As nesuprantu tavo klausimo. Na bulviu kasime tikrai nepritaikysi aikido, nebent metyti maisus. Jau issiaiskinom viena pritaikymo sriti, mergu parsivertimas i lova. O jos kartais oi kaip tam priesinasi
. Sitiek metu prastudijavai aikido, ir nesupratai kur ji galima pritaikyti. Juk kiekvienam aisku, kad tai ne varzybinis kovos menas, logiska, kad ringe jo gryno nepritaikysi. As ne autoritetas, kad diskutuociau siais aukstais klausimais. Aiki-kami matau jau kantrybes neteko. Be to, paties nusistatymas nekoks jauciasi, tai galima bet ka argumentuoti pries tave, vistiek rasi prie ko prikibti. Pats kruvomis teiginiu zarstais apie aikido nepritaikomuma, bet pagrindimo, argumentu neuzkliuvo mano atminty
Buvo kur pritaikyt, ir ne salej, ir ne sedint, ir ne tarp draugu. Apie igudzius ir pasipriesinimo lygi, jau kitas klausimas.
1. Išsiaiškinom, kad kovai ringe prieš boksininką ir imtynininką netinka. Tai prieš ką tinka? Kur jį pritaikysi? Ar galima būtų plačiau apie "buvo kur pritaikyt"?
2. Niekur nerašiau TEIGINIŲ, kad Aikido yra nepritaikomas. Prašiau, kad JŪS kaip Aikido atstovai parašytumėte savo nuomonę ir paneigtumėte kritiką, kad jis neveikia. Beje, jau seniai ir ne aš vienas. Negi sunku?
3. Iš kur ištraukei, kad aš nesupratau kur jį galima pritaikyti? Išvis, kodėl dauguma nuolat manote, jog "klausiu" lygu "nežinau"? Išeitų, jei turiu savo nuomonę, vadinasi kitų nuomonių nereikia. O jei reikia, tai jau nežinau?
4. Kodėl negalima diskutuoti konstruktyviai be asmeniškumų? Kokio mano nusistatymo tu tikiesi po tokio aiki-kami tono (pranešimuose, kuriuos ištrynė)? Jeigu manai, kad kabinėjuosi, galime baigti mūsų diskusiją. Keista, ir tiek...
5. Autoritetai čia niekuo dėti - norint visada galima rasti priežastį "nusimuilinti", arba nukreipti diskusiją kitur ("o tu irgi neparašei"). NE MAN apie tai rašyti. Aš NESU Aikido atstovas, tai ką darau dabar NĖRA Aikido. Kodėl turėčiau ginti Aikido, jei jo atstovai to padaryti nesugeba?
6. Naudojuosi daug Aikido principų ir techninių niuansų, todėl žinau, kad galima kalbėti apie jo funkcionalumą ir praktinį pritaikymą. Nors diskusija apie "aštuonias puses" ir dabartinis pokalbis rodo ką kita, VIS DAR tikiu kad viskas pasikeis į gera

Man niekas nepraeina cenzuros. Tam ir treniruojuos.
7. Tai IŠ KUR žinai, kad jis veikia?