AutoriusTema: Savigynos ribų peržengimas realybėje  (Skaityti 42495 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 2090
  • Amžius: 41
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: mt
  • Lytis: Vyras
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Savigynos ribų peržengimas realybėje
« Atsakyti #105 įjungtas: 2008 Rgp 02, 21:11:56 pm »
sorry uz offtopa gerbiameji - paspaudžiam ctrl+/- ir didinam/mažinam šriftus browserije.
aeterna
Я дерусь потому что ... дерусь (c) Портос
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2007
  • Žinutės: 236
  • Amžius: 39
  • Vieta: Alytus
  • Nori teisti – nusisuk ir eik savu keliu...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #106 įjungtas: 2008 Rgp 03, 13:45:03 pm »
Vakar nutiko toks dalykas, Issivedziau savo suni i lauka, vedzioju kaip visada tuo paciu metu, toj pacioj vietoj, tvarkingai. Nu ir pamatau, kad nuo kitos kelio puses atbega kaimynu suo ir p***t puolasi ant mano suns. Ten tas suo suslikas supypintas, o mano 35kg+. Nu ir puolasi tas, o mano irgi i trasa. Tas suslikas tepa slides pamates, kad bus atidauzytas mano suns (gerai, kad ta karta ne metalini uzdejau). Nu ir maniskis is paskos, dar ir as pabegejau, nes 7 metrai pavadys, nu ir kaip nesu toks geras begikas kaip mano suo tai ir istruko pavadys. Ple begu as kokia 100 metru iki jo (gal tiksliau paskui savo suni), gerai, kad nenubego kur toliau, nes butu chana (nes veisle ne ta, kad zmones nebijotu). Ziuriu tas suslikas cypia prie savo namu duru. As begu prie savo suns ir tuo metu atidaro duris 10 metu vaikas ten gyvenantis ir maniskis su tuo susliku i ju buta. Dar ant tu asilu kilimelio issitiesiau, bet spejau pavadi sugriebt ir issitraukiau as savo suni is ju buto. Tai man idomu jeigu butu ju bute mano suo pripjoves tu asilu suni, nes jau nuo vienos ausies antsnukis buvo nuslinkes. Tai kas cia butu kaltas ? Zinoma buciau beges i ju buta, nes kas man butu like... Asilai iskviete mentus ir ateja pas mane nieko nepadare, nes kaip ir ne as kaltas. Tai ziuresim kas bus, nes ryt eis tie asilai zajavas rasyt :)
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgp 03, 15:04:24 pm nuo Raimis »
Ziurek i visas puses, nes tu esi miske, kuriame neviena vilku gauja. Buk akylus ir pasiruoses visada, nes alkana ruja surys tave...

Nauja pazintis ? Nauja problema ? O gal bus nuostabu ?

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #107 įjungtas: 2008 Rgp 03, 15:02:55 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Vakar nutiko toks dalykas, Issivedziau savo suni i lauka, vedzioju kaip visada tuo paciu metu, toj pacioj vietoj, tvarkingai. Nu ir pamatau, kad nuo kitos kelio puses atbega kaimynu suo ir pyst puolasi ant mano suns. Ten tas suo suslikas supypintas, o mano 35kg+. Nu ir puolasi tas, o mano irgi i trasa. Tas suslikas tepa slides pamates, kad bus atidauzytas mano suns (gerai, kad ta karta ne metalini uzdejau). Nu ir maniskis is paskos, dar ir as pabegejau, nes 7 metrai pavadys, nu ir kaip nesu toks geras begikas kaip mano suo tai ir istruko pavadys. Ple begu as kokia 100 metru iki jo (gal tiksliau paskui savo suni), gerai, kad nenubego kur toliau, nes butu chana (nes veisle ne ta, kad zmones nebijotu). Ziuriu tas suslikas cypia prie savo namu duru. As begu prie savo suns ir tuo metu atidaro duris 10 metu vaikas ten gyvenantis ir maniskis su tuo susliku i ju buta. Dar ant tu asilu kilimelio issitiesiau, bet spejau pavadi sugriebt ir issitraukiau as savo suni is ju buto. Tai man idomu jeigu butu ju bute mano suo pripjoves tu asilu suni, nes jau nuo vienos ausies antsnukis buvo nuslinkes. Tai kas cia butu kaltas ? Zinoma buciau beges i ju buta, nes kas man butu like... Asilai iskviete mentus ir ateja pas mane nieko nepadare, nes kaip ir ne as kaltas. Tai ziuresim kas bus, nes ryt eis tie asilai zajavas rasyt :)
jei jie ne asilai dar ir is taves pinigeliu prisiteist gali  ,uz moraline trauma kokia 100 000 st .  :D o ar turesi tiek  :chmm:

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Amžius: 51
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #108 įjungtas: 2008 Rgp 03, 15:05:51 pm »
Vakar nutiko toks dalykas, Issivedziau savo suni i lauka, vedzioju kaip visada tuo paciu metu, toj pacioj vietoj, tvarkingai. Nu ir pamatau, kad nuo kitos kelio puses atbega kaimynu suo ir p***t puolasi ant mano suns. Ten tas suo suslikas supypintas, o mano 35kg+. Nu ir puolasi tas, o mano irgi i trasa. Tas suslikas tepa slides pamates, kad bus atidauzytas mano suns (gerai, kad ta karta ne metalini uzdejau). Nu ir maniskis is paskos, dar ir as pabegejau, nes 7 metrai pavadys, nu ir kaip nesu toks geras begikas kaip mano suo tai ir istruko pavadys. Ple begu as kokia 100 metru iki jo (gal tiksliau paskui savo suni), gerai, kad nenubego kur toliau, nes butu chana (nes veisle ne ta, kad zmones nebijotu). Ziuriu tas suslikas cypia prie savo namu duru. As begu prie savo suns ir tuo metu atidaro duris 10 metu vaikas ten gyvenantis ir maniskis su tuo susliku i ju buta. Dar ant tu asilu kilimelio issitiesiau, bet spejau pavadi sugriebt ir issitraukiau as savo suni is ju buto. Tai man idomu jeigu butu ju bute mano suo pripjoves tu asilu suni, nes jau nuo vienos ausies antsnukis buvo nuslinkes. Tai kas cia butu kaltas ? Zinoma buciau beges i ju buta, nes kas man butu like... Asilai iskviete mentus ir ateja pas mane nieko nepadare, nes kaip ir ne as kaltas. Tai ziuresim kas bus, nes ryt eis tie asilai zajavas rasyt :)
Dar viena tokia žinutė, kur turėsiu modifikuot, ar girdėt tokius skiedalus, būsi užtildytas. Čia ne perspėjimas
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #109 įjungtas: 2008 Rgp 03, 15:19:01 pm »
Citata
Jei jie ne asilai dar ir is taves pinigeliu prisiteist gali, uz moraline trauma kokia 100 000 st . :D O ar turesi tiek :chmm:

O uz ka jie taip jau galetu tuos pinigus prisiteist :-/ Uz tai, kad ju suo palaidas puole mano tvarkinga suni :D :rolleyes:
Ziurek i visas puses, nes tu esi miske, kuriame neviena vilku gauja. Buk akylus ir pasiruoses visada, nes alkana ruja surys tave...

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #109 įjungtas: 2008 Rgp 03, 15:19:01 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #110 įjungtas: 2008 Rgp 03, 15:56:50 pm »
Laukiu, kada bus įteisinta Lietuvoje, jog pavojingų veislių šunis galės laikyti tik tie, kas praeis spec. komisiją...

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #111 įjungtas: 2008 Rgp 03, 16:45:23 pm »
Saxum tai, kad lyg ir yra kazkokios taisykles, nes dauguma kur yra registruojami sunys turi gauti leidima. O jis isduodamas du kartus i metus surengiant seminara. Leidimo kaina 100-200 atrodo litu :) Bet Alytuje tik rajone ivede, kad is narkologinio turi issimti, ar neteistas ir t.t., atnest tam reikiamus popierius... Alytuje padarys nuo rugsejo lyg tais, bet ir tai visi is koviniu pataps misrunais ir ka tu jiems ? Valstybe bus nepajegi istirt ar tai kovinis ar misrunas :)

O ir siaip cia OT klausimas, bet pasakyk tu man kuo tau koviniai neitinka ?

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #112 įjungtas: 2008 Rgp 03, 17:00:42 pm »
O uz ka jie taip jau galetu tuos pinigus prisiteist :-/ Uz tai, kad ju suo palaidas puole mano tvarkinga suni :D :rolleyes:
suo gal ir tvarkingas ,bet seimininkas nesugeba susidorot su savo suneliu ,o jei nesugeba tai reiketu isigyt toki ,katras tavo suni puole  :D

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #113 įjungtas: 2008 Rgp 03, 17:05:34 pm »
Seip Pitbull'iai yra labai draugishki šunis, daug kur jie skaitomi šeimininiais, problema yra tame kad pas mus užvešti Pitbull'iai su agresejos genu.
aeterna
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #114 įjungtas: 2008 Rgp 03, 17:34:28 pm »
Seip Pitbull'iai yra labai draugishki šunis, daug kur jie skaitomi šeimininiais, problema yra tame kad pas mus užvešti Pitbull'iai su agresejos genu.
sakai jei tavo vaika ar artima zmogu sukandziotu ,ar sudraskytu ,butu tau paguoda kad ji sudraske pitbulis su agresijos genu  :-)

« Atsakyti #114 įjungtas: 2008 Rgp 03, 17:34:28 pm »

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #115 įjungtas: 2008 Rgp 03, 19:50:11 pm »
Citata
Suo gal ir tvarkingas, bet seimininkas nesugeba susidorot su savo suneliu, o jei nesugeba tai reiketu isigyt toki, katras tavo suni puole :D

Nenoriu gincytis, nes cia yra veikeju, kuriem bet ka pasakius grasina banais, bet gal tu nesi vedziojas stafo ar pito ? Nezinai kokia ju jega, o ir kaip is vietos rauna :D Esme tame, kad as ji islaikau, uztenka jegos, bet nesitikejau, kad ims ir puls, nes pagrindinis puolimas jau buvo pasibaiges... Tokie sunys yra geriau negu maziukai, kurie be reikalo skalija, kol nemato horizonte nieko, puola sunis ir t.t. Zinoma cia ne apie sunis, bet as geriau tokius laikysiu negu koki pudeli, uz kuri man i men moketu po 500 litu... Tiesiog vieniem vienoki patinka kitiems kitoki...

Tiesa cia ne atvezti agresijos genai kalti, o pacaniukai kurie sugadina suni, ji padaro monstru, o po to su tokiu paciu veisia... Gaunasi dar piktesni, taip ir eina viska ratu...
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgp 03, 19:54:33 pm nuo Kenkejas »

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #116 įjungtas: 2008 Rgp 03, 20:12:54 pm »
Nenoriu gincytis, nes cia yra veikeju, kuriem bet ka pasakius grasina banais, bet gal tu nesi vedziojas stafo ar pito ? Nezinai kokia ju jega, o ir kaip is vietos rauna :D Esme tame, kad as ji islaikau, uztenka jegos, bet nesitikejau, kad ims ir puls, nes pagrindinis puolimas jau buvo pasibaiges... Tokie sunys yra geriau negu maziukai, kurie be reikalo skalija, kol nemato horizonte nieko, puola sunis ir t.t. Zinoma cia ne apie sunis, bet as geriau tokius laikysiu negu koki pudeli, uz kuri man i men moketu po 500 litu... Tiesiog vieniem vienoki patinka kitiems kitoki...

Tiesa cia ne atvezti agresijos genai kalti, o pacaniukai kurie sugadina suni, ji padaro monstru, o po to su tokiu paciu veisia... Gaunasi dar piktesni, taip ir eina viska ratu...
Čia aš banu grąsinu ir nesu veikėjas. Gaila, kad baną galiu skirt tik virtualiai. realybėj būtų kitaip. Tema ne apie sabakas. Rišam
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #117 įjungtas: 2008 Rgp 04, 10:00:39 am »
Paladinai, ačiū už konstruktyvų postą, tikrai buvo įdomu

Žemiau bandymas išversti Paladino tekstą apie Rusijos įstatymus dėl būtinosios ginties. Jei kur suklydau versdamas, pataisykite

Rusijos Federacijos Konstitucija

45 straipsnis
1. Rusijos Federacijoje garantuojama valstybės apsauga piliečio teisėms ir laisvėms.
2. Kiekvienas turi teisę ginti savo teises ir laisves visais būdais, neuždraustais įstatymo.

Rusijos Federacijos Baudžiamasis Kodeksas

37 straipsnis. Būtinoji gintis

1. Žalos padarymas besikėsinančiam asmeniui nėra laikomas nusikaltimu, jei ji padaroma būtinosios ginties atveju, t.y. ginant save ir kitus asmenis, savo ir kitų asmenų teises, įstatymais saugomus visuomenės ar valstybės interesus nuo visuomeniškai pavojingo kėsinimosi, jei tas kėsinimasis buvo susijęs su prievarta, keliančia grėsmę besiginančiojo ar kito asmens gyvybei, arba betarpiška tokios prievartos panaudojimo grėsme

2. Gynyba nuo kėsinimosi, nesusijusio su prievarta, kuri keltų grėsmę besiginančiojo ar kito asmens gyvybei, arba betarpiška tokios prievartos panaudojimo grėsme, laikoma teisėta, jei nebuvo peržengtos būtinosios ginties ribos, t.y. jei nebuvo tyčinių veiksmų, aiškiai neatitinkančių kėsinimosi pavojingumo ir pobūdžio

2.1. Būtinosios ginties ribų viršijimu nelaikomi besiginančiojo veiksmai, jeigu tas besiginantis asmuo dėl kėsinimosi netikėtumo negalėjo objektyviai įvertinti kėsinimosi pavojingumo laipsnio ir pobūdžio

3. Visi asmenys turi vienodas teises į būtinąją gintį, nepriklausomai nuo profesinio ar kito specifinio pasirengimo bei tarnybinės padėties. Ši teisė priklauso asmeniui nepriklausomai nuo galimybės išvengti visuomeniškai pavojingo kėsinimosi arba kreiptis pagalbos į kitus asmenis ar valdžios organus

Žemiau yra Rusijos įstatymo "apie ginklus" ištrauka, jo neversiu
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgp 04, 10:04:00 am nuo laiteriz »
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #118 įjungtas: 2008 Rgp 04, 10:02:34 am »
O dabar palyginimui su Rusijos įstatymais:

LR Konstitucija, II skirsnis, 18 ir 28 straipsniai
LR Baudžiamasis kodeksas, V skyrius, 28 straipsnis
LR Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymas, VIII skirsnis, 34 straipsnis

Kai kur skiriasi formuluotės ir detalumas, bet iš esmės viskas atitinka, yra analogiški įstatymai. Taigi, kas konkrečiai yra geriau Rusijos įstatymuose?

Paladinai, kam pritartum iš Rusijos BK, ko nėra Lietuvos BK?

Papildomai pridedu pasiskaityti apie būtinąją gintį ir įstatymų taikymą Lietuvoje: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atkreipkite dėmesį į sąvoką "tariamoji gintis". Rusijoje tai išnagrinėta detaliau, nei mūsų mažoje ir jaunoje Lietuvėlėje. Tačiau pabrėžiama: tai neįeina į BK ir yra tiesiog mokslinė tema, skirta palengvinti su būtinąja gintimi susijusių klausimų sprendimą... Išvadas darykite patys :)
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #119 įjungtas: 2008 Rgp 04, 10:24:00 am »
esme tame kad musu BK ir Rusijos BK adudu išlyke nuo TSRS laikų. Tai kad viskas kas skyriasi šio metų yra abiejų šalių įstatymų leidejų darbas.
aeterna

« Atsakyti #119 įjungtas: 2008 Rgp 04, 10:24:00 am »