Starka duoda mums ir pirštines ir savo kapas turim, ir šalmus, bet vistiek tas man nei kiek baimes nepanaikina...
Nežinau man boksas patinka nežadu jo mesti kaip kažkas čia sakė , aš turėjau ir seniau baime muštis todėl ir einu kad ją sumažinčiau... nu ka tada teks kaipnors... Esu ir judrus ir manau gan nelėtas nu žodžiu tik negaliu savo savybiu panaudot ringe viska stabdo baime. Ir treneris pyksta sako, kad gavai dar gausi i galva reikia daryt ką liepia (dengtis, ten taip ir taip) bet aš negaliu susikoncentruot, gal todėl kad niekad nesimušdavau išvis
na kaip ten bebūtų visi patarimai dalinami diskusijose yra daugiau mažiau koncepcijų lygmenyje, remiantis savo arba ne savo patirtimi... bet kiek paskaičiau tai iš esmės visi patarimai yra geri...
tik tavo savas155 problema gali būti tikrai ne technikoje ar kažkokiose šalmuose, tavo baimė kiek supratau yra vidinis konfliktas, kuris pasireiškia labai intensyviai fiziologiniame lygmenyje. Čia autotreningas tavo atveju nelabai padės, t.y. tipo "reikia ramiau žvelgt į kovą, pamąstyt apie gynybos pastatymą" (no offence to EzysGazuotas).
Čia padėtų labiau kvėpavimo kontrolė ir kvėpavimo technikos tam tikros... gaila tik kad nėra kaip pademonstruoti kaip tai atrodo. Esmė tame, kad tą fiziologinį baimės poveikį galima lengvai nuimti arba sumažinti panaudojus kvėpavimą, tam tikrus įkvėpimus ir staigius iškvėpimus su garsu. Nežinau kiek bokse yra naudojami tokie dalykai...
Blyn...

vienas iš žinovų tokių dalykų galėtų būti denis... gal prisijungęs daugiau parašys.
Bet kokiu atveju pasidalinsiu sao kuklia patirtimi, savo laiku muštynių turėjau daug... mušdavausi su daug didesniais už save... baimė... nebuvo kada galvoti...

pralaimėti irgi ne vieną kartą teko, čia nieko nepadarysi

dabar... visos kovos sparinguose su šalmu ir pirštinėm kiek leidžia laikas... fanarai, mėlynės dabartinių metu...minimaliai

traumos... asmeniškai man jų nereikia, kaip ir daugeliui čia pasisakiusių

baimė kovojant... jinai būtina, esmė kad ją valdyti reikia... man asmeniškai padeda kvėpavimas pilvo apačia, judant nemaišo, ir labai apsaugo nuo bereikalingos tuščios agresijos, kuri labai daug energijos išeikvoja...kontroliuoti situaciją veiksmo (kovos) metu yra labai svarbu, jei kontroliuoji savo kūną-kontroliuoji savo baimę... tai tiek pamąstymų