Manes Aikido kolkas nenuvyle. Net ir prie geriausiu mano noru, TAU Aikido niekada neveike ir neveiks kaip kovos menas. MAN jis puikiai veikia. Bet jai Aikido tau yra sportine gydomoji gimnastika, tai taip pat neblogai.
Pirma, ponas turbut esate ekstrasensas gydantis per nuotraukas, kad leidziate sau daryti pareishkimus apie tai, kas man veiks ir kas neveiks...
Antra, jeigu tau Aikido taip gerai veikia, tai gal pakonsultuosi vienu klausimu...

Jau pasakojau, kad per kaledas tame barake, kur gyvenu vyko
mergu razborkes-machankes ir teko skirti besimushancias puses... Buvo noras be didelio smurto ir traumu tai padryti, tsakant, kadangi mergos...
O dabar citata ish Ulf Evan centro puslapio:
"Aikido yra unikalus tuo, kad jis nekovoja su priešininku, o tik su jo agresija. Naudojant šį principą yra įmanoma išvengti puolančiojo fizinio sužalojimo." Jau nuo kokiu 1989 metu, o gal ir seniau tik ir girdziu, kad aikido pats humanishkiausias kovos menas, kad aikidokos neskriaudzia savo uzpuliku ir t.t....
Galiu net lazintis, kad daugiau nei puse, o gal net tris ketvirtadaliai atejo i aikido, nes nemegsta smurto, o apsiginti noretu...(tsakant, shioks toks lyrinis nukripimas)
Grizkim prie razborkiu... Taip jau patapo, kad viena ish mergiociu ishsideste priesh mane taip, kad prashyte prashesi Kote gaeshi atlikimas... Bet visa beda, kad nelabai vietos buvo tam prijomui atlikt uz nugaros mushesi, po deshne panashiai, po kaire siena (pats koridorius apie 1,5-1,8metro plocio) ir tik priekyja laisva...
Nors kaip pasake ekstrasensas gydantis pagal fotografijas, kad man aikido niekada neveiks,
bet ash to nezinojau ir ne karta su pazistamais atidirbinejau shi veiksma... Buvo padaryta tokios ishvados, kad norint igyvendinti kuo mazesni uzpuoliko suzalojimo, o taip pat mazesniu jegos sąnaudų principus reikia pakankamai erdves... Tsakant, kiek sutaupoma ant traumu ir jegos, tiek praradama "ant kelio"("sverto desnis")...
Man bandymas nieko nedave, o jeigu merga dar butu su patirtimi, tai gal dar i kokia nosi butu ikalus su kita ranka...
Taigi ka man reikejo daryti? Sukti jos ranka taip staigiai, kad sanarys plishtu, o ji pati galva trenktusi i siena, ar priesh tai inpysti
gera banke jai i nosi (tsakant, padaryti atemi), o tik tada atlikineti Kote Gaeshi..?
Na ash suprantu, ash nesu jusu sektos ar klano narys, o tai ko prashau yra viena ish labiausiai islaptintu Aikido techniku, bet tau gal nebus nieko, jeigu visgi pasidalisi patirtimi shiuo klausimu: kaip daryti Kote gaeshi kai nera pakankamai erdves..?

Trecia, Tai-chi, Ilgojo kumshcio stilius ir Kapoera irgi puikus gimnastikos pavyzdziai, bet nei vienas ish ju saves neprastumineja pasauliui reklamuodamas, kad yra pats kieciausias kovos menas zemeje...