AutoriusTema: Baime kovoje  (Skaityti 136038 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
Re: Baime kovoje
« Atsakyti #540 įjungtas: 2011 Kov 23, 18:57:25 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
sunkiai issivaizduoju kaip galima bijoti sparinge i galva gaut  :nezino: panagrinek ta savo baime, gal bijai ne galvon gaut, bet (atsiprasant) pasi**kt? koviniam sporte paprastai buna baisiau ne smugi gaut, bet apsilazalint pries aplinkinius (ir gatvej tokia baime buna jei yra ziurovu). lochiskai atrodyt labiau baisu buna  :rolleyes: o i aki gaut, tai kovoje isvis i ta skausma beveik nereaguoji, dar tuo labiau jeigu su pirstinem. labai teisingai Saxum pasake. geriausia kada pastato pries priesininka ir nera kur dingt, tada nebuna laiko bijoti. lygiai taippat ir gatvej, jei situacija pastato ir nera kur dingt - kovoji arba mirsti, kaip sakoma  :kikena: o jei tik prasideda "bazaras" pradedi galvot "o jeigu tas, o jei anas?", "o jeigu per silpnai uzvaziuosiu?", "duot? neduot? :bijo:" ir t.t. optimaliausias variantas kai nera laiko galvot ir lieka tik daryt. tai va, ismok tiesiog daryt ir nebus kada toms baimems pasireikst. aisku, visada (nu, bent jau man) islieka samoninga baime gauti rimta trauma (luziai ir pan. cia jau baisiausia kas tik gali atsitikt  :bijo:), bet laimei kovoje samoningos baimes momentaliai pasimirsta.

Negalima visko lyginti pagal vieną kirpimą. Jis bijo, jam sunku. Gal jo tokia ir yra prigimtis, tebūnie. Gal jis taps genialiu menininku (tapytoju)... Kiek mokinausi dailės vaikystėje, nu neišeina man. Proporcijų nejaučiu ir viskas.  O matematika ėjo kaip iš pypkės, net mokintis beveik nereikėjo.
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

savas155

• Svečias
« Atsakyti #541 įjungtas: 2011 Kov 23, 20:34:14 pm »
sunkiai issivaizduoju kaip galima bijoti sparinge i galva gaut  :nezino: panagrinek ta savo baime, gal bijai ne galvon gaut, bet (atsiprasant) pasi**kt? koviniam sporte paprastai buna baisiau ne smugi gaut, bet apsilazalint pries aplinkinius (ir gatvej tokia baime buna jei yra ziurovu). lochiskai atrodyt labiau baisu buna  :rolleyes: o i aki gaut, tai kovoje isvis i ta skausma beveik nereaguoji, dar tuo labiau jeigu su pirstinem. labai teisingai Saxum pasake. geriausia kada pastato pries priesininka ir nera kur dingt, tada nebuna laiko bijoti. lygiai taippat ir gatvej, jei situacija pastato ir nera kur dingt - kovoji arba mirsti, kaip sakoma  :kikena: o jei tik prasideda "bazaras" pradedi galvot "o jeigu tas, o jei anas?", "o jeigu per silpnai uzvaziuosiu?", "duot? neduot? :bijo:" ir t.t. optimaliausias variantas kai nera laiko galvot ir lieka tik daryt. tai va, ismok tiesiog daryt ir nebus kada toms baimems pasireikst. aisku, visada (nu, bent jau man) islieka samoninga baime gauti rimta trauma (luziai ir pan. cia jau baisiausia kas tik gali atsitikt  :bijo:), bet laimei kovoje samoningos baimes momentaliai pasimirsta.

nu nežinau kaip čia su ta baime, gal jos ir iš tiesų neišnagrinėjau iki galo... buvau jau 3-4 kartus ringe, pripažystu, nėra laiko bijoti, bet aš nesusikoncentraves laukiu kol treneris paskelbs raundo pabaiga, nu bet nesvarbu

Atsijungęs Augustinas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 121
  • Amžius: 32
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #542 įjungtas: 2011 Kov 23, 20:45:45 pm »
Teks persilaužti. Suprask, jog kovodamas su tais, nuo kurių negausi į ausį, netobulėsi, o kovodamas su tais kurie už Tave pranašesni, įgausi patirties ir sekantį kartą bus kažkiek lengviau. Taigi, daugiau judesio ir mažiau ašarų!

Shamus

• Svečias
« Atsakyti #543 įjungtas: 2011 Bal 07, 15:43:29 pm »
Pamenu kai 5-iese norėjo išsiaiškinti su manim.
Vienas buvo išsidavęs į priekį, tai trenkiau jam į barzdą ir į kojas bėgt :D
Galėjau iš karto bėgt, bet geriau pasijaučiau kai trenkiau.
Taigi kartais nereik bijoti ir atsitraukt.

O baimė dingsta gyvenime tada, kai supranti kad nėra ko prarast, geras jausmas.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #544 įjungtas: 2011 Bal 08, 00:49:59 am »
Dar siūlau paliesti kitą psichologinio pasirengimo aspektą ir metodus. T.y. japonų kamikadzė ir musulmonų savižudžiai. Ar čia galima ko nors pasisemti baimės kovoje mažinimui? :-/

Citata
Мы как-то забыли упомянуть про психотехники, описанием которых пестрят книги по восточным стилям и которые со 100% гарантией делают из любого человека непобедимого и неподверженного стаху воина, подобно зеркалу адекватно воспринимающего все измения вокруг, не впадая в рассуждения и оценку и, в результате, разметающего на своем пути легионы противников не моргнув и глазом. При этом хочется заметить, что человек существо комплексное. У него нельзя просто убрать одну эмоцию, не затрагивая при этом все остальные. Подобные психотехники существуют, но основываются на полной перестройке психики человека и, более того, стирании его личности. В результате человек как таковой пропадает превращаясь в будду, боддисатву, пророка, воина духа - термин можно подобрать по-своему вкусу. Мало кто из адептов мечтающих о неуязвимости готов к такой тотальной перестройке и еще меньше тех, кто прошел ее не закончив свой путь воина в ближайшем дурдоме.

Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #544 įjungtas: 2011 Bal 08, 00:49:59 am »

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #545 įjungtas: 2011 Bal 08, 14:40:44 pm »

gera tavo citata  :chmm:
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 2090
  • Amžius: 40
  • Šalis: mt
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #546 įjungtas: 2011 Bal 08, 20:50:26 pm »
Pamenu kai 5-iese norėjo išsiaiškinti su manim.
Vienas buvo išsidavęs į priekį, tai trenkiau jam į barzdą ir į kojas bėgt :D
Galėjau iš karto bėgt, bet geriau pasijaučiau kai trenkiau.
Taigi kartais nereik bijoti ir atsitraukt.

O baimė dingsta gyvenime tada, kai supranti kad nėra ko prarast, geras jausmas.

Visada yra ka prarast. Baime dingsta tada, kai tiki savo jegom. Plius baime tai naturalus savisaugos instnktas, jeigu nebijei, reik pas daktarus kreiptis.

p.s.  Deni taisingi zodziai.
aeterna
Я дерусь потому что ... дерусь (c) Портос
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

Shamus

• Svečias
« Atsakyti #547 įjungtas: 2011 Bal 09, 19:58:20 pm »
Aš išsakiau savo nuomonę, ir nemanau kad būtini ginčai. Berserk, šaunu, kad tu turi savąją.
Visada yra ka prarast. Baime dingsta tada, kai tiki savo jegom. Plius baime tai naturalus savisaugos instnktas, jeigu nebijei, reik pas daktarus kreiptis.
p.s.  Deni taisingi zodziai.
Čia tave kažkas apgavo, kad taip manai. Aišku gal ne į temą, bet gydytojai psichiatrai jokios pagalbos žmogui nesuteikia, tik nuslopina jį tam, kad jis nekeltų problemų kitiems ir būtų kaip daržovė ankštame visuomenės darže. Bet egzistuoja pasaulis už sociumo/visuomenės ribų. Aš taip manau, kiti gali mąstyti kitaip.

Atsijungęs Pikas

• 8 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2010
  • Žinutės: 34
  • Amžius: 34
  • Vieta: Šiauliai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #548 įjungtas: 2011 Bal 10, 23:04:27 pm »
Nu va, siandien intercluba turejau :D nuo 11h ryto laukiau savo kovos iki 18h vakaro, visas nevalges, pavarges :D
Ir per kova visas kazkoks pasimetes buvau, nebuvo tai kazkokia tai baime ar kazkas panasaus, o tiesiog pasimetes. Gal del to, kad pirma kova buvo  :bijo: Imesiu veliau video  :kikena:

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 2090
  • Amžius: 40
  • Šalis: mt
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #549 įjungtas: 2011 Bal 14, 21:42:29 pm »
Aš išsakiau savo nuomonę, ir nemanau kad būtini ginčai. Berserk, šaunu, kad tu turi savąją.Čia tave kažkas apgavo, kad taip manai. Aišku gal ne į temą, bet gydytojai psichiatrai jokios pagalbos žmogui nesuteikia, tik nuslopina jį tam, kad jis nekeltų problemų kitiems ir būtų kaip daržovė ankštame visuomenės darže. Bet egzistuoja pasaulis už sociumo/visuomenės ribų. Aš taip manau, kiti gali mąstyti kitaip.

Taip taip, o Masonai neduoda Lietuvai pirmai dasigaut iki Marso.
aeterna
Я дерусь потому что ... дерусь (c) Портос
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

« Atsakyti #549 įjungtas: 2011 Bal 14, 21:42:29 pm »

... kur nubėgo?

• Svečias
« Atsakyti #550 įjungtas: 2011 Bal 23, 15:46:59 pm »
Visi bijo. Tik va skirtumas kaip žmonės su ta baime susitvarko. Vieni gali pult į paniką, kiti bijoti tačiau išlikti šalti ir gal net palenkti baimę ir adrenaliną savai naudai.

Nors nelabai žinau kaip čia tą "baimės vadybą" išsilavinti. Praprasčiausiai su patirtimi ateina. Ir dalis nuo asmeninių būdo ir net kultūros lygio priklauso.

Atsijungęs Rolis

• Auksinis VIP narys
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1593
  • Amžius: 53
  • Vieta: kns
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #551 įjungtas: 2011 Bal 23, 17:42:56 pm »
Visi bijo. Tik va skirtumas kaip žmonės su ta baime susitvarko. Vieni gali pult į paniką, kiti bijoti tačiau išlikti šalti ir gal net palenkti baimę ir adrenaliną savai naudai.

Nors nelabai žinau kaip čia tą "baimės vadybą" išsilavinti. Praprasčiausiai su patirtimi ateina. Ir dalis nuo asmeninių būdo ir net kultūros lygio priklauso.
Man atrodo, kad į savo
Citata
Nors nelabai žinau kaip čia tą "baimės vadybą" išsilavinti
pats ir atsakei vienu paskutiniu sakiniu ;-)
įtempk presą

Atsijungęs Augustinas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 121
  • Amžius: 32

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #552 įjungtas: 2011 Bal 23, 19:49:58 pm »
Baimė iš dalies gerai. Jeigu bijai, savaime aišku daugiau treniruojies, labiau stengies, nes galvoji jog baimė dings, tačiau ji visada išliks. Iš vienos pusės, baimė gali tave "suvalgyti", tačiau yra ir kita medalio pusė, jeigu sugebėsi valdyti savo baimę, visi, o ypač Tu, būsit patenkinti.

Psihopat

• Svečias
« Atsakyti #553 įjungtas: 2011 Bal 24, 14:08:38 pm »
As deka tos baimes ir pradejau treniruotis:) pries 3 metus buvo man toks ivykis, kad ejau vienas vakare per miesta ir pro mane ejo du bahurai vienas is ju mane pagriebe uz kaklo kitas nieko nedare, mane sukauste baime tiesiog laukiau ka jie toliau darys taciau jie mane paleido:D galvojau palaidos:D turiu paminet kad jie buvo uz mane viresni ir stambesni:) dabars treniruojuos todel kad esant reikalui galeciau duot grazos ir kad labiau savim pasitikeciau, kad taip lengvai baime nesukaustytu:D

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Amžius: 61
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #554 įjungtas: 2011 Bal 24, 17:20:15 pm »
As deka tos baimes ir pradejau treniruotis:) pries 3 metus buvo man toks ivykis, kad ejau vienas vakare per miesta ir pro mane ejo du bahurai vienas is ju mane pagriebe uz kaklo kitas nieko nedare, mane sukauste baime tiesiog laukiau ka jie toliau darys taciau jie mane paleido:D galvojau palaidos:D turiu paminet kad jie buvo uz mane viresni ir stambesni:) dabars treniruojuos todel kad esant reikalui galeciau duot grazos ir kad labiau savim pasitikeciau, kad taip lengvai baime nesukaustytu:D
Kad nepasimirštu siūlau užviksuot žinutę kaip pretendentą sekantiems nominantams į geriausio bajeristo kategorija.
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

« Atsakyti #554 įjungtas: 2011 Bal 24, 17:20:15 pm »