Nepyk Laiteriz, bet man asmeniskai jau pradedi atsibosti su savo isvedziojimais. Atsargumas ir baime nera skirtingi dalykai, jie susije, vienas is kito auga. Jei nejauti baimes, tai kaip gali suprasti kas yra atsargumas??? Zmogus pats vien savo protu visko niekada nesuvaldys, todel jam reikalingos kitokios savikontroles formos. Na negali zmogus buti robotu, viska skaiciuojanciu, viska pats pasirenkanciu ir blaiviai daranciu isvadas. Kodel gamybos linijose stengiamasi eliminuoti zmogaus isikisima i procesa? Todel, kad jis daugiausiai daro klaidu su savo galvojimais. Tas pats ir cia. Jei galvoja - iseina viskas per letai, jei pasiduoda emocijoms - daro klaidas. Kur rast ta aukso viduri, kiekvieno reikalas, tiesiog protas be jausmo bevertis, taip pat kaip ir jausmas be proto.
Danai, atsargumas ir baimė susiję, bet tarp jų yra tiksli riba. Paimkim nekovinį pavyzdį. Tau teko kada nors gaudyti katę, kuri baisiai kandžiojasi, draskosi ir nesiduoda pagaunama? Jei būsi neatsargus, paskui bintuosies rankas. Bet tai ar tu jos bijai?
Dėl mąstymo... Emocijas reikia jausti, o ne apie jas šnekėti. Žodžiai nepadės, čia reikalinga patirtis. O ji kaupiama treniruotėse, o ne forume. Viskam sava vieta ir laikas. Salė neskirta diskusijoms, forumas neskirtas treniruotėms. O kad turi būti pusiausvyra, jau seniai sutarėm, pameni?...
Man atrodo tik tiek,kad tu jauties kažkokiu genijum ir visalaik filosofuoji...Kuo daugiau išvedžiojimų tu rašai ir kuo sunkiau kiti tave supranta tuo didesni moralinį pasitenkinima tu jauti,nes jauties baisiai protingas.Aš irgi galiu malt šūda ir vaidint protingą,bet geriau jau būsiu toks koks esu.Čia pirmas dalykas...
Paaiškink prašau, ką tu vadini filosofija ir išvedžiojimais? Tai, kas neturi praktinės prasmės? O kodėl tu jos neįžvelgei?... Gal todėl, kad apriori laikai š..u tai, ką rašau?
Trečia-nuo kada baimė silpnumo požymis?Man įdomu kaip jaučiasi profesionalūs kovotojai prieš kovas,kažin ar jie visiškai nebijo savo oponento,mano ,kad 100proc laimės-abejoju,o ar jie silpni?Irgi abejoju.
O tu paklausk kovotojų kaip jie jaučiasi. Paklausyk interviu prieš kovas, pažiūrėk ką šneka. Tada neberašysi to, ką rašai

Be to kaip jau buvo minėta-tai natūralus reiškinys ir nereikia jo visiškai nuslopinti,tiesiog reikia ją mėgint suprasti.Ir gali tu savim kiek tik nori pasitikėt ir vistiek gaves su kuolu per galvą gulėsi kaip ir tie kurie bijojo...
Nu suprasi tu baimę. Ir net supratęs, gausi kuolu per galvą ir taip pat gulėsi kaip tie, kurie nesuprato. Čia jau pats filosofuoji. "Aš teisus, o tu ne, nes pas mane yra automatas, o pas tave ne" - tai ne argumentas

Va,denis papasakojo ,kas nutiko Šveicarijoje.Jaigu būtų nebijojęs, jo turbū čia nebebūtų.Kartais geriau pralaimėti,nes lazda visada turi du galus.
Tegu denis pats pakomentuoja, ar jis iš tiesų taip mano

Ir šiaip,paskaičius tavo postus susidaro toks įvaizdis,kad esi puikus kovotojas su puikiu psichologiniu pasiruošimu ir puikiomis teorinėmis žiniomis,kam tau išvis su tokia pilka mase bendrauti?...
Aš ne tam esu forume, kad ilgiais matuotis... Pasitraukiu iš diskusijos iki tol, kol ji pakryps konstruktyvesne linkme