Taip treniruojasi tik besmegeniai. Tokiems ir apsaugos nepadės.
Tas ir yra, kad prie tokių gabaritų net apsaugos
treniruojamiems judesiams užbaigti gali baigtis liūdnai. Taigi treniruojantis protas reikalingas.
Aš šiaip apskritai manau, kad daugelis labiau leidžia laisvalaikį, nei realiai treniruojasi kūrėjų įdėtos
smūginio kovos meno funkcijos- neutralizuoti priešininką (iškirsti), net pribaigti vienu smūgiu. Taip suprantu KARATE .
Bet veiksmų logika gi iš ten ir sąžiningai iki galo (pilno kontakto) atlikinėjant autentiškus veiksmus neiškirsto oponento neturi likti. Kitaip veiksmas yra neefektyvus-jo tikslai labiau parodomieji. Aš, matai, įsidėmėjau Smauglio pasakymą, kad karate kurta kaip efektyvaus žudymo sistema. Taigi arba yra pilnas judesys su nors kartais ribotai (su apsaugomis ir gal sutarimu riboti jėgą) treniruojama pabaigimo faze arba judesys stabdomas iki kontakto (shotokan), laikant kad žmogus kažkaip sugebės neišsidraikęs judesį pabaigti (dinamika duoda savo) ir susigrupuoti esant reikalui susidurti su kitu prišokusiu priešininku. Kartais matytos karate laimėtos kovos tokio įspūdžio nesukelia, bet gal tik man.
Kas dėl gauto smūgio iš kumščio be apsaugų, tai jei jis tavęs neiškirto (ar bent kuriam laikui neutralizavo) ir greičiausiai nesutraumavo, vadinasi nestiprus, ar pataikyti ne ten, kur kova pasibaigtų. Taigi tinkamas paskaičiuoti taškus ir paskelbti nugalėtoją, bet ar to užteks tam, ko tu tikiesi iš kovos meno?