AutoriusTema: Re: Karate - 3  (Skaityti 123511 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Re: Karate - 3
« Atsakyti #195 įjungtas: 2012 Grd 23, 22:39:47 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
o as nesuprantu sito... tai jei geras treneris, tai jis turi padet tobulet bahurui (ar panickai), o ne kist savo taisykliu. ar ne taip?
Net ir bokse, nu Taisono su Ali gi niekaip nepalyginsi. Visiskai skirtingai dirba, nors rodos tas pats boksas. Tai kas butu buve jei treneris butu ne ju stiprybes isnaudojes, o bandes padaryt "taip kaip reik"?
As nors ir neprofesionalas, bet dar kartais nueinu pakrutint kaulu kur nors "kur idomu". Bet viska bandau prisitaikyt sau, o ne daryt taip, nes treneris liepe :)
Ar cia  gero trenerio savybe taip visus jau imt ir "perauklinet"? ar as kazko nesupratau?

nu ale kaip tau išaiškint, kad tu suprast nenori? Nu gerai, įsivaizduok, ateina pas man žmogus iš bokso. Kaip jis laiko rankas ir juda- puikiai tinka bokse. Nieko nesakau. Bet prasideda darbas porose be pirštinių. Partneriai paeiliui pliekia viens kitam mavašius į galvą. Tikslas -blokas su išėjimu. KOntaktas pilnas, nes partneris žino veiksmų eigą ir yra pasiruošęs. Kas bus su boksininku?
Jis laikys kumštį prie žandikaulio ir bus sudaužytas.
Aš galiu jį pataisyt, arba galiu jam leist suprast pačiam. skausmingu būdu. Kartais ir leidžiu, kai nepaklauso iš pirmo karto. Ėjo ten pas mane jėgų bandyt visokie goblinai su treningais. ,,rukapašnyi boi" tipo :kikena: bet čia kita istorija.
Atėjo pas man du karatistai. Teko taisyt. Aš ruošiu kovai be taisyklių. Bet tai nereiškia, kad aš juos ant vieno kurpaliaus  tempiu. Kaiptik kiekvieno žmogaus pranašumus stengiuos išryškint, o silpnybes perdaryt į pliusus.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #196 įjungtas: 2012 Grd 23, 22:57:06 pm »

nu ale kaip tau išaiškint, kad tu suprast nenori? Nu gerai, įsivaizduok, ateina pas man žmogus iš bokso. Kaip jis laiko rankas ir juda- puikiai tinka bokse. Nieko nesakau. Bet prasideda darbas porose be pirštinių. Partneriai paeiliui pliekia viens kitam mavašius į galvą. Tikslas -blokas su išėjimu. KOntaktas pilnas, nes partneris žino veiksmų eigą ir yra pasiruošęs. Kas bus su boksininku?
Aš galiu jį pataisyt, arba galiu jam leist suprast pačiam. skausmingu būdu. Kartais ir leidžiu, kai nepaklauso iš pirmo karto. Ėjo ten pas mane jėgų bandyt visokie goblinai su treningais. ,,rukapašnyi boi" tipo :kikena: bet čia kita istorija.
Atėjo pas man du karatistai. Teko taisyt. Aš ruošiu kovai be taisyklių. Bet tai nereiškia, kad aš juos ant vieno kurpaliaus  tempiu. Kaiptik kiekvieno žmogaus pranašumus stengiuos išryškint, o silpnybes perdaryt į pliusus.
O visgi kas su karate blogai ten buvo?  ;-)  Gi ne boksas. Arsenalas pakankamai platus ir elgesys sparinge turėtų artimesnis būt. Ir pirštinių nėr didelių. Juk viskas pradedant stovėsena, baigiant smūgiais pas karatistus ne šiaip sau sudėliota tam tikra tvarka. Kur jie ten taip klysta lyginant su Niat Nam?  :D

Atsijungęs ltrolis

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 92
  • Amžius: 48
  • Vieta: Kėdainiai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #197 įjungtas: 2012 Grd 23, 23:03:52 pm »
Citata
As nors ir neprofesionalas, bet dar kartais nueinu pakrutint kaulu kur nors "kur idomu". Bet viska bandau prisitaikyt sau, o ne daryt taip, nes treneris liepe 
Va čia ir prasideda negerumai. Skirtingi stiliai turi skirtingą judesių kultūrą pradedant nuo stovėsenos, smūgių trajektorijos, judėjimo, atsižvelgiant į tą pačią stovėseną ir t.t. Jeigu koks MT praktikuotojas gali paimti rankų smūgius iš bokso, tai nelabai įsivaizduoju, kaip jis tai padarytų su šotokano rankų smūgiais nekeisdamas stovėsenos bei judėjimo. Taip, kad palaikau arimano nuomonę. Pas mane treniruotėse irgi pasitaikydavo žmonių su įvairia patirtim. Paprastai tie, kas ateina pasirankioti "prijomų" ant savo turimos bazės taip ir išeina nieko negavę. Man savo laiku irgi teko ragauti šotokano, paskui kiokušino ir dar kai ko, bet pradėjus wing chun'ą, teko viską pradėti nuo nulio, nes ana bazė visiškai netiko. Ankstesnė patirtis šiuo metu leidžia laisviau jaustis sparingo metu, bet apie kažkokį wing-šot-kiokušin miksą kalbos negali būti.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #198 įjungtas: 2012 Grd 23, 23:09:49 pm »
O visgi kas su karate blogai ten buvo?  ;-)  Gi ne boksas. Arsenalas pakankamai platus ir elgesys sparinge turėtų artimesnis būt. Ir pirštinių nėr didelių. Juk viskas pradedant stovėsena, baigiant smūgiais pas karatistus ne šiaip sau sudėliota tam tikra tvarka. Kur jie ten taip klysta lyginant su Niat Nam?  :D
Na... pradžiai, kaip jau minėjau, labai skiriasi kiokušinai ir visi kiti. Kiokušinai ( daugumoj) gana prastai gina veidą nuo smūgių rankom ( nebent, kaip sakė, papildomai boksą čiupinėja). Bet gerai dirba kojom, rankom į korpusą. Tik retai kada yra su klinču susipažinę. Reikia pratint rankas prikelt. Nors į galvą rankom smūgiuot greit įpranta. Visos problemos ginyboj. Tarp kitko, kada apsilankydavo pas mane vienas neblogas kiokušinas, tai darydavau kažkiek sparingų pagal jų taisykles, kad maniškiai labiau vertintų į korpusą smūgius rankom.
Pas kitus rankos pastoviai žemyn svyra, smūgiuoja nuo klubo. Kas, mano nuomone, nelabai ginybai gerai. Kaikurie nemoka pratęst atakos, nes kol treneris nestabdo, reik kovot. O jie sustoja. Kartais daro per plačius judesius.
Čia maždaug tiek klaidų NN kontekste. Galima ir daugiau atknist. Tikiu, kad prie manęs daug kur kabinėtųsi karate treniruotėj.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #199 įjungtas: 2012 Grd 23, 23:25:03 pm »
Na... pradžiai, kaip jau minėjau, labai skiriasi kiokušinai ir visi kiti. Kiokušinai ( daugumoj) gana prastai gina veidą nuo smūgių rankom ( nebent, kaip sakė, papildomai boksą čiupinėja). Bet gerai dirba kojom, rankom į korpusą. Tik retai kada yra su klinču susipažinę. Reikia pratint rankas prikelt. Nors į galvą rankom smūgiuot greit įpranta. Visos problemos ginyboj. Tarp kitko, kada apsilankydavo pas mane vienas neblogas kiokušinas, tai darydavau kažkiek sparingų pagal jų taisykles, kad maniškiai labiau vertintų į korpusą smūgius rankom.
Pas kitus rankos pastoviai žemyn svyra, smūgiuoja nuo klubo. Kas, mano nuomone, nelabai ginybai gerai. Kaikurie nemoka pratęst atakos, nes kol treneris nestabdo, reik kovot. O jie sustoja. Kartais daro per plačius judesius.
Čia maždaug tiek klaidų NN kontekste. Galima ir daugiau atknist. Tikiu, kad prie manęs daug kur kabinėtųsi karate treniruotėj.
O kokios NN sparingų taisyklės pas jus?
Iš esmės čia galima pult kabinėtis dėl subtilaus ir "užslėpto" pasišaipymo iš karate ( tik dėl to ir prasidėjo pykčiai ko gero..)  :D Suprask "kyokushin bei shotokan su savo nuleistom rankom yra geras tik kovojant pagal jų taisykles ,nes atėjus į NN treniruotes tenka juos perauklėt ir t.t. ir pan...."... beeet aš to nedarysiu  :D Kažkaip įtariu minčių tokių realiai ir nebuvo, taip tiesiog gavosi  :bandit:  Vėlgi, laisvam sparinge shotokano meistras sugeba neprasileisti pliauskų ir neiškraipydamas sau būdingos technikos (nekelia pečių aukštyn ir nestovi kaip boksininkas pvz..). Ginyba tai visų pirma judėjimas. O ir rankas prie klubu shotokane laiko tikslingai.
Aišku dar neaišku ko karatistas ateina į NN. Sparingo patirties pasisęmt ar išmokt NN... Pradėt reiktų nuo to  :D
« Paskutinis taisymas: 2012 Grd 23, 23:26:42 pm nuo Nialas »

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #199 įjungtas: 2012 Grd 23, 23:25:03 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #200 įjungtas: 2012 Grd 23, 23:26:26 pm »

nu ka nenori, kad pirma kart zmoniskai paaiskinai :D o tai vis perdarai, perdarai :) dar pagal NN :D tai itartina ir pasirode :) dabar aisku :)
« Paskutinis taisymas: 2012 Grd 23, 23:28:25 pm nuo Lonsas »
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #201 įjungtas: 2012 Grd 24, 00:37:06 am »
O kokios NN sparingų taisyklės pas jus?
Iš esmės čia galima pult kabinėtis dėl subtilaus ir "užslėpto" pasišaipymo iš karate ( tik dėl to ir prasidėjo pykčiai ko gero..)  :D Suprask "kyokushin bei shotokan su savo nuleistom rankom yra geras tik kovojant pagal jų taisykles ,nes atėjus į NN treniruotes tenka juos perauklėt ir t.t. ir pan...."... beeet aš to nedarysiu  :D Kažkaip įtariu minčių tokių realiai ir nebuvo, taip tiesiog gavosi  :bandit:  Vėlgi, laisvam sparinge shotokano meistras sugeba neprasileisti pliauskų ir neiškraipydamas sau būdingos technikos (nekelia pečių aukštyn ir nestovi kaip boksininkas pvz..). Ginyba tai visų pirma judėjimas. O ir rankas prie klubu shotokane laiko tikslingai.
Aišku dar neaišku ko karatistas ateina į NN. Sparingo patirties pasisęmt ar išmokt NN... Pradėt reiktų nuo to  :D
Taisyklės priklauso nuo mano nuotaikos ir treniruotės tematikos  :kikena: galiu duot sparingą, kur užduotis yra sėdint ant suoliuko pliektis.
Varžybinės taisyklės ( mėgėjų) yra panašios į kikboksą, tik už išvedimus iš pusiausvyros, metimus dar taškų gali gaut. Pilnas kontaktas. ,,Profesionalų" taisyklės daugmaž valetudo. Su imitacijom į kiaušus. Bet duotu momentu tokios varžybos nevyksta.
O būna taip- dažniausiai ateina pasisemt patirties, tada užsikabina arba ne. Kas lieka, tas mokosi. Yra dar žmonės, kurie kartais užklysta su neaiškiu tikslu. Iš dziudo pvz.
Carlos Castaneda

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #202 įjungtas: 2012 Grd 24, 00:40:54 am »
dar parašykit ką nors...  :valgo: man žinokit taip gera Jus skaityti šį vakarą  :-D
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #203 įjungtas: 2012 Grd 24, 00:42:45 am »
dar parašykit ką nors...  :valgo: man žinokit taip gera Jus skaityti šį vakarą  :-D

aga, kai isivire diskusijos neregetos  :o taip seniai nebuvo.  :valgo:
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #204 įjungtas: 2012 Grd 24, 00:51:43 am »
Prieš Kalėdas turbūt  :D  Gerai kartais, tų Titanų dvikovų metraščių paskaityti.  :angel:
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

« Atsakyti #204 įjungtas: 2012 Grd 24, 00:51:43 am »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #205 įjungtas: 2012 Grd 24, 16:34:11 pm »
Vat papulčiau aš pas tą Masahiko į treniruotę, tai jis jau turėtų mane taisyt. o vat jeigu jis papultų ( taip nuspręstų pasidomėt) tai jau aš jį turėčiau taisyt. Ir anas nesupyktų. Bo meistras  :kikena:
 :nezino: žinok nesuprantu, ar Tu tikrai , na kaip čia pasakius gražiau- napoleonas gal- ar ?????? Tu nebandei Sun Dzi "Karo kelio" taisyt? Tikiuos, kad Tau ne 16 metų ir nepezi čia beleko, nes man toks įspudis, kad Tau ne daugiau 16 ir pezi bet ką...Netelpa man Tavo pasisakymai į protingo, žinančio KAS Yra kovos menai ir kovos menų MEISTRAI. Ir dar esi MMA treneris?  :oho: Man Tavo pasisakymai tikrtai panašūs į superMAN- gal ir kilo ariMAN - pasisakymus, todėl nepyk, kad palyginau Tave su Lisycinu...Jis , žinok, daug savikritiškesnis ir netikiu, kad pultų taisyt Tanaką...Geriau pasidomėtų, kas Jis toks yra ir patylėtų, nei atsakytų nesąmone...Nežinau, aš šoke...Nepyk už atvirumą  :handshake:
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Piratas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2011
  • Žinutės: 133

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #206 įjungtas: 2012 Grd 24, 17:56:28 pm »
Įdomi šventinė diskusija gavosi, visą perskaičiau. :-) Šiaip iš tikro, Arimanai, įdomu, ką taisytum pas Kimurą, ar ne per daug susireikšmini. :D Nebent čia iš tokios pat serijos, kai kažkada buvau nuėjęs pas vieną x kovos meno trenerį ir jis man visą treniruotę aiškino, kad smūgiuojant kumštį reikia laikyt tiesiai, o ne pasukt, tačiau paklausus dėl ko taip, paaiškint nesugebėjo, tik tepasakė, "kad taip priimta x kovos mene". Bet tokio dogmatizmo, paremto noru žūt būt kažkuo išsiskirt iš kitų mokyklų, niekada nesupratau ir turbūt nesuprasiu. Gero Kūčių vakaro!
« Paskutinis taisymas: 2012 Grd 24, 18:03:03 pm nuo Piratas »

Atsijungęs Drakons

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 357
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #207 įjungtas: 2012 Grd 24, 18:47:38 pm »
Sun Dzi "Karo kelio"
Biški ne į temą pataisymas bet... Sun Tzu, o ne Sun Dzi (nebent čia lietuviškas vertimas :D) ir "Karo Menas", o ne karo kelias :D  :teisejas:

Atsijungęs Piratas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2011
  • Žinutės: 133

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #208 įjungtas: 2012 Grd 24, 18:55:15 pm »
Biški ne į temą pataisymas bet... Sun Tzu, o ne Sun Dzi (nebent čia lietuviškas vertimas :D) ir "Karo Menas", o ne karo kelias :D  :teisejas:
Sun Dzi lietuviškai. Antras pataisymas teisingas. :-)

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2007
  • Žinutės: 780
  • Amžius: 34
  • Lytis: Moteris
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Protą eikit treniruoti...
« Atsakyti #209 įjungtas: 2012 Grd 24, 23:11:31 pm »
Vat papulčiau aš pas tą Masahiko į treniruotę, tai jis jau turėtų mane taisyt. o vat jeigu jis papultų ( taip nuspręstų pasidomėt) tai jau aš jį turėčiau taisyt. Ir anas nesupyktų. Bo meistras  :kikena:
 :nezino: žinok nesuprantu, ar Tu tikrai , na kaip čia pasakius gražiau- napoleonas gal- ar ?????? Tu nebandei Sun Dzi "Karo kelio" taisyt? Tikiuos, kad Tau ne 16 metų ir nepezi čia beleko, nes man toks įspudis, kad Tau ne daugiau 16 ir pezi bet ką...Netelpa man Tavo pasisakymai į protingo, žinančio KAS Yra kovos menai ir kovos menų MEISTRAI. Ir dar esi MMA treneris?  :oho: Man Tavo pasisakymai tikrtai panašūs į superMAN- gal ir kilo ariMAN - pasisakymus, todėl nepyk, kad palyginau Tave su Lisycinu...Jis , žinok, daug savikritiškesnis ir netikiu, kad pultų taisyt Tanaką...Geriau pasidomėtų, kas Jis toks yra ir patylėtų, nei atsakytų nesąmone...Nežinau, aš šoke...Nepyk už atvirumą  :handshake:
Na man tai atrodo  natūralu, kad kai į vieno kovos meno treniruotę ateina kito kovos meno atstovas tai ateina pasimokyti kažko, tai natūralu, kad jį taisys nebent jis visažinis visagalis ir pats atėjo visų pamokyti...Jei pvz pas Arimana ateina wing tsunistė (aš) tai ji nesiskundžia ,kad ją moko kaip rankas prikelti, o nelaikyti prie krūtinės, o ginti galvą...Nes pas wt mat kitokia specifika nei pas Niat Namistus į galvą visai kontakto nebuvo tai kam ją ginti...O pas Niat namistus jie smūgiuoja į galvą, todėl draugiškai pamoko ginti galvą... Galima neklausyti galvoti, ką čia man aiškina 4 metus kung fu užsiimu ir tada gavus į galvą suprasti, kad gal ir neblogas pamokymas...
 Manau, kad čia tą ir norėjo pasakyti, kad pataisytų pagal Niat nam specifiką, jeigu žmogus su savo technika nesugebėtų kažko padaryti ir pasimestų, bet aišku jeigu žmogus nepasimestų kad ir kokį suktą Niat nam spyrį ar gyvatišką smūgį darytų nuo visko apsigintų na tai nemanau, kad jį taisytų.  Tai kur čia išpuikimas nesuprantu, jei pas tave atėjo į treniruotę vadinasi nori pasimokyti? Jei esi sportinių šokių meistras nuėjęs į baletą nepyksi juk, kad tave pataisys?  Čia kalba ėjo apie skirtingų mokyklų specifikas ir kovų taisykles tose mokyklose. Karatė meistras yra karatė meistras, o Niat Nam yra Niat nam. Karatė meistras savo treniruotėje mokytų NiatNam meistrą savo specifikų, o tas atvirkščiai.
vincent, qui se vincent – nugalės tas, kuris save nugalės.

« Atsakyti #209 įjungtas: 2012 Grd 24, 23:11:31 pm »