AutoriusTema: Re: Karate - 3  (Skaityti 122800 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Re: Karate - 3
« Atsakyti #120 įjungtas: 2012 Grd 19, 20:30:36 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Aš esu už apsaugas, kada yra kontaktas. Ir galvos gynybą suprantu ne kaip ,,rankų ant galvos ar snukio užkėlimą." Vėlgi pasakymai- be apsaugų nėr Karate. Bet tada nėr kontakto. Arba negalima snukin mušt. Arba kraujo upės. O jeigu kovos mene nėr kontako, tai jau visi žino, kokia yra apie tai nuomonė paplitus.
Panoms ir vaikams apsaugos būtinos.
Nežinau dėl panų, netreniruoju.  :chmm:
Bet dėl vaikų, tai nesutinku. Čia tas pats kaip dziudo techniką daryti be metimo fazės, nes girdi vaikas krisdamas užsigaus. Dirbant be apsaugų išmoksti realiai vertinti tiek savo atakos poveikį, tiek gynybos patikimumą. Tai nereiškia, kad kasdien reikia pliektis iki kraujų, yra gi ir kitos metodikos, be shiai fazės. Bet, jei jau pilnas kontaktas, tai be apsaugų.

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2009
  • Žinutės: 205

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #121 įjungtas: 2012 Grd 19, 21:06:37 pm »
Bet, jei jau pilnas kontaktas, tai be apsaugų.

O tai čia kaip?  :oho: Išeina sakysim du "išdidūs briedžiai" tarkim nuo 80 iki kokių 110-120 kg, jau padirbėję ant smūgių su kriaušėm, maišais, makivarom ir letenom. Smūgiai yra, jėga yra, greitis vis dar yra, noras yra. Prasideda veiksmas. Padarė kuris nors klaidą (buvo išprovokuotas, to gi mokomasi kovos taktikoje), o kitas tikrai pilnu kontaktu ir greičiu pliku kumščiu kur nors per žandikaulį ar nuslydus per kaklą ....  :bijo:

Išgyvenusį tokių treniruočių ir kovų ciklą turbūt iš tolo sumedžioti, bo ten jau ne žmogus, su krūva lavonų už savęs....

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #122 įjungtas: 2012 Grd 19, 21:53:24 pm »
Tai vat būtent. Pas mane gi ne profesionalų bušidistų klubas, visokie žmonės treniruojasi. Roko grupės vokalistas, medikai visokie, menininkai. Nori jie to kontakto, bet tai ir su žmonėm paskui jiem bendraut reiks. Taip ir su karate. Ten irgi visokių žmonių yr. Ir apskritai, kas per plepalai? Jeigu yra kas gavęs be apsaugų į snukį pliku kumščiu ar iš alkūnės, tas tokių dalykų nekalba. Bandažas yra būtinas, kapa yra būtina. Jeigu pilnas kontaktas-arba pirštinės MMA, arba šalmas su namordniku. O pradedantiems- ir tas ir anas. O merginom apskritai- kojų ir krūtinės apsaugos ir t.t. Jeigu karatistui reik po treniruotės eit į kokį verslo susitikimą ar firmos vakarėlį ir anas prieš sparingą užsideda šalmą su namordniku, tai jis jau kaka, nebe karatistas, taip suprast?
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #123 įjungtas: 2012 Grd 19, 22:48:39 pm »
O tai čia kaip?  :oho: Išeina sakysim du "išdidūs briedžiai" tarkim nuo 80 iki kokių 110-120 kg, jau padirbėję ant smūgių su kriaušėm, maišais, makivarom ir letenom. Smūgiai yra, jėga yra, greitis vis dar yra, noras yra. Prasideda veiksmas. Padarė kuris nors klaidą (buvo išprovokuotas, to gi mokomasi kovos taktikoje), o kitas tikrai pilnu kontaktu ir greičiu pliku kumščiu kur nors per žandikaulį ar nuslydus per kaklą ....  :bijo:

Išgyvenusį tokių treniruočių ir kovų ciklą turbūt iš tolo sumedžioti, bo ten jau ne žmogus, su krūva lavonų už savęs....

Taip treniruojasi tik besmegeniai. Tokiems ir apsaugos nepadės.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #124 įjungtas: 2012 Grd 19, 22:57:22 pm »
Bandažas yra būtinas

Tpfu tpfu tpfu, bet nebuvau gyvenime užsidėjęs bandažo. Kol kas nieko. Tpfu tpfu tpfu  :angel:

Citata
O pradedantiems- ir tas ir anas

Naujokams limituoti (sąlyginiai) sparingai.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #124 įjungtas: 2012 Grd 19, 22:57:22 pm »

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #125 įjungtas: 2012 Grd 19, 22:58:02 pm »
as pazinojau kazkada seniai toki "uzsiiminejanti kovos menais" kuris neidavo mustis nes "dabar neturi kiaushu apsaugos".

betkuris turejes tikru kovu gatveje yra gaves pliku kumsciu i snuki. ir nenumire. niekada nesuprasiu kam gali buti reikalingos krutines ir koju apsaugos? arba tu grudinkis ir presa kacialink kad nepramustu arba eik po velniu - koks is tokio veikejo kovotojas. ir visiskai nesvarbu ar ten vaikas ar merga, jeigu mustis mokinasi tai tegul mokinasi normaliai, o tai po to pasigirsta verksmai kaip "man atrode kad as viska moku, bet va gavau i snuki, tas kovos menas yra sh...". bent jau karate technika pirstines ziauriai isdarko. bet visdelto jau geriau pirstines, negu shalmai nes shalmai stikliniai/grotuoti mano nuomone ishvis yra zalingas iprotis. juos naudoti galima nebent lazdom besikapojant. ir po*** tos melynes  :D taigi i darba eini, o ne i paroda. buvau ir ash darbe su melyne ant akies ne karta ir man *** kad kazkam nepatinka. tik uzknisa kad visi pastoviai klausineja ishkur melyne.
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #126 įjungtas: 2012 Grd 19, 23:09:39 pm »
Tpfu tpfu tpfu, bet nebuvau gyvenime užsidėjęs bandažo. Kol kas nieko. Tpfu tpfu tpfu  :angel:

Naujokams limituoti (sąlyginiai) sparingai.
Nu tai sekas tamstai. O naujokai ir per sąlyginius sparingus pasidaro visko. Čia dar nuo naujoko priklauso, aišku.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #127 įjungtas: 2012 Grd 19, 23:12:11 pm »
as pazinojau kazkada seniai toki "uzsiiminejanti kovos menais" kuris neidavo mustis nes "dabar neturi kiaushu apsaugos".

betkuris turejes tikru kovu gatveje yra gaves pliku kumsciu i snuki. ir nenumire. niekada nesuprasiu kam gali buti reikalingos krutines ir koju apsaugos? arba tu grudinkis ir presa kacialink kad nepramustu arba eik po velniu - koks is tokio veikejo kovotojas. ir visiskai nesvarbu ar ten vaikas ar merga, jeigu mustis mokinasi tai tegul mokinasi normaliai, o tai po to pasigirsta verksmai kaip "man atrode kad as viska moku, bet va gavau i snuki, tas kovos menas yra sh...". bent jau karate technika pirstines ziauriai isdarko. bet visdelto jau geriau pirstines, negu shalmai nes shalmai stikliniai/grotuoti mano nuomone ishvis yra zalingas iprotis. juos naudoti galima nebent lazdom besikapojant. ir po*** tos melynes  :D taigi i darba eini, o ne i paroda. buvau ir ash darbe su melyne ant akies ne karta ir man *** kad kazkam nepatinka. tik uzknisa kad visi pastoviai klausineja ishkur melyne.
Ką reiškia ,,neidavo muštis?" Gavęs į snukį ir aš nenumiriau, bet dantis dirbtinis yr. Ir nosis ne kartą laužyta. Nieko tame gero nėr. Ir per kiaušus gaut nemalonu. Nebent tamsta mazochistas. O krūtinės apsaugos reikalingos merginoms. Dėl savime suprantamų priežasčių. O smūgius ir kombinacijas tokias atidirbinėjam, kad be šalmo kartais nė pro kur. Alkūne snukin, pvz. Toks jausmas, kad nesi matęs nosių sutratintų, antakių praskeltų ir kt. š.
« Paskutinis taisymas: 2012 Grd 19, 23:16:23 pm nuo arimanas »
Carlos Castaneda

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #128 įjungtas: 2012 Grd 19, 23:27:50 pm »
Taip treniruojasi tik besmegeniai. Tokiems ir apsaugos nepadės.
Tas ir yra, kad prie tokių gabaritų net apsaugos treniruojamiems judesiams užbaigti gali baigtis liūdnai. Taigi treniruojantis protas reikalingas.

Aš šiaip apskritai manau, kad daugelis labiau leidžia laisvalaikį, nei realiai treniruojasi kūrėjų įdėtos smūginio kovos meno funkcijos- neutralizuoti priešininką (iškirsti), net pribaigti vienu smūgiu. Taip suprantu KARATE . Bet veiksmų logika gi iš ten ir sąžiningai iki galo (pilno kontakto) atlikinėjant autentiškus veiksmus neiškirsto oponento neturi likti. Kitaip veiksmas yra neefektyvus-jo tikslai labiau parodomieji. Aš, matai, įsidėmėjau Smauglio pasakymą, kad karate kurta kaip efektyvaus žudymo sistema. Taigi arba yra pilnas judesys su nors kartais ribotai (su apsaugomis ir gal sutarimu riboti jėgą) treniruojama pabaigimo faze arba judesys stabdomas iki kontakto (shotokan), laikant kad žmogus kažkaip sugebės neišsidraikęs judesį pabaigti (dinamika duoda savo) ir susigrupuoti esant reikalui susidurti su kitu prišokusiu priešininku. Kartais matytos karate laimėtos kovos tokio įspūdžio nesukelia, bet gal tik man.

Kas dėl gauto smūgio iš kumščio be apsaugų, tai jei jis tavęs neiškirto (ar bent kuriam laikui neutralizavo) ir greičiausiai nesutraumavo, vadinasi nestiprus, ar pataikyti ne ten, kur kova pasibaigtų. Taigi tinkamas paskaičiuoti taškus ir paskelbti nugalėtoją, bet ar to užteks tam, ko tu tikiesi iš kovos meno?

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #129 įjungtas: 2012 Grd 20, 00:58:21 am »
Aš esu už apsaugas, kada yra kontaktas. Ir galvos gynybą suprantu ne kaip ,,rankų ant galvos ar snukio užkėlimą." Vėlgi pasakymai- be apsaugų nėr Karate. Bet tada nėr kontakto. Arba negalima snukin mušt. Arba kraujo upės. O jeigu kovos mene nėr kontako, tai jau visi žino, kokia yra apie tai nuomonė paplitus.
Panoms ir vaikams apsaugos būtinos.
Su bokso pirštinėm nėra karate dėl techninių ypatybių. Tiesiog karate blokai ir dauguma kitų veiksmų tiesiog negalimi tuo atveju.
Kitas dalykas visiškai iškreipiamas efektyvumo supratimas. Greitas lengvas stuktelėjimas plika ranka su bokso pirštine ir be jos gali skirtis kardinaliai.
Šia kaip su tuo aparatu, pur smūgio "jėgą" nuotato. Stiprus gilus stūmimas ir rezultatas maximalus. Bet tai net ne smūgis.
Kaip tada dirbti treniruotėse? O go dozuoti kontaktą. Kas ir daroma karate treniruotėse. Aišku nepamirštame darbo su maišais ir kt. metodų.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

« Atsakyti #129 įjungtas: 2012 Grd 20, 00:58:21 am »

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #130 įjungtas: 2012 Grd 20, 01:59:53 am »
Su bokso pirštinėm nėra karate dėl techninių ypatybių. Tiesiog karate blokai ir dauguma kitų veiksmų tiesiog negalimi tuo atveju.
Kitas dalykas visiškai iškreipiamas efektyvumo supratimas. Greitas lengvas stuktelėjimas plika ranka su bokso pirštine ir be jos gali skirtis kardinaliai.
Šia kaip su tuo aparatu, pur smūgio "jėgą" nuotato. Stiprus gilus stūmimas ir rezultatas maximalus. Bet tai net ne smūgis.
Kaip tada dirbti treniruotėse? O go dozuoti kontaktą. Kas ir daroma karate treniruotėse. Aišku nepamirštame darbo su maišais ir kt. metodų.
Pilnai sutinku dėl stuktelėjimo su pirštine ir be jos. Tam kartais darau sparingus su šalmais, bet be pirštinių. Tada galima padaryt fintus, kurie su pirštinėm nesigauna. Na, bet būna kraujo, kaip taisyklė. Gerai, kad liaudis neišlepus.
Dėl treniruočių specifikos, tai darbas su skydais ir letenom + labai įvairūs sparingai. dozuotu, pilnu kontaktu, su parteriu, be parterio, be klinčo, tik ,,boxas", tik kojom, sparingas su konkrečia užduotim, pvz., panaudoti kelius arba alkūnes, arba suei į klinčą. Manau, tai galima pritaikyt ir karate. Tokiu atveju bus naudojamos apsaugos, bet prie jų neprisirišama.
Carlos Castaneda

Atsijungęs WiliuX

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2009
  • Žinutės: 146
  • Amžius: 30
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #131 įjungtas: 2012 Grd 20, 18:59:36 pm »
Pilnai sutinku dėl stuktelėjimo su pirštine ir be jos. Tam kartais darau sparingus su šalmais, bet be pirštinių. Tada galima padaryt fintus, kurie su pirštinėm nesigauna. Na, bet būna kraujo, kaip taisyklė. Gerai, kad liaudis neišlepus.
Dėl treniruočių specifikos, tai darbas su skydais ir letenom + labai įvairūs sparingai. dozuotu, pilnu kontaktu, su parteriu, be parterio, be klinčo, tik ,,boxas", tik kojom, sparingas su konkrečia užduotim, pvz., panaudoti kelius arba alkūnes, arba suei į klinčą. Manau, tai galima pritaikyt ir karate. Tokiu atveju bus naudojamos apsaugos, bet prie jų neprisirišama.
Aš nuo rugsėjo lankau pas Dojo karate, tai ten panašiai ir yra- sparingai su įvairiom taisyklėm ir tikslaisž-smagu viskas + jokio tatamio, tai imtynės įdomesnės gaunasi.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #132 įjungtas: 2012 Grd 20, 21:28:38 pm »
Aš nuo rugsėjo lankau pas Dojo karate, tai ten panašiai ir yra- sparingai su įvairiom taisyklėm ir tikslaisž-smagu viskas + jokio tatamio, tai imtynės įdomesnės gaunasi.
Pas mane irgi gražios medinės grindys, tai irgi chebra pasigrūdina ant jų per imtynes  :kikena: tatamį tik šeštadieniais gaunam, tada kaifas būna kočiotis. Teisingai daro Dojo, respekts.
Carlos Castaneda

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #133 įjungtas: 2012 Grd 21, 01:15:55 am »

Turbūt neskaitei mano posto, tiesiai virš tavo.  :nezino:

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #134 įjungtas: 2012 Grd 21, 13:53:10 pm »
Turbūt neskaitei mano posto, tiesiai virš tavo.  :nezino:
Tiesą sakant skaičiau. Ir net pritariu, išskyrus paskutiniam sakiniui "Bet, jei jau pilno kontakto, tai be apsaugų". Arba aš kitaip suprantu pilną kontaktą. Man pilnas kontaktas- visa jėga ir visas greitis. Tada aš pabandžiau įsivaizuoti kokios pasekmės būtų jei išsiaiškinai, kad tavo gynyba skylėta, o kitas užvanojo. Vaizdelį pateikiau grotesko forma.

Ir aš iš tiesų manau, kad stiprus karate smūgis be dozuoto kontakto gali labai liūdnai baigtis (iki luošinančių lūžių, galbūt net nesuderinamų su gyvybe). Nes tie smūgiai tam sukurti (jėgos generavimas, kūno pozicionavimas, atakos sritys). Vadinasi tai neturi būti civilizuotų treniruočių dalimi. Bet kita vertus, reikia patirti smūgiuotojui kaip jo kūnas elgiasi pilnu kontaktu sutikęs judantį priešininką, kaip jis suvaldo savo poziciją ir energiją užbaigdamas smūgį, kaip jis pasirenka savo pozicijas, kad begriūdamas priešininkas nenusiverstų ir jo drauge. Tiesą sakant mano akimis kova su apsaugomis yra naudingesnė būtent smūgiuotojui, o ne gaunančiam, nes smūgiuotojas turi daugiau naudos. Bet tai neturi būti vienintelis treniruočių metodas.

Aišku yra ir kitas variantas, kad po pilnu kontaktu tu turi galvoje "džentelmenišką sutarimą" - pilna jėga ir greičiu, bet kad gyvi išeitume. Tačiau juk toks psichologinis barjeras yra gerokai stabdantis... :chmm:

« Atsakyti #134 įjungtas: 2012 Grd 21, 13:53:10 pm »