AutoriusTema: Wing Chun(Tsun)  (Skaityti 195469 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
Re: Wing Chun(Tsun)
« Atsakyti #525 įjungtas: 2007 Rgs 19, 20:35:57 pm »
Beje - ne tik demonstracija..
Tai normalus darbas su partneriu.
Ir gana tiksliai dirba. Ne toks jau ir nežinomas meistras..

2 Stripulis: ką tiksliau komentuot?
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #526 įjungtas: 2007 Rgs 19, 20:40:13 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Beje - ne tik demonstracija..
Tai normalus darbas su partneriu.
Ir gana tiksliai dirba. Ne toks jau ir nežinomas meistras..
Esu matęs ir tikslesnių... Gyvai. Deja, smūgio jėga buvo ne kokia, kojų darbas prastas , laiko pojūtis irgi.. ir prie "realaus" greičio visas tikslumas pasibaigė. Vaizdas būdavo "į vienus vartus" ne wingchunisto naudai.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #527 įjungtas: 2007 Rgs 19, 20:40:22 pm »
Nu pvz. man įdomu, ar įmanoma nublokuoti taip efektyviai pagal wing chun principus, nežinant iš anksto, kokia  bus ataka?
Ir dar - man vienai atrodo, kad tas, ant kurio demonstruojama, pradeda kristi, dar meistrui neprisilietus?
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #528 įjungtas: 2007 Rgs 19, 20:41:39 pm »
Nu pvz. man įdomu, ar įmanoma nublokuoti taip efektyviai pagal wing chun principus, nežinant iš anksto, kokia  bus ataka?

Įmanoma.

Ir dar - man vienai atrodo, kad tas, ant kurio demonstruojama, pradeda kristi, dar meistrui neprisilietus?
1.Bičas su šalmu krenta vos jį prilietus.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #529 įjungtas: 2007 Rgs 19, 20:42:08 pm »
O ką čia komentuot?  :nezino:  Demonstracija ir tiek..
2."meistras" sugeba ranka nusiblokuoti mawashi geri... Turbūt ranka plieninė pas jį...
Meistras gana garsus, skaitosi, bet man nesuprantama, kodėl su ranka negalima nusiblokuoti mawashi geri?  :oho: Čia taip suprast, kad ir pas mane ranka plieninė?  :angel:
Kristi prilietus ir kristi dar neprisilietus - du skirtingi dalykai (atsakas į žinutę aukščiau). Ten gi jis tipo nepriliečia, tipo smūgiuoja atsivėdėjęs...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #529 įjungtas: 2007 Rgs 19, 20:42:08 pm »

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #530 įjungtas: 2007 Rgs 19, 20:46:59 pm »
Nu pvz. man įdomu, ar įmanoma nublokuoti taip efektyviai pagal wing chun principus, nežinant iš anksto, kokia  bus ataka?

Jau pradėjau rašyt atsakymą, bet laiku pastebėjau - "pagal wing chun principus". Tai patylėsiu, nes nesu baisus žinovas.

Jei tau sumokėtų - tu irgi kristum... :)
 :punch:

Bet čia reikia atskirt viena - čia rodomi PRINCIPAI, o ne technikos tikslumas, preciziškumas. Pastariesiems reikalams galima rast ir geresnės medžiagos tyrinėjimams...
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #531 įjungtas: 2007 Rgs 19, 20:47:54 pm »
Meistras gana garsus, skaitosi, bet man nesuprantama, kodėl su ranka negalima nusiblokuoti mawashi geri?  :oho: Čia taip suprast, kad ir pas mane ranka plieninė?  :angel:
Bandžiau blokuoti mawashi geri su ranka. Smūgiavo ne megėjas. Po trečio bandymo nusprendžiau taip nebedaryti.
Ranka niekada nebus stipresnė už koją. Apie lochus nešnekam.
Beje, tą patį bloką prieš tai išbandžiau su megėju ir viskas buvo super. 10 iš 10 kartų suveikė  :nezino:

Kristi prilietus ir kristi dar neprisilietus - du skirtingi dalykai (atsakas į žinutę aukščiau). Ten gi jis tipo nepriliečia, tipo smūgiuoja atsivėdėjęs...
Bet kuriuo atvėju, bičas vistiek krenta ne nuo "meistro" smūgių  :P

Jau pradėjau rašyt atsakymą, bet laiku pastebėjau - "pagal wing chun principus". Tai patylėsiu, nes nesu baisus žinovas.
Nelabai jau tie principai ir skiriasi ,kai giliau pamąstai.. Visur esmė tokia pat  :rolleyes:  Kitas dalykas yra MOKĖTI naudoti principus.

« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 19, 21:04:14 pm nuo Nialas »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #532 įjungtas: 2007 Rgs 19, 21:08:37 pm »
Bandžiau blokuoti mawashi geri su ranka. Smūgiavo ne megėjas. Po trečio bandymo nusprendžiau taip nebedaryti.
Ranka niekada nebus stipresnė už koją. Apie lochus nešnekam.

Ai, maniau, kad absoliutini :) Ne mėgėjo aš išvis nenorėčiau blokuoti. Nei rankos nei kojos... Trauktis trauktis ir išsisukinėti... Sorry už OT.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #533 įjungtas: 2007 Rgs 19, 21:20:23 pm »
Stripulis paprašė paviešinti teiginį ,kad "Wingtsun/wingchun nėra blokų"  :-)
Šeip jau sakiau ,kad tai reikia suprasti ne visai tiesiogiai (kitaip taptu neaišku kas per daiktas yra visokie TAN SAU ir pan.)   :rolleyes:   Esmė tame ,kad WT nėra atskirų blokavimo ir atsitraukimo technikų. Jeigu blokuoji ,tai tik kartu su smūgiu. Arba aplamai neblokuoji ,o atsakai iš karto smūgiu. Nėra tokio dalyko kaip "atsitraukimas, ginyba". Pagal WT idėją reikia ,arba pulti pirmam ,arba gesinti ataką (tarkim yra tokia bazinė technika GAN SAU ,išoriškai panašu į GEDAN BARAI nors tikslas yra visai kitoks. Ne blokas ,o kirtis su tikslu sužaloti atakuojančią ranką.) ir tada kontraatakuoti.
Bet ką aš supratau per eilę metų ,tai kad visi kovoje praktiškai ir daro tą patį.  :nezino:   Tai nėra WT/WC išskirtinumas.

Nei rankos nei kojos... Trauktis trauktis ir išsisukinėti... Sorry už OT.
Labai prastas būdas "tvarkytis" su spyriais. Labai....   :ne:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #534 įjungtas: 2007 Rgs 19, 21:34:05 pm »
Esmė tame ,kad WT nėra atskirų blokavimo ir atsitraukimo technikų. Jeigu blokuoji ,tai tik kartu su smūgiu. Arba aplamai neblokuoji ,o atsakai iš karto smūgiu. Nėra tokio dalyko kaip "atsitraukimas, ginyba". Pagal WT idėją reikia ,arba pulti pirmam ,arba gesinti ataką (tarkim yra tokia bazinė technika GAN SAU ,išoriškai panašu į GEDAN BARAI nors tikslas yra visai kitoks. Ne blokas ,o kirtis su tikslu sužaloti atakuojančią ranką.) ir tada kontraatakuoti.

Smagu būtų pažiūrėti, kaip vyksta kokio normalesnio boksininko atlekiančios rankos žalojimas... Ir kaip nesitraukt nuo sunkesnio, fiziškai stipresnio, atakuojantį stilių mėgstančio MMA kovotojo...

« Atsakyti #534 įjungtas: 2007 Rgs 19, 21:34:05 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #535 įjungtas: 2007 Rgs 19, 21:35:36 pm »

Labai prastas būdas "tvarkytis" su spyriais. Labai....   :ne:
Nepasakyčiau :) Ypač jei pasitraukęs dar koją užgriebi... Ko paprastai nepavyksta padaryti nesitraukiant  :P
O kas dėl nesitraukimo, tai pritariu Saxum iš esmės. Kad nebūtų atsitraukimo, reikia, kad vingčunistas skaitytų užpuoliko mintis. Nes paprastai niekas pavieniais smūgiais nepuola (nu gerai, puola kartais  :oops:, ir vis dėlto), tad jei pulsi ant smūgio ,kuris skirtas apgauti, tai gali taip užsirauti ant kumščio ar kojos, kad ojojoj...

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #536 įjungtas: 2007 Rgs 19, 21:41:12 pm »
Jeigu blokuoji ,tai tik kartu su smūgiu. Arba aplamai neblokuoji ,o atsakai iš karto smūgiu.
Čia turbūt visų stilių siekiamybė, pasiekiama tik padirbėjus pakankamai. Nes kiekvienas blokas be momentinės kontratakos iškart po jo arba kartu su juo yra atsidengimas...
Bet iš tos demonstracijos man patiko atsakomasis spyris į kelio girnelę :) Be bloko. Tai va, trumpai tariant, Wing Chun neturi draudžiamų vietų smūgiams, kiek supratau? Net ir per treniruotes?

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #537 įjungtas: 2007 Rgs 19, 21:45:20 pm »
Smagu būtų pažiūrėti, kaip vyksta kokio normalesnio boksininko atlekiančios rankos žalojimas...
O kaip vygsta blokavimas su kokiu GEDAN BARAI nebūtų įdomu pamatyt?  :rolleyes:  Bent man tai tikrai būtų   :P

Ir kaip nesitraukt nuo sunkesnio, fiziškai stipresnio, atakuojantį stilių mėgstančio MMA kovotojo...
Nu, taip... Traukiesi iki kol atsitrauki iki miesto ribos..  :rolleyes:  O gal geriau tiesiog jam išbadyti akis "atakuojančiu stiliu"?
Arba atlikti tris tikslius smūgius į gerklę? Įdomu kaip tai padaryti švaistant energiją bėgimui nuo tokio monstro...  Aš lengvasvoris todėl mastau atitinkamai. Ir nefantazuoju  :evil:

Nepasakyčiau :) Ypač jei pasitraukęs dar koją užgriebi... Ko paprastai nepavyksta padaryti nesitraukiant  :P
O kas dėl nesitraukimo, tai pritariu Saxum iš esmės. Kad nebūtų atsitraukimo, reikia, kad vingčunistas skaitytų užpuoliko mintis. Nes paprastai niekas pavieniais smūgiais nepuola (nu gerai, puola kartais  :oops:, ir vis dėlto), tad jei pulsi ant smūgio ,kuris skirtas apgauti, tai gali taip užsirauti ant kumščio ar kojos, kad ojojoj...
Ech... Stripuli, jei kada likimas suves, parodysiu ką aš manau apie tokias "metodikas"  :P Ir parodysiu kaip tai viska galima atlikti daug greičiau ir paprasčiau. Be jokių atsitraukimų ir nežinant ką priešininkas darys. Tinka?  :-)
« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 19, 21:47:47 pm nuo Nialas »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #538 įjungtas: 2007 Rgs 19, 21:54:52 pm »
O kaip vygsta blokavimas su kokiu GEDAN BARAI nebūtų įdomu pamatyt?  :rolleyes:  Bent man tai tikrai būtų   :P
Ech... Stripuli, jei kada likimas suves, parodysiu ką aš manau apie tokias "metodikas"  :P Ir parodysiu kaip tai viska galima atlikti daug greičiau ir paprasčiau. Be jokių atsitraukimų ir nežinant ką priešininkas darys. Tinka?  :-)
Man irgi būtų įdomu pamatyt kaip vyksta blokavimas su Gedan Barai realioj kovoj, nes tai tik mokomoji priemonė  ;-) Kanoninį variantą turiu galvoj, užsimojimas nuo ausies, rankos kelias nuo peties iki kelio...
O likimas gal ir suves. Man tinka. Man visada tinka visokie "prikolai", kurių aš nežinau. O aš savo ruožtu tamstai atsitraukimų naudą galiu parodyt.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #539 įjungtas: 2007 Rgs 19, 21:55:48 pm »
O kaip vygsta blokavimas su kokiu GEDAN BARAI nebūtų įdomu pamatyt?  :rolleyes:  Bent man tai tikrai būtų   :P
Nu, taip... Traukiesi iki kol atsitrauki iki miesto ribos..  :rolleyes:  O gal geriau tiesiog jam išbadyti akis "atakuojančiu stiliu"?

Kas tas Gedan barai? Gedo baras?

Citata
Arba atlikti tris tikslius smūgius į gerklę? Įdomu kaip tai padaryti švaistant energiją bėgimui nuo tokio monstro...  Aš lengvasvoris todėl mastau atitinkamai. Ir nefantazuoju  :evil:

Tai atrodo, kad tik lengvasvoriai kažką gali išdurti, o sunkiasvoriai tokie durni ir lėti, kad nieko nesugeba. Juokas jama Nialai iš tavo šnekų  :-] Į galvą sportuojančiam žmogui yra problema pataikyt, o apie taškus iš viso daugelis pamiršt gali... Nemačiau, nu nemačiau aš dar stebūkladarių. O mačiau daug meistrų. Ir esu tikras, kad GERAS kikboksininkas dauguma jų sulestų kaip vaikučius...

« Atsakyti #539 įjungtas: 2007 Rgs 19, 21:55:48 pm »