Taip,tik tu biški ne į temą....Jis ir kalbėjo apie baimę,nes atsargumas yra neiti naktį į parką rankoj laikant telfonu girliandą.Baimė tave priverčia saugotis priešininko,o ne pulti jį aklai. O jaigu tu tai traktuoji kaip atsargumą ,tai nežinau..taspats kai sakiai,jog aikido gali būti ne kovos menas ,o terminas...
Jei yra nepasitikėjimas manimi, visada galima pasižiūrėti, ką tie žodžiai reiškia žodyne, o ne interpretuoti kaip pačiam norisi. Tas liečia ir "Aikido". Tai, kad nuomonė "neskani" ir nesutampa su tavo, dar nereiškia jog ji klaidinga. Man gal nepatinka teiginys, kad saulė šviečia. Tik nuo to ji šviesti nenustoja
Visada lengviau kažką atmesti kaip nesąmonę ar filosofiją, nei pasistengti suprasti. Tau atrodo ne į temą, nes nesupratai ką parašiau. Juk pakartojai tą patį, kas jau buvo kito parašyta. Ar tu išties manai, kad aš neperskaičiau ar nesupratau iš pirmo karto? Jei rašau, tai turbūt ne šiaip sau žodžiais iš tuščio į kiaurą papilstyt, nemanai? Įsiskaityk kitą sykį...
Žinai, skaičiau tokią istoriją. Susimušė du vaikinai, pirmas ėmė ir nokautavo antrą. Vėliau paaiškėjo, kad antras - kontaktinio stiliaus čempionas. Tą sužinojęs, pirmas pasakė: "jei būčiau žinojęs, būčiau gulėjęs aš". Man juokinga skaityti, kad aiškinama, kad gatvėje priešininko reikia bijoti. Jeigu susitaikai su tuo, kad bijai, automatiškai laikai jį autoritetu ir užleidi dominuojančią padėtį konflikte. Pagalvok ar taip pats sau nekasi duobės. O tai, kad nebijai, dar nereiškia, jog gali neįvertinti priešininko, leistis į avantiūras, elgtis neatidžiai ir neatsargiai
Baimė yra silpno žmogaus požymis. Ir esmė ne tame, ar jis ją jaučia, ar ne. Esmė tame, ką jis daro, kai ją jaučia. Saugotis priešininko... Tai tada geriau išvis eiti namo, užsidaryti duris ir niekur neiti. Nuo kada konfliktas gatvėje yra saugus? "Čia nesmogsiu, nes nesaugu, galiu gaut atgal... gal ir nespirsiu, nes parvers paskui... ir apskritai, gal palauksiu ką jis darys, kad neužsiraučiau ant kontrsmūgio... ir geriau tik dengsiuos, neduokdie ranką patrauksiu, kaip trenks..." Kur nors perskaitei šitą ar pats sugalvojai?..
Ir kas svarbiausia, jei parašyčiau, jog su tokiu noru saugotis geriau išvis nesivelti į konfliktą ir neprivesti visko iki fizinių veiksmų, man iškart pasakytų: "Ne į temą. Ne apie tai šnekam. Čia kovotojų forumas"... Keista, ne?..