AutoriusTema: Re: Karate - 3  (Skaityti 134556 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Re: Karate - 3
« Atsakyti #180 įjungtas: 2012 Grd 23, 18:13:40 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Siamai, o tu tikiuosi žinai, kad Kočergino KOI nuo Kudo iš esmės ir prasidėjo.  A.K. irgi kudoistas buvo, tik kartą, kaip dažnai pasakose būna, A.K. suabejo tų plastikinių šalmų reikalingumu, ir pasiūlė:
- O davai, chebra, pavarom be tų šalmų?  :punch:
Tiesa, tuomet jo broliai kudoistai to nesuprato, ir neįvertino... :) Ir kas tuomet žmogui beliko? Sukurti naują kovinę sistemą, be šalmų. :) (buvo yuotube video, ten jis pats pasakojo)
Va dabar kabinėsiuos prie žodžių. Kokia dar kovinė sistema su šalmais ar  be jų? Yra stilius, mokykla ar pan. Mokyklos atstovas  gali kautis su šalmu, be šalmo, su pirštinėm ar be jų. Apsaugos yra tik apsaugos. Jeigu mokykla pasidaro priklausoma nuo apsaugų, tai jau sportas. Boksas, pvz. Daug bokso specifikos nulemia būtent pirštinės. Karate gi turėtų būt nepriklausomas nuo to dalykas.
Nu o kačiargos chebra tai kruvinai lupasi. Randuoti visi  :kikena: Kiekvienam savo.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #181 įjungtas: 2012 Grd 23, 18:21:47 pm »
Kiokušiną vien dėl visiems žinomos priežasties- nebuvo galvos ginybos nuo smūgių rankom. Pakankamai aiškiai?

Donatas Imbras tai tam reikalui boksą papildomai sportuoja. Ir net savo mokiniams bokso treneriuką kartą per savaitę vis atvesdavo.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #182 įjungtas: 2012 Grd 23, 18:24:08 pm »
Ir tu tuoj gausi i snuki!  :punch:

Kalėdos (kad ir ką tai reikštų), sako reikia taikiai gyventi!  :alus:

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #183 įjungtas: 2012 Grd 23, 18:32:21 pm »
Donatas Imbras tai tam reikalui boksą papildomai sportuoja. Ir net savo mokiniams bokso treneriuką kartą per savaitę vis atvesdavo.
Kaip jau rašiau prieš tai, pasikartosiu- meistras neprisiriša prie taisyklių, nesileidžia ribojamas kokio nors sporto rėmų. Protingi karatistai nesiginčyja ir daro kaip Imbras.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #184 įjungtas: 2012 Grd 23, 19:47:11 pm »
Kaip jau rašiau prieš tai, pasikartosiu- meistras neprisiriša prie taisyklių, nesileidžia ribojamas kokio nors sporto rėmų. Protingi karatistai nesiginčyja ir daro kaip Imbras.
Irgi pasikartosiu - nesutinku.

Sporto rėmų, tai čia tipo krepšininkas, kad geriau žaistų, papildomai futbolo patirties semiasi. Ar turėjai omeny "stiliaus".?

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #184 įjungtas: 2012 Grd 23, 19:47:11 pm »

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #185 įjungtas: 2012 Grd 23, 19:48:18 pm »
Kalėdos (kad ir ką tai reikštų), sako reikia taikiai gyventi!  :alus:
Va už tai to Saxumo visi ir nekenčia.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #186 įjungtas: 2012 Grd 23, 20:13:33 pm »
Irgi pasikartosiu - nesutinku.

Sporto rėmų, tai čia tipo krepšininkas, kad geriau žaistų, papildomai futbolo patirties semiasi. Ar turėjai omeny "stiliaus".?
Nu prie ko čia kašis? Kovos menas yra kovos menas, sportas yra sportas. Pvz., boksas yra sportas. Vienas iš požymių-su apsaugom susijusi specifika. Kovos menas tai, visų pirma, kova. Ir tik paskui galima sportinį elementą įnešt dėl smagumo. Sporto rėmai yra primetami su visokiom ten varžybinėm taisyklėm.
Carlos Castaneda

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #187 įjungtas: 2012 Grd 23, 20:22:54 pm »
Nu prie ko čia kašis? Kovos menas yra kovos menas, sportas yra sportas. Pvz., boksas yra sportas. Vienas iš požymių-su apsaugom susijusi specifika. Kovos menas tai, visų pirma, kova. Ir tik paskui galima sportinį elementą įnešt dėl smagumo. Sporto rėmai yra primetami su visokiom ten varžybinėm taisyklėm.
Tas sportinis elementas šiuo metu yra pagrindas kalbant apie kovą (kadangi pliektis mūšiuose nebereik). Kai nelieka sportinio elemento ,kitaip tariant noro nugalėt varžovą ,kovos menas kaip taisyklė praranda efektyvumą. Visi stipriausi kovotojai tokiais tapo tik dėl sportinio elemento. Norėdami laimėt narve ar ringe, treniravosi daugiau ir sunkiau už menininkus. Kaip taisyklė profesionalus kovotojas visapusiškai pranašesnis atletas už statistinį pilietį ar nesportinio kovos meno propoguotoją. Karate yra varžybos, jos skatina tobulėt. Ir paprasto gatvės mordabojaus sąlygomis aš pinigus statyčiau tik už sportininką karatistą, o ne menininką.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #188 įjungtas: 2012 Grd 23, 20:35:10 pm »
Tas sportinis elementas šiuo metu yra pagrindas kalbant apie kovą (kadangi pliektis mūšiuose nebereik). Kai nelieka sportinio elemento ,kitaip tariant noro nugalėt varžovą ,kovos menas kaip taisyklė praranda efektyvumą. Visi stipriausi kovotojai tokiais tapo tik dėl sportinio elemento. Norėdami laimėt narve ar ringe, treniravosi daugiau ir sunkiau už menininkus. Kaip taisyklė profesionalus kovotojas visapusiškai pranašesnis atletas už statistinį pilietį ar nesportinio kovos meno propoguotoją. Karate yra varžybos, jos skatina tobulėt. Ir paprasto gatvės mordabojaus sąlygomis aš pinigus statyčiau tik už sportininką karatistą, o ne menininką.
Tai pas mumi irgi varžybos yra. Net 3 rūšių. Tik kad koncentruojamės ne į jas. Varžybos yra būdas treniruotis, o ne tikslas. Ką tai reiškia menininkas? Aš va menininkas. Bet kas mano treniruotėse buvo, ypač salėj, tai nuomonę apie menininkus jau pakeitė.
Taip, bfp ir visa kita pas profesionalą yra geriau, bet tai kur dėtis tiem žmonėm, kurie dar kitiem dalykam laiko nori skirt? Kad kovos menas gyvenimo būdas būtų? Filosofijos visos, estetikos ir kultūros kur dedas? Aš esu iš to tarpinio sluoksnio tarp ,,boicų" ir ,,šokėjų". Manau, kad tokia pakraipa turi teisę egzistuot.
O gatvės mordobojui geriau statyk už mane  :kikena: :fanaras:
Carlos Castaneda

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #189 įjungtas: 2012 Grd 23, 20:36:35 pm »
Arimanai- Tau mano nervų  :D Viskas ok, tik Tavo užrašuose "apie nieką" labai vienašališkai nuskambėjo Tavo "pataisymai"...Man ir kilo klausimas- ar niekur netinkami, t.y. lūzeriai pas Tave ateina, ar tokie, kurie bandė karatedziudoaikidotaekwondo per 1metus...Taip, aš shotokane jau apie 20metų. Buvo pertraukos, kada stipriai MMA domėjausi, MT ir jiujitsu be gi. Dabar vėl, kokie 2, gal 3 metai grįžau į shotokan...Kažkaip labai sava, nors pasikartosiu- kovoti pagal shotokan taisykles man sunku, geriau pagal kyokushinkai...Sudėjimas toks , plius fizuha daugiau dirbu ištvermei, jėgai ir tik po to greičiui...Nors sunku išreikšti greičio matą, kada sveri 100kg  :D...Paskutinį pusmetį daug dirbu boksui. Kodėl? Daug ten gerų dalykų yra darbui rankomis. Ir nei kiek "nekritau" į duobę, kada dirbu shotokane. Kaip tik atradau daugiau atakos variantų. Pvz. permušimas, daugiau judu kojomis ir tik po to jomiss spiriu ir t.t. Ir kas liečia shotokan- sutikau daug gerų kovotojų, kurių smūgių bijau ir bijočiau prasileisti, net jei jie eina su WKF pirštinėlėm. Jaučiu, kad krisčiau kaip lapas. Nors kai kurie jų dirba tik shotokan...Ir kas yra Meistras, kuris neprisiriša? Kam tokiam Masahiko Tanakai kažkas be karate shotokano reikalinga? Jis yra shotokano Meistras iš Didžiosios raidės ir jam nusikakoti, kad egzistuoja kiti stiliai...Įšeitų pakovot- nukaltų bet ką. Pagal shotokan taisykles. Pagal kitas- gal ir gautų,,,,,Ir kas? Nebebūtų Meistras? Kaip sportininkas, kol esi sportininkas, renkiesi savo ....Kada išeini iš sporto, dar labiau žiūri savo. Ir niekas man niekada neįrodys, kad shotokanas gaus prasišikt prieš kyokushiną, MT ar TKD...Čia vėl tampa diskusija apie nieką, o tai nėra vingtsun tema  :D Arimanai- viskas ok, aš tikrai nesu piktybinis, patikėk...Tik kiekvienas turime savo nuomonę , juk tam yra diskusijų forumas  :handshake:
Tiesa- čia apie karate. 1997.12.13d. buvo laikytas paskutinis, mėlynas mano diržas...2012.12.13 išsilaikiau rudą...Lygiai po 15 metų...Man tai niekada nebuvo svarbu, bet supratau, kad einant tokiu Keliu, aš privalau iš pagarbos tam, ką darau...
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

« Atsakyti #189 įjungtas: 2012 Grd 23, 20:36:35 pm »

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #190 įjungtas: 2012 Grd 23, 20:46:08 pm »
Tai pas mumi irgi varžybos yra. Net 3 rūšių. Tik kad koncentruojamės ne į jas. Varžybos yra būdas treniruotis, o ne tikslas. Ką tai reiškia menininkas? Aš va menininkas. Bet kas mano treniruotėse buvo, ypač salėj, tai nuomonę apie menininkus jau pakeitė.
Taip, bfp ir visa kita pas profesionalą yra geriau, bet tai kur dėtis tiem žmonėm, kurie dar kitiem dalykam laiko nori skirt? Kad kovos menas gyvenimo būdas būtų? Filosofijos visos, estetikos ir kultūros kur dedas? Aš esu iš to tarpinio sluoksnio tarp ,,boicų" ir ,,šokėjų". Manau, kad tokia pakraipa turi teisę egzistuot.
O gatvės mordobojui geriau statyk už mane  :kikena: :fanaras:
Aš į Niat Nam pirštais ir nebadau  :kikena: Goju Ryu pavyzdžiui visai jokių varžybų nėra. Bet jų slabakais vadint man liežuvis neapsiverčia. Visgi jei žiūrėti į statistiką, tai menininkų ( apibendrinu - mirtinų technikų ir nekontaktinio kovos šokio propoguotojų ) ir sportininkų lygis žiauriai skiriasi.
Kas liečia nenorinčius būti profesionalais.... Kyla klausimas ,o ko jie nori aplamai?  :D   Gatvėj nuo girto chuligano galima apsigint ir nežinant kas yra ikken hissatsu  ;-)

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #191 įjungtas: 2012 Grd 23, 20:49:21 pm »
Gatvėj nuo girto chuligano galima apsigint ir nežinant kas yra ikken hissatsu  ;-)
Be žodžių  :respect:  Tik Nialai- apsiginti reikia mokėti gražiai,kaip treneris rodė, nepamiršk  :senis:   :D
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #192 įjungtas: 2012 Grd 23, 20:56:16 pm »
Aš į Niat Nam pirštais ir nebadau  :kikena: Goju Ryu pavyzdžiui visai jokių varžybų nėra. Bet jų slabakais vadint man liežuvis neapsiverčia. Visgi jei žiūrėti į statistiką, tai menininkų ( apibendrinu - mirtinų technikų ir nekontaktinio kovos šokio propoguotojų ) ir sportininkų lygis žiauriai skiriasi.
Kas liečia nenorinčius būti profesionalais.... Kyla klausimas ,o ko jie nori aplamai?  :D   Gatvėj nuo girto chuligano galima apsigint ir nežinant kas yra ikken hissatsu  ;-)
Nebadai? Aš tai jau taip pripratau prie to badymo, kad iškart puolu gintis  :kikena: Gal ir nėr godziuriu varžybų, bet pas juos vienareikšmiškai yra sparingai. Vienas iš godziuriu pas mane buvo, tai visai gerai judėjo.
Kalbu apie nenorinčius tapti profesionalais sportininkais. Van aš kovos menuose gal jau 15 ar daugiau metų, bet tai sportininku niekad nebuvau.
Carlos Castaneda

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #193 įjungtas: 2012 Grd 23, 21:10:33 pm »
Arimanai- Tau mano nervų  :D Viskas ok, tik Tavo užrašuose "apie nieką" labai vienašališkai nuskambėjo Tavo "pataisymai"...Man ir kilo klausimas- ar niekur netinkami, t.y. lūzeriai pas Tave ateina, ar tokie, kurie bandė karatedziudoaikidotaekwondo per 1metus...Taip, aš shotokane jau apie 20metų. Buvo pertraukos, kada stipriai MMA domėjausi, MT ir jiujitsu be gi. Dabar vėl, kokie 2, gal 3 metai grįžau į shotokan...Kažkaip labai sava, nors pasikartosiu- kovoti pagal shotokan taisykles man sunku, geriau pagal kyokushinkai...Sudėjimas toks , plius fizuha daugiau dirbu ištvermei, jėgai ir tik po to greičiui...Nors sunku išreikšti greičio matą, kada sveri 100kg  :D...Paskutinį pusmetį daug dirbu boksui. Kodėl? Daug ten gerų dalykų yra darbui rankomis. Ir nei kiek "nekritau" į duobę, kada dirbu shotokane. Kaip tik atradau daugiau atakos variantų. Pvz. permušimas, daugiau judu kojomis ir tik po to jomiss spiriu ir t.t. Ir kas liečia shotokan- sutikau daug gerų kovotojų, kurių smūgių bijau ir bijočiau prasileisti, net jei jie eina su WKF pirštinėlėm. Jaučiu, kad krisčiau kaip lapas. Nors kai kurie jų dirba tik shotokan...Ir kas yra Meistras, kuris neprisiriša? Kam tokiam Masahiko Tanakai kažkas be karate shotokano reikalinga? Jis yra shotokano Meistras iš Didžiosios raidės ir jam nusikakoti, kad egzistuoja kiti stiliai...Įšeitų pakovot- nukaltų bet ką. Pagal shotokan taisykles. Pagal kitas- gal ir gautų,,,,,Ir kas? Nebebūtų Meistras? Kaip sportininkas, kol esi sportininkas, renkiesi savo ....Kada išeini iš sporto, dar labiau žiūri savo. Ir niekas man niekada neįrodys, kad shotokanas gaus prasišikt prieš kyokushiną, MT ar TKD...Čia vėl tampa diskusija apie nieką, o tai nėra vingtsun tema  :D Arimanai- viskas ok, aš tikrai nesu piktybinis, patikėk...Tik kiekvienas turime savo nuomonę , juk tam yra diskusijų forumas  :handshake:
Tiesa- čia apie karate. 1997.12.13d. buvo laikytas paskutinis, mėlynas mano diržas...2012.12.13 išsilaikiau rudą...Lygiai po 15 metų...Man tai niekada nebuvo svarbu, bet supratau, kad einant tokiu Keliu, aš privalau iš pagarbos tam, ką darau...
Aš tik pykstu, kada mani lotosais ir lisycinais pravardžiuoj  :nezino:
 Kalbėjau apie tokį statistinį vaikį, kokie šiom dienom pasirodo salėj. O į sales visokie ateina-ir su potencialu, ir be jo, ir liūzeriai, ir supermenai. Tas judėjimas visose salėse vyksta.
Apie prisirišimus... Na, mano supratimu, reik mokėt viską daryt.  :handshake:
Vat papulčiau aš pas tą Masahiko į treniruotę, tai jis jau turėtų mane taisyt. o vat jeigu jis papultų ( taip nuspręstų pasidomėt) tai jau aš jį turėčiau taisyt. Ir anas nesupyktų. Bo meistras  :kikena:
Carlos Castaneda

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #194 įjungtas: 2012 Grd 23, 21:51:20 pm »
Vat papulčiau aš pas tą Masahiko į treniruotę, tai jis jau turėtų mane taisyt. o vat jeigu jis papultų ( taip nuspręstų pasidomėt) tai jau aš jį turėčiau taisyt. Ir anas nesupyktų. Bo meistras  :kikena:

o as nesuprantu sito... tai jei geras treneris, tai jis turi padet tobulet bahurui (ar panickai), o ne kist savo taisykliu. ar ne taip?
Net ir bokse, nu Taisono su Ali gi niekaip nepalyginsi. Visiskai skirtingai dirba, nors rodos tas pats boksas. Tai kas butu buve jei treneris butu ne ju stiprybes isnaudojes, o bandes padaryt "taip kaip reik"?
As nors ir neprofesionalas, bet dar kartais nueinu pakrutint kaulu kur nors "kur idomu". Bet viska bandau prisitaikyt sau, o ne daryt taip, nes treneris liepe :)
Ar cia  gero trenerio savybe taip visus jau imt ir "perauklinet"? ar as kazko nesupratau?
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

« Atsakyti #194 įjungtas: 2012 Grd 23, 21:51:20 pm »