AutoriusTema: Baime kovoje  (Skaityti 135435 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

savas155

• Svečias
Re: Baime kovoje
« Atsakyti #495 įjungtas: 2011 Vas 20, 18:36:13 pm »
Taigi, lankau boksa, man greit sueis 14m. , yra baimė muštis, labiausiai baimė yra kada matau akimi jog važovas aukštesnis ir stambesnis, tada automatiškai pradedu bijoti. o kai varžovas kūdas, mano sudėjimo nebijau. todėl nesenai, gal jau 3mėn lankau boksa norėdamas tą baimę sumažint ar panaikint, vistiek... kam panašei yra?

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #496 įjungtas: 2011 Vas 20, 19:03:34 pm »
 :kava: pasiknistai po foruma, tai rastai informacijos apie psichologini pasiruosima, filosofiju ir teoriju apie baime ir t.t. tiek, kad nusibos skaityt.
:kava:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #497 įjungtas: 2011 Vas 20, 22:05:53 pm »
Taigi, lankau boksa, man greit sueis 14m. , yra baimė muštis, labiausiai baimė yra kada matau akimi jog važovas aukštesnis ir stambesnis, tada automatiškai pradedu bijoti. o kai varžovas kūdas, mano sudėjimo nebijau. todėl nesenai, gal jau 3mėn lankau boksa norėdamas tą baimę sumažint ar panaikint, vistiek... kam panašei yra?
Visiems taip yra ;) Tai yra visiskai normalu.  Su laiku bus lengviau ..... ir siap pagalvok apie varzova. Jis gi irgi yra zmogus ir jis irgi turi baime ... ;)
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #498 įjungtas: 2011 Vas 21, 10:34:02 am »
lazda turi du galus... iš vienos pusės, gal išmoksi judėt taip, kad didčkis turės tave gaudyti ir gausi minimaliai smūgių, kai tuo tarpu spėsi jam suduot nemažai. Bet iš kitos pusės, pas didesnius sunkesnis smūgis būna. Jei sunkiai seksis su distancijos suvokimais ir pan., gali įgaut dar daugiau baimės, kad tie didelis skaudžiai muša mažiukus...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Starka

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2009
  • Žinutės: 455

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #499 įjungtas: 2011 Vas 21, 11:18:29 am »

Iš asmeninės patirties, kartais mažas ir lengvas gali per sparingą malkų užkraut taip normaliai kad ir didelio nereiks vien dėl to kad gera technika, daugiau patirties ir t.t, taip kad su laiku pasikeičia požiūris ir nebelieka skirstymo į didelis-mažas , atsiranda tik tam tikras "strateginis mastymas" (nežinau kaip pavadint ) kaip prieš tamtikrą varžovą kovoj elgtis :)
 :ramentai:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #499 įjungtas: 2011 Vas 21, 11:18:29 am »

Atsijungęs maza_

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 100
  • Vieta: kLAIPEDA-VILNIUS
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #500 įjungtas: 2011 Vas 23, 17:46:07 pm »
Mano treneriai sako,kad jei nejauti baimes ar jaudulio pries kova reiskia esi sugadintas :rolleyes: Is kitos puses manau, kad tam tikras kiekis adrenalino yra i nauda, padazneja sirdies plakimas, tampa astresni pojuciai, geresne koordinacija. Bet svarbiausia manau  yra kokius tikslus pats issikeli kovoje. Jei tau svarbiausia nugaleti ir jauti baime apsijuokti pries kitus tada visada bus jaudulys, kuris trugdys pritaikyti ismoktus veiksmus praktikoje, kas manau ir turetu buti tavo tikslas kovojant trenkej ar varzybose. Ir nesvarbu koks priesininkas, nes vienas is didziausiu privalumu, kuriuos duoda kovinis sporto menas per laika ateinantis suvokimas kad nieko didingo buti stipresniam uz kita, bet didziausias didingumas buti aukstesniam  uz save. SEKMES ir..... darbas daro meistru :-)

savas155

• Svečias
« Atsakyti #501 įjungtas: 2011 Kov 09, 20:23:48 pm »
Aj kad man išvis kažkas netaip... ne tik prieš didesnius bet prieš kiekviena ringe baime, ne jaudulys o baime. niekaip negaliu susikaupti, stengiuosi negaut i galva, o pats niekaip neužvošiu. lakstau kaip viščiukas.... Dabar jau žinau ko bijau, bijau ne varžovo, bijau gaut į galvą, o boksas manau toks sportas kad i galva gausi visada, kaip jus su tuo susitaikėt, ar kam taip buvo? nervai ima man viskas taip automatiškai man lyg....

P.S pakolkas lankau dar neilgai apie 4-3mėn bet tiek laiko kitam palankiusiam gali baimės išvis nebūt arba mažesnė, tai...  :chmm:

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #502 įjungtas: 2011 Kov 09, 21:11:44 pm »
bokso Dievas - sakalas, čia geriausias patarėjas tau bus  :D
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs Dariuz

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 144
  • Amžius: 47

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #503 įjungtas: 2011 Kov 10, 09:26:02 am »
Aj kad man išvis kažkas netaip... ne tik prieš didesnius bet prieš kiekviena ringe baime, ne jaudulys o baime. niekaip negaliu susikaupti, stengiuosi negaut i galva, o pats niekaip neužvošiu. lakstau kaip viščiukas.... Dabar jau žinau ko bijau, bijau ne varžovo, bijau gaut į galvą, o boksas manau toks sportas kad i galva gausi visada, kaip jus su tuo susitaikėt, ar kam taip buvo? nervai ima man viskas taip automatiškai man lyg....

P.S pakolkas lankau dar neilgai apie 4-3mėn bet tiek laiko kitam palankiusiam gali baimės išvis nebūt arba mažesnė, tai...  :chmm:
Priprasi.
Mano patarimas, padaryk kuriam laikui pertrauką (porai savaičių): arba prašyk, kad neleistų į sparingus, arba jei taip neišeina - tiesiog pasiilsėk nuo treniruočių (pakeisk jas kitomis). Per tas "atostogas" baimė atsileis ir grįš noras vėl save išmėginti.
Jei niekas nepadeda - visada galima užsiiminėt kitu sportu. Čia nieko gėdingo ar žemo. Kiekvienam savo.
Aš irgi mielai apsieičiau be tų bum bum į galvą (tik bum - tai dar galima kentėt, bet kai prasideda mėlynės ir nubrozdinimai visoki, o jei dar į žandikaulį stipriau...), bet suprantu, kad tai bokso dalis ir vėliau duoda tam tikrų privalumų.
no pain, no gain

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #504 įjungtas: 2011 Kov 10, 09:32:29 am »

labai slidus reikalas... gali ir Sakalas nepadėt... Bet, gal bėda tame, kad nesijauti užtikrintas savo gynyboje? Arba, jei būna kokia kova, gal labai jau stipriai muša?
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

« Atsakyti #504 įjungtas: 2011 Kov 10, 09:32:29 am »

Atsijungęs Starka

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #505 įjungtas: 2011 Kov 10, 11:08:09 am »

Jei neruti , nusipirk šalmą su skruostų apsaugom, čia daugiau iš moralinės pusės įveikt baimei ,kad gauni į galvą, be to mažesnė tikimybė mėlynę paaky parsinešt . :)  Plius jei pastato su patyrusiu, nepasikuklink primint, kad naujokas esi ir ramiau su tavim padirbtų  ;-) 

savas155

• Svečias
« Atsakyti #506 įjungtas: 2011 Kov 10, 13:13:33 pm »
Starka duoda mums ir pirštines ir savo kapas turim, ir šalmus, bet vistiek tas man nei kiek baimes nepanaikina...

Nežinau man boksas patinka nežadu jo mesti kaip kažkas čia sakė , aš turėjau ir seniau baime muštis todėl ir einu kad ją sumažinčiau... nu ka tada teks kaipnors... Esu ir judrus ir manau gan nelėtas nu žodžiu tik negaliu savo savybiu panaudot ringe viska stabdo baime. Ir treneris pyksta sako, kad gavai dar gausi i galva reikia daryt ką liepia (dengtis, ten taip ir taip) bet aš negaliu susikoncentruot, gal todėl kad niekad nesimušdavau išvis
« Paskutinis taisymas: 2011 Kov 10, 13:17:15 pm nuo savas155 »

Atsijungęs Starka

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #507 įjungtas: 2011 Kov 10, 13:23:15 pm »
Praeis ta baimė ilgiau palankius :)  Tas pats man buvo, tik aš bijodavau "fanaro" neisitaisyt, nes darbas reikalauja tvarkingai atrodyt , tai kai galvoji ringe kaip "neprasileist" tai dar daugiau prasileidi  :D  Pirmus kelis mėnesius vistiek 3 ar 4 "fingalus" užsidirbau  :D :D

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #508 įjungtas: 2011 Kov 10, 13:46:33 pm »
Starka duoda mums ir pirštines ir savo kapas turim, ir šalmus, bet vistiek tas man nei kiek baimes nepanaikina...

Nežinau man boksas patinka nežadu jo mesti kaip kažkas čia sakė , aš turėjau ir seniau baime muštis todėl ir einu kad ją sumažinčiau... nu ka tada teks kaipnors... Esu ir judrus ir manau gan nelėtas nu žodžiu tik negaliu savo savybiu panaudot ringe viska stabdo baime. Ir treneris pyksta sako, kad gavai dar gausi i galva reikia daryt ką liepia (dengtis, ten taip ir taip) bet aš negaliu susikoncentruot, gal todėl kad niekad nesimušdavau išvis

Gal reikia ramiau žvelgt į kovą, dažniau daryt kovą su šešėliu, pamąstyt apie gynybos pastatymą ir pan. Gal tada ir bus šviesesnė galva ringe. Ir galvok, kad ringe yra kontroliuojama kova, ir niekas gulinčio nespardys. Aš ir pats nesu iš tų, kurie dažnai mušasi. Gyvenime labai nedaug (gatvės) kovų turėjęs, bijau.
Vieną pažįstu pilietį, kuris ir po kelių metų treniruočių bijodavo. Nors ir ženkliai už mane aukštesnis ir sunkesnis... Ir per galvą nemušdavom...

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #509 įjungtas: 2011 Kov 10, 13:49:14 pm »
Priprasi.
Mano patarimas, padaryk kuriam laikui pertrauką (porai savaičių): arba prašyk, kad neleistų į sparingus, arba jei taip neišeina - tiesiog pasiilsėk nuo treniruočių (pakeisk jas kitomis). Per tas "atostogas" baimė atsileis ir grįš noras vėl save išmėginti.
...
Jokiu būdu! Blogiausia ką galima padaryti šiuo atveju tai pertrauka :ne: :senis:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

« Atsakyti #509 įjungtas: 2011 Kov 10, 13:49:14 pm »