AutoriusTema: Ar prasminga užsiiminėti kovos menais ar koviniu sportu?  (Skaityti 34251 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Ar prasminga užsiiminėti kovos menais ar koviniu sportu?
« įjungtas: 2006 Spa 16, 02:13:21 am »
Sveiki,
paskutinius kelis metus susiduriu su labai liūdnu reiškiniu. Jaunimas baigia mokyklą, įstoja mokytis ir nutolsta nuo dodžio :-(. Vis dažniau praslysta mintis, kad "iš sporto (ar kovos menų) duonos nevalgysi". Man atrodo, kad labai supaprastėjo gyvenimo prasmės suvokimas. Nusileidžiama iki "gyvuliško egzistencializmo" lygio. T.y.: pavalgyti, įsikurti erdvesnę olą, pratrauk... patelę.
Kur žmogaus saviraiška, dvasinis tobulėjimas, siekiai? Man atrodo, kad kovos menai-viena saviraiškos formų. Tai netgi ne tiek fizinė, kiek dvasinė praktika. Įdomu, kokią prasmę randate jus tyrinėdami kovos menus, sportuodami salėse ar besipraktikuodami dodžio?
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Ar prasminga užsiiminėti kovos menais ar koviniu sportu?
« Atsakyti #1 įjungtas: 2006 Spa 16, 10:06:08 am »
Nemanau, kad tai staiga atsitiko. Bet kokios legendos, bet kokie pasakojimai ar true stories dazniausiai kalba apie mokytoja ir jo mokini (ne apie 86 jo geriausius mokinius.. o apie viena). Be to verslas irgi gali buti saviraishkos priemone, kaip ir savo ivaizdzio formavimas (kas klaikiai populiaru paskutini desimtmeti). Nenoriu vertinti kas geriau, kas ne. Tiesiog gal nereiktu kalbeti apie senus gerus laikus. Nes vienintelis procesas, kuris vyksta nuolat- laikinumas. Ir kaip tik jis (pasak Uesibos) puikiausiai gudina vidini kario stabiluma.

Kovos menais per daug neuzsiimu. Ant tatamio jauciuosi gerai. Gal del to ant jo nuolat ir griztu. Kito poreikio nejauciu.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #2 įjungtas: 2006 Spa 16, 11:53:31 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Sveiki,
paskutinius kelis metus susiduriu su labai liūdnu reiškiniu. Jaunimas baigia mokyklą, įstoja mokytis ir nutolsta nuo dodžio :-(. Vis dažniau praslysta mintis, kad "iš sporto (ar kovos menų) duonos nevalgysi". Man atrodo, kad labai supaprastėjo gyvenimo prasmės suvokimas. Nusileidžiama iki "gyvuliško egzistencializmo" lygio. T.y.: pavalgyti, įsikurti erdvesnę olą, pratrauk... patelę.
Kur žmogaus saviraiška, dvasinis tobulėjimas, siekiai? Man atrodo, kad kovos menai-viena saviraiškos formų. Tai netgi ne tiek fizinė, kiek dvasinė praktika. Įdomu, kokią prasmę randate jus tyrinėdami kovos menus, sportuodami salėse ar besipraktikuodami dodžio?

Na man kovos menai, per ganetinai trumpa laika dave labai daug... Suformavo dali charakterio, poziuri ir tt. Kuo toliau tuo labiau jauciu, kad tai mano kelias. Taciau... Siam keliui reik nemazai laiko... Ir kazka del jo reikia aukoti, dazniausiai. Galbut del to zmones ir pasirenka tuos dalykus kurie svarbesni isgyvenimui, o juk isgyvenimas yra svarbiausias dalykas. Del to jie ir pasirenka, darba - pinigus, moteris ir tt :)
Kaip sakoma, vienu uzpakaliu keliu kampu neap... :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 2090
  • Amžius: 40
  • Šalis: mt
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #3 įjungtas: 2006 Spa 16, 15:17:36 pm »
Pabandysiu įkišti savo IMHO i šia tema, jaunystei dazniausei tėvai nusiunčia vaiką kažką sportuoti, ne tam kad jis tobuletu dvasiškai, o tam kad jis ištobulėtu fiziškai (deja posakis – v zdorovom tele, zdorovyj dux – ne visada pasiteisina).  Todėl atėjus laikui, kai jaunas žmogus gali spręsti savo gyvenimą pats, jis meta savo vaikystes užsiėmimus – gal būt, tai protesto poreikis, arba tiesiog dažniausiai jo tai daugiau nebedomina.  Man pačiam taip buvo,  tik po kurio laiko aš supratau jau pats nieko nepadedamas, kad  man tai padės daugiau suvokt save, pastovios treniruotes padedu man gyvenime įvest kažkokios tvarkos, o ne blaškymosi ir gal būt turėsiu daugiau šansu duot kam nors i snuki  :punch:  :angel: .  Dar man kova nėra savęs išreiškimo būdas, aš to net nesekių, šio atveju man arčiau tinka Fight Club‘o filosofija, tiesiog pakovojus aš jaučiuos kitaip, esu ramesnis i aplinkinius žiuri visiškai kitaip. Žmogus niekad nieko nedarys, jei nematys prasmes tame ką jis daro, arba bent naudos sau.

aeterna
Я дерусь потому что ... дерусь (c) Портос
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

Atsijungęs Tomasas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 384
  • Amžius: 40

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #4 įjungtas: 2006 Spa 16, 18:05:23 pm »
Nu as turbut tada busiu is nedaugelio tu, kurie patys norejo sportuoti. Tevai, jokios itakos nedare. O norejau sportuoti, turbut delto, jog norejosi sustipreti fiziskai ir turbut, kaip daugelis prisiziureje filmu su kietaisiais kovotojais tokias, kaip B. Lee, Van damme ir t.t.  Dabar as sportuoju todel, kad saleje atsigaunu. Istikruju man nera pats svarbiausias dalykas kovoti. Galbut svarbu pati disciplina. Vien izengus i dodzio jautiesi kitaip. Siaip manau jog is sporto gaunu daug geru dalyku.
O del mazejancio susidomejimo. Tai sakyciau, jog kuo toliau tuo zmones darosi vis didesni tinginiai. Kam jaunam zmogui, eit i sale lieti prakaita, vargti ir gauti, kaip turbut jis galvoje labai mazai. Jam paprasciau pazaisti su kompiuteriu, kur tai nereikia judeti, tiesiog sedi kedeje ir gali tapti bet kuo. Kitas variantas, kam sportuoti, kaip gali nusipirkt sautuva ir viska pabaigti greiciau.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2006 Spa 16, 18:05:23 pm »

Voodoo

• Svečias
« Atsakyti #5 įjungtas: 2006 Spa 16, 19:14:12 pm »
Kitas variantas, kam sportuoti, kaip gali nusipirkt sautuva ir viska pabaigti greiciau.
O kodėl žmogus turėtų viską daryti lėčiau? Kodėl reikėtų viską apsunkint? Jei yra galimybė viską sutvarkyt greičiau ir patogiau - tai puiku. Praktiškai reikia mąstyt. Beje, kad efektyviai naudotis šaunamuoju ginklu - fizinis pasirengimas irgi reikalingas.
Bet šiaip teisingai pasakyta. Iš tiesų labai suglebo šiais laikais žmonės. Kas bjauriausia - priviso daug visokių "intelektualų", kurie paniekinamai atsiliepia apie fizinį tobulėjimą. Maždaug čia "jiems ne lygis", "dabar modernūs laikai ir viską lemia ne fizinė jėga" ir t.t.

Rasheed

• Svečias
« Atsakyti #6 įjungtas: 2006 Spa 16, 19:45:29 pm »
Citata
Sveiki,
paskutinius kelis metus susiduriu su labai liūdnu reiškiniu. Jaunimas baigia mokyklą, įstoja mokytis ir nutolsta nuo dodžio . Vis dažniau praslysta mintis, kad "iš sporto (ar kovos menų) duonos nevalgysi". Man atrodo, kad labai supaprastėjo gyvenimo prasmės suvokimas. Nusileidžiama iki "gyvuliško egzistencializmo" lygio. T.y.: pavalgyti, įsikurti erdvesnę olą, pratrauk... patelę. Kur žmogaus saviraiška, dvasinis tobulėjimas, siekiai?

Dabar aš panašioje situacijoje, kai mokslai ir kita veikla susijusi su mano specialybe (jei taip galima pasakyti) labai kertasi su treniruotėmis. Laiko treniruotėms katastrofiškai trūksta ir tiesiog jaučiu kaip "tirpsta" turėtas įdirbis, vyksta lėtas regresas. Ir tas yra natūralu, nes norint kažko siekti reikia kažką aukoti. Ne visam laikui, bet tam tikram tarpsniui - taip. Nepavadinčiau to "gyvulišku egzistencializmu", nes galiu tiesiai šviesiai pasakyti, kad dabar treniruotės man yra svarbus, bet tikrai ne pats svarbiausias dalykas. Yra ir kitos veiklos rūšių kur kuri žmogus gali išreikšti save ir dvasiškai tobulėti, pasiekti tam tikrų aukštumų. Beje, mokykloje laiko būdavo daugiau, todėl tokių problemų "ką rinktis" neiškildavo. O tame pragmatiškame pasakyme, kad iš sporto duonos nevalgysi yra tam tikras grūdas tiesos. Juk ne visi sugeba ar nori mokyti, ar būti profesionalais, kad galėtų ne tik patys treniruotis, bet ir iš to pragyventi. Vien lozungais ir skambiomis frazėmis gyvas nebūsi, ir tą, nors ir kaip nesinori, iš dalies tenka pripažinti. Be abejo šita sunkiausiai priima būtent treneriai ar mokytojai kurie stengėsi palikti ir suformuoti kažką gero savo mokinyje. Ir nemanau, kad verta labai nusiminti, nes dažnai tas nuotolimas tebūna epizodinis ir žmogus galų gale vėl grįžta ten, kur viską paliko. O jei negrįžta, vadinasi, kovos menai buvo ne jam ir anksčiau ar vėliau visa tai jis būtų metęs.

Citata
Man atrodo, kad kovos menai-viena saviraiškos formų. Tai netgi ne tiek fizinė, kiek dvasinė praktika. Įdomu, kokią prasmę randate jus tyrinėdami kovos menus, sportuodami salėse ar besipraktikuodami dodžio?

Man, asmeniškai treniruotės davė daug. Ypač dėl to, kad viską pradėjau labai jaunas ir augau treniruodamasis. Tai garantuotai darė įtaką mano charakteriui, ugdė pagarbą žmoniems, formavo tam tikrą gyvenimo discipliną ir išmokė nepasiduoti niekada, niekam ir jokiomis aplinkybėmis. Nekalbu jau apie pačią kovą, kuri yra svarbiausias dalykas dėl ko treniruojuosi. Kovos metu dingsta visi rupesčiai ar pašalinės mintys - protas lieka budrus ir sutelktas tik į vieną dalyką. Labai geras jausmas.

Rasheed

• Svečias
« Atsakyti #7 įjungtas: 2006 Spa 16, 19:52:05 pm »
Citata
Kas bjauriausia - priviso daug visokių "intelektualų", kurie paniekinamai atsiliepia apie fizinį tobulėjimą. Maždaug čia "jiems ne lygis", "dabar modernūs laikai ir viską lemia ne fizinė jėga" ir t.t.

O žinai tai ir yra tiesa. Protas yra pranašesnis prieš buką jėga. Net ir kovoje galioja toks principas. Argi kovos mene matai vien tik fizinį tobulėjimą? Jeigu viską lemtų fizinės jėgos faktorius dabar sedėtum kokiame medyje ir drebėtum, kad nesuvalgytų meška.

Voodoo

• Svečias
« Atsakyti #8 įjungtas: 2006 Spa 16, 20:45:20 pm »
Protas yra pranašesnis prieš buką jėga. Net ir kovoje galioja toks principas.
Teisingai, bet užleist savo kūną ir rūpintis vien tik savo dvasios tobulinimu yra labai neprotinga. Mano manymu - ir tas ir tas turi būti suderinta.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #9 įjungtas: 2006 Spa 16, 22:57:17 pm »
Mano nuomone atsakymas paprastas - pažiūri mokinys į savo mokytoją ir nuspręndžia, kad "aš jau taip biednai tai tikrai negyvensiu".
Jei mus treniruotų milijonieriai - va tada (ŠIAIS LAIKAIS), pasekėjai lauke eilėj stovėtų...
O dabar - kitokie prioritetai...
Visi žiūri, kaip čia kapeiką prasukus, tad kažkokiam "bevaisiui sportui", ar "neaišku pro kurią pusę dvasingam kovos menui" - neatsiranda vietos....
Mano nuomone...

Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

« Atsakyti #9 įjungtas: 2006 Spa 16, 22:57:17 pm »

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #10 įjungtas: 2006 Spa 17, 00:19:28 am »
Citata
Kas bjauriausia - priviso daug visokių "intelektualų", kurie paniekinamai atsiliepia apie fizinį tobulėjimą. Maždaug čia "jiems ne lygis", "dabar modernūs laikai ir viską lemia ne fizinė jėga" ir t.t.

O žinai tai ir yra tiesa. Protas yra pranašesnis prieš buką jėga. Net ir kovoje galioja toks principas. Argi kovos mene matai vien tik fizinį tobulėjimą? Jeigu viską lemtų fizinės jėgos faktorius dabar sedėtum kokiame medyje ir drebėtum, kad nesuvalgytų meška.
prisiminiau sena rusu filma,pavadinimo neatsimenu,nu tipo bahuras su pana is rusijos gilumos  parvarinejo zigulius kuri gavo  pagal paskyra ,nu jiems ten bevaziuojant nakty baigesi benzinas.Artimiausia gyvenviete  :-/ lauke minus 30 na bando bahuras uzkurt lauza,bet  :-( jam nesiseka,tada jis labai susinervina  :E ir sako ;ble baigiau dvi aukstasias ,o lauzo uzkurt nieks neismokino  na ir taip toliau....zinoma ir dar asaros jam pasipyle   :-( graudzios,na paskui ir pana  verkt pradejo  :-( irgi graudziai.

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #11 įjungtas: 2006 Spa 17, 12:57:02 pm »
Citata

Svarbiausia, kad tie intelektualai, apie kuriuos cia kalbate, net nebando nors siek tiek isigilint i tai, kas yra kovotojas ir kas yra kovos menas. Buna, pasakai kokiam zmogeliui kad treniruojies, tai paziuri kaip i koki bandita ar panaisiai, tai kita kart geriau patyli
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Rasheed

• Svečias
« Atsakyti #12 įjungtas: 2006 Spa 17, 16:52:46 pm »
Citata
ir sako ;ble baigiau dvi aukstasias ,o lauzo uzkurt nieks neismokino na ir taip toliau....zinoma ir dar asaros jam pasipyle graudzios,na paskui ir pana verkt pradejo  irgi graudziai.

Mano nuomone, protas ir žinios yra skirtingi dalykai.

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #13 įjungtas: 2006 Spa 17, 17:50:39 pm »
Griztant prie temos, kovos menais uzsiimineti prasminga, taciau nereikia reikalauti, kad kiti tavo uzsiemime matytu prasme. Nes mes skirtingi

-kobra-

• Svečias
« Atsakyti #14 įjungtas: 2006 Spa 17, 19:54:28 pm »
man tiesiog patinka sportuot..as duomiuosiu tuom ir pan..tai juk prasminga..tarkim kiekwienas gi noretu gerai atrodyt ir mustis nerealiai..tam ir reikia sportuot.. :maisas: :maisas: :maisas:

« Atsakyti #14 įjungtas: 2006 Spa 17, 19:54:28 pm »