AutoriusTema: Šaltas vanduo po treniruotės, pirtys bei grūdinimasis apskritai!  (Skaityti 44311 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Ek4

• Svečias
Re: Po treniruotės - koks vanduo tinkamiausias maudymuisi?
« Atsakyti #105 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:14:27 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Ir tai įrodyta medicininiais tyrimais, kad tai stiprina kraujagyslęs :teisejas: Dėl pačios širdies koks poveikis, negaliu žinot, gal ir blogai...

Šiaip jau organizmas yra darni sistema, taip, kad jei vienam blogai kaimynui, taip ir kitam:) Ar tikrai stiprina? Pagalvok. Žiūrint apie kokią temperatūrų amplitudę kalbi. Šiuo atveju, panašiai kaip ir su stresu(kalbu apie VNS stresą). Nors 'tai'(grūdinimasis) ir yra didžiulis stresas organizmui. 'Grūdinimosi' metu, kraujagyslės taip susitraukia, kad kraujui pradeda sunku tekėti. Tada ir prasideda trombozės. Na, o šitų 'poveikį' turbūt žinote:) Ir kita. Ir tai pačiai CNS nėra į naudą. Sinapsės taip 'sujuda', kad atrodo, išsitaškys.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388
  • Vieta: Vilnius
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #106 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:17:06 pm »
Tu manai, kad tiesiog jos paprastai susitraukinėja ir viskas? Kiti pokyčiai nevyksta? Gerai būtų:)
Be abejo, kad vyksta. Bet klausimas, rodos, buvo kokia to nauda, ar ne? :) Aš juk niekur nerašiau, jog nieko daugiau nėra. Tačiau svarbu tai, kad yra ir pliusų, ir minusų, tad vien neigti arba vien teigti nėra visai teisinga. O tai grąžina mus prie diskusijos pradžios. Svarbu žinoti tiek pliusus, tiek minusus, kad konkrečioje situacijoje priimti tinkamą sprendimą ir viską daryti tinkamomis dozėmis. Kuo daugiau žinai, tuo geriau pasirinksi. Tad klausau išplėtęs ausis, ką turi pasakyti daugiau išmanantys šia tema ;)
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #107 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:20:16 pm »
Ek4,
Vilkatas su Stripuliu uždavė konkrečius klausimus tau. Iš kur imama infa. Kokios srities "specas" (  :D  ) esi  ir ,jeigu galima, komentarą į "Noriu pamatyti prausimosi po fizinio kruvio saltu vandeniu 15 laipsniu ZALOS irodymus, tyrimus, straipsnius, literaturos nuorodas. Teiginiai nepagristi informacijos saltiniais yra niekiniai moksline prasme.".
Kol nebus atsakymų..  :nezino:

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #108 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:27:45 pm »
Ek4,
Vilkatas su Stripuliu uždavė konkrečius klausimus tau. Iš kur imama infa. Kokios srities "specas" (  :D  ) esi  ir ,jeigu galima, komentarą į "Noriu pamatyti prausimosi po fizinio kruvio saltu vandeniu 15 laipsniu ZALOS irodymus, tyrimus, straipsnius, literaturos nuorodas. Teiginiai nepagristi informacijos saltiniais yra niekiniai moksline prasme.".
Kol nebus atsakymų..  :nezino:

Info iš niekur sausai nekopijuojama, gali dėl to nepergyventi:) Specas? Nepripažįstu tokių dalykų.
Tyrimų,straipsnių aš neturiu. :) Savo galva, o ne kažkokių 'autoritetingų autorių' straipsniais, mąstau. Ar dar gražiau, habilituotais daktarais..:) Netikėkit taip tiesmukiškai jais.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #109 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:29:32 pm »
Dėkoju už atsakymą  :D  :D  :D   Daugiau klausimų neturiu  :D  :D  :D

Citata
Info iš niekur sausai nekopijuojama, gali dėl to nepergyventi:) Specas? Nepripažįstu tokių dalykų.
Tyrimų,straipsnių aš neturiu.  Savo galva, o ne kažkokių 'autoritetingų autorių' straipsniais, mąstau. Ar dar gražiau, habilituotais daktarais.. Netikėkit taip tiesmukiškai jais.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #109 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:29:32 pm »

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #110 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:30:01 pm »
Be abejo, kad vyksta. Bet klausimas, rodos, buvo kokia to nauda, ar ne? :) Aš juk niekur nerašiau, jog nieko daugiau nėra. Tačiau svarbu tai, kad yra ir pliusų, ir minusų, tad vien neigti arba vien teigti nėra visai teisinga. O tai grąžina mus prie diskusijos pradžios. Svarbu žinoti tiek pliusus, tiek minusus, kad konkrečioje situacijoje priimti tinkamą sprendimą ir viską daryti tinkamomis dozėmis. Kuo daugiau žinai, tuo geriau pasirinksi. Tad klausau išplėtęs ausis, ką turi pasakyti daugiau išmanantys šia tema ;)

Kur klausimas? Nepastebėjau visai:D Kai tiek daug diskusijų, tai žinai, vos susigaudau:D

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #111 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:30:33 pm »

Citata
Tyrimų,straipsnių aš neturiu.  Savo galva, o ne kažkokių 'autoritetingų autorių' straipsniais, mąstau. Ar dar gražiau, habilituotais daktarais.. Netikėkit taip tiesmukiškai jais.

Dėsningumų tas nekeičia. :)

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #112 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:31:19 pm »
Stresas (fiziologinis ir psichologinis) sukelia pokyčius.
Kontroliuojamas stresas gali būti panaudotas tobulėjimui.

Analogija: jei kas sako, kad ugnis degina, tai tiesa, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad ant jos negalima virti valgio ir pan.

Taigi, grūdinimasis - stresas, sportas - irgi stresas. Jei grūdinantis suitraukia kraujagyslės, tai gal ir sportuoti nereikėtų, bo ten ir raumenys susitraukinėja, ir krūvis eina? Bet juk dirbama ne dėl streso, o dėl to, kad kūnas ir psichika nuo to tampa lankstesni, įgauna daugiau imuniteto ir vidinių rezervų.

P.S.: Ir beje, aš klausiau visai konkrečiai (kas blogai?), ir būtų visai malonu išgirsti nuomonę, o ne perklausinėjimus (o kas gerai?)

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #113 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:31:55 pm »
Kur klausimas? Nepastebėjau visai:D Kai tiek daug diskusijų, tai žinai, vos susigaudau:D
Pats uždavei :luztu:
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #114 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:34:56 pm »
Stresas (fiziologinis ir psichologinis) sukelia pokyčius.
Kontroliuojamas stresas gali būti panaudotas tobulėjimui.

Analogija: jei kas sako, kad ugnis degina, tai tiesa, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad ant jos negalima virti valgio ir pan.

Taigi, grūdinimasis - stresas, sportas - irgi stresas. Jei grūdinantis suitraukia kraujagyslės, tai gal ir sportuoti nereikėtų, bo ten ir raumenys susitraukinėja, ir krūvis eina? Bet juk dirbama ne dėl streso, o dėl to, kad kūnas ir psichika nuo to tampa lankstesni, įgauna daugiau imuniteto ir vidinių rezervų.

P.S.: Ir beje, aš klausiau visai konkrečiai (kas blogai?), ir būtų visai malonu išgirsti nuomonę, o ne perklausinėjimus (o kas gerai?)

Žiūrint kokia streso sąvoka vyrauja tavo galvoje.  Vėl, imuniteto... KOKIE DAR REZERVAI???
Aš jau sakiau, kas blogai. Turbūt nepastebėjai. :)

« Atsakyti #114 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:34:56 pm »

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #115 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:35:16 pm »
Pats uždavei :luztu:

Perklausk. :D

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #116 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:46:33 pm »
va aš rašiau, kad nuo karštos vonios ar saunoje atsidaro poros, išeina šlakai.
Va kita (ne mano) nuomonė, kas vyksta nuo panėrimo į šaltą vandenį: "Procedūros poveikio esmė – toksinų šalinimas iš organizmo. Įrodyta, kad dėl staigaus viso kūno atšaldymo tuo metu temperatūra ląstelėse šokteli iki 40o C, išmetami toksinai, ir taip organizmas apsivalo."

Dabar Jūs teigėte, kad tie pasišalinę šlakai "vėl sugrįžta atgal". Norėtųsi suprasti, kokiu būdu ir per kur. Bo man jau kažkiek neramu paliko :bijo:
« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 29, 16:48:19 pm nuo kensen »

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #117 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:54:21 pm »
va aš rašiau, kad nuo karštos vonios ar saunoje atsidaro poros, išeina šlakai.
Va kita (ne mano) nuomonė, kas vyksta nuo panėrimo į šaltą vandenį: "Procedūros poveikio esmė – toksinų šalinimas iš organizmo. Įrodyta, kad dėl staigaus viso kūno atšaldymo tuo metu temperatūra ląstelėse šokteli iki 40o C, išmetami toksinai, ir taip organizmas apsivalo."

Dabar Jūs teigėte, kad tie pasišalinę šlakai "vėl sugrįžta atgal". Norėtųsi suprasti, kokiu būdu ir per kur. Bo man jau kažkiek neramu paliko :bijo:

Kaip sakei, kai atsidaro poros dėl temperatūros. Tai pamąstykim. Juk atsidarymo laikas, t.y. kai būna karštas vanduo, jis ilgesnis, negu šalto. Bet kai būni, tarkime, vien karštame, aš tą ir turėjau omeny, jos būna atsidariusios, ir tuo metu, kas išbėga 'laukan', sugrįžta vidun. Tie patys šlakai ir toksinai:)

Ir vėl gi.. Viską pasako pirmi trys žodžiai "PROCEDŪROS POVEIKIO ESMĖ". Bet juk nekalbama vėl apie mechanizmus. Kodėl taip yra. Tiesiog paminėta temperatūra ir tiek. kad nukrenta. Niekuo nesiremiama.

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #118 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:57:44 pm »
Kaip sakei, kai atsidaro poros dėl temperatūros. Tai pamąstykim. Juk atsidarymo laikas, t.y. kai būna karštas vanduo, jis ilgesnis, negu šalto. Bet kai būni, tarkime, vien karštame, aš tą ir turėjau omeny, jos būna atsidariusios, ir tuo metu, kas išbėga 'laukan', sugrįžta vidun. Tie patys šlakai ir toksinai:)

Ir vėl gi.. Viską pasako pirmi trys žodžiai "PROCEDŪROS POVEIKIO ESMĖ". Bet juk nekalbama vėl apie mechanizmus. Kodėl taip yra. Tiesiog paminėta temperatūra ir tiek. kad nukrenta. Niekuo nesiremiama.
O aš galvojau, kad slėgis organizmo viduje didesnis nei išorėje, už tai ir išeina viskas?

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #119 įjungtas: 2009 Sau 29, 17:06:43 pm »

jo, man kažkaip irgi klausimų neliko...  :alus:
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

« Atsakyti #119 įjungtas: 2009 Sau 29, 17:06:43 pm »