. Tai netgi ne tiek fizinė, kiek dvasinė praktika. Įdomu, kokią prasmę randate jus tyrinėdami kovos menus, sportuodami salėse ar besipraktikuodami dodžio?

pilnai sutinku su tavimi, deje jau taip yra ir dalis to tiesa. Na bet as nemanau kad sugebeciaiu buti laimingas ar kadanors sypsotis jei nustociaiu ussiimineti kovos menais. Ta prasme, man kovos menai tai viskas. Neysivaizduoju gyvenimo be ju, nu tiesiog nematau prasmes. Mano tikslas gyvenime yra tobuleti ne tik protiskai bet ir fiziskai. Na bet kita vertus kiti gali jausti taip pat apie visai ka kita negu kovos menus. tarkim biologai randa dziaiugsma tyrinedami organismus, taip pat kaip ir mes kovodami.

sampleX

• Svečias
« Atsakyti #28 įjungtas: 2006 Lap 06, 15:14:33 pm »
Sveiki,
paskutinius kelis metus susiduriu su labai liūdnu reiškiniu. Jaunimas baigia mokyklą, įstoja mokytis ir nutolsta nuo dodžio :-(. Vis dažniau praslysta mintis, kad "iš sporto (ar kovos menų) duonos nevalgysi". Man atrodo, kad labai supaprastėjo gyvenimo prasmės suvokimas. Nusileidžiama iki "gyvuliško egzistencializmo" lygio. T.y.: pavalgyti, įsikurti erdvesnę olą, pratrauk... patelę.
Kur žmogaus saviraiška, dvasinis tobulėjimas, siekiai? Man atrodo, kad kovos menai-viena saviraiškos formų. Tai netgi ne tiek fizinė, kiek dvasinė praktika. Įdomu, kokią prasmę randate jus tyrinėdami kovos menus, sportuodami salėse ar besipraktikuodami dodžio?

kas tas dodžis?

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #29 įjungtas: 2006 Lap 06, 16:11:27 pm »
Dojo (dodžis) yra salė, kurioje užsiiminėjama kovos menais.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

« Atsakyti #29 įjungtas: 2006 Lap 06, 16:11:27 pm »