Yra du būdai atlikinėti tas taip vadinamas "kombinacijas". Pirmasis būdas padeda tik "prisiaukinti" ,o antrasis (skirtas ne tinginiams) gerina žmogaus įgudžius. Ir čia negalioja išskirtinai WT. Tai galioja visur. Pradedant boksu ,baigiant aikido. Daugiau domėkis kitais stiliais ,nes degraduosi. Pats Leung Ting studijavo ir gilinosi į kitas sistemas. Kam to reikia? Čia klausk ne manes.
Gilintis?
Iki 6 lygio dar yra PAK SAU ir LAP SAU ciklai.Jie taip pat duoda refleksus. Čia tarp kitko.
Kas per teiginys "daugiausia laiko dirbo su partneriu"? WT aplamai didžioji dalis laiko ir skiriama darbui su partneriu. Problema ta ,kad ne visi žino kaip tą laiką tinkamai išnaudoti. Įrankiai? Kad įvaldyti tą visų taip kritikuojamą "yat chi kuen" vertikalujį smūgį ir jo variacijas ,reikia tik vieno įrenginio - makivaros (sieninio maišelio). Deja, dauguma žmonių tik pasimosikuoja į orą ir gale treniruotės pabaksnoja į partnerį.. O paskui stebisi ,kad jis toks neveiksmingas. BET. "Juk tai labai "gudrus" smūgis. Jis atliekamas nuo centrinės linijos. Jis techniškas. (a ne taip jums instruktoriai sako? Ir net pademonstruoja. Labai puikiai ,nes jie ,priešingai nuo jūsų, tuos smūgius šlifavo..) Tad vien jau dėl to man joks boksioras gatvėj nebaisus (kur tiems atsilikėliams su savo nemoksliškais jab'ais wingtsunistą įveikt...
)." Bokso niekas negiria (tiksliau sakant, nekelia aukščiau kitų ) ir nevadina "da best", ten nuėjus chebra dirba ,nes žino kad viskas priklauso nuo jų darbo ,o ne nuo matematinių formulių (aš ir pats dar visai neseniai masčiau ne į tą pusę). O WT laikoma "protingiausia" sistema, todėl "masės" ten nueina ir galvoja ,kad gatvėj bus nenugalimi vien dėl to ,kad teoriškai sistema yra tobula.
Mažiau pi... ,daugiau dirbkit
WT nei geresnis ,nei blogesnis už kitus. Ten žmones paruošia. Tikrai. Bičai gatvėj po kelis nukala. Rimtai sakau. Nelankę nieko tik WT. Bet jie dirba. Kaip ir visur ,ane? 
Taip jis dabar pradėjo gilintis į Chi-Sao.Aš nekalbu apie tai ką jis mokėsi vėliau, logiška, kad iki Chi-Sao turėjo pereiti kitus ciklus.
Taip WT daugiausia laiko skiriama darbui su partneriu, bet tik klasikiniame WT tik atlikinėti tas kombinacijas, o ne sparrginą, ką daro boksininkai.Aš žiūriu ne tiek konkrečiai, kad visi ,tavo žodžiais kalbant, bent jau dauguma, laiko WT smūgį kažkokiu mistiniu stebuklu ir be to instruktoriai pakankamai rimtai akcentuoja tai, kad reikia lavinti šį smūgį ir kaip jį reikia lavinti.Ir ne tik naudojant sieninį maišelį.
Taip tai yra tiesa, kad į WT atėjęs tu galvoji, jog ši sistema yra "da best", kad nieko už ją geriau nėra.Ar tai blogai? Iš dalies taip( kai žvelgei siaurai ir manai, kad viską ko reikia gauni ir išspaudi vien tik per treniruotes ) ir iš dalies ne.Laikui bėgant suvoki, kad tau reikia daugiau, norint eiti į priekį ir darbo įdedi daugiau, nes jauti kad nebėra didelio progreso.Ypač kai susiduri su kitų stilių atstovais ir pastebi savo spragas, tad pradedi dirbti dirbti dirbti...žinoma, taip yra ne su visais, kai kuriems pakanka 4 val per sav. bet juk čia kiekvieno asmeninis reikalas.
Jėga? :O Tai kodėl visur sako ,kad WT technika skirta "nekovoti prieš grubią jėgą, panaudoti ją prieš agresorių"? 
O šeip... Parodyk man kur mokoma kažko kito ,nei tu čia išvardinai..
Atsiprašau, čia buvo rašybos klaida.Norėjau parašyti ne jėga, bet greičiu ir tikslumu.
1000 lin wan kuen į orą yra š... atsiprašant.
Nebent muses baidyt. Reikia daug daugiau.
Pilnai sutinku.Daviau tik kaip pavyzdį, kad reikia dirbti kiekvieną dieną.O ribas tegu nusistato kiekvienas sau.
P.S WT smūgių biomechanika yra lygiai tokia pati kaip ir kituose stiliuose ,tad mitas apie "stebuklingą" ir "patį techniškiausią" smūgį ir yra tik mitas. Vizualiai viskas atrodo kitaip... bet tik vizualiai.
Niekada taip nemaniau ir nemanau.Dėlto to ir ne akcentuoju.
nelankę nieko tik WT. Bet jie dirba. Kaip ir visur ,ane?
Kiekvienas dirba pagal savo poreikius ir galimybes.Tiek kurie dirba dirba, kurie nedirba tai ir neriba.
Esu jaunas kovos menuose ir dar nedaug teišmanau.Bent jau skaitinėdamas čia bandau susidaryti kokią tai nuomonę, gal kiek ir realiai bandydamas, bet kolkas nedaug.
[/quote]