Kiek daug "durnų" karatistų sutikai?
O kuom pats užsiiminėji? Įtariu, kažkokia egzotika...20 metų treniruojuos karate...Smūgį koja turiu tokį, kad muaythay treniruotėse net nemušu pilnai, gaila žmonių...Shotokanas man neparankus tuom, sunku daryti su kontrole- bet pabrėžiu- DARAU- ir niekur jokių problemų niekada nepatyriau- nei kad bankė silpna, nei kad rankas nuleidžiu...Niekada, nors 10 metų dirbau naktiniuose klubuose, kur pasimahalint reikėjo ir rimtai, dabar dirbu apsaugoje ir nieko...Nėra gležnas, kvailas karatistas 1x1 gavęs malkų skaudžiai...Kada buvo kiekybė jų pusėje, buvo visko, tikrai...Bet šiaip...Viskas gerai ir su banke ir su BFP ir su virvutėm, nors man jau 40metukų greit bus 
Visi jau seniai žino, o tamsta tik dabar įtari

Na, karatistų išties per gyvenimą nemažai sutikau, buvo tarp jų ir durnų, ir protingų. Keletą perdaryt, perkonstruot teko. Apie karate tai mano supratimas ir yra iš tų žmonių plius iš filmuotos medžiagos ir bendro išsilavinimo. Pats apsaugoj tik kokius 5 metelius pasikankinau, bet tai irgi iki soties to nesportinio kontakto turėjęs

Tiesiog na, ateina pas man žmogus į treniruotę. Klausiu, ką lankęs. Sako karate. Tada jau aiškinies, kiokušiną ar kt. ( pas mane galvoj karate skirstosi į kiokušin ir kt.). Na, tada ir išlenda visokios smulkmenos, kurios mano ,,egzotikoj" laikomos klaidom. Pas kiokušinus vienos, pas kitus-kitos.
Neblogai didesnėj distancijos kiokušinai laikosi, kol neprasideda smūgiai į veidą ir smūgiai keliais klinče. Tada būna daug kraujo. Nors kojom dirba gerai.
Iš visų kitų nelabai kas mokėjo kovot, tik iš Godziuriu. Tas vaikinas paliko gerą įspūdį- rankas laikė prikėlęs, gražiai gynėsi ir kontraatakavo.
Tai vat, čia tik mano siaura patirtis su karate. Daugiau supratimo iš žinomų stilių turiu apie MT, bo mano alma mater. Šiaip žmogus esu atviro mąstymo ir betkada esu pasiruošęs sutikt su gerais argumentais, nesikapoju vie iš principo.