Danai79, esi teisus, tiktai yra keli niuansai. Karatistai visgi kovoja ir man forume neteko girdėti jų sakant, kad jų stilius yra vienintelis "tikrasis", o jie tiesos nešiotojai
Su Aikido gi situacija kiek kitokia. Žmonės negali konstruktyviai ir konkrečiai diskutuoti apie veiksmingumą. Vietoje to pereinama ant "mano aikido tikras ir vienintelis, o kitkas nesamonė" ir kiekviena proga stengiamasi tai pabrėžti. Tuo tarpu sparingų nėr...
Nemanau, kad yra kuo stebėtis, kai tai sukelia tam tikrą atsaką. Žmonės nesupranta, kad tai nesąmonė. Kai sparingų nėra, taip dažnai nutinka. Na, negali gi kaltinti - kaip kitaip pamatuosi sugebėjimus, jei ne sertifikatais, danais ir t.t.? Vat ir prasideda... Palygink, kiek diskutuojama apie istoriją, kilmę ir pavadinimus šioje ir kiek kitose temose. Kai kitko nebelieka...
Manau supranti, kad esant tokiam požiūriui šneka apie tobulėjimą ar vystymąsi apriori yra pasmerkta žlugti. Aš manau, kad technikos atlikimo kokybė ir jos supratimas (= veiksmingumas) yra vienintelis kriterijus, kuris yra svarbus. Ne graži išvaizda, ne atliekančio statusas, ne sukūrimo metai...
Regi, tik dabar pagalvojau, kad galbūt pats senokai nebuvai forume ir daug ko neskaitei?.. Ne aš pradėjau kalbėti apie "tikrąjį aikido". Aš nemanau kad tai logiška. Gal dar suprasčiau, jei būtų šnekama apie M.Ueshiba (parašiau kodėl), bet dabar nesuprantu ir nepateisinu. Galbūt ne taip mane supratai? Džiaugiuos, kad čia yra aikidokų, kurie ta liga neserga

Dėl "ne taip svarbu mokytis kata formas, kurios ir yra visų kovos menų esmė", tai mano nuomone tu parašei nesąmonę. Bet tegu čia kas kitas aiškina, jei norės - aš pavargau jau

Systema, BJJ - čia jau ne kovos menai?

Dėl Daito-ryu, Hapkido, Hako-ryu ir to "daugelio" - tai gal ir jie neveikia?

O dėl Ninjutsu manau tu klysti - jų atstovai dalyvavo ne sykį ir sėkmingai. Paskaityk kas rašoma forume. Yra skirtumas tarp "nenoriu" ir "negaliu"