ech,o sako su jaunimu sunku 
Man rodos, aiškiai parašiau pavyzdį, iliustruojantį tai, kad jei kitas pasielgė neteisėtai, tai dar nereiškia, jog nenubaus tavęs. Dažnai tenka spręsti, kuris "labiau teisus". Retai būna viskas aišku - taip, kad vienas teisus, o kitas klysta. Kai viskas aišku, teisėtvarkos pareigūnų dažnai neprireikia...
Visi pamąstymai "už ką man taip, aš viską dariau teisingai, o mane neteisingai nuteisė" ir "aš pranešiau, o teisingumu turi rūpintis kiti" yra truputį atsiję nuo realybės. Kiekvienas pats sau visada yra pats teisingiausias. Teisė skirta ne tam, kad atstovauti kažkieno tiesą, o tam kad atstovauti visuomenės interesus ir formalizuoti tarpusavio santykius. Niekam neįdomu, ar tu teisus, ar ne - galėsi būti sau teisus kalėjime. Kol to neįsisąmoninsi ir neatsikratysi, ir vadinsi tai filosofijomis, įstatymai ir liks nesąmonėmis, briedais etc.
Na, ir kuris padarė didesnį blogį - kuris įsibrovė ar kuris buvo sužalotas? Teisė - tai ne tiesa, tai įrankis. Jei nepatinka įstatymai, kartoju - pasiūlyk geresnius. Žmonės kažkaip apskritai labai labai linkę skųstis ir verkšlenti... Kritikuoti kiekvienas pirmas, o kai reikia kažką konstruktyvaus pasiūlyti - į krūmus... Manau visi pritartume toms "teisingosioms" BK straipsnių pataisoms apie būtinąją gintį...