Atsispaudimai ant pirštų puikiai veikia "reikiamas" vietas. Atsispaudimai "apverstais" delnais irgi. Pradėt reikėtų būtent nuo to

,nes darbas su savo svoriu yra bazė. Kas dėl "įrenginių"... Esu išbandes daug. Espanderis yra puikus treniruoklis kol nesugebi jo įspausti + 200 kartų. Tada jau ne "schvatkė" lavinasi ,o ištvermė raumens. Jėgos tai ,bent jau man, neprideda
Kitas variantas yra "nuvarius" dilbius sunkesniais pratimais ,dar pamaigyt espanderiuką. Bent aš taip darau ir nesiskundžiu

Aplamai dilbiai yra labai "dideli" raumenys ,todėl lavinti juos galima ir būtina kasdien ir ne po vieną kartą. Tarkim, man patinka ,ne treniruotės metu, atsilošt ant kedės ir įsiremt pirštais į grindis. Gaunasi nebloga izometrinė treniruotė. Ypač laikantis tik ant dviejų pirštų. Aparačiuką "kibiras smėlio,virvė ir pagaliukas" irgi išbandžiau. Puikiai veikia netik riešus ,bet ir pečius. Nors čia ir nuo svorio priklauso. Dar labai mėgstu "papumpuoti" riešus su svarmenimis. Manau dauguma žino kaip tai daroma. Padedi ranka ant suoliuko, pajami hanteliuką (arba panašų svarmenį, aš asmeniškai pirmenybe teikiu "gyrai" 16kg.) ir kilnoji jį tik riešo pagalba. Kam neaišku ,tai paguglinkit "wrist curl". Pratimas daromas ,kai delnas žiūri "į viršų" ir ,kai delnas žiūri "į apačia". Aplamai, dilbiams galima prigalvoti krūvas pratimų vien vaizduotės pagalba. Prisitraukimai laikantis vien pirštais, "sloikų" su uogiene atidarinėjimas
![Labai juokinga :-]](http://www.fightclub.lt/forum/Smileys/default/zvengia.gif)
..
Beje, kuo prastesnis rankų sukibimas su paviršium ,tuo naudingiau

Tai tiek.