AutoriusTema: Re: Karate - 3  (Skaityti 135764 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Piratas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2011
  • Žinutės: 133

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Re: Karate - 3
« Atsakyti #210 įjungtas: 2012 Grd 24, 23:49:48 pm »
Manyčiau, kad apskritai kovos menai yra skirtingi tik iki ten, kur baigiasi meniniai dalykai. Nes praktinė dalis yra praktinė ir būtų keista, jei kažkuris kovos menas akcentuotų tarkim suktukus gatvėje pasišokėjusb vietoj seno gero spyrio į kiaušus ir t. t. Bet čia tik mano asmeninė nuomonė, todėl pasilieku teisę klyst. :D

Atsijungęs firefighter

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 82
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #211 įjungtas: 2012 Grd 25, 00:29:34 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Kalbant apie pilną kontaktą tai man priimtinesnis kudo variantas su šalmu ir smūgiais į galvą nei kiokušino be šių smūgių. Gaunasi kažkas panašaus į tankų mūšį, kurie suartėje stumdo vienas kitą bet šauti negali.
truputi po laiko insiterpsiu...bet priimtinesnis ne tik smūgiais į galvą rankom, bet plius smūgiais alkūnėmis ir pačia galva, o maišyta kudo ne tik boksas mt ir dziudo, labiau jiujitsu nei dziudo

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #212 įjungtas: 2012 Grd 25, 04:42:51 am »
truputi po laiko insiterpsiu...bet priimtinesnis ne tik smūgiais į galvą rankom, bet plius smūgiais alkūnėmis ir pačia galva, o maišyta kudo ne tik boksas mt ir dziudo, labiau jiujitsu nei dziudo
kokia jiujitsu?
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs firefighter

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 82
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #213 įjungtas: 2012 Grd 25, 09:34:23 am »
kokia jiujitsu?
:oops: kai toks žmogus užklausia koks jiujitsu, apima kažkokia bloga nuojauta :) toks jausmas, kad arba jau nusipezėjau arba greit nusipezėsiu  :-)  :book1: mastant logiškai pasekoje, kad kudo kilmės šalis Japonija turėtų būti japonų jiu jitsu... o treniruotėse semiamasi iš bjj manau   :-) gi ir neperseniausiai kaune vykusiame bjj turnyre dalyvavo keli kudo atstovai, beje užėmė ir prizinių vietų

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #214 įjungtas: 2012 Grd 25, 20:33:24 pm »
Vat papulčiau aš pas tą Masahiko į treniruotę, tai jis jau turėtų mane taisyt. o vat jeigu jis papultų ( taip nuspręstų pasidomėt) tai jau aš jį turėčiau taisyt. Ir anas nesupyktų. Bo meistras  :kikena:
 :nezino: žinok nesuprantu, ar Tu tikrai , na kaip čia pasakius gražiau- napoleonas gal- ar ?????? Tu nebandei Sun Dzi "Karo kelio" taisyt? Tikiuos, kad Tau ne 16 metų ir nepezi čia beleko, nes man toks įspudis, kad Tau ne daugiau 16 ir pezi bet ką...Netelpa man Tavo pasisakymai į protingo, žinančio KAS Yra kovos menai ir kovos menų MEISTRAI. Ir dar esi MMA treneris?  :oho: Man Tavo pasisakymai tikrtai panašūs į superMAN- gal ir kilo ariMAN - pasisakymus, todėl nepyk, kad palyginau Tave su Lisycinu...Jis , žinok, daug savikritiškesnis ir netikiu, kad pultų taisyt Tanaką...Geriau pasidomėtų, kas Jis toks yra ir patylėtų, nei atsakytų nesąmone...Nežinau, aš šoke...Nepyk už atvirumą  :handshake:
Ne, bet tamsta realiai skaityt nemoki, ar čia kaip yra? :nezino:  Aš gi sakau, kad jeigu tas meistras Masahiko ( Mas Ojama, Uesiba, Ip Menas, Supermenas) staiga užsinorėtų NN panagrinėt, tai man tektų jį taisyt. Ir jis pats norėtų, kad jį taisyčiau. Bo jis, skirtingai negu tamsta, yra meistras. Be pūliuojančio ego. Jis savo noru ateitų ir sakytų :,, parodyk man, prašau, kaip atrodo tas ar anas NN veiksmas ir kuo jis skiriasi nuo karate". Nes jam būtų tuo momentu tas įdomu.
A nesiskelbiu super kovotoju ar sportiniku, tiesiog esu šitoj srity ir prakaito, ir kraujo praliejęs pakankamai daug, todėl turiu teisę tą patirtį kitiem perteikt. Ir aš nesu MMA treneris. Tokie nusipezėjimai dar kartą įrodo, kad mano postus skaitai neatidžiai, jei visai skaitai. Skaityk postus, prieš juos komentuodamas ir būdamas toks jau atviras. :kikena:
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #214 įjungtas: 2012 Grd 25, 20:33:24 pm »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #215 įjungtas: 2012 Grd 25, 21:31:32 pm »
Aš galiu jį pataisyt, arba galiu jam leist suprast pačiam. skausmingu būdu. Kartais ir leidžiu, kai nepaklauso iš pirmo karto. Ėjo ten pas mane jėgų bandyt visokie goblinai su treningais. ,,rukapašnyi boi" tipo :kikena: bet čia kita istorija.
Atėjo pas man du karatistai. Teko taisyt. Aš ruošiu kovai be taisyklių. Bet tai nereiškia, kad aš juos ant vieno kurpaliaus  tempiu. Kaiptik kiekvieno žmogaus pranašumus stengiuos išryškint, o silpnybes perdaryt į pliusus.

Na, iš Tavo citatos...Tai kova be taisyklių ir MMA mažai kuom skiriasi...Nebent ruoši gatvėj kovos be taisyklių- nors tai gal savigyna būtų- arba neteisingai dėstai mintis... :nezino:
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #216 įjungtas: 2012 Grd 25, 22:12:33 pm »
Aš galiu jį pataisyt, arba galiu jam leist suprast pačiam. skausmingu būdu. Kartais ir leidžiu, kai nepaklauso iš pirmo karto. Ėjo ten pas mane jėgų bandyt visokie goblinai su treningais. ,,rukapašnyi boi" tipo :kikena: bet čia kita istorija.
Atėjo pas man du karatistai. Teko taisyt. Aš ruošiu kovai be taisyklių. Bet tai nereiškia, kad aš juos ant vieno kurpaliaus  tempiu. Kaiptik kiekvieno žmogaus pranašumus stengiuos išryškint, o silpnybes perdaryt į pliusus.

Na, iš Tavo citatos...Tai kova be taisyklių ir MMA mažai kuom skiriasi...Nebent ruoši gatvėj kovos be taisyklių- nors tai gal savigyna būtų- arba neteisingai dėstai mintis... :nezino:
Turėjau mintį būtent tikrą kovą be taisyklių kas ir yra savigynos sinonimas, logiškai mąstant. MMA turi griežtas taisykles. ,,kovos be taisyklių" kaip sportas yra atgyvenęs terminas. MMA yra MMA.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #217 įjungtas: 2012 Grd 28, 07:45:24 am »
Arimanui.... jei NN nebuvo sąskrydyje, tai jo nėra iš viso  :kikena:

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #218 įjungtas: 2012 Grd 28, 08:11:00 am »
:oops: kai toks žmogus užklausia koks jiujitsu, apima kažkokia bloga nuojauta :) toks jausmas, kad arba jau nusipezėjau arba greit nusipezėsiu  :-)  :book1: mastant logiškai pasekoje, kad kudo kilmės šalis Japonija turėtų būti japonų jiu jitsu... o treniruotėse semiamasi iš bjj manau   :-) gi ir neperseniausiai kaune vykusiame bjj turnyre dalyvavo keli kudo atstovai, beje užėmė ir prizinių vietų
Čia bendras pastebėjimas...
Japonų jujutsu labai jau mistinis užsiėmimas, visi girdėjo, mažai kas ragavo. Todėl prasideda visokie neaiškios kilmės karpiai, kudo ir t.t. Jei jau publika susigalvoja naujas taisykles, netelpančias į kažkieno rėmus, nebūtina mistifikuoti kilmės, užtenka pasakyti: paėmėm mawashi (kuris ir Afrikoj mawashi), pridėjom rankos laužimą ar panašiai ir leidom pilti į snukį. Va taip gavosi tas ir anas. Pagarba už naują požiūrį, bet kol kas tik už naują požiūrį. Vėliau kiekvienas "naujas kampas" neišvengiamai išsiryškins savo pašalinius efektus, kurie pradės erzinti kitus... ir vėl viskas iš naujo.
Man nepatinka Shotokan už savo kovos būdą, kurį įtakoja taisyklės, kaip ir Kyokushin, tačiau jei žmonės sugeba nesusispausti į varžybinius rėmus jau gerai. Jei tie žmonės nepasiekę to stiliaus meistro lygio (kovotojo brandos), bando rasti išsigelbėjimą kituose stiliuose - manau, blogai. Kaip ir blogai - taisyti savo stilių "barbarizmais ar skoliniais".
Tačiau, nors ir kaip nepatinka TKD, Shotokan ar graikų-romėnų, stebint jų aukšto lygio meistrų pasirodymus (ar parodymus), kaip antai Dainiux įdėtas katas, kyla susižavėjimas. Pagalvojus, ar tie meistrai pasiektų tokį lygį (išryškinantį stiliaus privalumus), jei būtų pradėję blaškytis?

Dėl NN, Arimanai, toks vaizdas, kad jūs ten darote viską, bet tik ne NN. Man labai primena mano mėgstamą "sovietinį" karate, kai nebuvo pakankamai informacijos, todėl visi viską interpretavo, bile veiktų kovoje. Ir veikė.... tačiau neišgyveno. Tas pats apie gimtąjį dziudo, darėme viską kad numesti, bet dabar paaiškėjo, kad ten buvo ne dziudo.
« Paskutinis taisymas: 2012 Grd 28, 08:12:48 am nuo dziudoka »

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #219 įjungtas: 2012 Grd 28, 12:34:03 pm »
Arimanui.... jei NN nebuvo sąskrydyje, tai jo nėra iš viso  :kikena:
Bet yra liudininkų iš FC... Jie matė, kad yra ...  :bijo:
Carlos Castaneda

« Atsakyti #219 įjungtas: 2012 Grd 28, 12:34:03 pm »

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2009
  • Žinutės: 205

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #220 įjungtas: 2012 Grd 28, 16:50:47 pm »
Na ką, mano indėlis kurstant aistras ;) Ir pačia diskusiją gal jau laikas pravalyti ir perkelti kur į bendras, nes čia jau tikrai "aukštos materijos" ir "debesėlių skaičiavimas".

Bet :D

Jei tie žmonės nepasiekę to stiliaus meistro lygio (kovotojo brandos), bando rasti išsigelbėjimą kituose stiliuose - manau, blogai. Kaip ir blogai - taisyti savo stilių "barbarizmais ar skoliniais".
....

Man labai primena mano mėgstamą "sovietinį" karate, kai nebuvo pakankamai informacijos, todėl visi viską interpretavo, bile veiktų kovoje. Ir veikė.... tačiau neišgyveno. Tas pats apie gimtąjį dziudo, darėme viską kad numesti, bet dabar paaiškėjo, kad ten buvo ne dziudo.

Pataisyk jei klystu. Treniravaisi "sovietinį karate", bet paaiškėjo, kad jis netikras. Daug dėjai darbo ir prakaito į dziudo, dabar vėl paaiškėjo, kad ten nevisai dziudo. Ir vis vien užsispyręs tvirtini, kad šiame greitame informacijos sklaidos amžiuje žmonės įtarę "kažkas čia ne taip" neturi teisės svarstyti apie stiliaus efektyvumą (stilių reprezentuoja meistras šiaip ar taip)? Pabandyt savarankiškai paieškot žalesnės žolės be n metų pablūdijimo po laukus? ;-)

O aš pats šiaip manau, kad jei žmogus eina kitur kažko ieškoti "ko trūksta", tai čia jau tik trenerio kaltė. Nes nesugebėjo parodyti auklėtiniui, kad jo treniruočių metodai veiksmingi ir šiaip ne salėje, t.y. žmogus užsiiminėja naudingu reikalu ir neleidžia veltui laiko. Ką, bokso treneris visai teisėtai neįtikins, kad daugelį gatvinių susirėmimų dažniausiai išsprendžia bokso įgūdžiai? Tas pats dziudo neparodys, kad mojuoti kumščiais oi kaip nebūtina... Karate treneris neturi argumentų, kad greitai ir kietai nukalti yra atsakymas į daugelį "klausimų"? Ir visi kartu suėję nesutars, kad tobulų nėra, ir būna nenugalimų aplinkybių nepaisant stiliaus stipriųjų pusių? Prieš tai pavyzdžiui patys nepasitikrinę? ;)

Arba neturi ko parodyti ir išėjimas visai teisėtas.
« Paskutinis taisymas: 2012 Grd 28, 16:56:24 pm nuo Gediminas »

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #221 įjungtas: 2012 Grd 28, 18:19:18 pm »
Čia bendras pastebėjimas...
Japonų jujutsu labai jau mistinis užsiėmimas, visi girdėjo, mažai kas ragavo. Todėl prasideda visokie neaiškios kilmės karpiai, kudo ir t.t. Jei jau publika susigalvoja naujas taisykles, netelpančias į kažkieno rėmus, nebūtina mistifikuoti kilmės, užtenka pasakyti: paėmėm mawashi (kuris ir Afrikoj mawashi), pridėjom rankos laužimą ar panašiai ir leidom pilti į snukį. Va taip gavosi tas ir anas. Pagarba už naują požiūrį, bet kol kas tik už naują požiūrį. Vėliau kiekvienas "naujas kampas" neišvengiamai išsiryškins savo pašalinius efektus, kurie pradės erzinti kitus... ir vėl viskas iš naujo.
Man nepatinka Shotokan už savo kovos būdą, kurį įtakoja taisyklės, kaip ir Kyokushin, tačiau jei žmonės sugeba nesusispausti į varžybinius rėmus jau gerai. Jei tie žmonės nepasiekę to stiliaus meistro lygio (kovotojo brandos), bando rasti išsigelbėjimą kituose stiliuose - manau, blogai. Kaip ir blogai - taisyti savo stilių "barbarizmais ar skoliniais".
Tačiau, nors ir kaip nepatinka TKD, Shotokan ar graikų-romėnų, stebint jų aukšto lygio meistrų pasirodymus (ar parodymus), kaip antai Dainiux įdėtas katas, kyla susižavėjimas. Pagalvojus, ar tie meistrai pasiektų tokį lygį (išryškinantį stiliaus privalumus), jei būtų pradėję blaškytis?

Dėl NN, Arimanai, toks vaizdas, kad jūs ten darote viską, bet tik ne NN. Man labai primena mano mėgstamą "sovietinį" karate, kai nebuvo pakankamai informacijos, todėl visi viską interpretavo, bile veiktų kovoje. Ir veikė.... tačiau neišgyveno. Tas pats apie gimtąjį dziudo, darėme viską kad numesti, bet dabar paaiškėjo, kad ten buvo ne dziudo.
Iškur tamistos toks įsitikinimas, kad darau viską, tik ne NN? Aš imu tradicinę techniką ir tiesiog pritaikau ją darbui porose. NN klasikinę techniką gana lengva iš tos pusės nagrinėt. Ir ten gyvas velnias visko. kažką savo fantazuot neapsimoka. Svarbu tik nepasiklyst ir nebandyt ,,išmokt visko"  :kikena:
Carlos Castaneda

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 49
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #222 įjungtas: 2012 Grd 28, 20:30:11 pm »
Iškur tamistos toks įsitikinimas, kad darau viską, tik ne NN?
Zinok Arimanai, man irgi susidare toks pats ispudis kaip ir Dziudokai is tavo komentaru forume  :-)
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #223 įjungtas: 2012 Grd 28, 22:35:10 pm »
Zinok Arimanai, man irgi susidare toks pats ispudis kaip ir Dziudokai is tavo komentaru forume  :-)
Na, tam reikia žinot, kas yra NN, visų pirma, kad daryt tokias išvadas. Nes abudu esat minimum po kelis metus treniravęsi NN, jeigu galit pasakyt, kas yra, o kas nėra NN, a?  :D Nes kaikuriem ir 10 metų neužtenka, kad suprast, kas yra karte ar tai dziudo ar tai kajukembo  :kikena:
Carlos Castaneda

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #224 įjungtas: 2012 Grd 28, 23:36:59 pm »
Dziudoka- seni- sorry už tokį kreipinį- Tu daug kur teisus  :clap: Ieškojau ir aš, nors iki meistriškumo shotokane man laaaaaaaabai toli...MT, kyokushin, boksas, jiujitsu be gi...Kokie 5 metai buvo ieškojimų, plius fizuhai daug skyriau dėmesio, nes ten visur smarvės reikia...Grįžau į shotokan, nes...
1. Tai MANO . Kad ir kur bebuvau , kad ir ką padariau- kad ir visai neblogai, man TO trūko...Visaip- tiek viduje, tiek išorėje...
2. Paanalizavus ir pamačius shotokan stilių pagal kelias taisykles- kurios šiek tiek skiriasi- ESKA, WKF, jame radau daugiau privalumų, nei minusų...jei sedi "ant varžybų" - važiuok ant jų, nes iš principo kaip ir kiekvienos varžybos , jos turi savų pliusų ir jokios treniruotės neatsvers varžybų...
3. Jei nenori varžybų- gali daug ką, pilnavertiškai daryti sau...Jau kaip ir minėjai, vien "kosmonautų" iš Japonijos dėka, suvoki, kad viso gyvenimo neužteks, kad taip kaip JIE darysi kata...
4. Pas mus klube laisvomis nuo shotokan dienomis- laisvi sparingai su bokso pirštinėm...Kas nori, susirenkame ir pakovojame...Atrandame tokių dalykų, kur tos pačios shotokan treniruotės mums visiems yra daug davusios...
5. jau pradėjau grąžinti skolą shotokan ....Po 15metų pertraukos išsilaikiau rudą diržą, nes noriu eiti tuom Keliu, kuriuo  noriu eiti...Ir nesustoti, nes oi, kiek daug visko tame shotokane yra...
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

« Atsakyti #224 įjungtas: 2012 Grd 28, 23:36:59 pm »