baramui fighter:protas lavinimas skaitant knygas, spriandziant ivairius usdavinius, besimokant. 1. Jei nori lavint prota tai geriau i sachmatu bureli uzsirasyt nei medituot

Meditacija ir proto lavinimas mazai bendro turi
2. dvasio pagrindo gal ir neturejo, o va filosofini turi
3. kodel manai, kad nesu su tuo susidures ? 
1. šachmatai yra gerai, bet reikėtų skirti intelektą nuo proto, tai ne tas pats. Be kita ko, intelektas kovos menuose irgi reikalingas dalykas

ir šachmatai nei vienam dar nėra pamaišę

"Kova su šėšėliu" ir "Kova su šėšėliu 2" tam geriausia iliustracija

2. apšviesk man dėl bokso filosofinio pagrindo, išdėstyk bent pagrindines bokso filosofines nuostatas ar postulatus, gerai būtų su nuoruoda, bei kas ir kokiam amžiuje tą filosofinį pagrindą sukūrė

būsiu dėkingas

filosofija - "duok į snukį" manęs nesužavės ir nenustebins, man įdomu perskaityti tai kas būtų nors kiek panašu į rytų kovos menų filosofijas

3. tavo 1 ir 3 atsakymai vienas kitam prištarauja
cit. "Meditacija ir proto lavinimas mazai bendro turi" - jei jau būtum susidūręs, tikrai to nebūtum parašęs
cit. "kodel manai, kad nesu su tuo susidures?" - anyway, aš tavęs tikrai mažai pažystu, todėl tikrai būsiu dėkingas jei parašysi, kur ir kokią meditacinę techniką buvai naudojęs, kas tave jos išmokė

p.s. dar kartą pagarba tau Sakalai, tu tikrai protingas vyras esi, ir pirmas intelektualus boksininkas, kurį man teko sutikti

vietom tu labai protingai rašai, ir esi tikras informacijos lobis šiam forumui, bet... vietoj "pjauni į lankas tolko pesnia"