Dziaugiuosi, kag suteikiu Sei-i progos pasireiskti net penkiose temose is karto
Nesuteikei - nes aš jų neišskyriau.
Vien todėl, kad tavo žinios savigynoje yra perdėm (kirtis ant Ė) paviršutiniškos, ir su savimi kalbėtis, neturint pašnekovų, likusiose keturiose nebus man prasmės...
Noriu pasakyti, kad treniruotas žmogus reaguoja automatiškai į užpuolimą-blokuoja, smūgiuoja, o jei turi,tai ir ginklą po to gali užtaisyti. O eilinis netreniruotas pilietis tikrai nesugebes reaguoti, dar ir pamirs, kad ta ginklą iš viso turi.
Išplėsiu savo teiginį aukščiau:
Tu NIEKO nesupranti apie adrenalino poveikį žmogui tokiose situacijose, tiesa?...
Net ir į pasiūlymus DAR KARTĄ pasiskaityti tai, ką kiti sako prieš tai, nereaguoji. Ar vis tik reaguoji, bet tavęs “nevež“ ar “neįkerti“?...
Nes, matai, gal tas ir užgaus tavo, kaip anksčiau minėto Dramblio Kaulo bokšto sargybos viršininko savimeilę, bet VISI žmonės reaguoja vienodai į grėsmę jų sveikatai ir gyvybei keliančias situacijas!
Ir, žinai, dar nuo kokių neandartaliečių ar kromanjoniečių laikų!...
Jų reakcija skiriasi tik nuo to, KAIP jie yra pasiruošę įvertinti grėsmę sau. Treniruotumas čia neturi JOKIOS DIDESNĖS reikšmės: mačiau daug “krūtų vyrukų“, kurie tiesiog apsipersdavo vietoje, ir taip pat mačiau žmonių, kurie jokiais fiziniais duomenimis neišsiskyrė iš kitų tarpo, tačiau ekstremaliose situacijose veikė be sutrikimų.
Pasidomėk, kaip Julijus Cezaris rinkdavosi karius sau į legioną - ten fizinės jų savybės visiškai neturėjo jokios didesnės reikšmės...
Bet KAS tada turėjo?...
Nes, žinai, kažkaip Saxum teisingai pastebėjo, kad mes išnaudojame tik 10-15 proc. savo galimybių. Tikrai grėsmingoje situacijoje mes netenkame daugiau nei pusės turimų... Tai va tie “treniruoti žmonės“ veikia geriausiu atveju tik su 5-7 proc. savo galios, kai mano minėta antroji kategorija žmonių, vien adrenalino ir kitų streso hormonų dėka, perlipa tas savo galimybes daugiau, nei dvigubai!
(užbėgdamas kontrargumenui: labai gerai, kai pirmos kategorijos žmogus yra ir antros - tačiau čia jį “išveža“ būtent priklausymas antrai kategorijai, o ne treniruotumas...
)
Iš čia ir visas paaiškinimas tų jų “fenomenalių“ gebėjimų, ir tų motinų, kurios pakelia nerealius svorius, neprieinamus kokiam nors Savickui ar Vyšniukui net svarbiausiose varžybose, kad išgelbėtų savo vaiką... :?
Visas skirtumas ir pranašumas to treniruoto tik tame, kad vidutiniokui tam tikra situacija JAU bus grėsminga ir jis gaus gerą dozę adrenalino, o “kačiokas-karatiūga“, jei ir gaus, tai itin minimaliai.
Kodėl?
Todėl, kad jis ŽINO, jog yra STIPRESNIS savaime...
Šitą “kovos meno, kaip savigynos paradoksą“ aš perfrazuoju tada tiesiu klausimu, kad suprastumėt, ką turiu omeny: tai visa jūsų kovos meno vertė tėra... primušti silpnesnįjį?...
Nepaisant teiginių, kad jūs - taikūs, kad kovos menai padeda apsiginti silpnesniąjam...
Aha, kurgi ne!...
Pižaminiai jūs nelaimingi...
Man vis tiek tai savotiškai juokinga strategija: “nori būti stipresnis? Tai ir norėk“ - kaip sako gezai...
Ne, gal tiksliau: “tai ir būk!“...
Bet kad žmonės teisingai pastebėję: “ant kiekvieno stipraus - dar stipresnis atsiras“. Tad ši strategija neperspektyvi ilgame periode.
Nors trumparegiškai ir trumpoje perspektyvoje - veiks. Kas be ko (antraip ji nebūtų tiek visuotinai išplitusi!). Taigi straipsnis yra tinklapyje, kur irgi kalbu, kodėl kultūrizmas geriau, nei karate...
Būtent, buvo pasportavęs. Bet man įtikinamesnė versija, kad tie banditai buvo sukviesti ir paprasčiauisiai iššaudyti
Na, tai dabar pabandyk vis tik prisigremžti nors menkus savo empatijos likučius ir įsivaizduoti, kaip tai galėjo būti?...
KOKS tai turėtų būti žmogus, kuris šaltakraujiškai viską suplanuoja, susikviečia 8 banditus (žmonės iš esmės mačiusius šilto ir šalto, kuriems smurtas, skausmas ir net žmogžudystės nepirmiena) ir paskui juos šaltakraujiškai iššaudo?...
BŪTENT šaltakraujiškai! Ne afekto būsenoje, o taip, kaip suplanavęs... :?
Panaudojus ginklą savigynai visada keliama baudžiamoji byla ir tiriamos įvykio aplinkybės. Tai jau to “šaltakraujiško planavimo“ nenustatyta.
Antra, yra 4 lavonai ir 4 sužeisti. Vadinasi, tiriama šios aplinkybės giliau (nes iškart keliama žmogžudystės versija - yra gi lavonas, ginklas ir šaulys), įskaitant ir paties šaudžiusiojo būseną (primityviai aiškinu: apsvaigimas nuo alkoholio ar narkotikų, vaistų poveikis, afekto būsena, emocinė ir psichinė būsena ir pan.).
Tu SPEKULIUOJI faktais, teigdamas, kad Okuličius - sociopatas?... :?
Buvo ir tokia darbinė tardymo versija, tarp kitko. Bet gi TEISINIAIS (tobiš - legaliais, ne spekuliatyviniais, kaip tavo teiginiai) įrodymais ji buvo atmesta!
O “pasportavęs“ - turiu omeny, kad treniruotas žmogus, “pasipumpavęs“, jei taip aiškiau.
Nes treniravosi, jei jau neklaidinti, jis dar keliuose naudinguose įgūdžiuose - kad ir greitai pasikeisti apkabą (tam “pasportavimas“ nebūtinas...
).
Aš visgi manau, kad užsiiminėjimas kovos menais duoda naudos realiai savigynai.
Manyti ir klysti nedraudžiama!
Nors visi tavo teiginiai rodo visišką nekompetenciją šiame reikale...
Vis tik Saxum ne veltui savigynos ir kovos meno sub-forumus atskyrė mano prašymu, o tu kažkaip vis į pievas ir lankas ramuniauti nuklysti, nors pjauti grybus geriau miške, kur jie ir auga (nors tame, rodos, taip savame miške ir paklysti dažnai galima...
).
Atskyrė, nes tai yra dvi VISIŠKAI skirtingos sritys (tačiau tau ego neleidžia pasiskaityti, kad suprastum, kad ir straipsnių tinklapyje - ne autoritetai tau juk ten rašė, tiesa?...
.
Kažkaip jau žmonės išsiaiškino, kad tikrai kvailai atrodytų, kai koks rašytojas-filologas pradėtų skelbtis, kad jis integralines lygtis geriau už matematiką supranta, argi ne taip?...
O va kažkam juodas šniūrėkas prie baltos pižamos tokią teisę suteikia...
Osu!
P.S. gal ir linksma čia su jumis, bet spekuliatyvių idėjų, profaniškumo ir nepagrįsto pasipūtimo neesama kompetencija šioje srityje ilgai netoleruosiu.
Juk tam yra kiti šio forumo skyreliai.
Arba naikinam savigynos skyrių iš viso - pakaks ir kovos meno... Per daug jau žeidžiamos kai kurių ambicijos...
Aukštai pakilsi - žemai pulsi. Iš aukštai krentant - skaudžiau. Ir ypač skaudžiau krentančiam iš tų aukštybių ego_ui...
Tiek ir žinių.
Geros dienos!