Rankos suzalojimas priklauso daugiau nuo tavo ranku fiz. paruosimo negu nuo smugiavimo technikos. Kartais pas mus hebra ir riesus sulenka smugio metu
ir nera jokiu traumu.
Na, teoriškai techniką žinoti reikia. Daug su sulenktu riešu nepasmūgiuosi (nors jei ranka "paruošta" ,traumų nebus). Beto, yra dar smūgio biomechanika ir t.t Tema visgi ne apie tai.
Wing Tsun'istai bando įrodinėt ,kad jų vertikalusis smūgis yra tobulas. Jis greitas, jis stiprus, jis TOBULAS

Sakoma ,kad "priešingai ,nei kituose stiliuose" WT smūgis atliekamas "atpalaiduota ranka, gilyn į priešininką...bla bla bla"... Atleiskit ,gerbiamieji, bet ir visur kitur taip yra

Smūgių biomechanika yra visur VIENODA. Kodėl ,po velnių, sąvinamasi tai ,kas nėra jūsų išgalvota?

Čia dar galėčiau daug pridėti ,bet nereikia. Einam toliau...
Smūgis atliekamas "nuo centro".. Teoriškai MATEMATIŠKAI viskas yra logiška. Tiesė - trumpiausias kelias tarp dviejų taškų. Viskas OK, bet jeigu aš ,lėtas
techniškas teoretikas, dirbantis salytej 2 kart "per week", bandysiu tai pritaikyti prieš labai
netechnišką bet greitą boksininką ,kuris man kals KABLĮ "nuo dūšios"..... Kas tada bus? Ogi, ateisiu į forumą ir pasiskųsiu ,kad mane klube turbūt apgaudinėja

,nes gavau lupt nuo boksininko ,kurio technika yra primityvi ir matematiškai nelogiška
O moralas kame?

O tame, kad teorija nuo praktikos ,deja, bet
skiriasi.
P.S jeigu tas tiesus smūgis (ar smūgių serija) suveikia, tai ne dėl to ,kad jis "matematiškai tobulas" ,o todėl ,kad tą smūgį panaudojęs kovotojas, buvo gerai pasiruošęs. Ir tiek.