AutoriusTema: Wing Chun(Tsun)  (Skaityti 194615 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Todai

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2007
  • Žinutės: 103
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Wing Chun(Tsun)
« Atsakyti #480 įjungtas: 2007 Rgs 16, 23:15:04 pm »
Citata
Yra du būdai atlikinėti tas taip vadinamas "kombinacijas". Pirmasis būdas padeda tik "prisiaukinti" ,o antrasis (skirtas ne tinginiams) gerina žmogaus įgudžius. Ir čia negalioja išskirtinai WT. Tai galioja visur. Pradedant boksu ,baigiant aikido. Daugiau domėkis kitais stiliais ,nes degraduosi. Pats Leung Ting studijavo ir gilinosi į kitas sistemas. Kam to reikia? Čia klausk ne manes.

Citata
Gilintis?  :luztu:   Iki 6 lygio dar yra PAK SAU ir LAP SAU ciklai.Jie taip pat duoda refleksus. Čia tarp kitko.
Kas per teiginys "daugiausia laiko dirbo su partneriu"? WT aplamai didžioji dalis laiko ir skiriama darbui su partneriu. Problema ta ,kad ne visi žino kaip tą laiką tinkamai išnaudoti. Įrankiai? Kad įvaldyti tą visų taip kritikuojamą "yat chi kuen" vertikalujį smūgį ir jo variacijas ,reikia tik vieno įrenginio - makivaros (sieninio maišelio). Deja, dauguma žmonių tik pasimosikuoja į orą ir gale treniruotės pabaksnoja į partnerį.. O paskui stebisi ,kad jis toks neveiksmingas. BET. "Juk tai labai "gudrus" smūgis. Jis atliekamas nuo centrinės linijos. Jis techniškas. (a ne taip jums instruktoriai sako? Ir net pademonstruoja. Labai puikiai ,nes jie ,priešingai nuo jūsų, tuos smūgius šlifavo..) Tad vien jau dėl to man joks boksioras gatvėj nebaisus (kur tiems atsilikėliams su savo nemoksliškais jab'ais wingtsunistą įveikt...   :rolleyes:  )." Bokso niekas negiria (tiksliau sakant, nekelia aukščiau kitų ) ir nevadina "da best", ten nuėjus chebra dirba ,nes žino kad viskas priklauso nuo jų darbo ,o ne nuo matematinių formulių (aš ir pats dar visai neseniai masčiau ne į tą pusę). O WT laikoma "protingiausia" sistema, todėl "masės" ten nueina ir galvoja ,kad gatvėj bus nenugalimi vien dėl to ,kad teoriškai sistema yra tobula.
Mažiau pi... ,daugiau dirbkit   :A  WT nei geresnis ,nei blogesnis už kitus. Ten žmones paruošia. Tikrai. Bičai gatvėj po kelis nukala. Rimtai sakau. Nelankę nieko tik WT. Bet jie dirba. Kaip ir visur ,ane?  :maisas:
Taip jis dabar pradėjo gilintis į Chi-Sao.Aš nekalbu apie tai ką jis mokėsi vėliau, logiška, kad iki Chi-Sao turėjo pereiti kitus ciklus.
Taip WT daugiausia laiko skiriama darbui su partneriu, bet tik klasikiniame WT tik atlikinėti tas kombinacijas, o ne sparrginą, ką daro boksininkai.Aš žiūriu ne tiek konkrečiai, kad visi ,tavo žodžiais kalbant, bent jau dauguma, laiko WT smūgį kažkokiu mistiniu stebuklu ir be to instruktoriai  pakankamai rimtai akcentuoja tai, kad  reikia lavinti šį smūgį ir kaip jį reikia lavinti.Ir ne tik naudojant sieninį maišelį.
Taip tai yra tiesa, kad į WT atėjęs tu galvoji, jog ši sistema yra "da best", kad nieko už ją geriau nėra.Ar tai blogai? Iš dalies taip( kai žvelgei siaurai ir manai, kad viską ko reikia  gauni ir išspaudi vien tik per treniruotes ) ir iš dalies ne.Laikui bėgant suvoki, kad tau reikia daugiau, norint  eiti į priekį ir darbo įdedi daugiau, nes jauti kad  nebėra didelio progreso.Ypač kai susiduri su kitų stilių atstovais ir pastebi savo spragas, tad pradedi  dirbti dirbti dirbti...žinoma, taip yra ne su visais, kai kuriems pakanka 4 val per sav. bet juk čia kiekvieno asmeninis reikalas.

Citata
Jėga?   :O  Tai kodėl visur sako ,kad WT technika skirta "nekovoti prieš grubią jėgą, panaudoti ją prieš agresorių"?  :P
O šeip... Parodyk man kur mokoma kažko kito ,nei tu čia išvardinai..  :rolleyes:
Atsiprašau, čia buvo rašybos klaida.Norėjau parašyti ne jėga, bet greičiu ir tikslumu.

Citata
1000 lin wan kuen į orą yra š... atsiprašant.  ;-)  Nebent muses baidyt. Reikia daug daugiau.  :ne:
Pilnai sutinku.Daviau tik kaip pavyzdį, kad reikia dirbti kiekvieną dieną.O ribas tegu nusistato kiekvienas sau.

Citata
P.S WT smūgių biomechanika yra lygiai tokia pati kaip ir kituose stiliuose ,tad mitas apie "stebuklingą" ir "patį techniškiausią" smūgį ir yra tik mitas. Vizualiai viskas atrodo kitaip... bet tik vizualiai.
Niekada taip nemaniau ir  nemanau.Dėlto to ir ne akcentuoju.

Citata
nelankę nieko tik WT. Bet jie dirba. Kaip ir visur ,ane?
Kiekvienas dirba pagal savo poreikius ir galimybes.Tiek kurie dirba dirba, kurie nedirba tai ir neriba.
Esu jaunas kovos menuose ir dar nedaug teišmanau.Bent jau skaitinėdamas čia bandau susidaryti kokią tai nuomonę, gal kiek ir realiai bandydamas, bet kolkas nedaug.

[/quote]
« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 16, 23:26:37 pm nuo Todai »
Fighting is full of shit.You know  you shouldn't do it, but it gets  to you somehow.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #481 įjungtas: 2007 Rgs 16, 23:49:41 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Aš nekalbu apie tai ką jis mokėsi vėliau, logiška, kad iki Chi-Sao turėjo pereiti kitus ciklus.
Taip WT daugiausia laiko skiriama darbui su partneriu, bet tik klasikiniame WT tik atlikinėti tas kombinacijas, o ne sparrginą, ką daro boksininkai.
Tu gal manai ,kad boksininkai eina į sparingus neatkalę kombinacijų?  :oho:  Šiaip.. Bokse ir į orą "dirbama" ,ir kombinacijos atkalinėjamos ,ir sparingai yra.. WT irgi tas viskas yra. Problema kitur. Neveikia tie "stebuklai" juodai nepadirbus.  :banging:  Vat ir nieko čia nepap....  Papraščiausiai, boksininkų požiūris žemiškas yra.

Aš žiūriu ne tiek konkrečiai, kad visi ,tavo žodžiais kalbant, bent jau dauguma, laiko WT smūgį kažkokiu mistiniu stebuklu ir be to instruktoriai  pakankamai rimtai akcentuoja tai, kad  reikia lavinti šį smūgį ir kaip jį reikia lavinti.Ir ne tik naudojant sieninį maišelį.
Nu,tai ir lavinkit. Kame problema?  :nezino:  Aš gi ir nesakiau ,kad neakcentuoja. Aš sakiau ,kad dirbama per mažai ir pasitikima "logiškumo viršūnę pasiekusiom technikom". Gink dieve neabsoliutinu. Bet kažkodėl labai daug atvėjų ,kad bičas lanko WT, pasparinguoja su kokiu boksioru ir pradeda svarstyt ar tik jo per trefkes nemausto.... Sakė gi ,kad technika geresnė ,ir už boksą ,ir už dar bala žino ką, o čia man nifiga nesigauna. Gaunu į dūdą kaip vaikas.  :bijo: O gi moku pinigus, einu sąžiningai.. du kart per savaitę į trefkes...  ir lygius laikau   :A 

Taip tai yra tiesa, kad į WT atėjęs tu galvoji, jog ši sistema yra "da best", kad nieko už ją geriau nėra.Ar tai blogai? Iš dalies taip( kai žvelgei siaurai ir manai, kad viską ko reikia  gauni ir išspaudi vien tik per treniruotes ) ir iš dalies ne.
Tai yra blogai. Vienareikšmiškai. Nėra jokių "DA BEST". Yra geri kovotojai, yra blogi kovotojai. Ir tai priklauso ne nuo to KĄ jie treniruojasi ,o KAIP jie treniruojasi.

Laikui bėgant suvoki, kad tau reikia daugiau, norint  eiti į priekį ir darbo įdedi daugiau, nes jauti kad  nebėra didelio progreso.Ypač kai susiduri su kitų stilių atstovais ir pastebi savo spragas, tad pradedi  dirbti dirbti dirbti...
Kažkodėl žmonės pastebi ne savo spragas ,o stiliaus   :rolleyes:  Arba tiesiog nusprendžia ,kad juos moko šarlatanai  :D

« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 16, 23:54:06 pm nuo Nialas »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #482 įjungtas: 2007 Rgs 17, 01:59:31 am »
Kas dėl bokso, tai ten viskas paremta sąlyginių refleksų lygmenyje. Veiksmai atidirbami iki automatizmo, nes laiko GALVOTI nėra. Ir nebus, kai kausitės gatvėje.

P.S. Wing Chun gi beveik boksas, nafik lygint? :ruko:

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #483 įjungtas: 2007 Rgs 17, 08:21:53 am »
Kas dėl bokso, tai ten viskas paremta sąlyginių refleksų lygmenyje. Veiksmai atidirbami iki automatizmo, nes laiko GALVOTI nėra. Ir nebus, kai kausitės gatvėje.

P.S. Wing Chun gi beveik boksas, nafik lygint? :ruko:
Va, būtent. Kinietiškas boksas  :-]   Ir aplamai.. Visos kovinės sistemos remiasi REFLEKSAIS (parodykit man kovinę sistemą kuri nesiremia automatizmo lavinimu  :chmm: ). Jeigu nėra automatizmo, kovoje šansų laimėti beveik nėra.
« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 17, 08:33:23 am nuo Nialas »

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 43
  • Vieta: Kaunas
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #484 įjungtas: 2007 Rgs 17, 10:20:23 am »
... o bokse svarbiausia juodas darbas :)
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #484 įjungtas: 2007 Rgs 17, 10:20:23 am »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #485 įjungtas: 2007 Rgs 17, 10:25:44 am »
Man tik vienas klausimas yra dėl Wing Chun (pamiršu Lino paklaust per sąskrydį). Kodėl Wing Chun atstovai atsispaudimus kitaip daro???? Ant mažesnių krumplių...  :nezino:

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #486 įjungtas: 2007 Rgs 17, 10:28:27 am »
Man tik vienas klausimas yra dėl Wing Chun (pamiršu Lino paklaust per sąskrydį). Kodėl Wing Chun atstovai atsispaudimus kitaip daro???? Ant mažesnių krumplių...  :nezino:

o smugis ten kuom daromas?
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #487 įjungtas: 2007 Rgs 17, 11:08:22 am »
... o bokse svarbiausia juodas darbas :)
Netik bokse ;)

Todėl ,kad Wing Chun atstovai ir smūgiuoja tais pačiais krumpliais.  :-) Natūralu ,kad ir atsispaudimus ant jų daro  :P

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #488 įjungtas: 2007 Rgs 17, 12:50:35 pm »
Netik bokse ;)

Todėl ,kad Wing Chun atstovai ir smūgiuoja tais pačiais krumpliais.  :-) Natūralu ,kad ir atsispaudimus ant jų daro  :P

O kodėl į tanką šaudyt iš pistoleto, jei šalia pabūklas yra? :nezino:

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #489 įjungtas: 2007 Rgs 17, 13:01:58 pm »
O kodėl į tanką šaudyt iš pistoleto, jei šalia pabūklas yra? :nezino:
Heh..  :-)  Dabar bandau suprasti teisingai  :D
Tarkim ,kad pagal WT idėją, reikia ,ne šaudyti į tanką, o užšokti ant jo ,įlipti vidun ir nukalti tankistą ;)  :P
Su pistoletu tanko nesustabdysi. Nors žmogų gali..  :bandit:
Kita vertus... Jeigu turi pabūklą... Aš šaučiau iš pabūklo. Greita ir patogu  :P

« Atsakyti #489 įjungtas: 2007 Rgs 17, 13:01:58 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #490 įjungtas: 2007 Rgs 17, 13:52:04 pm »
Heh..  :-)  Dabar bandau suprasti teisingai  :D
Tarkim ,kad pagal WT idėją, reikia ,ne šaudyti į tanką, o užšokti ant jo ,įlipti vidun ir nukalti tankistą ;)  :P
Su pistoletu tanko nesustabdysi. Nors žmogų gali..  :bandit:
Kita vertus... Jeigu turi pabūklą... Aš šaučiau iš pabūklo. Greita ir patogu  :P

Na, mano manymu, smūgiavimas mažais krumpliais ir yra šaudymas iš pistoleto.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #491 įjungtas: 2007 Rgs 17, 14:05:31 pm »
Na, mano manymu, smūgiavimas mažais krumpliais ir yra šaudymas iš pistoleto.
Skonio reikalas.. Briusas Lee pereidamas nuo WT prie savo Jeet Kune do, neatsisakė smūgiavimo trim galiniais krumpliais.
Aš irgi matau daug pliusų sau tokiam smūgiavime. Kas man patinka? Jei bus proga, parodysiu gyvai.  :-)  Nors aš smūgiuoju ne stilizuotai. Kartais ir spyris į galvą būna labai laiku ir vietoje  :P  Nors tai WT nėra propoguojama  :ne: . Aš naudoju tai kas veikia.
O dėl smūgio jėgos... Jos tikrai užtenka  :P 
P.S nepamirškim ,kad skirtingų svorio kategorijų kovotojai dirba skirtingai. Aš naudoju tai kas veikia man. O su SAXUM svoriu lygintis negaliu  :P

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #492 įjungtas: 2007 Rgs 17, 14:40:34 pm »
Pirma:
pabandykit Denio per saskrydi rodyta pratima (atsispaudimai ant zmogaus ir lipimas ant zmogaus) su vertikaliais kumsciais ir alkunem prie sonu. Ir jeigu ranka atpalaiduosime, tai ji ras butent tinkamiausia ir stipriausia struktura. Tokia struktura ir yra smugio vertikaliu kumsciu (riesas nesulenktas). Jeigu smugiuotume su nesulenktu riesu primais dviem krumpliais, gautusi kreiva linija ir butu suzalotas riesas. Dabar siek tiek fizikos. Kuo mazesnis poveikio plotas, tuo gaunasi didesnis spaudimas kontakto metu. Tiek priesininkui, tiek puolanciajam. Reiskias, smugio metu lengviau susizaloti paciam, jei poveikis teks mazesniam kiekiui krumpliu.

Antra:
tiesus vertikalus smugis nera skirtas skaldyti plytoms :) Kumsciu reikia smugiuoti i minkstas  arba lengvai pazeidziamas vietas, o i kietas vietas reikia smugiuoti delnu arba alkunem :) Pvz, grandininiu smugiu taikinys dazniausiai yra virsutine lupa ir nosis, gerkle (jei atvira) ir t.t

Trecia:
"taskinis" poveikis, isgaunamas naudojant Fenikso akies kumscius. Jie atrodo vat taip:

Be to, Wing Chun turi gausu arsenala kitu smugiu

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #493 įjungtas: 2007 Rgs 17, 14:56:04 pm »
Jeigu smugiuotume su nesulenktu riesu primais dviem krumpliais, gautusi kreiva linija ir butu suzalotas riesas. Dabar siek tiek fizikos. Kuo mazesnis poveikio plotas, tuo gaunasi didesnis spaudimas kontakto metu. Tiek priesininkui, tiek puolanciajam. Reiskias, smugio metu lengviau susizaloti paciam, jei poveikis teks mazesniam kiekiui krumpliu.
Karatistai šimtus metų smūgiuoja dviem pirmais krumpliais ir niekas ten jiems nelūžta ( Va, tik Oyama tyčia buvo sudaužęs savo krumplius ,kad liktu tik vienas didelis  :ruko:  ). O apie pradinukus ,kurie net taisyklingai kumščio laikyt nemoka, aš nešneku.
Beto, jeigu skyla plyta, skils ir priešininko raktikaulis ( jei pataikysi laiku ).
Mačiau kaip skyla plytos nuo vertikalaus smūgio (mačiau ir kaip neskyla  :luztu:  ). Tameshiwari yra triukas.  :banging:
O su gerai užgrūdintu kumščiu galima ir į kietas vietas smūgiuot. Jos papraščiausiai lūžta.  :P  Žinoma, tai nėra standartas. Tokių kaip M.Oyama reiktų ilgai ieškot.

Antra:
tiesus vertikalus smugis nera skirtas skaldyti plytoms :) Kumsciu reikia smugiuoti i minkstas  arba lengvai pazeidziamas vietas, o i kietas vietas reikia smugiuoti delnu arba alkunem :) Pvz, grandininiu smugiu taikinys dazniausiai yra virsutine lupa ir nosis, gerkle (jei atvira) ir t.t
O koks smūgis skirtas?  :nezino:  Viskas priklauso nuo to ar tu moki tą gudrybę ,kurią vadina TAMESHIWARI.
Smūgis skirtas žaloti žmogui. Bet koks. O TAMESHIWARI tik parodo kokia yra to smūgio galia. Pakazūcha taip sakant  :ruko:

P.S Kažkada tikėjau ,kad colio smūgis yra įmanomas tik vertikaliai laikant kumštį...  :luztu:    :luztu:    :luztu:
« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 17, 15:02:12 pm nuo Nialas »

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #494 įjungtas: 2007 Rgs 17, 16:31:14 pm »
Galima sudaryti rankoje keleta skirtingu strukturu: remiantis ant dvieju arba ant triju apatiniu krumpliu. Bet esme yra, kad turi susidaryti struktura, kuri galetu perduoti smugio jega i priesininka ir nezalotu tavo rankos :)

« Atsakyti #494 įjungtas: 2007 Rgs 17, 16:31:14 pm »