AutoriusTema: Baime kovoje  (Skaityti 135703 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Baime kovoje
« Atsakyti #180 įjungtas: 2008 Rgp 08, 19:15:17 pm »
Nepyk Laiteriz, bet man asmeniskai jau pradedi atsibosti su savo isvedziojimais. Atsargumas ir baime nera skirtingi dalykai, jie susije, vienas is kito auga. Jei nejauti baimes, tai kaip gali suprasti kas yra atsargumas??? Zmogus pats vien savo protu visko niekada nesuvaldys, todel jam reikalingos kitokios savikontroles formos. Na negali zmogus buti robotu, viska skaiciuojanciu, viska pats pasirenkanciu ir blaiviai daranciu isvadas. Kodel gamybos linijose stengiamasi eliminuoti zmogaus isikisima i procesa? Todel, kad jis daugiausiai daro klaidu su savo galvojimais. Tas pats ir cia. Jei galvoja - iseina viskas per letai, jei pasiduoda emocijoms - daro klaidas. Kur rast ta aukso viduri, kiekvieno reikalas, tiesiog protas be jausmo bevertis, taip pat kaip ir jausmas be proto.
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697
  • Amžius: 34
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #181 įjungtas: 2008 Rgp 08, 20:36:35 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Visada lengviau kažką atmesti kaip nesąmonę ar filosofiją, nei pasistengti suprasti. Tau atrodo ne į temą, nes nesupratai ką parašiau. Juk pakartojai tą patį, kas jau buvo kito parašyta. Ar tu išties manai, kad aš neperskaičiau ar nesupratau iš pirmo karto? Jei rašau, tai turbūt ne šiaip sau žodžiais iš tuščio į kiaurą papilstyt, nemanai? Įsiskaityk kitą sykį...

Žinai, skaičiau tokią istoriją. Susimušė du vaikinai, pirmas ėmė ir nokautavo antrą. Vėliau paaiškėjo, kad antras - kontaktinio stiliaus čempionas. Tą sužinojęs, pirmas pasakė: "jei būčiau žinojęs, būčiau gulėjęs aš". Man juokinga skaityti, kad aiškinama, kad gatvėje priešininko reikia bijoti. Jeigu susitaikai su tuo, kad bijai, automatiškai laikai jį autoritetu ir užleidi dominuojančią padėtį konflikte. Pagalvok ar taip pats sau nekasi duobės. O tai, kad nebijai, dar nereiškia, jog gali neįvertinti priešininko, leistis į avantiūras, elgtis neatidžiai ir neatsargiai

Baimė yra silpno žmogaus požymis. Ir esmė ne tame, ar jis ją jaučia, ar ne. Esmė tame, ką jis daro, kai ją jaučia. Saugotis priešininko... Tai tada geriau išvis eiti namo, užsidaryti duris ir niekur neiti. Nuo kada konfliktas gatvėje yra saugus? "Čia nesmogsiu, nes nesaugu, galiu gaut atgal... gal ir nespirsiu, nes parvers paskui... ir apskritai, gal palauksiu ką jis darys, kad neužsiraučiau ant kontrsmūgio... ir geriau tik dengsiuos, neduokdie ranką patrauksiu, kaip trenks..." Kur nors perskaitei šitą ar pats sugalvojai?..

Man atrodo tik tiek,kad tu jauties kažkokiu genijum ir visalaik filosofuoji...Kuo daugiau išvedžiojimų tu rašai ir kuo sunkiau kiti tave supranta tuo didesni moralinį pasitenkinima tu jauti,nes jauties baisiai protingas.Aš irgi galiu malt šūda ir vaidint protingą,bet geriau jau būsiu toks koks esu.Čia pirmas dalykas...

Antra-Perdėtas pasitikėjimas savimi tik privers tave nuvertinti priešininką ir bus 10x blogiau.Pats nesenai gavau trauma vien todėl,kad perdaug savim pasitikėjau-o geriau būčiau saugojęsis ir prisibijojęs...Kuo priešininkas iš taves mažiau tikėsis tuo tau geriau..(pats pradėjau filosofuot....)

Trečia-nuo kada baimė silpnumo požymis?Man įdomu kaip jaučiasi profesionalūs kovotojai prieš kovas,kažin ar jie visiškai nebijo savo oponento,mano ,kad 100proc laimės-abejoju,o ar jie silpni?Irgi abejoju.
Be to kaip jau buvo minėta-tai natūralus reiškinys ir nereikia jo visiškai nuslopinti,tiesiog reikia ją mėgint suprasti.Ir gali tu savim kiek tik nori pasitikėt ir vistiek gaves su kuolu per galvą gulėsi kaip ir tie kurie bijojo...
O dėl to užsidarymo namie tu teisus,kartais geriau pasėdėt namie ir nekišt nosies kur nereikia....

Va,denis papasakojo ,kas nutiko Šveicarijoje.Jaigu būtų nebijojęs, jo turbū čia nebebūtų.Kartais geriau pralaimėti,nes lazda visada turi du galus.

Ir šiaip,paskaičius tavo postus susidaro toks įvaizdis,kad esi puikus kovotojas su puikiu psichologiniu pasiruošimu ir puikiomis teorinėmis žiniomis,kam tau išvis su tokia pilka mase bendrauti?...
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgp 08, 20:53:44 pm nuo Zigzaueris »

Atsijungęs Magus

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lie 2005
  • Žinutės: 684
  • Amžius: 43

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #182 įjungtas: 2008 Rgp 08, 21:18:10 pm »
Citata
Nepyk Laiteriz, bet man asmeniskai jau pradedi atsibosti su savo isvedziojimais. Atsargumas ir baime nera skirtingi dalykai, jie susije, vienas is kito auga. Jei nejauti baimes, tai kaip gali suprasti kas yra atsargumas??? Zmogus pats vien savo protu visko niekada nesuvaldys, todel jam reikalingos kitokios savikontroles formos. Na negali zmogus buti robotu, viska skaiciuojanciu, viska pats pasirenkanciu ir blaiviai daranciu isvadas. Kodel gamybos linijose stengiamasi eliminuoti zmogaus isikisima i procesa? Todel, kad jis daugiausiai daro klaidu su savo galvojimais. Tas pats ir cia. Jei galvoja - iseina viskas per letai, jei pasiduoda emocijoms - daro klaidas. Kur rast ta aukso viduri, kiekvieno reikalas, tiesiog protas be jausmo bevertis, taip pat kaip ir jausmas be proto.
Manau čia galima ir padėti tašką. Nors kita vertus čia forumas. Filosofuokit toliau  :angel:

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1688
  • Amžius: 51
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.nautilius.lt
« Atsakyti #183 įjungtas: 2008 Rgp 08, 21:38:41 pm »
Manau čia galima ir padėti tašką. Nors kita vertus čia forumas. Filosofuokit toliau  :angel:

Ačiū.  :D
Apie baime kovoje, geriausiai buvo parašes(kažkurtai šio forumo platybėse) Saxum, visa laika tai jaučiau tačiau jis ta jausmą sugebėjo aprašyt. Tai va gerbiamieji kurmiai  :D baimė kovoje anot Saxum, kai duodi, duodi į snukį ir nieko  :-/ vėl duodi, duodi į snukį ir vėl nieko.Va čia tai gali visko prisigalvot  :bijo:
niekas manes neparklupdys ant kelių - kaip gulėjau , taip ir gulėsiu ...

Atsijungęs Drakons

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 357

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #184 įjungtas: 2008 Rgp 08, 21:55:57 pm »
Ačiū.  :D
Apie baime kovoje, geriausiai buvo parašes(kažkurtai šio forumo platybėse) Saxum, visa laika tai jaučiau tačiau jis ta jausmą sugebėjo aprašyt. Tai va gerbiamieji kurmiai  :D baimė kovoje anot Saxum, kai duodi, duodi į snukį ir nieko  :-/ vėl duodi, duodi į snukį ir vėl nieko.Va čia tai gali visko prisigalvot  :bijo:
O vapšė viršūnė, kai duodi duodi ir ne tik nieko, bet dar ir šypsosi.  :crazy:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #184 įjungtas: 2008 Rgp 08, 21:55:57 pm »

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #185 įjungtas: 2008 Rgp 08, 22:16:50 pm »
O vapšė viršūnė, kai duodi duodi ir ne tik nieko, bet dar ir šypsosi.  :crazy:
neteisingai kalbi ,virsune tada ,kai gauni ir dar sypsaisi  :D

Atsijungęs Drakons

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #186 įjungtas: 2008 Rgp 08, 22:25:02 pm »
neteisingai kalbi ,virsune tada ,kai gauni ir dar sypsaisi  :D
Su tūkstantiniu pranešimu beja.  :birthday:

Nemuškit dėl offtopiko  :-(

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #187 įjungtas: 2008 Rgp 08, 22:29:15 pm »
Danai, atsargumas ir baimė susiję, bet tarp jų yra tiksli riba. Paimkim nekovinį pavyzdį. Tau teko kada nors gaudyti katę, kuri baisiai kandžiojasi, draskosi ir nesiduoda pagaunama? Jei būsi neatsargus, paskui bintuosies rankas. Bet tai ar tu jos bijai?

Dėl mąstymo... Emocijas reikia jausti, o ne apie jas šnekėti. Žodžiai nepadės, čia reikalinga patirtis. O ji kaupiama treniruotėse, o ne forume. Viskam sava vieta ir laikas. Salė neskirta diskusijoms, forumas neskirtas treniruotėms. O kad turi būti pusiausvyra, jau seniai sutarėm, pameni?...

Man atrodo tik tiek,kad tu jauties kažkokiu genijum ir visalaik filosofuoji...Kuo daugiau išvedžiojimų tu rašai ir kuo sunkiau kiti tave supranta tuo didesni moralinį pasitenkinima tu jauti,nes jauties baisiai protingas.Aš irgi galiu malt šūda ir vaidint protingą,bet geriau jau būsiu toks koks esu.Čia pirmas dalykas...
Paaiškink prašau, ką tu vadini filosofija ir išvedžiojimais? Tai, kas neturi praktinės prasmės? O kodėl tu jos neįžvelgei?... Gal todėl, kad apriori laikai š..u tai, ką rašau?

Trečia-nuo kada baimė silpnumo požymis?Man įdomu kaip jaučiasi profesionalūs kovotojai prieš kovas,kažin ar jie visiškai nebijo savo oponento,mano ,kad 100proc laimės-abejoju,o ar jie silpni?Irgi abejoju.
O tu paklausk kovotojų kaip jie jaučiasi. Paklausyk interviu prieš kovas, pažiūrėk ką šneka. Tada neberašysi to, ką rašai :)

Be to kaip jau buvo minėta-tai natūralus reiškinys ir nereikia jo visiškai nuslopinti,tiesiog reikia ją mėgint suprasti.Ir gali tu savim kiek tik nori pasitikėt ir vistiek gaves su kuolu per galvą gulėsi kaip ir tie kurie bijojo...
Nu suprasi tu baimę. Ir net supratęs, gausi kuolu per galvą ir taip pat gulėsi kaip tie, kurie nesuprato. Čia jau pats filosofuoji. "Aš teisus, o tu ne, nes pas mane yra automatas, o pas tave ne" - tai ne argumentas :)

Va,denis papasakojo ,kas nutiko Šveicarijoje.Jaigu būtų nebijojęs, jo turbū čia nebebūtų.Kartais geriau pralaimėti,nes lazda visada turi du galus.
Tegu denis pats pakomentuoja, ar jis iš tiesų taip mano :D

Ir šiaip,paskaičius tavo postus susidaro toks įvaizdis,kad esi puikus kovotojas su puikiu psichologiniu pasiruošimu ir puikiomis teorinėmis žiniomis,kam tau išvis su tokia pilka mase bendrauti?...
Aš ne tam esu forume, kad ilgiais matuotis... Pasitraukiu iš diskusijos iki tol, kol ji pakryps konstruktyvesne linkme
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Drakons

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #188 įjungtas: 2008 Rgp 08, 22:30:49 pm »
Aš ne tam esu forume, kad ilgiais matuotis... Pasitraukiu iš diskusijos iki tol, kol ji pakryps konstruktyvesne linkme
Pagaliau  :clap:

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #189 įjungtas: 2008 Rgp 08, 23:09:06 pm »
Su tūkstantiniu pranešimu beja.  :birthday:

Nemuškit dėl offtopiko  :-(
geras pastebejimas ,buciau nemates , :alus:

« Atsakyti #189 įjungtas: 2008 Rgp 08, 23:09:06 pm »

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #190 įjungtas: 2008 Rgp 08, 23:21:44 pm »
Taaaip laiteri,tu kaip visada teisus.Atleisk man už nežinojimą.Deniui nereikėjo bijot,reikėjo pasitelk į pagalbą drąsą ir apgint savo turtus rizikuojant givybe....

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #191 įjungtas: 2008 Rgp 08, 23:36:07 pm »

geraiusiai budas kovoti su baime tai moketi islakyti ramybe konflikto metu, o ne ieskoti baimes teigama puse.
tave bando uzmust ,o tu bandai islikt ramus  :D

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1688
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.nautilius.lt
« Atsakyti #192 įjungtas: 2008 Rgp 08, 23:50:37 pm »
tave bando uzmust ,o tu bandai islikt ramus  :D

Kažkaiptai teko gaut su bonka per makaule, o tuo tarpu Skeptikui (per mane  :angel:) dvi bonkas švyturio atlaikė makaulė, Geras draugas nemeluos , geras draugas rubli duos.... ir ir į snukį gaus už tave.  :senis:
niekas manes neparklupdys ant kelių - kaip gulėjau , taip ir gulėsiu ...

Atsijungęs Drakons

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #193 įjungtas: 2008 Rgp 09, 13:07:28 pm »
Taaaip laiteri,tu kaip visada teisus.Atleisk man už nežinojimą.Deniui nereikėjo bijot,reikėjo pasitelk į pagalbą drąsą ir apgint savo turtus rizikuojant givybe....
Jo apginti tuos 10 franku...

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 938

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #194 įjungtas: 2008 Rgp 09, 14:30:00 pm »
Danai, atsargumas ir baimė susiję, bet tarp jų yra tiksli riba. Paimkim nekovinį pavyzdį. Tau teko kada nors gaudyti katę, kuri baisiai kandžiojasi, draskosi ir nesiduoda pagaunama? Jei būsi neatsargus, paskui bintuosies rankas. Bet tai ar tu jos bijai?

Šis atvejis reiškia, kad tu bijai, jog tau katė apdraskys rankas. Taigi vis tiek bijai, pvz., skausmo, kurį tektų patirti, jei katei pavyktų apdraskyti tavo ranką.

Dėl mąstymo... Emocijas reikia jausti, o ne apie jas šnekėti. Žodžiai nepadės, čia reikalinga patirtis. O ji kaupiama treniruotėse, o ne forume. Viskam sava vieta ir laikas.

Nesutinku. Emocijų įvardijimas yra vienas efektyviausių emocijų kontrolės būdų. Štai tą sugebėjimą (įvardyti emocijas) ir reikia treniruoti. Ir galima jį treniruoti net ir Forume.

Nu suprasi tu baimę. Ir net supratęs, gausi kuolu per galvą ir taip pat gulėsi kaip tie, kurie nesuprato.

Kuo geriau supranti savo baimę, tuo labiau ją kontroliuoji, tuo mažiau šansų gauti kuolu į galvą.  :senis:

« Atsakyti #194 įjungtas: 2008 Rgp 09, 14:30:00 pm »