denis,
Aš labai mažai kol kas galiu pasakyti, lankau tik virš mėnesio, bet paklausinėsiu instruktoriaus. Kad mokytų kovos partery ar su ginklais reikia ilgai lankyti, o pas mus tik pradedantys, arba reikia eiti privačiai mokytis. Kad geriausi smūgiai, viskas geriausia, nu negi sakys, kad pas mus neveiksmingi smūgiai, manau, - reklama. Kita vertus, WT yra grandininiai smūgiai, taigi man rodos poveikis didesnis, kai suvaro ne vieną, du, o daug stiprių smūgių į skausmingiausias vietas, bet kažkur šiam forume skaičiau, kad grandininiai smūgiai yra ne tik WT. Dėl stovėsenos, didžioji dalis svorio yra permesta ant galinės kojos, todėl man atrodo, kad po praleisto smūgio lengviau išstovėt ant kojų, galbūt lengviau išsisukt nuo smūgio, atsitraukt. Dėl tokios stovėsenos galima smūgiuot tiek abiem rankom, tiek priekine koja ir geriau išlaikyt pusiausvyrą, bet mano žinios daugiausia teorinės. Prieš imtynininkus, kurie moka tik metimus, o nemoka smūgiuot, man rodos, bet kas, mokantis gerai smūgiuot, bus pranašesnis, nes kad padaryti metimą, pakirtimą ar kažką panašaus, reikia kovoti artimoj distancijoj. Koks karatistas ar boksininkas keliais smūgiais gali nokautuoti imtynininką, kol tas nespėjo sugriebti priešininko ir permesti ar nugriauti. Mano nuomone, tas pats tinka ir WT bei imtynėm.