0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.
Kad ir apie shotokana tu nugrybavai.... Nebent ten kur tu sportavai, buvo mokoma tik kaip taska pelnyt....
Ką aš nugrybavau? Gauti 2 taškus už kojos smūgį į galvą užtenka ir priliesti, stipriau trinktelsi ir užskaitys kaip kontaktą. (nekalbu apie smūgius į pilvą ir taip aišku, kad į pilvą reikia pilnu kontaktu jungti).
Nu jo apie varzybas tai cia tiesa pasakei, as ju taisyklemis nusivyles esu ,bet nevisur mokina vien varzyboms kovot nors tuo galima pasidziaugt...
Sakai nusivylęs? O tu gal nori, kad plikom rankom į galvą su kontaktu smūgiuotų? Pažiūrėt tokį reginį gal ir įdomu, bet dalyvauti...
Aš manau, kad jei moki gerai sukontroliuoti smūgį (tai yra valdyti smūgį) tu gali laisvai smūgiuoti ir nekontroliuojant.
nu kaip cia dabar pasakius...jei atidirbi- taip, moki, jei ne...zinai, nieko nera pas zmogu bjauriau uz iprocius. o kontroliuot smugi yra isdirbtas iprotis. reikia padirbt ir jo 'nekontroliuojant"...bent as tai padirbes "na pralom" kontroliuoju sunkiai. padirbu su kontrole, atsiranda tas "stop" atstumas...visur , blemba, juodas darbas reikalingas
Tiesiog reikalingas darbas į maišus.
nesupratau tavęs kaip galima smūgiuot nekontroliuojamai ir tuo pat metu kontroliuoti smūgį mano manymu tokius bajerius gali daryt tada kai muši maiša/kriaušę/kitą smūgiam skirtą treniruoklį arba užsidėjus apsaugas. su apsaugom galima pilnu greičiu dirbti o smūgiai partneriui žalos tiek nedaro arba paaikškink ką turėjai omenyje jei nesunku
Truputį keičiu temą : Gal žinote kur rasti taisykles shotokan varžybų rungties, kuri vyksta LT suaugusių čempionte, ten kova po taško nėra stabdoma ir leidžiamas kontaktas, berods dar kažkiek laiko imtyniaut galima. Nežinau net rungties pavadinimo