AutoriusTema: Savigynos ribų peržengimas realybėje  (Skaityti 42147 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Savigynos ribų peržengimas realybėje
« Atsakyti #75 įjungtas: 2008 Lie 30, 22:03:45 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
O ka tokiu atveju daryt jeigu i buta lauziasi, isilauzia, o tu paleidi suni (tarkim baisu, pikta pitbuli :D) ir suo suvaro ranka iki amputacijos (tarkim) arba sunkiai sudarko ranka ? Kas siuo atveju butu kaltas ? Arba ta pati situacija, bet taves tuo metu nebuvo namie, tik suo...

Ir tarkim gatveje keliese nori apiplesti, sumusti (grasina tarkim su peiliais) ir tu uzsiundai suni ant vieno, o kita sukali. Tai kas sitoj situacijoj kaltas butu ? Kaip tarkim gyvunu laikymo taisyklese ar kazkur kitur, dabar nepamenu. Yra rasoma, kad tipo smurto, apiplesimo. vagystes ir panasius atvejus suni galima naudot kaip gynybos priemone :rolleyes:

Man idomu ar cia tik ant popieriaus rasoma ta butinoji gintis ar ji tikrai veikia, nes is nekalto gali kaltu patapt gindamas savo gyvybe ar turta...
manau viskas butu normaliai jei sugebesi irodyti kad tave tikrai norejo uzpult  :laikr: ir aplamai po panasaus ivikio bus teisus tik tas kas duos teisingus parodymus  :D

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #76 įjungtas: 2008 Lie 31, 08:57:15 am »
Del kabliuku - pasakai, kad sau pasidejai, praktikuoji S&M ar tiesiog siaip pasidejai, savo masinoj kur noriu ir ka noriu palikineju ir jokiu problemu nekiltu. Kiek girdejau sis bajeris ne Lietuvoje buvo, o Baltarusijoje (gal ir klystu).
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #77 įjungtas: 2008 Lie 31, 11:20:31 am »
Ir klausimas kaip manot ar imanoma kontakto metu sustabdyti priesininka nepadarant jam zalos?
Aisku imanoma, bet tai priklauso nuo tavo meistriskumo ir uzpuoliku ketinimus.  Jeigu uzpuoliko ketinimai yra pakankamai rimti (nori tave suzaluoti/primusti), ne manau kad bus sunku irodyti kad tai buvo savigyna ir is kitos puses tu ir kitos alternativos neturi. Vienas isejimas yra tik: pasitraukti, pabegti.
Dazniausiai problemos su "Savigynos ribų peržengimu" iskilo tada kai mes ne adekvaciai reagojame i uzpuoliko agresija.  Tave kazkas palete su ranka o tu jam uz ta galva nunesiai  :D   Kodel zmones taip reagoja? Priezasciu gali buti daug. Tarkim, is baimes/panikos zmones negali nieko padaryti arba lupa pilna jega. Sportininkai turi gerai atidirbtus refleksus ir smugius, mane palete, o as jam i galva pilnu kontaktu  :D

Kaip tuo isvengti ? Treneruokites, treneruokites ir dar karta treneruokites... Darykite netik sparingus bet ir situacijos is realaus gyvenimo. Kuo daugiau turesite patirties, tuo daugiau turesite pasitekejima savo veiksmais. Kai bus pasitikejimas savo veiksmais, tada galesite konflikto metu SAMONINGAI spresti ka man daryti su uzpuoliku. 
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs Suiriken

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2008
  • Žinutės: 419
  • Amžius: 37

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #78 įjungtas: 2008 Lie 31, 14:50:04 pm »
Radiatoriau ,bet prikolas visas tame,kad pagal istatymus jis pilna teise turi speceliai padeti ten kabliukus.  :chmm:

Jo praitam poste padejau vietoj tasko kabliuka. Mano klaida.
« Paskutinis taisymas: 2008 Lie 31, 14:51:59 pm nuo Suiriken »
"It's not because things are difficult that we don't dare:It's because we don't dare that things are difficult. "

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #79 įjungtas: 2008 Lie 31, 18:37:06 pm »
  pagal istatymus jis pilna teise turi speceliai padeti ten kabliukus.  :chmm:

Kur tu perskaitei kad gali ?

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #79 įjungtas: 2008 Lie 31, 18:37:06 pm »

Atsijungęs Suiriken

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2008
  • Žinutės: 419
  • Amžius: 37

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #80 įjungtas: 2008 Lie 31, 21:20:00 pm »
Kabliukai tai negranata,gindamas savo turta jis lengvai suzalojo nusikalteli. Tik labiau speju jo oruma uzgavo.  :chmm:
"It's not because things are difficult that we don't dare:It's because we don't dare that things are difficult. "

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697
  • Amžius: 34
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #81 įjungtas: 2008 Lie 31, 22:01:01 pm »
Kur tu perskaitei kad gali ?
iš kur dar kyla tokie klausimai kyla... :o Čia vos ne taspats ,kaip į mano namus įsilaužęs plėšikas, tamsoj netyčia atsisėda ant neatsargiai padėto peilio ir apkaltina mane kūno sužalojimu,nes nevietoj,savo namuose ,jį padėjau....
Man išvis sunku patikėt tokia istorija,kažkoks absurdas.Suprantu,kad būna nelogiškų įstatymų,bet čia viršūnė....

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #82 įjungtas: 2008 Lie 31, 22:18:59 pm »
iš kur dar kyla tokie klausimai kyla... :o Čia vos ne taspats ,kaip į mano namus įsilaužęs plėšikas, tamsoj netyčia atsisėda ant neatsargiai padėto peilio ir apkaltina mane kūno sužalojimu,nes nevietoj,savo namuose ,jį padėjau....
Man išvis sunku patikėt tokia istorija,kažkoks absurdas.Suprantu,kad būna nelogiškų įstatymų,bet čia viršūnė....
"Pas mane namie koridoriuje yra spąstai. Kai koks lankytojas užeina, užmina - koją bac ir nupjauna. Ir teisingai - nėra ko eiti neprašytam"

Kaip tu pareigūnų vietoje sureaguotum į tokį pasakojimą po to, kai kažkas nukentėjo?... O žmogus, kaip pats sakė, vargšas, ėjo laiptine, pamatė, kad durys atidarytos, užėjo patikrinti ar viskas tvarkoje, gal kokios pagalbos reikia...

Daug kam būna sunku atsikratyti minties, kad tiesos kaip tokios nėra... Bet, mano nuomone, verta - tai išlaisvina protą...
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #83 įjungtas: 2008 Lie 31, 22:28:03 pm »
,kaip į mano namus įsilaužęs plėšikas, tamsoj netyčia atsisėda ant neatsargiai padėto peilio ir apkaltina mane kūno sužalojimu,nes nevietoj,savo namuose ,jį padėjau....

tai taip ir reikejo sakyt zmogenui kad kabliukus netycia padejo  :banging: :banging: :banging: o ne tam kad specialiai ,isiskaityk apie butinaja ginti straipsni  :teisejas:   .Ir dar kaskada kaskur skaiciau ,kad kaskoks zmogenas savo siltnamyje itaise elektros laidus ,kad vagys  agurku     nevoktu ,ko pasekoje vaikai lindo i siltnami ir vien nutrenke...

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #84 įjungtas: 2008 Lie 31, 22:33:52 pm »
Va būtent. Kažkodėl tik iš savo varpinės :D į viską žiūrit. Pabandykite pasižiūrėti pareigūnų akimis. Tada galbūt ateis nušvitimas: suprasite kaip iš šalies turite atrodyti ir elgtis, o tai pakeis ką darote...
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

« Atsakyti #84 įjungtas: 2008 Lie 31, 22:33:52 pm »

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #85 įjungtas: 2008 Lie 31, 22:36:04 pm »
Boltologija parėjo...  :-]
"kaltas - nekaltas, yra tiesa - nėra...".

Teologai jau XVI a. suformulavo: "Dievas dažnai padeda ir neteisiesiems, jei jų daugiau". :angel:  

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697
  • Amžius: 34
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #86 įjungtas: 2008 Lie 31, 23:08:51 pm »
"Pas mane namie koridoriuje yra spąstai. Kai koks lankytojas užeina, užmina - koją bac ir nupjauna. Ir teisingai - nėra ko eiti neprašytam"

Kaip tu pareigūnų vietoje sureaguotum į tokį pasakojimą po to, kai kažkas nukentėjo?... O žmogus, kaip pats sakė, vargšas, ėjo laiptine, pamatė, kad durys atidarytos, užėjo patikrinti ar viskas tvarkoje, gal kokios pagalbos reikia...

Daug kam būna sunku atsikratyti minties, kad tiesos kaip tokios nėra... Bet, mano nuomone, verta - tai išlaisvina protą...
Prie ko čia ta laiptinė?Aš apie žvejybinius kabliukus ant sėdynės padėtus kalbu,o ne apie tą vaikinuką .
Radiatorius,teisingai pasakiai.Beja,straipsnį aš įsiskaičiau,tik neatkreipiau dėmesio į aplinkybes nors šiaip ar taip nesamonė,nesvarbu ko norėjo toj jo mašinoj,bet teisės į ją lysti jis vistiek neturėjo.Vat įdomu ar draudžiama namie spąstus daryt,čia vėlgi žmogaus asmenins reikalas ką jis namie gamina ir laiko.  :rolleyes:

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #87 įjungtas: 2008 Lie 31, 23:20:26 pm »
Prie ko čia ta laiptinė?Aš apie žvejybinius kabliukus ant sėdynės padėtus kalbu,o ne apie tą vaikinuką .
Radiatorius,teisingai pasakiai.Beja,straipsnį aš įsiskaičiau,tik neatkreipiau dėmesio į aplinkybes nors šiaip ar taip nesamonė,nesvarbu ko norėjo toj jo mašinoj,bet teisės į ją lysti jis vistiek neturėjo.Vat įdomu ar draudžiama namie spąstus daryt,čia vėlgi žmogaus asmenins reikalas ką jis namie gamina ir laiko.  :rolleyes:

Teisybė. Yra asmeninės nuosavybės neliečiamumo tezė. Prieš ją aiškinimas "norėjo svetimoj mašinoj pasišildyt" - bobučių pasaka, o ne argumentas.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #88 įjungtas: 2008 Lie 31, 23:30:52 pm »
Teisybė. Yra asmeninės nuosavybės neliečiamumo tezė. Prieš ją aiškinimas "norėjo svetimoj mašinoj pasišildyt" - bobučių pasaka, o ne argumentas.

Vilniuje, viena ryta, radau savoj mashinoje bomzha  :D   Norėjo svetimoj mašinoj pasišildyt  :D Labai saltatada  buvo.
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #89 įjungtas: 2008 Rgp 01, 00:56:36 am »
Prie to paties. Lygiai prie to paties būtų ir bandymas nušauti bet ką, kas svetimas įeina į tavo butą. Juk apie įstatymus kalbam, o ten tokių žodžių kaip "kabliukai" ar "spąstai", "mašina", "laiptinė" nėra. Tai vienaip ar kitaip tik atskiri atvejai. Žiūrėkim į esmę

Nu ir kas, kad tas svetimas įsibrovė, kas kad grasino mirtimi. Natūralu, kad nušovus tuo susidomės pareigūnai, ir kad situacija nebus traktuojama vienareikšmiškai. Viską dar įrodyti reikės. Ir tai, kad apsigynei nereiškia, kad nebūsi nubaustas, pavyzdžiui, už nelegalaus ginklo laikymą

O šiaip nieko neprišnekėsit čia, kol neparašysit kas, kiek, tiksliai pagal kokį straipsnį ir kokiais įrodymais remiantis buvo nubaustas. Iki tol galima filosofuot kiek tik širdis geidžia, bet... įstatymai tai prieš nosį...

« Atsakyti #89 įjungtas: 2008 Rgp 01, 00:56:36 am »