AutoriusTema: Meditacija  (Skaityti 25236 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Pūgžlys

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #15 įjungtas: 2004 Lie 31, 22:23:53 pm »
Toli man dar iki mokytojo...  Bet keletą gerų knygų ta tema galiu parekomenduoti, jei nori.  Yra mokytojas, ar jo nėra, bet sėdėti vis tiek tau reikės...

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Meditacija
« Atsakyti #16 įjungtas: 2004 Lie 31, 22:26:01 pm »
Na, sėdėti aš įpratęs, sėdimą darbą dirbu, tad tenka nemažai laiko prasėdėti :D Joke ;)  O šiaip, tai gal ir reiktų tuom užsiimti.

KeVaLaS

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #17 įjungtas: 2004 Rgp 01, 00:35:01 am »
Citata
Aš taip ir supratau.  Mane keli indai kaip tik yra kvietę į jų rajone esančią Krišnos sąmonės šventyklą.  Bhavagad Gitą esu skaitęs, tai įdomu bus pasižiūrėti.

Aš neabejoju Bhaktivedanta Swami Prabhupada autoritetu ar jo Vedų žiniomis.  Kai šnekėjau apie citavimą, turėjau omeny, kad, mano manymu, yra geriau pačiam pasiskaityti šaltinį.  Kitų, o ypač dvasinių mokytojų ar meistrų, komentarai yra gerai, bet tai vis tiek yra tik jų pačių nuomonė, jų pačių parinktos citatos ir pan.

Labai patiko vietnamiečio dzen meistro Thich Nhat Hanh įvadas į jo knygą apie Deimantinę Sutrą: "Broliai ir seserys, prašau skaityti The Diamond That Cuts through Illiusion su ramiu, laisvu nuo požiūriu protu.  Neskubėkite pasinerti į komentarus, nes jie Jus gali perdaug paveikti.  Prašau pirmiausiai perskaityti pačią sutrą.  Jūs galite atrasti tai, ko komentatorius nepastebėjo."  Apie tą patį šneka tiek Osho, tiek Krishnamurti, tiek pats Buda.

Taigi, ar tu pats esi įsitikinęs, kad medituojant būtina kartoti Dievo vardą?  Ar tu paprasčiausiai sakai "taip" vien dėl to, kad kažkas kitas taip yra pasakęs?  Paklausk paties savęs, ką tokia meditacija turi su tavo gyvenime, ar ji tau tinka ar ne.  Atsakyk ne man ar kam kitam, o pats sau.

Šiaip aš neesu niekada meditavęs ir to tikriausiai niekada nedarysiu, nes tokiems dalykams reikia tinkamai pasiruošti. Man užtenka vien tik žinoti meditacijos prasmę. Vien tik dėl bendro išprusimo. Kaip sakoma šventraščiuose - "Tardami šventą Viešpaties vardą mes išperkame tiek nuodėmių, kiek nesugebėtume padaryti per visą savo gyvenimą." Tai kodėl nors vieną kartą nesukalbėjus Hare Krišna mantros? Juk nieko nuo to neprarandam. O tuo tarpu meditacija perdaug sudėtingas dalykams paprastiems žmonėms, tokiems kaip aš.

Pūgžlys

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #18 įjungtas: 2004 Rgp 01, 03:19:14 am »
Nenuvertink taip savęs!  O kas link mantrų, tai blogiau tikrai nebus :D

Sei-i

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #19 įjungtas: 2004 Rgp 02, 09:12:07 am »
Om mani padme hum! Aleliuja, sesės ir broliai Kristuje!...  :D

“offtopic“, bet kažkaip atėjo į galvą. Kažkada seniai-seniai traukinyje vienas krišnaistas (peace!) bandė man parduoti “Baghavat Gitą“. Na, filosofijas pradėjo dėstyti, reinkarnacijas, ir apie meditaciją... Osu!  :D

Žodžiu, pokalbis truko su manimi apie 10 minučių, nes aš iš pradžių dar sunkiai įvažiavau, ko jis nori.  :rolleyes:  Po jų, na, kai aš pradėjau savo nuomonę reikšti, palaikydamas pokalbį - likusias 5 minutes, iki man reikėjo išlipti, jis prakeikė mane visais įmanomais būdais, dievais ir velniais, pagrasino, kad mano karmos ratas sustos ir tuo pagaliu bus jis, kad reinkarnuosiu aš jei ne baobabu (norėtum!), tai kokiu bambuku, ir kad dabar esu pasmerktas žiaurioms dvasinėms kančioms...  :-]

Pagalvojau, kad reiktų duoti galop į dūdą jam, bet dėl juoko kumščiai nesusigniaužė. O ir krišnaistai juk - taikūs žmonės...  :A

“Ach, nie chylo byt duchovnym - v golovie odni kriesty“.

“Po Golgofie brodit Budda i kričyt Alach Akbar“.

Borisas Grebenščikovas.

Šiaip, apie dvasingumą prisiminiau.

Nes dabar skaitau vienus atsiliepimus, kad meditacija ir mirtis yra glaudžiai susiję. Tarpas, kai nekvėpuoji, yra mirtis.

“Vsie my liūdi, vsie my čielovieki. Vsie my žmūriki“...  :-(

O šiaip jau, tai visada suklūstu ir pradedu nepatikliai žiūrėti, kai religingumą pradeda derinti su “snukdaužiu“. Nes sutinku su Dalai Lama, kad budizmas - tai ateizmas (tik va Popiežiui tą sakyti - nevalia! Paskui tenka atsiprašinėti).

Peace, broliai hipiai! - kaip sako tūlas DarkSide...  :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Meditacija
« Atsakyti #19 įjungtas: 2004 Rgp 02, 09:12:07 am »

Pūgžlys

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #20 įjungtas: 2004 Rgp 02, 14:35:51 pm »
Citata
Po jų, na, kai aš pradėjau savo nuomonę reikšti, palaikydamas pokalbį - likusias 5 minutes, iki man reikėjo išlipti, jis prakeikė mane visais įmanomais būdais, dievais ir velniais, pagrasino, kad mano karmos ratas sustos ir tuo pagaliu bus jis, kad reinkarnuosiu aš jei ne baobabu (norėtum!), tai kokiu bambuku, ir kad dabar esu pasmerktas žiaurioms dvasinėms kančioms...  :-]

Kad karmos ratui sustojus, daugiau nebegimstama.  Taip išeina, kad jis tau gero palinkėjo :D

Sei-i

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #21 įjungtas: 2004 Rgp 02, 15:20:26 pm »
Ten nebuvo panašu nei į taikingąjį krišnaistą, nei į gero palinkėjimus...  :D  Todėl sekantį kartą, kai atėjo dar du į namus su savo biblijomis, o mano būsimoji elgėsi pagal modelį “duok durniui kelią“ (tęsinys keičia prasmę: “... tai ir ant galvos užlips!“), aš išlindau iš kambario ir, vaizduodamas piktą vyrą, pravijau juos žodžiais:

- O šiandien valgyt bus???  :A

Va, gera nuoroda medituojantiems:

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

:D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Meditacija
« Atsakyti #22 įjungtas: 2004 Rgp 09, 12:06:07 pm »
Citata
Ten nebuvo panašu nei į taikingąjį krišnaistą, nei į gero palinkėjimus...  :D  Todėl sekantį kartą, kai atėjo dar du į namus su savo biblijomis, o mano būsimoji elgėsi pagal modelį “duok durniui kelią“ (tęsinys keičia prasmę: “... tai ir ant galvos užlips!“), aš išlindau iš kambario ir, vaizduodamas piktą vyrą, pravijau juos žodžiais:

- O šiandien valgyt bus???  :A

Va, gera nuoroda medituojantiems:

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

:D

Aš tai nė iš tolo tokių į namus neįsileidžiu. Aiškins, man dar apie gyvenimą, patys nieko nesuprasdami :A Kai kartą prie ežero Utenoje su žmona ir jos pussesere su savo antrąją puse sėdėjome, priėjo kažkokie žmogydtos ir pradėjo mums apie kažkokį ten sektantų tikėjimą pasakoti, tipo verbuoti, knygutes jau siūlė. Aš tai tada pasakiau, kad aš esu budistas ir nep... man proto. Jie kažkaip kreivai pažiūrėjo, bet daugiau nieko nebesakė... :-]

Alan

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #23 įjungtas: 2004 Rgp 09, 12:24:00 pm »
Per telika saakė vienas psichologas, kad į jogos ir meditacijos mokytojus žiūri skeptiškai, nes jie neužaugę toje(rytų) kultūroje. Visokių apgavikų būna.

Sei-i

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #24 įjungtas: 2004 Rgp 09, 15:30:31 pm »
1. Koks tu budistas, Saxum?...  :-]  Todėl ir pažiūrėjo kreivai...  :D

2. Ir joks tu irgi ne budistas, Pugzliau!  :A  Profas buvo teisus, kaip ir kolega - neužaugai toje kultūroje, va taip va!  :P

3. Ir kokie ten filipiniečiai dar katalikai, jei jie Kūčioms mėsą valgo?..  :rolleyes:

4. Nors Jėzus ir buvo žydas, bet Marija - lietuvė!...  :D

5. Tema apie meditaciją, kiek pamenu?...  :rolleyes:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Meditacija
« Atsakyti #24 įjungtas: 2004 Rgp 09, 15:30:31 pm »

Pūgžlys

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #25 įjungtas: 2004 Rgp 09, 17:23:27 pm »
Citata

2. Ir joks tu irgi ne budistas, Pugzliau!  :A  Profas buvo teisus, kaip ir kolega - neužaugai toje kultūroje, va taip va!  :P

O aš ar kada tai sakiau?

Pūgžlys

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #26 įjungtas: 2004 Rgp 09, 17:59:42 pm »
Citata

3. Ir kokie ten filipiniečiai dar katalikai, jei jie Kūčioms mėsą valgo?..  :rolleyes:

Chem bogaty, tem i rady!  Patiko Dr.Boonshoo, tailandiečio vienuolio, atsakymas į klausimą apie vegetarizmą.  Tailande, kaip ir kitose Theravada budizmą išpažįstančiose šalyse, vienuoliai iki šiol, kaip ir pats Buda kažkada, kasdien eina į artimiausią gyvenvietę su maisto dubenėliu rankose išmaldos prašyti.  O ką daryti, jei žmogus mėsos įdėjo?  Ne gi galima dėl kažkokio principo atmesti dovaną?

Dar įsiminė labiau liūdnas momentas iš vienos tibetietiškos šventės.  Be visų kitų atrakcijų buvo padengtas "švediškas" stalas, kad čikagiečiai galėtų susipažinti su Tibeto virtuve.  Na, ir ką?  Koks tai "budistas" iš Europos užrietęs nosį su panieka vis klausinėjo, kuriuose patiekaluose nėra mėsos.  Jis, mat, kadangi yra "tikras budistas," mėsos nevalgo.  

O, va šalia sėdėjo budistų vienuolis iš paties Tibeto ir kuo ramiausiai sau šveitė koldūnus su mėsa...

Pūgžlys

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #27 įjungtas: 2004 Rgp 31, 14:44:38 pm »
Susiradau ne tik šventyklą, bet ir tikrą vienuolyną netoli nuo Čikagos!   :-D Pavažiuoti, tiesa, reikės kokias 5val., bet ne gi tai problema?  Geriausia yra tai, kad jie leidžia pas save pasauliečiams apsistoti.  Kol su jais gyveni, elgiesi, kaip vienuolis, bet jokių įžadų ilgesniam laikui priimti nereikia.

Sei-i

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #28 įjungtas: 2004 Rgs 02, 12:03:18 pm »
Citata
Kol su jais gyveni, elgiesi, kaip vienuolis,

Elgetauti irgi varys?... ;)

Pūgžlys

• Svečias
Meditacija
« Atsakyti #29 įjungtas: 2004 Rgs 02, 16:03:43 pm »
Citata