AutoriusTema: Baime kovoje  (Skaityti 135687 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34
  • Vieta: Vilnius
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Baime kovoje
« Atsakyti #225 įjungtas: 2008 Rgp 10, 20:42:23 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
:-]   :handshake:
O jei be prikolinimosi... Į temą apie baimes.  Galvoti reikia prieš ,o ne per arba po. Kitaip tariant, žmogui per didelė prabanga leistis netikėtai užpuolamam  :-(        Atsisakom iliuzijų apie saugią visuomenę  :bandit:
Budrumas... Eilę metų teko vakarais šlaistytis neapšviestais kiemais. Niekada nevaikštau nuleidęs galvos. Niekada nekalbu telefonu ir nerašau sms'ų eidamas gatve. Niekada neužkišu ausų MP3 ausinėm (kas per mada  :banging:  ). Niekada nelaikau rankų kišenėse. Niekada nevaikštau tuščiom kišenėm, nes neturėti kuo išlyginti jėgų ,kai grėsmė kyla ne tavo turtui ,o sveikatai ,yra siaubingas blogis  :A    Na, ir žinoma naudojuosi žvilgsniu ir klausa. "Medžioju"...   :bandit:     

Tai tiek iš to budrumo  :nezino:  Man svarbiausia ,kad potencialų užpuoliką pamatyčiau pirmas. Tada tai jau nebus netikėta ir turėsiu laiko apgalvoti tolimesniems žingsniams...

"Pažink savo aplinką".....
Del ausinuku, tu šneki tik apie vakara ar ir apie diena?  :chmm: Vakare sutinku, bet diena kodėl gi ne?
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #226 įjungtas: 2008 Rgp 10, 20:48:40 pm »
Na, man panašiai prieš kelis metus buvo. Prišoko vienas gal 25 metu bachuras, (girtas) ir pradejo klausinet kodel nepriejom kai kviete, aš stoviu "peršikes" :help:, o mano kolega kartu ejas ir aiškines, kad: "Tgeul tik prieina iškart p**** duosim" i kojas iškart dave.. Taigi jis pabego, o aš stovi su panom ir mikčioju jam kažka bandydamas atsakyti.. Gerai kad to girto draugas atbego ir nusivede, nes nežinau ka ansa butu padares..  :bijo:

Nu ir ka, aišku tada gal turejau 15 ar 16 metu, ir nemokejau apsiginti, gal tai ir leme "apsišikimo" busena, kai nežinai ka daryt, ar begt paliekant panas, ar likt stovet ir laukt kas bus... Na žinoma kadangi buvau ir esu džentelmenas tai likau su panom.  :angel:
Buvo man praeitą vasarą situacija.... Trys girti mano namų teritorijoj. Bezpridielina  :geria:  . Bijojau  :bijo:   Pastūmiau vieną... koordinacija sutrikus...  :oops:  Būčiau kirtęs - stukteltų su galva į asfaltą ,o aš gaučiau straipsnį  (ne priežastis bijoti?)  :-(   Baimė privertė apsiriboti "mandagiu" ( :E   :banging:   :barnis: ) prašymu eit na..... iš mano teritorijos  :angel:   Chebra nors ir girti ,bet supratingi. Pamatė ,kad situacijos nevaldo, susirinko šiukšles ir išėjo.
Baimė kartais padeda  ;-)

Del ausinuku, tu šneki tik apie vakara ar ir apie diena?  :chmm: Vakare sutinku, bet diena kodėl gi ne?
Aš ausinukus pateisinu tik sėdint autiko gale arba priekyje (kai matai visą autiką). Kitu atvėju rizikuoji gauti per galvą iš nugaros. O apie tai ,kad dieną saugu - patylim. Turiu ne vieną pavyzdį ,kai gopai "dirbo" vidury baltos dienos, miesto centre.  :teisejas:
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgp 10, 20:50:33 pm nuo Nialas »

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #227 įjungtas: 2008 Rgp 10, 20:52:48 pm »
O apie tai ,kad dieną saugu - patylim. Turiu ne vieną pavyzdį ,kai gopai "dirbo" vidury baltos dienos, miesto centre.  :teisejas:
Reikes atsisakyt vieno didžiausio savo malonumo...  :-(

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #228 įjungtas: 2008 Rgp 11, 02:56:45 am »
O tu sheshta jausma treniruok, ir tada savaime gausis taip, kad ish anksto pajusi pavoju ir priesh tai galesi savo ausinuka ishjungti. Nors skamba juokingai ar mistishkai, bet ash toli grazu nejuokauju...  ;-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #229 įjungtas: 2008 Rgp 11, 09:08:42 am »

... gauti į galvą nuo "gopų"?  :angel:
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #229 įjungtas: 2008 Rgp 11, 09:08:42 am »

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #230 įjungtas: 2008 Rgp 11, 12:43:23 pm »
Asmenishkai man tavo istorijo parodo kita labai svarbu dalyka, apie kuri kazkodeltai niekas nekalba (nu tipo nevertas demesio dalykas)... Ash turiu omeny BUDRUMA.
Matai BUDRUMAS irgi toks keblus dalykas :)Kiekvienas zmogus ji  supranta savaimiai : Del budrumo mes gal turime tokios taisykles. Pirma: "Neisitempk save;) Ne psichologiskai Ne fiziskai. "  Antra: "Jeigu pats mokesi netiketai atakuoti, tai apsiginti nuo tokios atakos bus lengviau" 

Ir ash turbut ne karta sakiau, kad jokios rungtines (daugelio cia taip giriamos) neruoshia netiketiems uzpuolimams...
Tai ir yra pagrindines skirtumas tarp gatves ir sporto. Gatveje nieks nenori su tavim sparinga daryti  :D

Net gi tai kad esi kokio nors kovinio sporto cempionas gali nieko nepadeti, jeigu esi uzpultas netiketai arba keblioje situacijoje (tarkim beshikant)...  :(
Budet apie sita klausima teko bendrauti su vienu spez. dalyniu atstovu. Tai pasake  tokia idomi fraze: Sportas yra gerai !!! Netgi labai gerai !!!  toliau rusiskai. "No pover mne, u nas eshe ne odin chempion ne uvernulsq ot priklada avtomata "  :D
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #231 įjungtas: 2008 Rgp 11, 14:31:21 pm »
Vilkas avį atpažįsta iš tolo...

Jei norite kontroliuoti savo baimes, nustokite jas analizuoti ir pradžiai išmokite bijoti be jokios priežasties, tiesiog šiaip, vien todėl, kad norite. Tiktai nepersistenkite... Tai pirmas žingsnis

O kelio gale išmoksite kontroliuoti baimę ir RINKTIS, kada bijoti, o kada ne. JŪS spręsite, ką jumyse matys kitas žmogus - baimę ar drąsą. Emocija bus nesuvaidinta, tikra, bet jūs nebūsite jos vergas ir nedarysite nesąmonių vien todėl, kad kažko bijote

Į tą vergiją galėsite bet kada grįžti. Klausimas tik, ar norėsite?..

Ar norėsite turėti emocijų ir minčių blaškomą sąmonės vandenyną, kuris niekaip negali nurimti, ir kuriame visi laivai nuskęsta, nepasiekę kranto?.. ;)

Kažkas man šnibžda, kad ne

Saugotis, atrodyti išsigandusiu, bėgti, ar netgi gauti į galvą geriau pasitikint savimi. Tuomet gyveni savo gyvenimą, o ne atiduodi jį demonui, šnibždančiam į ausį "aš naudingas", "tau manęs reikia"...  :tyliai:

Dauguma to nedaro, nes nustoję būti valdomi emocijų ar minčių, jie nebežino, kas lieka, neberanda, kas jie yra...
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #232 įjungtas: 2008 Rgp 11, 15:56:27 pm »
Nežinau, kaip bijoti "nežinia ko". Man tai jau primena paranoją... Bet gal tik man.
O kalbant apie baimę kovoje - minėjau, kad dirstelsiu, kaip siūloma ją nugalėti.

Receptas vienas, tiek mano asmeninės patirties, tiek amerikiečio Michael Pace, kuris 37 metus tyrinėja savigyną gatvėje per tradicinių kovos menų bei adrenalino suvaldymo prizmes.

Tai yra: adrenaliną iššaukiančios bijoti priverčiančios nuolatinės kovos menų, savigynos, bla bla treniruotės.

Žinoma, tas pilietis Michael savo visų "paslapčių", kaip tai daroma, neišduoda. Viena jų - kaip jis išvis priėjo prie adrenaliną iššaukiančių treniruočių savo salėje. Esą buvo surinkti juodi diržai įvairiose kovos menų srityse, ir jiems pasiūlyta kovoti su Bulletman - žmogumi, kuris turėjo sėklidžių apsaugas ir visiškai galvą apsaugantį berods, amerikietiško futbolo šalmą. Juodieji diržai turėjo teisę pilnu kontaktu smūgiuoti Bulletman žemiau juostos ir į galvą. Kova prasideda. Bulletman staugia ant juodųjų diržų, įžeidinėja juos "do sedmovo pokolenija", vaizduoja, kad puldinėja ir atlieka smūgį. Juodieji diržai spiria per penkis metrus nuo taikinio ir pan. Nė vienam juodojo diržo savininkui nepavyko tinkamai pasipriešinti, veikiamam adrenalino antplūdžio. (Tiesa, apie Amerikos juoduosius diržus turiu asmeninę prastą nuomonę, bet, sakykim...).

Tokia situacija bent jau parodo - gali treniruotis 10, 15, dar daugiau metų, bet jei treniruosiesi aplinkoje, kurioje nėra adrenalino, tau "šakutės" realioje gatvinėje situacijoje, kur teks kautis vardan savo gyvybės... Jei jau "šakutės" netgi su Bulletman kovojant...

Dabar apie savo patirtį kalbant apie adrenalininius reikalus. Iki 15-os metų buvau apskritai baili asaba, yra puolę gatvėje, prašę pinigų, aš jų neturėjau, todėl ir nedaviau, bet šiaip atsimenu absoliutų suakmenėjimą...

Nuo 15-os iki 17-os metų turėjau trenerį, kurio treniruotėse adrenalino pakako su kaupu. Ėjo riksmai, bausmės, žiaurūs fiziniai krūviai ant ribos, organizmo išbandymai ir t. t. Tai buvo nuolatinės baimės atmosfera. Kai tu ateini į treniruotę panikoje ir išeini iš jos džiaugdamasis, kad išgyvenai. Dar kartą.

Visi sekantys gatviniai susidūrimai praėjo ramiai, be nuostolių, be kaustančios baimės - nes po tokių treniruočių ir velnias nebaisus :)

Prieš trejus metus pavyko ir blogojo adrenalino poveikio atsikratyti (tiesa, dar nežinojau tais laikais, jog tai, ko atsikračiau - tunelinis regėjimas, užgulusi klausa ir pan. - yra blogis. Liūdėjau, įsivaizduokit sau, maniau, kad susikaupt nesugebu, jei stresinėje situacijoje matau ir girdžiu viską, iki kai saka matymo kas už nugaros nosį krapšto :angel:).

Pastaruoju metu ėmė pavykti išnaudoti adrenaliną man parankiems dalykams, t. y., pajutusi grėsmę, galiu sąmoningai padidinti jo kiekį savo kraujyje. Grėsmės nejaučiant nepavyksta tokie fokusai, nors tu ką. Nežinau, matyt, ir nereikalingi tokie įgūdžiai :)

Jei nebūtų tos patirties nuo 15-os iki 17-os metų, kiti šešeri metai kovos menų treniruočių man nebūtų davę NIEKO PANAŠAUS. Nors ten buvo ir sunku fiziškai, buvo ir sparingų, buvo ir šiokio tokio stresiuko. Bet nebuvo kaustančios baimės, su kuria, laimei, turėjau galimybes išmokti kovoti kasdien, kas savaitę, kas mėnesį...
Ir iš tų 6-erių metų realiai būtų buvęs šnipštas, kalbant apie praktinę naudą, išskyrus tai, kad gavau fizinės veiklos. Bet tokią pačią gali gauti bet kur ;) Kad ir daržą kasant.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #233 įjungtas: 2008 Rgp 11, 16:09:30 pm »
Apie budrumą šnekėjom. Tas pats Michael Pace skirsto tris budrumo lygius, pagal spalvas.
Geltonas: įprastas budrumas. Eini iškėlęs galvą, ištiesęs nugarą, stebi aplinką. (Pasak nusikaltėlių, jie ieško aukos, kuri įsigilinusi į save ir nemato nieko aplink - kaip sakoma, "free lunch"). Šiuo atveju būtina pastebėti žmones, situacijas, neįprastus dalykus.
Oranžinis: budrumo lygis, prie kurio pereinama pastebėjus, jog kažkas negerai - galbūt tik atrodo, o galbūt taip tikrai yra. Pavyzdžiui, kas nors "tarsi" jus seka. Arba kas nors prieina prie jūsų ir ko nors paklausia, krypties, laiko ir pan. Tuo atveju reikėtų tučtuojau nežymiai pakelti rankas. Tarkim, gestikuliuojant, "mušantis sau į krūtinę", kasant smakrą, galima sukryžiuoti rankas ant krūtinės ir pan. Pakeltomis rankomis kur kas geriau galima nukreipti ataką, blokuoti ar smūgiuoti.
Raudonas: budrumas, kai grėsmė atrodo neišvengiama, ir jūs ruošiatės atakai.
Tiek oranžinio, tiek raudono budrumo atveju verta užduoti aiškų klausimą, nedrebančiu balsu, agresoriui: pavyzdžiui, "ko tu nori?".
Pasitikintis savimi žmogus, nerodantis baimės (kurią gali ir jausti) dažnai atbaido galimus užpuolikus.

Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #234 įjungtas: 2008 Rgp 11, 16:20:50 pm »
Nežinau, kaip bijoti "nežinia ko". Man tai jau primena paranoją... Bet gal tik man.
Aš todėl ir rašiau "nepersistenkite". Bet pagalvok - kai atlieki Kata, irgi smūgiuoji nežinia į ką, t.y. į orą... Taikinio ar priešininko tai nėr  :chmm:

Apie budrumą šnekėjom. Tas pats Michael Pace skirsto tris budrumo lygius, pagal spalvas.
Paminėsiu, kad originalus autorius yra Jeff Cooper

Pasitikintis savimi žmogus, nerodantis baimės (kurią gali ir jausti) dažnai atbaido galimus užpuolikus.
:handshake:
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

« Atsakyti #234 įjungtas: 2008 Rgp 11, 16:20:50 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #235 įjungtas: 2008 Rgp 11, 16:42:00 pm »
Aš todėl ir rašiau "nepersistenkite". Bet pagalvok - kai atlieki Kata, irgi smūgiuoji nežinia į ką, t.y. į orą... Taikinio ar priešininko tai nėr  :chmm:

Hm, žinai, bet bijoti smūgiavimo momente, kai nėr taikinio ar priešininko, man prie geriausių norų nepavyktų  :P

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #236 įjungtas: 2008 Rgp 11, 17:24:09 pm »
Fizine prasme aktualios dvi baimes...
Baime buti uzmushtam ir baime likti invalidu visam likusiam gyvenimui. Ar bus kokiu minciu ziurint i shi reikala tokiu kampu..?  :laikr: :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #237 įjungtas: 2008 Rgp 11, 17:33:06 pm »
Fizine prasme aktualios dvi baimes...
Baime buti uzmushtam ir baime likti invalidu visam likusiam gyvenimui. Ar bus kokiu minciu ziurint i shi reikala tokiu kampu..?  :laikr: :-)
Teoriškai..... Puikiai pasitarnautų mintis "jeigu pasiduosiu baimei.. negalėsiu tinkamai pasipriešint.. jeigu negalėsiu tinkamai pasipriešint - mane suluošins arba užmuš".  Čia iš serijos "bijoti reikia tik pačios baimės". Tik reikia nepainioti čia buko didvyriškumo.  :teisejas:
Nors man šiuo atvėju norisi tave ,Paladinai, papildyt.  ;-)   Baimė dėl artimūjų sveikatos ir gyvybės. Kam tai nėra aktualu?  :chmm:   :liar:

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #238 įjungtas: 2008 Rgp 11, 17:50:51 pm »
Teoriškai..... Puikiai pasitarnautų mintis "jeigu pasiduosiu baimei.. negalėsiu tinkamai pasipriešint.. jeigu negalėsiu tinkamai pasipriešint - mane suluošins arba užmuš".  Čia iš serijos "bijoti reikia tik pačios baimės". Tik reikia nepainioti čia buko didvyriškumo.  :teisejas:
Nors man šiuo atvėju norisi tave ,Paladinai, papildyt.  ;-)   Baimė dėl artimūjų sveikatos ir gyvybės. Kam tai nėra aktualu?  :chmm:   :liar:
Tevynes ir artimuju meile, o tuo paciu ir baime del ju, tai turbut klausimas, kuri reiktu spresti ne shitame forume... O ish kitos puses, baime del savo artimuju, kaip tik gali padeti iveikt baime del saves paties, bet ash truputeli ne tai turejau omeny...
Gal apsiribokime baime, kuri liecia mus pacius...  :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #239 įjungtas: 2008 Rgp 11, 17:53:11 pm »
O gal riekia bijoti ne priešininko? Ne tai kas man ar mano artimiesiems atsitiks. Gal bijoti reikia saves?

« Atsakyti #239 įjungtas: 2008 Rgp 11, 17:53:11 pm »