AutoriusTema: Pankrationas  (Skaityti 31130 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« įjungtas: 2004 Lie 23, 13:06:05 pm »
Sweiki. Noreciau paklausti gal ka zinote apie pankrationa kaune. ar vyksta tokios treniruotes. jai taip buciau dekingas uz betkokias kordinates.

taip pat jai ka zinote butu idomu daugiau suzinoti apie sia sporto saka
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Pūgžlys

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #1 įjungtas: 2004 Lie 23, 14:46:58 pm »
Kazkada seniai, kai tik pankrationas eme kurtis Lietuvoje, teko lankyti.  Pati ideja patiko - nors ir su apsaugom, bet praktiskai neribojama kova.  Is kitos puses, bent jau tada, pankrationa deste visi, kas pakliuvo.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #2 įjungtas: 2004 Lie 25, 12:30:00 pm »
nu jo, daug maz esu girdejas kad kikboxas su imtynemis. bet kaune greiciausiai to nera? bent jau rast sunkoka, kurnors labai undergrounde gal. bet jai kas zino ar uzsimineja kauno mieste, idomu butu suzinot. taisykliu gal ir mazai ten, bet praktikoje manau nieko geriau pritaikomo nera  :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #3 įjungtas: 2004 Lie 26, 10:09:43 am »
Yra, ir tai vadinasi Muaythai.

Ir Kaune rastum jį ramiai “Titane“ pas Marių Misiūną.

Jei norėtųsi vis tik meno ir sistemos, bet praktiško ir tinkamo muštis, tai tame pačiame “Titane“ yra Uechi-ryu karate.

O į “lietuvišką“ (ar vis tik tiksliau - Lietuvos rusišką) pankrationą žiūriu itin skeptiškai ir netgi negatyviai:

1. “Vadas“ (Valdaicevas) sėdo už užsakytą žmogžudystę - va ir visas tau moralinis veidas bei idėjinės vertybės...

2. Techniškai tai yra visiškas primityvas, ir, kaip teisingai pastebėjo Pugzlys, o ir telefonu neseniai kalbėjau su atostogaujančiu mūsų Soke, kuris irgi lankęs - tai tėra “bilekas“ su “bilekuo“: kam tai bus supaprastintas kikboksas su grubiais imtynių veiksmais, kam atvirkščiau - reikalo esmės nekeičia.

3. O be apsaugų turime Bulšido - tai koks skirtumas?...  :rolleyes:

4. Nepriklausomai nuo apsaugų, traumų daug. Liūdniausia - bereikalingų traumų.

5. Realumo prasme apsaugos didesnio pranašumo nesuteikia mokyme! Ir, jei tik būtų galimybės, įrodyčiau tą praktiškai, paėmęs mokyti kompleksinių veiksmų dvi grupes, kurių viena naudotų apsaugas iš pradžių, o kita apsieitų be jų. Po pusmečio padarytum testą - sparingą be apsaugų pilnu kontaktu. Ir neabejoju, kad tikrai nebūtų pranašumo pirmoje grupėje, kai vis tik linkęs lažintis labiau už antrąją... Panašius eksperimentus galop juk ir Oyama darė - kam kartotis?

Galiu tęsti, bet privalumų jokių tame nematau. Bet gal aš klystu ir kas nors man įrodys priešingai, ką?... ;)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #4 įjungtas: 2004 Lie 26, 11:00:17 am »
na... as nevisai snekejau apie tai kad yra apsaugos ar ju nera. pirstines ir panasiai. as daugiau snekejau apie pacia texnika. teisiog smugiai + imtynes man atrodo ypac patraukliai ir tai tai ko ieskojau. gal gali ka pasiulit? muai thai zinau, bet tai daugiau panasu i kikboxa + keliai ir alkunes. kiek girdejau tikrasis tailando boxas (na muai thai, kaip jums labiau patinka) prie viso to buvo ir imtynes, kurios man rodos ne perseniausiai buvo uzdraustos kai buvo ivesti pakeitimai, ten daugiau draudimu ir pan. na labiau priartinta prie sporto o ne prie mesmales. senasis muai thai atrodo gerai, bet del dabartinio nesu tikras. ar dar koks sportas yra mustines + imtynes? busido? idomu.
ir ka labiau vertintum tarkim muai thai, boxa ar busido? ir kodel?

p.s. atsiprasau kad as per du forumus kai kur kartojuos ;)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Pankrationas
« Atsakyti #4 įjungtas: 2004 Lie 26, 11:00:17 am »

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #5 įjungtas: 2004 Lie 26, 11:22:31 am »
Muaythai Lietuvoje, kaip ir bendrai Europoje bei daugumoje JAV - tikrai tėra tas pats “kikboksas su priedais“ - žemais spyriais, kartais keliais ir... LABAI retai alkūnėmis, kurios išmestos humanizmo vardan!

Kita vertus, Misiūnas ir kai kurie jo kolegos treniravosi ir mokėsi Tailande. Tad jų požiūris yra kiek kitoks...  :rolleyes:

Ir yra metimai muaythai - kitas reikalas, kad ne visi juos moka!  :O  Čia net dideliam tokių pirštinėtų kovos būdų ir sportų gerbėjui Saxum įvariau depresiją, kai Robą Kamaną, Europos ir Pasaulio (?) Muaythai čempioną “iš3,14zdavojau“, kai jis NESUVOKDAMAS !!! metimo bando aiškinti, kaip jį atlikti...  :?

Po to nesistebi, kad apie klinčą, kuriame šiaip jau ilsimasi, jis dar sako, kad tai - “energijai itin imli“ kovos ringe fazė...  :shock:

Tai šiuo požiūriu sutinku su tavimi, kad iš muaythai daug neišeina tikėtis....  :(

Kita vertus, nesutinku, kad “senasis muaythai“, siekiantis kad ir Inosanto ir Bruce Lee laikus, buvo geresnis: kaip tik Danas ir sako, kad jie per daug tuometinio muaythai už rimtą nelaikė, kurdami JKD, nes trūko visos eilės technikos, kuri atėjo į dabartinį muaythai iš... bokso!... ;)

Beje, dar pastebėsiu, kad tailandiečiai nuolat lažinasi, kas laimės, ir, jei yra informacijos, kad kuris nors muaythaicas prieš tai mokėsi bokso - daugiausiai statymų tenka ant jo... ;)

Grįžtant prie esmės: sumaišius bet kaip smūgius ir imtynes - nieko doro nesigaus!  :A

Pirma, tai nebus sistemos, nes nebus ir sisteminio požiūrio: vis tik kiekviena dalis bus atidirbama metodiškai atskirai.

Antra, tai judėjimo kultūra nesigaus vieninga, nes smūgis ir metimas reikalauja skirtingų psichofizinių savybių. Kitaip tariant, gausis toks pusiau virtas nei imtynininkas normalus, nei smūgiuotojas...  :evil:  O tai ir yra pankratione padaryta - paneikit, jei aš neteisus.  :D

Pati mintis “smūgis+metimas“ yra visuotinai pripažinta, nes, jei rimtai, tai juk nėra nei vienos !!! tradicinės sistemos, kuri nekombinuoja smūgių ir metimų!

Klausimas tik - KIEK ir KAIP! Ir ar treneris tą dėsto... ;)

Tarkime, visada sakau, kad karate - kompleksinė sistema. Ir nepaisant stereotipo, kad ten tik tiesus smūgis kumščiu ar koks delno briauna, krūva “nereikalingų“ blokų ir spyriai koja, pasakysiu, kad Kano Jigoro, dziudo sukūrėjas, specialiai pats mokinosi METIMŲ tiek iš Funakoshi, tiek iš Miyagi (Goju-ryu karate sukūrėjas, buvęs ir Okinavos policijos departamento vyr. instruktorius! Priminsiu, kad policija - tai ne “į snukį“, o SULAIKYMO, tame tarpe juk ir metimų, technika!!!).

Lygiai taip pat atemi (smūgiai) yra ir tipinėse metimų sistemose, kaip kad judo (žr. Goshinjutsu kata), jujutsu, aikido ( :? ), aikijujutsu, jau nekalbant apie Grace BJJ... ;)

O Shorinji-kempo - tai iš viso perpus metimai su smūgiais...  8)

Ir idealu čia man yra... hapkido!!! Bene geriausiai sukombinavusi skirtingas strategines idėjas: mesti ar smogti...  :D

Todėl grįžtame prie mano jau užduoto klausimo tau: KAM tau to reikia? ;)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #6 įjungtas: 2004 Lie 26, 12:18:25 pm »
as tiesiog noreciau kazka pasirinkt labiausiai pritaikomo gatveja. pazystamas lanko muai thai Titane, bet apie metimus jis nieko neuzsimena. o siaip mano nuomone, kad jai nera to ko jieskau manau boxas butu geriausiais pasirinkimas. kaip manai? realioje kovoje (gatveja) labiau pritaikomas reikalas. ar netaip? nes muai thai... na nzn... rankos svarbesnis dalykas mano nuomone.

o del tavo pastabos kazkuriam angstesniam poste, kad: "Antra, tai judėjimo kultūra nesigaus vieninga, nes smūgis ir metimas reikalauja skirtingų psichofizinių savybių. Kitaip tariant, gausis toks pusiau virtas nei imtynininkas normalus, nei smūgiuotojas...  O tai ir yra pankratione padaryta - paneikit, jei aš neteisus."

na nepritariu kad viskas remiasi vien i texnika. sportuodamas toki reikala tu igyji naudingos praktikos. praktika ir patirtis yra svarbus dalykas.
tarkim vaikinukai daznai besikaunantys gatveja be jokiu taisykliu ir juolabiau be jokios texnikos irgi nera is kelmo spirti. jie gauna patirties. be abejo tu nei vieno dalyko neivaldysi ypac gerai, bet juos kombinuodamas gali sutvarkyt netoki visapusiska kovotoja. o vat manau kad visapusiskumas svarbiau. kaip manai? nes tarkim imtynininkai irgi yra labai pajegus praktineje kovoje. teko girdet ne viena atveji kai sutvarkydavo imtynininkas ne viena vyruka. bet kazkaip mano galva ir kumsciai turi but tvirti.
tai vat kam mano to reikia: kad buciau visapusiskesnis ir geriau pasiruoses reikalui esant, juk nesiruosiu eiti i ringa ir kautis pagal imtyniu ar kikboxo taisykles.

Pūgžlys

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #7 įjungtas: 2004 Lie 26, 14:44:40 pm »
Manau, kad pirma geriau atskirai įvaldyti tiek kokį nors "smogiamą" kovos meną, tiek kokias nors "imtynes."  Po to jau eik ir mėgink padaryti sintezę.

Dar manau, jog turėtum savęs paklausti, kiek laiko visuo šituo nori užsiiminėti.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #8 įjungtas: 2004 Lie 26, 15:03:21 pm »
uzsiminet ruosiuosi tuom tol kol tai teix malonuma ir nauda. o kodel tai turetu but taip svarbu renkantis kazkoki stiliu?

Pūgžlys

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #9 įjungtas: 2004 Lie 26, 16:33:47 pm »
Jei, tarkim, noretum tuo uzsiimti ilgesni laika ar net visa gyvenima, tada labiau tiktu kovos menas, o ne sportas.  Noretum pasirinkti ka nors su giliu techniku arsenalu, filosofija, meditacija ir pan.  Bet cia as vel priarteju prie tos pavojingos "tradicinis" vs. "netradicinis" ir "kovos menas" vs. "sportas" temos...

Pankrationas
« Atsakyti #9 įjungtas: 2004 Lie 26, 16:33:47 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #10 įjungtas: 2004 Lie 26, 21:41:37 pm »
na ne as daugiau nioreciau nelabai ilgam. as labiau noriu pasiruost didesniam mazesniam snukdauziui tarpuvarteja nei siekti dvasiniu dalyku.
va tarkim dar tox klausimas iskilo kas geriau muai thai ar boxas? tarkim man noretusi kad kojos butu tik pagalbine priemone. pataisykite mane jai klystu bet manau kad thai boxe labiau akcentuotos kojos, o rankos eina pagalbine priemone.

tiesiog gal kas daugiau nsuimanantis galetu abieju sportu privalumus ir trukumus ivardint?

Pūgžlys

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #11 įjungtas: 2004 Lie 26, 22:34:17 pm »
Nesu užsiiminėjęs nei vienu, nei kitu, tai nenoriu ir patarinėti.  Bet Kyokushin išmokti žemi smūgiai kojom (kilę būtent iš to paties Muay Thai) yra labai efektingi ir praktiški.  Tikrai labai padėtų tarpuvartėse:)

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #12 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:34:39 pm »
Citata
as tiesiog noreciau kazka pasirinkt labiausiai pritaikomo gatveja.

Sprintas. Be bajerio.  :rolleyes:

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #13 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:37:48 pm »
Citata

pazystamas lanko muai thai Titane, bet apie metimus jis nieko neuzsimena.

Pirma, tai todėl, kad jo irgi greičiausiai nemokino, o antra - yra metimai, yra ir griovimai. Muaythai yra labiau išvystyti pastarieji, nors yra ir kai kurių metimų... ;) O dziudo - metimai, kai griovimus gi ten išvystame tik tada, kai kuris begemotas su pižama nebeišgali jau atlikti metimo prieš gerai besiginantį priešininką ir griauna jį į parterio kovą...  :D

Citata

o siaip mano nuomone, kad jai nera to ko jieskau manau boxas butu geriausiais pasirinkimas. kaip manai? realioje kovoje (gatveja) labiau pritaikomas reikalas. ar netaip? nes muai thai... na nzn... rankos svarbesnis dalykas mano nuomone.

Rankos nėra svarbesnės, tiesiog bokso metodika leidžia iškart kalti į pažiaunę, nesvarstant.  :D  Tuo jis ir puikus - savo paprastumu!...  8)

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #14 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:39:28 pm »
Citata
o del tavo pastabos kazkuriam angstesniam poste, kad: "Antra, tai judėjimo kultūra nesigaus vieninga, nes smūgis ir metimas reikalauja skirtingų psichofizinių savybių. Kitaip tariant, gausis toks pusiau virtas nei imtynininkas normalus, nei smūgiuotojas...  O tai ir yra pankratione padaryta - paneikit, jei aš neteisus."

na nepritariu kad viskas remiasi vien i texnika.

O tai kur čia aš parašiau, kad viskas remiasi tik į techniką?... ;) Aš kaip tik parašiau, kad tavo technika, taip sumesta į krūvą, elementariai neveiks!...  :D  Nebus skirtingų elementų sąveikos! Čia tas pats, kaip bėgti sprintą su barjerais, kartu bandant išsviesti diską.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #15 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:42:32 pm »
Citata
sportuodamas toki reikala tu igyji naudingos praktikos. praktika ir patirtis yra svarbus dalykas.

Tai ne veltui sakoma, kad už 1 muštą 10 nemuštų duoda... ;)

Citata

tarkim vaikinukai daznai besikaunantys gatveja be jokiu taisykliu ir juolabiau be jokios texnikos irgi nera is kelmo spirti. jie gauna patirties. be abejo tu nei vieno dalyko neivaldysi ypac gerai, bet juos kombinuodamas gali sutvarkyt netoki visapusiska kovotoja. o vat manau kad visapusiskumas svarbiau. kaip manai?

Gatviniai turi pranašumą ne todėl, kad jie kažką su kažkuo kombinuoja, o todėl, kad tai - jų teritorija ir jų gyvybinė ir veiklos erdvė!

Paimk tokį “kombinuotą universalą“ iš gatvės į ringą - ir ištaršys jį bet kuris kiek daugiau pasitreniravęs kovotojas.

Antraip - nebūtų treniruočių salių ir jokių metodikų: visi primityviai snukius tarpuvartėse daužytų ir vargo nematytų...  :-D

Bet čia platesnė tema.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #16 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:44:08 pm »
Citata

nes tarkim imtynininkai irgi yra labai pajegus praktineje kovoje. teko girdet ne viena atveji kai sutvarkydavo imtynininkas ne viena vyruka. bet kazkaip mano galva ir kumsciai turi but tvirti.

Kakta vis tiek tvirtesnė.  :?

Imtynininkai turi pranašumą todėl, kad metimus gali atidirbti ant besipriešinančio realiai partnerio realia jėga ir greičiu. O kur tu rasi tiek sparingui partnerių, kurie sutiks būti traumuojami smūgiais?...  :rolleyes:

Irgi tema plati...  :D

Citata

tai vat kam mano to reikia: kad buciau visapusiskesnis ir geriau pasiruoses reikalui esant, juk nesiruosiu eiti i ringa ir kautis pagal imtyniu ar kikboxo taisykles.

Tai tam reikia ne kumščius treniruoti, o pasidomėti savigynos taktika labiau... ;)

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #17 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:45:53 pm »
Citata
Manau, kad pirma geriau atskirai įvaldyti tiek kokį nors "smogiamą" kovos meną, tiek kokias nors "imtynes."  Po to jau eik ir mėgink padaryti sintezę.

Kai turi bazę arba tą minėtą judesio kultūrą, tada ir gali modeliuoti bei sintezuoti...  8)

Citata

Dar manau, jog turėtum savęs paklausti, kiek laiko visuo šituo nori užsiiminėti.

Pritariu. Nes kam gaišti laiką toje srityje, kur “atsakymai“ išaiškėja po 10 metų... ;)

Citata
uzsiminet ruosiuosi tuom tol kol tai teix malonuma ir nauda. o kodel tai turetu but taip svarbu renkantis kazkoki stiliu?

Tai kad malonumo trukmė irgi priklauso nuo pasirinkto stiliaus... ;)

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #18 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:51:14 pm »
Citata
Jei, tarkim, noretum tuo uzsiimti ilgesni laika ar net visa gyvenima, tada labiau tiktu kovos menas, o ne sportas.  Noretum pasirinkti ka nors su giliu techniku arsenalu, filosofija, meditacija ir pan.  Bet cia as vel priarteju prie tos pavojingos "tradicinis" vs. "netradicinis" ir "kovos menas" vs. "sportas" temos...

Pritariu Pugzliui! Jei nori tik išreikšti save sporte, tai iš tikro reikia rinktis labiau į sportą orientuotą užsiėmimą. Jei sportas nerūpi, bet žavi visa Rytų egzotika - tai rasi Budo (kovos kelią) netgi gurgšnodamas kokią Sencha arbatą... ;)

Ir čia ne bajeris, ir ne metafora, tarp kitko!  8)

Citata
na ne as daugiau nioreciau nelabai ilgam. as labiau noriu pasiruost didesniam mazesniam snukdauziui tarpuvarteja nei siekti dvasiniu dalyku.

Tada rimtai pasiieškok muaythai. Arba bokso.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #19 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:55:35 pm »
Citata

va tarkim dar tox klausimas iskilo kas geriau muai thai ar boxas? tarkim man noretusi kad kojos butu tik pagalbine priemone. pataisykite mane jai klystu bet manau kad thai boxe labiau akcentuotos kojos, o rankos eina pagalbine priemone.

Na, muaythai rankos ir kojos ugdomos lygiagrečiai. Tačiau, jei esi pakankamos masės ir agresyvaus tipo, tai verčiau rinkis boksą.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #20 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:59:35 pm »
Citata
tiesiog gal kas daugiau nsuimanantis galetu abieju sportu privalumus ir trukumus ivardint?

Boksas geras tuo, kad išmokoma medžioti svetimas galvas refleksų lygmenyje ir nepakišti savosios po svetimu kumščiu - o juo atakuojama ir yra dažniausia. Tai privalumai.

Trūkumas yra tame, kad kumštis vis tik yra... per silpnas ilgai ir gerai talžyti toms minėtoms galvoms...  :D  Jis tiesiog subyra (o kitos priemonės - neįsisavintos). Tai bet kuris boksininkas patvirtins, nes sunku rasti tokį, kuris nėra savo kumščio traumavęs - nepaisant to, kad kumštis apsaugotas pirštine.

Antras esminis trūkumas - tai kitų kūno dalių trūkumas...   :(  Geras kalambūras.  :D  Bet boksininkas tikrai menkiau pažįstamas ir galintis gerai kovoti su kojas-alkūnes-kelius naudojančiais priešininkais. Kitas klausimas, AR SPĖJA kiti priešininkai savo privalumus išnaudoti!... ;) Tik todėl boksas turi pranašumą.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #21 įjungtas: 2004 Lie 28, 13:05:47 pm »
Muaythai. Privalumas tame, kad jie yra “aštuonrankiai“. Juos taip vadina dėl to, kad be dviejų kumščių dar smogia ne mažiau efektyviai alkūnėmis, keliais ir pėdomis. Kitas klausimas - ar spėja atidirbti tuos veiksmus?.. ;) Juk per tą patį laiką boksininkas savo 3 smūgius atkals iki nokautuojančių, o muaythaicas - arba tik 3 įvairesnius, bet kitų sąskaita (tarkime: kelis viršun, lenktas blauzdikauliu į šlaunį ir alkūnė į žandikaulį), arba tiesiog visi dar bus gražūs, bet dar ne nokautuojantys. Pirmas variantas pranašesnis, mano galva... ;)

Taktinis piešinys muaythai artimesnis visapusiškai kovai taip pat. Trūkumas tame, kad jie dažnai dirba “antru numeriu“ dėl patyrimo stokos, kai boksininkai dirba “pirmu“ dėl tos pačios priežasties. Mano galva, tame irgi bus bokso pranašumas, jei situacija reikalaus neišvengiamo smurtinių veiksmų panaudojimo.

Galėčiau dar tęsti, bet vis tiek spręsti tau.  8)

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #22 įjungtas: 2004 Lie 28, 13:09:35 pm »
Citata
Nesu užsiiminėjęs nei vienu, nei kitu, tai nenoriu ir patarinėti.  Bet Kyokushin išmokti žemi smūgiai kojom (kilę būtent iš to paties Muay Thai) yra labai efektingi ir praktiški.  Tikrai labai padėtų tarpuvartėse:)

Aha - kaip dozuoto smurtinio poveikio!...  :D  Bent jau teisinės pasekmės už “apysunkį kūno sužalojimą“ negresia, nors žmogelis ir nepaeis kurį laiką...  :-P

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #23 įjungtas: 2004 Lie 28, 13:18:20 pm »
Pastebėsiu, kad mūsų forumo adminas, kuris dabar veda nelygią ir nesėkmingą kol kas kovą su lydekomis uošvijoje, matyt, įdėjo apribojimus žinučių ilgiui, tai teko “karpyti“!...  :A

Kad daugiau “neflūdinti“ ne į temą, primenu, kad ši yra skirta pankrationui, prie ko ir grįžkime, o mano ar kitas diskutuotinas mintis galima iškelti atskiromis temukėmis... ;)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #24 įjungtas: 2004 Lie 28, 19:39:18 pm »
nu betkuriuo atveju dekuj uz vykusius ar nevykusius patarimus, dar pabandysiu kaune sambo surast, bet ciuju boxa pasirinksiu nuo rugsejo.
anyway dekuj

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #25 įjungtas: 2004 Lie 30, 10:17:39 am »
Pankrationas praktiškai tik Vilniuje, kažkaip negirdėjau klubų Kaune. Šiaip skambink į federaciją ir klausk.

Dėl pačios sistemos, tai pankrationas yra kikbokso ir imtynių simbiozė. Paprasta, be jokių filosofijų. Jei nori greitai įvaldyti universalios technikos, gali eiti, bet jei yra noro daugiau gilintis, patarčiau pasiieškoti kito stiliaus.

Ir jei renkiesi boksą, vis tik geriau rinkčiausi kikboksą arba muaythai. Įvairesnė techniką, prisijungia kojos. O jos yra didelis ginklas, kas tik moka naudotis.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #26 įjungtas: 2004 Lie 30, 10:46:49 am »
Tai tą mes kaip ir išsiaiškinom, manau - ana va, kiek privariau žinučių, nes soke įdėjęs, spėju, ilgio apribojimą joms...  :rolleyes:

Vietoj to aš siūlau pakalbėti iš tikro apie “tą senąjį ir tikrąjį“ pankrationą iš mūsų laikmečio perspektyvos (o, tai jau užlanksčiau...  :D ).

Šįryk kažkaip eidamas M. K. Čiurlionio gatve pamąsčiau: ne tokie tie graikai durni buvo...  :rolleyes:  Na, turime mes palydovinę televiziją, mobilius telefonus, kompiuterius, internetą ir universitetus... Turime savo civilizaciją, kuri, palyginus su paklodėmis susisupusių ir nelabai kokių įtasų turėjusių prieš tūkstantmečius gyvenusių ir išnykusių žmonių civilizacija, lyg ir oi kaip toli pažengus, tačiau...

KIEK MES IŠ TIKRO pasiekę, lyginant su jais, kovojimo arba grumtynių supratime?... ;)

Turime kovos menus, turime Olimpines disciplinas - boksą ir imtynes, kaip ir iš tų pačių graikų... Turime ir UFC, kuris kažkaip ir atstovauja tąjį brutalųjį pankrationą...

Beje, Pitagoras buvo pankrationo čempionas. Savotiškas argumentas tiems, kurie mano, kad tokiame snukdaužyje intelektas atostogauja (tam tikras kalambūras: gal iš tikro Pitagoras “intelektualiai atostogaudavo“ pankrationo kovose - pagal jo intelekto lygį ir poilsis adekvačiai “atitrūkstantis“ reikalingas buvo?  :D )

Taigi, aukščiau kalbėjau apie judesio kultūrą, apie tai, kad sumetus į krūvą imtynių ir smūgių veiksmus - jie elementariai neveiks. O pankrationas atsirado anksčiau, nei nuo jo atsiskyrė boksas ir imtynės...

KODĖL?...  :rolleyes:  Kodėl turėjo jis išsiskirstyti, nors ir neišnyko visiškai, į boksą ir imtynes? ;)

Argi tie graikai buvo durnesni už mus? Už mus, nesėkmingai vis bandančius dabar padaryti sintezę “atgal“ ir juos pergudrauti, nes - kas tie durniukai su paklodėmis?... ;)

Va, ir kokia nuomonė, kolegos?...  8)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #27 įjungtas: 2004 Rgp 01, 22:42:19 pm »
Citata
Dėl pačios sistemos, tai pankrationas yra kikbokso ir imtynių simbiozė. Paprasta, be jokių filosofijų. Jei nori greitai įvaldyti universalios technikos, gali eiti, bet jei yra noro daugiau gilintis, patarčiau pasiieškoti kito stiliaus.

Ir jei renkiesi boksą, vis tik geriau rinkčiausi kikboksą arba muaythai. Įvairesnė techniką, prisijungia kojos. O jos yra didelis ginklas, kas tik moka naudotis.

nu gal ir geriau, bet tai xuj, galima pirma rankas ivaldyt, o paskui eit kazka veliau su kojom. kaip sakoma viena sikna visu kampu neapsiksi. ir mano sudejimas gal labiau boxiskas apie 180m 75kg ir siaip stambokas tox. nestorulis tai ir kojas pakilnociau, bet gal boxas tokiu atveju gerioau. o ir siaip kojas kaip pagalbini ginkla galima ir savamoxliskai panaudot :) ai nu nzn, boxa gal pirma pameginsiu

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #28 įjungtas: 2004 Rgp 02, 09:18:30 am »
Mėgink ten, kur geresnės sąlygos ir nekvaršink sau galvos dėl bokso ar muaythai pasirinkimo. Vis tiek pastarajame buvę boksininkai pas mus dėsto... ;)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #29 įjungtas: 2004 Rgp 02, 10:02:46 am »
Svarbu eiti  :punch1:

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #30 įjungtas: 2004 Rgp 02, 15:28:11 pm »
Tai gal grįžkime prie mano iškeltų ne visai filosofinių klausimų, ką?...  :-(

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #31 įjungtas: 2004 Rgp 02, 20:05:24 pm »
Citata
Taigi, aukščiau kalbėjau apie judesio kultūrą, apie tai, kad sumetus į krūvą imtynių ir smūgių veiksmus - jie elementariai neveiks. O pankrationas atsirado anksčiau, nei nuo jo atsiskyrė boksas ir imtynės...

KODĖL?...  :rolleyes:  Kodėl turėjo jis išsiskirstyti, nors ir neišnyko visiškai, į boksą ir imtynes? ;)

Argi tie graikai buvo durnesni už mus? Už mus, nesėkmingai vis bandančius dabar padaryti sintezę “atgal“ ir juos pergudrauti, nes - kas tie durniukai su paklodėmis?... ;)

Va, ir kokia nuomonė, kolegos?...  8)

Spėju, kad pankrationas neatsirado anksčiau, nei imtynės ar boksas. Teko skaityti, kad imtyniauti buvo bandoma 2000 metų prieš Kristų, o tai visu tūkstantmečiu ankčiau nei atsirado pankrationas. Matomai graikai kurdami sistemą paėmė to meto imtynių techniką bei papildė smūgiais.

Tad vėlesnis pankrationo skilimas yra sąlyginis, paprasčiausiai iš jo kilo tik boksas, o imtynės buvo kaip buvusios tiek prieš pankrationą, tiek pankrationo gyvavimo laikais, tiek jam dingus nuo šio pasaulio...

Pankrationas buvo universali sistema, tiek imtynės, tiek smūgiai. O tai daugumai galėjo nepatikti, nes tikrai nemažai yra žmonių, kuriem patinka smūgiai, bet nepatinka eiti į glėbius. Yra gi ir atvirkščiai. Tai sąlygojo naujos sistemos susikūrimą - vien rankų technikos. O imtynės, kaip rašiau, jau turėjo būti gerokai anksčiau žinomos ;) Tik gali būti, kad pankrationo gyvavimo metu jos galėjo gerokai patobulėti, bet ne kaip atskirai esanti sistema, bet BŪTENT kaip pankrationo sudedamoji dalis ir tiesiog esama primityvi imtynių sistema buvo pildoma pankrationo technika, ko pasėkoje gavosi dvi neblogos sistemos, alternatyva pankrationui - boksas bei imtynės.

Kažkam labiau patiko imtyniauti, kažkam maitoti priešininkui mordas, tad daugelis vietoj pankrationo pradėjo rinktis alternatyviąsias sistemas, kas labai sumažino pankrationo populiarumą. Manyčiau, kad daug ką lėmė ir pankrationo žiaurumas. Jis buvo pakankamai žiaurus sportas, tad ta dalis, kurie nemėgo žiaurumo rinkosi imtynes, o jei patiko žiaurumas, liko pankratione (jei mėgo ir pasiristi) arba ėjo į boksą (kam patiko tik snukius malti). Spėju, kad boksas buvo labiau humaniškas sportas, nei pankrationas, būdavo mažiau traumų, tad laikui bėgant, vis daugiau žmonių rinkdavosi ne pankrationą, o boksą (ar imtynes). O kuo mažesnis populiarumas, tuo mažiau apie jį girdėti, tuo mažesnis jo paplitimas.

Galbūt laikui bėgant, žiaurios pankrationo kovos žmonijai darėsi atgrasios, nehumaniškos, tad galėjo prasidėti visokie draudimai, įvedami apribojimai. Tik neaišku, kas galėjo sąlygoti visišką jo išnykimą, juk tikrai nemaža dalis kovotojų turėjo norėti būti įvaldę tiek imtynių techniką, tiek bokso.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #32 įjungtas: 2004 Rgp 03, 09:32:25 am »
Aš tai, kaip visada, nesutinku!  :D

Juk ne veltui tokius klausimus ir iškėliau. Ir dar paprašiau PAMĄSTYTI, kodėl taip atsitiko, ir, vis tik, nelaikyti mūsų labiau gudresniais ir civilizuotais už antikinius graikus, kurie tikrai buvo toliau pažengę kovos supratime. Vien ką reiškia tokie vardai kaip Heraklis, Achilas, Hektoras ir pan. O kur dar ponas Pitagoras?... ;)

Kolegos Saxumo teiginiai žemiau yra pateikti grynai iš šiuolaikinio žmogaus pozicijos. Kas, jei persimesti mintimis į pankrationo PRIEŠISTORĘ, o ne vertinti jį iš dabarties taško?...

Taigi:

Citata

Spėju, kad pankrationas neatsirado anksčiau, nei imtynės ar boksas.

Pagal prasmę, tai imtynės ir boksas yra ganėtinai sureguliuotas vyksmas. Kai tuo tarpu pankratione tų reguliavimų iš pat pradžių buvo mažiau. Kitaip tariant, kad išmalti oponentui snukį, nereikia mokytis kokios nors sistemos arba APMĄSTYTŲ ir PRAKTIŠKAI IŠBANDYTŲ veiksmų bei jų sekos - imi ir grūdi!

Neginčijama, kad pankrationas kaip tik ir gimė iš tokios va brutaliai paprastos idėjos (ar vis tik ginčytis verta?). Ir Olimpiniuose metraščiuose tik ribotas veiksmų arsenalas (atsakymo raktas būtų atsakymas į klausimą - KODĖL ribotas?), kaip kad imtynės ar boksas, minimi jau daug vėliau, ir daug vėliau jie pakeičia visiškai pankrationą.

Kitaip tariant, chronologiškai viskas atrodo taip: pirma begalinis noras sugrūsti nosį ir pasiraičioti ant žemės, kad oponentas nepabėgtų (BJJ primena...  :D ), po to iš to padaroma disciplina - pankrationas, o va vėliau, apie ką aš ir kalbu, jis skyla į imtynes ir boksą.

Iš dabartinės perspektyvos žvelgiant, tai MMA ir visi UFC - tai kelias atgal: bandymas, ir, pasakyčiau, nesėkmingas, sujungti vėl boksą su imtynėmis. Kovos gi demonstruoja tai, kad bandymas kol kas nesėkmingas: geras imtynininkas yra labai prastas smūgiuotojas, o smūgiuotojas yra pusėtinas imtynininkas. Ir taip būti jie pasmerkti!

(ne, gatavo atsakymo neduosiu kodėl - mąstykit patys!  :evil: )

Citata

Teko skaityti, kad imtyniauti buvo bandoma 2000 metų prieš Kristų, o tai visu tūkstantmečiu ankčiau nei atsirado pankrationas.

Čia kaip su TKD istorija gaunasi...  :D  Kas nežino šios ironijos konteksto, tai pasakysiu, kad TKD yra XXa. šešesdešimtųjų metų produktas, kai savo pseudoistorijoje jie bando įteigti šią sistemą buvus jau prieš 2000-3000 metų...  :D

Kitas reikalas, kad “imtyniaujančios tautos“ dažniau pasitaiko, nei “smūgiuojančios tautos“. Kas suprantama: savanorių ir šauktinių kariniam parengimui visada lengviau ir paprasčiau naudoti imtynes, kur veiksmai atliekami pilna jėga ir be traumų, nei išmokyti atlikti smūgį... kažkaip netraumuojant savojo ir po to jau traumuojant priešą.

Imtyniauti tai imtyniavo, bet ir vėl nesutiksiu su šia teorija dėl elementarios priežasties: imtynės ir boksas išsiskaidė iš visumos (vėliau pavadintos pankrationu), o ne visuma buvo sukurta lipdant, kaip dabar bandoma MMA, imtynes su boksu!

Citata

Matomai graikai kurdami sistemą paėmė to meto imtynių techniką bei papildė smūgiais.

Šiandienos požiūris - niekuo nepagrįstas, tik spekuliacija.

O paneigti jį galima labai parastai: štai jau vos ne šimtas metų, jei pasiremsime kolegos Xeus pateiktais tyrinėjimais apie “proreslingo“ istoriją, vis bandoma sukurti stabiliai VEIKIANTĮ smūginės ir imtyninės varžybinės sistemos modelį. Ir nepavyksta.

Ir nepavyks!

Citata

Tad vėlesnis pankrationo skilimas yra sąlyginis, paprasčiausiai iš jo kilo tik boksas, o imtynės buvo kaip buvusios tiek prieš pankrationą, tiek pankrationo gyvavimo laikais, tiek jam dingus nuo šio pasaulio...

Veiksmai buvo. Ne disciplina kaipo tokia!

Citata

Pankrationas buvo universali sistema, tiek imtynės, tiek smūgiai. O tai daugumai galėjo nepatikti, nes tikrai nemažai yra žmonių, kuriem patinka smūgiai, bet nepatinka eiti į glėbius. Yra gi ir atvirkščiai.

Patikti ar nepatikti - labai sąlyginis ir itin subjektyvus dalykas. O tokie dalykai įtakoja kažkiek, tačiau OBJEKTYVIAI nekeičia bendrų tendencijų.

Ne patikime čia esmė! Klausimas tame, KODĖL kai kas pasirinko tokią specializaciją ir, pasakyčiau, pradžioje vis dar to paties pankrationo ribose... ;)

O antras klausimas bus - KODĖL galop ši specializacija pankrationo kovotojus suskaldė galutinai į imtynininkus ir boksininkus? ;)

Citata

Tai sąlygojo naujos sistemos susikūrimą - vien rankų technikos.

O kodėl ne vien kojų, arba ne vien galvos?... ;)

Citata

O imtynės, kaip rašiau, jau turėjo būti gerokai anksčiau žinomos ;)

Jau sakiau - veiksmai. Ne disciplina.

Citata

Tik gali būti, kad pankrationo gyvavimo metu jos galėjo gerokai patobulėti, bet ne kaip atskirai esanti sistema, bet BŪTENT kaip pankrationo sudedamoji dalis ir tiesiog esama primityvi imtynių sistema buvo pildoma pankrationo technika, ko pasėkoje gavosi dvi neblogos sistemos, alternatyva pankrationui - boksas bei imtynės.

Spekuliacijos. Niekuo nepagrįstos. Savo teiginį gi aš galiu pagrįsti, tačiau tai bus atsakymas ir pabaiga diskusijai.  :-P

Citata

Kažkam labiau patiko imtyniauti, kažkam maitoti priešininkui mordas, tad daugelis vietoj pankrationo pradėjo rinktis alternatyviąsias sistemas, kas labai sumažino pankrationo populiarumą. Manyčiau, kad daug ką lėmė ir pankrationo žiaurumas. Jis buvo pakankamai žiaurus sportas, tad ta dalis, kurie nemėgo žiaurumo rinkosi imtynes, o jei patiko žiaurumas, liko pankratione (jei mėgo ir pasiristi) arba ėjo į boksą (kam patiko tik snukius malti). Spėju, kad boksas buvo labiau humaniškas sportas, nei pankrationas, būdavo mažiau traumų, tad laikui bėgant, vis daugiau žmonių rinkdavosi ne pankrationą, o boksą (ar imtynes).

Šitas teiginys mane labai pralinksmino, nes nesiremia faktais, o grynai šiuolaikinio žmogaus pozicija - todėl yra visiška spekuliacija!  :D

Norint žinoti “humaniško“ bokso evoliuciją?... ;)

Pirma, tai jis atskilo nuo pankrationo. Ir tada buvo apribota galimybės tik kumščiams - kojos pakankamai sukuria distanciją, čia prasideda manevrinė kova, galop kažkas gaudo jas (vėl grįžimas prie metimo), teisėjams daug darbo, žiūrovai nepatenkinti, o kumščiais vyrai taip ir neišsprendžia nieko. Tad naujas žaidimas logiškai paprastas: tik kumščiai... Galop, rankelės nelabai pagausi, nors, beje, gaudyti kaip ir leidžiama buvo.. Jei spėji, aišku. Nes ir dabartinio boksininko rankeles gaudyti daug norinčių neatsiras.

Taigi, sistema patinka, ji paprasta ir puikiai suvokiama žiūrovams (“duok, duok, duok į snukį, duok!“). O va toliau prasideda problema pačioje metodikoje.. kovotojams! Jei nori būti PRANAŠESNIS už priešininką, turi smogti greičiau ir stipriau nei jis. Bet, visi nors kiek susipažinę su boksu, pasakys - tai kad pavojinga, nes kumštis turi, augant griečiui ir smūgio jėgai, proporcingai didėjančias galimybes sutrupėti!

Kad apsaugoti nuo traumų, kumščius pradėta tvarstyti odos raiščiais. Čia buvo antras etapas, kuris pasižymėjo nauju brutalumu: nežmoniškų smūgių kruša eina - visi patenkinti.

“Humaniškojo“, anot Saxum, bokso dekadancas buvo vėlyvieji graikų amžiai ir pradžia madas pradėjusių diktuoti ir cirko arenoje kovas rengti (taip olimpinis judėjimas pradėjo virsti į profesionalų renginį) “smurtui imlių“ romėnų - kai tie raiščiai buvo apkaustyti žalvarinėmis kniedėmis ir “kastetais“... Matyt, galop buvo išmokta ir išsilenkti saugiai smūgiuojančiąjam judančio dideliu greičiu kumščio. Arba - išaugo “imunitetas“ jiems...  :D  

Romėnai žengė ne atgal link pankrationo įteisinimo (juk negrįši ten, nuo kur civilizuoti graikai jau pažengė į priekį), o pirmyn jų supratimu, pasakę:

- Snukdaužiai ar juolab imtynės - nerealu. Netgi pankrationas (UFC) - tik sportas. REALU, kai su ginklais! Viva Roma!  :D  Duonos ir žaidimų!

Citata

O kuo mažesnis populiarumas, tuo mažiau apie jį girdėti, tuo mažesnis jo paplitimas.

Olimpiadose buvo ganėtinai mažiau populiarių užsiėmimų. Jei ne Kydikas, Ubartas ir Alekna, tai ką jau tie lietuviai - disko metimais domėtųsi?... ;)

Citata

Galbūt laikui bėgant, žiaurios pankrationo kovos žmonijai darėsi atgrasios, nehumaniškos, tad galėjo prasidėti visokie draudimai, įvedami apribojimai.

Pagalvojus apie Romą, Viduramžius ir net šiuolaikinius žmones bei mūsų humanišką masinio naikinimo ginklą, aš visai neturiu vilčių ir tokių naivių idealistinių iliuzijų, kad civilizacija labai jau humaniškėja.

Be to, nebuvo jokios jėgos, kuri laisvus graikų miestus imtų staiga ir visuotinai pradėtų versti įsivesti kokius nors apribojimus Olimpiadose, ir kad būtų priežiūros institucijos.

Olimpiados - ganėtinai unikalus, tačiau ir spontaniškas renginys.

Be to, nesutiksiu ir todėl, kad, jei dar kartą pažiūrėsit aukščiau, ilgainiui pankrationas darėsi labiau humaniškas reginys už kruvinąjį boksą...  :?

Citata

Tik neaišku, kas galėjo sąlygoti visišką jo išnykimą, juk tikrai nemaža dalis kovotojų turėjo norėti būti įvaldę tiek imtynių techniką, tiek bokso.

Man jau seniai aišku, tik aš noriu diskusiją patampyti!  :D  

Blogai, kad šito, kame tos priežastys, nesuvokia MMA įvairių sistemų kūrėjai. Ką jie bekurtų - tai bus tik dirbtinis, todėl neilgalaikis ir nestabilus, darinys. Veiksmų kratinys - ne sistema!

O išnyko pankrationas dėl... ;)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #33 įjungtas: 2004 Rgp 03, 12:23:12 pm »
Citata

kaip kad imtynės ar boksas, minimi jau daug vėliau, ir daug vėliau jie pakeičia visiškai pankrationą.

Imtynės minimos 2300 metų prieš Kristų. Galbūt ne kaip disciplina, bet ir ne kaip chaotiški veiksmai.

Citata

Iš dabartinės perspektyvos žvelgiant, tai MMA ir visi UFC - tai kelias atgal: bandymas, ir, pasakyčiau, nesėkmingas, sujungti vėl boksą su imtynėmis. Kovos gi demonstruoja tai, kad bandymas kol kas nesėkmingas: geras imtynininkas yra labai prastas smūgiuotojas, o smūgiuotojas yra pusėtinas imtynininkas. Ir taip būti jie pasmerkti!

Imtynes ir smūgius galima puikiai suderinti, bet dauguma MMA atstovų praeityje yra buvę vienokio arba kitokio stiliaus propaguotojai, tai jei boksininkas būdamas 20-30 metų amžiaus pradeda kultivuoti imtynes, tai natūralu, kad boksas nus jo pagrindinė jėga, įaugusi į kraują.

Citata

Imtyniauti tai imtyniavo, bet ir vėl nesutiksiu su šia teorija dėl elementarios priežasties: imtynės ir boksas išsiskaidė iš visumos (vėliau pavadintos pankrationu), o ne visuma buvo sukurta lipdant, kaip dabar bandoma MMA, imtynes su boksu!

Esu įsitikinęs, kad priešistorėje žmonija imtyniavimą labiau suvokė, nei smūgiavimą. Pakanka senovės graikų mitus paskaityti, ten kovos arba ginklais, arba plikomis rankomis (imtys). Aš pilnai sutinku, kad pankrationas yra pirmoji SISTEMA, bet jis gi neatsirado iš karto, neatėjo vienas graikas ir nepasakė, tebūnie sistema... Pankrationas kūrėsi pamažu, metai iš metų ir prieš jam atsirandant "oficialiai", kažkas panašaus jau garantuotai buvo daug metų.

Taip, neteisingai išsireiškiu, sakydamas, kad graikai prie imtynių pridėjo smūgius. Imtynės (NE DISCIPLINA) ir smūgiai per keletą šimtmečių (ar net tūkstantmečių) susijungė, o ne per keletą metų. Tiksliau sakant, imtynės pildėsi pavieniais smūgiais. Susikovus kokiems senovės graikams dėl mergos, vienas parsigriovęs kitą ant žemės, pamatė, kad labai patogu jam trinktelti kumščiu į žabtus. Trinktelėjo, tas atsijungė. "O, geras", pagalvojo graikas ir pradėjo šį veiksmą visada naudoti :D Kiti pamatę, kad veiksmas efektyvus, irgi jį pradėjo naudoti :D

Pankrationas buvo tik susisteminta tai, ką žmonės jau seniai naudojo. Kitaip ir būti negali.

Citata

Šiandienos požiūris - niekuo nepagrįstas, tik spekuliacija.

Žr. aukščiau. Pasitaisiau :D

Citata

Veiksmai buvo. Ne disciplina kaipo tokia!

Neaiškiai parašiau, bet tą ir turėjo galvoje.

Citata

Patikti ar nepatikti - labai sąlyginis ir itin subjektyvus dalykas. O tokie dalykai įtakoja kažkiek, tačiau OBJEKTYVIAI nekeičia bendrų tendencijų.

Patikimas ir nepatikimas gali daug ką pakeisti. Aš taip kategoriškai netvirtinčiau.

Citata

O antras klausimas bus - KODĖL galop ši specializacija pankrationo kovotojus suskaldė galutinai į imtynininkus ir boksininkus? ;)

Šituo klausimu rimtai nesidomėjau, reiks gal pasistudijuoti, pamąstyti.

Citata

O kodėl ne vien kojų, arba ne vien galvos?... ;)

Pankratione ojos vargu ar buvo naudojamos, o jei ir buvo, tai tik pavieniai veiksmai, kaip ir galva. O rankų technika, spėju, buvo pakankamai gerai išvystyta.

Citata

Jau sakiau - veiksmai. Ne disciplina.

Aš tai ir turėjau omenyje :E Tik va, kad neaiškiai parašiau :-(

Citata

Spekuliacijos. Niekuo nepagrįstos. Savo teiginį gi aš galiu pagrįsti, tačiau tai bus atsakymas ir pabaiga diskusijai.  :-P

Vargu ar šiuo atveju teiginio pagrindimas yra TIESA. Greičiau tik PRIELAIDA. Mokslininkai po šiai dienai aiškinasi, kas buvo Tiranosaurus Rex - ar plėšrūnas, ar maitėda. Vieni sako taip, kiti kitaip ir visi turi savo PAGRINDIMUS.

Citata

Šitas teiginys mane labai pralinksmino, nes nesiremia faktais, o grynai šiuolaikinio žmogaus pozicija - todėl yra visiška spekuliacija!  :D

Būtent, kad čia tik SVARSTAU.

Citata

Man jau seniai aišku, tik aš noriu diskusiją patampyti!  :D

Blogai, kad šito, kame tos priežastys, nesuvokia MMA įvairių sistemų kūrėjai. Ką jie bekurtų - tai bus tik dirbtinis, todėl neilgalaikis ir nestabilus, darinys. Veiksmų kratinys - ne sistema!

O išnyko pankrationas dėl... ;)

Galima spėti, kad pankrationas išnyko dėl smūginės bei imtynių technikos vientisumo nebuvimo, neharmoningumo.[/quote]

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #34 įjungtas: 2004 Rgp 03, 12:34:39 pm »
Kai dirbi vienu metu 7 darbus, tai paskui pasikartoji, bet tik kitais žodžiais.

Nepainiokit priežasčių su pasekmėmis. Harmonija, humaniškumas, suvokimas vieno ar kito, patinka-nepatinka - nesąmonė visa tai. Ir ne priežastis.  :D

Ir tegul jie būna vienokie ar kitokie “smūgiuotojai“ arba “imtyniautojai“ - puodas lipdomas iš gabalo molio, o ne dėliojamas iš pabirusių šukių, juolab, kai jų ne vienos dar ir trūksta...  :rolleyes:

Aš linkęs labiau pasiremti akivaizdžiais faktais, o ne spekuliacijomis. O tai tikrai gaunasi, kad lenkų kavaleristai plikais kardais bandė vokiškus tankus kirsti 1939 metais...  :?

Kol neišeisite už smėlio dėžės ribų, tol bet kokia diskusija man čia bus beprasmė.  :-(

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #35 įjungtas: 2004 Rgp 03, 13:27:07 pm »
Tai kad tų faktų ir nematyti.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #36 įjungtas: 2004 Rgp 03, 14:19:41 pm »
“Turintys akis - tepamato, turintys ausis - teišgirsta... Ne, moterėle, turintys TOKIUS liežuvius - teužsičiaupia... Taip, tu, va - kur trečioje eilėje... Taip, taip - tu. Tau sakau! Ne, pala-pala... IŠVESKITE KAS TĄ BOBĄ IŠ ČIA, gerbiami fariziejai ir bendrapiliečiai žydai!“ - iš stenogramų, vėliau įdėtų į Šv. Raštą...  :D

Tai apie ką aš čia?  :rolleyes:  Aha...  :?

Klausimai mano buvo ne tiek su istorinėmis peripetijomis susiję - man tai, galop, jau seniai mažai įdomu. Kas nors kiek susipažinęs su istoriografine metodologija, tas mane supras, kodėl tas pačias istorines reiškinių ir įvykių interpretacijas siūlau išbandyti mokslo pripažintu praktiniu būdu, t.y. lyginant alternatyvius ir šalutinius šaltinius, gretinant priežastis ir pasekmes, bei atliekant praktinius bandymus (tarp kitko, mokykliniame istorijos vadovėlyje gal ligi šiol vaizduojama vaikučiams, kaip svertais ir nuožulniomis plokštumomis egiptiečiai stato piramides. Gi apie 1980 metus japonų studentai praktiškai taip statyti pabandę įsitikino, kad nei pusės piramidės dėl elementarios fizikos nepastatysi!).

Taigi, mano klausimai iš karto peršoka neesminę šio klausimo pusę, einant tiesiai prie praktinių klausimų, atsakymai į kuriuos, jei nepadarys jus “be 5 minučių Budomis“, tai bent padės susivokti kovos meno pasaulyje ir savo treniruotėse leis efektyviau išnaudoti kovos meno studijoms skirtą laiką:

1. Kodėl skilo pankrationas į boksą ir imtynes?  :A

2. Kodėl dabar jau štai virš 100 metų (rašytinės istorijos) nepavyksta to atgal sėkmingai sulipdyti ir pateikti nors vieną ilgiau ir stabiliai veikiančią “universalę“ sistemą?  :-(

3. Kodėl mitas apie superefektyvų universalų kovotoją yra patrauklus, tačiau praktiškai neįgyvendinamas? ;)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #37 įjungtas: 2004 Rgp 03, 15:32:24 pm »
Kiek pasiknisęs internete, grįžtu prie istorijos. Pankrationas Olimpinėse žaidynėse pasirodo 648 m. prieš Kristų, o imtynės, kaip atskira DISCIPLINA - 708 m. prieš Kristų (pagal kai kuriuos šaltinius 704 m. pr. Kr). Lig tol imtynės buvo sudedamoji penkiakovės dalis. Egipte rasti piešiniai rodo, kad imtynės ten buvo žinomos maždaug prieš 2000-2500 m. pr. Kr. Piešiniuose vaizduojami įvairūs imtynių veiksmai. Tai tik patvirtina, kad imtynės buvo senesnis stilius. Ir čia NE VIENO ŠALTINIO informacija.

Dar pridedu vieną įdomią ištraukėlę:

Citata

The world’s oldest wrestling manual appears on the walls of four separate tombs built near Beni Hasan, Egypt. Their purpose was probably to show the departed ways to defeat the opponents they might encounter in the afterlife. If the dead were able to follow the pictures, they might have been successful, too, as nearly all of the 400 holds and escapes shown are still used in freestyle wrestling. The wrestlers are usually naked except for a wrestling belt, and are shown with contrasting skin colors to make it easier to distinguish individual holds.

Kapavietės Beni Hasane statytos maždaug 2000 m. pr. Kr.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #38 įjungtas: 2004 Rgp 03, 16:11:23 pm »
Rimtai susidomėjau šiuo istoriniu klausimu ir pradėjau studijas. Reikės gal kada ir straipsnelį parašyti :D Kuo toliau, tuo labiau aiškėja, kad visgi pankrationas buvo mišrus sportas, imtynės su smūgiais tiek rankomis, tiek kojomis.

Dabar vėlgi tas pats bandoma padaryti. Istorija kartojasi.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #39 įjungtas: 2004 Rgp 03, 16:15:51 pm »
Na, bet tu ir užsispyręs, kaip tikras žemaitis!  :-]

Citata

Klausimai mano buvo ne tiek su istorinėmis peripetijomis susiję - man tai, galop, jau seniai mažai įdomu.
<...>

Taigi, mano klausimai iš karto peršoka neesminę šio klausimo pusę, einant tiesiai prie praktinių klausimų, atsakymai į kuriuos, jei nepadarys jus “be 5 minučių Budomis“, tai bent padės susivokti kovos meno pasaulyje ir savo treniruotėse leis efektyviau išnaudoti kovos meno studijoms skirtą laiką:

Be to, kolega Horacijau, tie patys “istorikai“ rašo, kad Pitagoras buvo boksininkas...  :D

Iškeltų klausimų esmė ne Babilone, Egipte ar musėse!  :A  Nusileiskite ant žemėzzzzzz...   :shock:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #40 įjungtas: 2004 Rgp 03, 16:26:41 pm »
Citata
Na, bet tu ir užsispyręs, kaip tikras žemaitis!  :-]

Gerai, kol kas paliekame istoriją (prie jos grįšim kada nors vėliau, reikia kiek daugiau pasidomėti :book:  :paper:  :pc:  :userfriendly:  :alus:  :drunk:  :evil5: ).

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #41 įjungtas: 2004 Rgp 03, 23:28:00 pm »
Pankrationas buvo viena populiariausių Olimpinių Žaidynių programos dalių. Atėjus Romos imperijai ir pasikeitus religijai, 394 m. Olimpinės Žaidynės buvo uždraustos kaip pagonių išmislas. Ar tai nebuvo pagrindinė priežastis pankrationo išnykimui?

P.S. Surinkau šiek tiek įdomių istorinių faktų, kai kurie ir man netikėti, tik matomai teks naują temą kurti, arba dar kiek pasigilinus ir patikrinus informaciją, straipsnelį tinklapyje įkalt.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #42 įjungtas: 2004 Rgp 04, 10:09:15 am »
Aha, o “civilizuoti“ barbarai, užėmę Romą, tiesiog uždraudė visas gladiatorių kovas ir apsikrikštino... Peace!...  :D

Saxum, nebūk užsispyręs: jei supyksti ant ko nors (kaip dabar ant manęs), kokia pirma mintis šauna tau į galvą?... ;)

Ar ne ši:  :punch1:  

Juk nelendi  :hug: ?... ;)

Tiksliau sakant, lendi, kai pirma strategija nesuveikė.  :angel: Tuo, beje, tik įrodydamas, ne tai, kad boksas DAR SENESNIS už imtynes, o tai, kad minėtas “modus operandi a-la pankration“ ir yra bazinis ir pirminis!  :D

Istorikai daro prielaidas iš turimų jų faktų. Gal pažįsti nors vieną archeologijos interpretavimo specialistą, kuris moka atlikti “bostono krabą“?... ;) O jei ką ir supranta, tai apie “vištos sparnelius“ - kaip ir ta pagarsėjusi bulšido ekspertė (iš SPORTO REDAKCIJOS, beje!)...  :banging:

Mažvydo Katekizmas - pirmoji lietuviška knyga, taip?... ;)

Taip. BET! Šis teiginys teisingas, kai sakai pirmoji IŠLIKUSI lietuviška knyga. Nes jis, Martynas Mažvydas, ir jo mokytojas Abraomas Kulvietis, jėzuitams deportavus juos iš Vilniaus ir sudeginus visus jų raštus, negi nenaudojo čia jokių vadovėlių, norite pasakyti?.. ;) Juk TAI buvo viena iš užsipuolimo prieš juos priežasčių! Ir kam tada mokinys perspausdino dar kartą Katekizmą Prūsuose?... ;)

Netgi teiginyje, kas pirmiau - višta ar kiaušinis - atsakymas bus aiškus VISADA: kiaušinis!

Ir ne todėl, kad iš jo višta turi išsiristi (aha, bet tik višta jį gali ir padėti!), o todėl, kad kiaušinius pradėjo dėti gyvūnai iki atsirandant vištoms.  :-P

Bet istorikai ne tik pateikia faktus, jie pateikia - INTERPRETACIJAS! Ir šaltinis metodologijoje turi ne paskutinę reikšmę, kaip ir autoriaus, interpretuojančio tai, požiūris. Dlugošas vaizduoja lietuvius laukiniais, o pats įsikūręs rašo tas savo kronikas... Vavelio papėdėje. To paties Vavelio, kuriame sėdi lietuvis Jogaila, po žlugusio Lenkijos Piastrų “aukso amžiaus“, padaręs Lenkiją GALINGIAUSIA IR DIDINGIAUSIA Europos valstybe!... Ir du lietuviai pusbroliai laimi DIDŽIAUSIĄ (pagal dalyvių skaičių, bet ne reikšmę) Viduramžių mūšį... Laukiniai?... ;)

Todėl ir siūlau nelįsti į kažkieno pateiktas istorines interpretacijas, kas ten kur pirmiau buvo. Šios hipotezės nepraeina nei laiko, nei praktikos bandymo.

Ir neįdomu, tiesą sakant, visa tai. Ir be reikalo tik gaištu čia laiką, aiškindamas universitetinį mokslinių tyrimų pradžiamokslį: mokiniams - dar prieš akis, studentams - ir taip žinoma, kitiems - neaktualu.

Nes, jei grįšime, tai atsakymas į mano klausimus glūdi paprastuose olimpiniuose (likimo ironija, žr. aukščiau Saxum teiginį apie pagoniškumą - kad lotyniškuose, o ne graikiškuose!  :D ) trejuose žodžiuose, tapusiuose ne tik Olimpiados, bet ir bendrai sporto šūkiu:

Citius

Altius

Fortius

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #43 įjungtas: 2004 Rgp 04, 10:20:20 am »
Citata
Saxum, nebūk užsispyręs: jei supyksti ant ko nors (kaip dabar ant manęs), kokia pirma mintis šauna tau į galvą?... ;)

Aš ant nieko nepykstu ir nesu užsispyręs, tik radau įdomių istorinių faktų, kurie mane sudomino ir tam vėliau paskirsiu naują temą. Šioje temoje apie tai baigiu, taškas.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #44 įjungtas: 2004 Rgp 04, 10:39:13 am »
Rask atsakymą į mano iškeltus klausimus, ir tu rasi taip pat atsakymą į savo klausimą man, kodėl aš nenoriu rašyti jokių kovos menų stilių ir mokyklų istorijų į tinklapį...  :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #45 įjungtas: 2004 Rgp 04, 11:06:41 am »
Citata
Rask atsakymą į mano iškeltus klausimus, ir tu rasi taip pat atsakymą į savo klausimą man, kodėl aš nenoriu rašyti jokių kovos menų stilių ir mokyklų istorijų į tinklapį...  :D

Tu nenori rašyti dėl suklastotos istorijos :D

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #46 įjungtas: 2004 Rgp 04, 11:24:28 am »
Citata
Tu nenori rašyti dėl suklastotos istorijos :D

Tas gal kaip tik paskatintų rašyti, kad paneigti ir klaidas istorines ištaisyti!..  :-P

Neatsakinėk nuo antrojo klausimo - atsakyk į mano tuos tris anksčiau iškeltus klausimus, liečiančius pankrationą.  :-) O atsakymą juk irgi pašnibždėjau lotyniškai... ;)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #47 įjungtas: 2004 Rgp 04, 12:14:09 pm »
Citata

1. Kodėl skilo pankrationas į boksą ir imtynes?  :A

Nebežinau kas čia teisus, bet pagal mano tyrimus gaunasi šitiaip.

Boksas Olimpinėse Žaidynės minimas 40 metų anksčiau, nei pankrationas (688 m. pr.m.e), o imtynės - 60 metų (708 m. pr.m.e). Pankrationas, gi, minimas tik nuo 648 m. pr.m.e. Aišku, laikyti sistemos pradžią, jos pasireiškimą OŽ, neprotinga, sistemos gi gerokai anksčiau gyvavo, tačiau tokių rimtesnių faktų, kas kur ir kaip, neradau :(

Aš irgi visada maniau, kad būtent iš pankrationo kilo imtynės bei boksas, bet tikrai nemažai rimtų tinklapių teigia, kad pankrationas buvo imtynių ir bokso hibridas.

Tiesa, vienas filosofijos daktaras (Paul McMichael Nurse), nemažai parašęs apie kovos menus, teigia, jog pankrationas atsirado gerokai anksčiau, nei jis figūruoja OŽ. Reiks to tipelio straipsnių daugiau pasiieškoti, jis kažkaip protingai rašo. Išpyzdavojo tą teoriją, kad neva graikai užnešė pankrationą į Indiją ir taip gavosi, kad kovos menai nukeliavo į Kiniją bei Okinavą.

Citata

2. Kodėl dabar jau štai virš 100 metų (rašytinės istorijos) nepavyksta to atgal sėkmingai sulipdyti ir pateikti nors vieną ilgiau ir stabiliai veikiančią “universalę“ sistemą?  :-(

Jei tikėti aukščiau išdėstytais teiginiais, tai tokią sistemą buvo bandoma sukurti jau prieš 3 000 metų :V O kur tiesa? Anapus? :-/

O šiaip, taigi tų "universalių" sistemų gi nemažai yra. Ta pati Briuso Li JKD yra tokia. Arba Senčiukovo Conten ;) Šiaip manyčiau, kad namas statomas iš vienodų plytų. Jei statome iš silikoninių blokelių, tai iš blokelių, jei iš plytų, tai iš plytų. Kitaip nieko gero nebus.

Citata

3. Kodėl mitas apie superefektyvų universalų kovotoją yra patrauklus, tačiau praktiškai neįgyvendinamas? ;)

Per anksti žmonės pasensta, kad viską išmoktų...  :grandmar:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #48 įjungtas: 2004 Rgp 04, 14:42:10 pm »
Citata

Šiuos du klausimus nukeliu ir į temą apie MMA užgimimą - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti.

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #49 įjungtas: 2004 Rgp 04, 16:03:39 pm »
Citata

Nebežinau kas čia teisus, bet pagal mano tyrimus gaunasi šitiaip.

Nesvarbu!...  :D  Bet tu ir užsispyręs...  :help:

Citata

Boksas Olimpinėse Žaidynės minimas 40 metų anksčiau, nei pankrationas (688 m. pr.m.e), o imtynės - 60 metų (708 m. pr.m.e). Pankrationas, gi, minimas tik nuo 648 m. pr.m.e. Aišku, laikyti sistemos pradžią, jos pasireiškimą OŽ, neprotinga, sistemos gi gerokai anksčiau gyvavo, tačiau tokių rimtesnių faktų, kas kur ir kaip, neradau :(

Bet tu iškėlei hipotezę, kad graikai prieš imtynes išsitrindavo aliejumi todėl, kad ten daug pyderų jų tarpe buvo (pavyzdžiui, Platonas - dukart Olimpinis imtynių čempionas!) - tai kad geriau slystų...  :sex:

Citata

Aš irgi visada maniau, kad būtent iš pankrationo kilo imtynės bei boksas, bet tikrai nemažai rimtų tinklapių teigia, kad pankrationas buvo imtynių ir bokso hibridas.

Teigia jie todėl, kad iš šių dienų pozicijos į tai žiūri. Beje, buvau nusiuntęs ir citatą, kur aprašyta, kaip menkai tepaisyta taisyklių - kas pagrįstų mano teiginį, jog neįmanoma pirma kontroliuoti taisyklėmis renginio, o po to leisti nekontroliuojamą spontaniškumą: imtynės ir boksas vis tik buvo labiau taisyklėmis apibrėžti renginiai.

Įdomu tai, kad spartiečiai nedalyvavo, sako, pankrationo varžybose, nors naudojo jį, ar idėjiškai panašią sistemą, hoplitų (pėstininkų) parengime. Kažkaip pamąsčiau, kad ir dabar profesionalūs kariškiai nedalyvauja mėgėjų sportiniuose renginiuose (gal kas pamena, koks bardakas buvo Seulo olimpiadoje, kai Pietų Korėja leido savo kariškiams dalyvauti dziudo ir bokso renginiuose, kuriems uždrausta dalyvauti vidiniuose čempionatuose - lygis labai skiriasi). Tačiau spartiečių idėja nedalyvauti kitkame buvo... ;)

Citata

Tiesa, vienas filosofijos daktaras (Paul McMichael Nurse), nemažai parašęs apie kovos menus, teigia, jog pankrationas atsirado gerokai anksčiau, nei jis figūruoja OŽ. Reiks to tipelio straipsnių daugiau pasiieškoti, jis kažkaip protingai rašo.

Tai čia aš juo šiek tiek ir pasirėmiau. Mokslų daktaras juk kaip ne kaip, o ir dziudo studijuoja nuo 1969 metų...  :D

Citata

Išpyzdavojo tą teoriją, kad neva graikai užnešė pankrationą į Indiją ir taip gavosi, kad kovos menai nukeliavo į Kiniją bei Okinavą.

Aš jam pritariu!...  :D

Citata

Jei tikėti aukščiau išdėstytais teiginiais, tai tokią sistemą buvo bandoma sukurti jau prieš 3 000 metų :V O kur tiesa? Anapus? :-/

Sistema buvo, o ne bandoma buvo sukurti. Ir ta sistema vadinosi pankrationas.  :A

Klausimas daugiau - kodėl ji nustojo būti efektyvi?... Ir pašnibždėjau: citius, altius, fortius!...  :suspicious:

Citata

O šiaip, taigi tų "universalių" sistemų gi nemažai yra.

Yra, bet dažnai nei viena jų net nepranoksta geros tradicinės ir specializuotos!  :angel:

Citata

Ta pati Briuso Li JKD yra tokia. Arba Senčiukovo Conten ;)

Arba mano seiikan-kempo...  :D

Citata

Šiaip manyčiau, kad namas statomas iš vienodų plytų. Jei statome iš silikoninių blokelių, tai iš blokelių, jei iš plytų, tai iš plytų. Kitaip nieko gero nebus.

Kitaip bus - dizainas toks!..  :peace:

Citata

Per anksti žmonės pasensta, kad viską išmoktų...  :grandmar:

Ne. Pažinimo procesas begalinis! Bet ne tame atsakymas!  :banging:

Neieškokite atsakymų teorijose ir istorijose!!!  :director:

Aš visada imu už pagrindą sveiką nuovoką, logiką, baivų protą ir PRAKTIKĄ!  :builder:  Kas, kad žinau ne mažiau ir istorinės bei teorinės pusės - reikalo esmės tas nekeičia, o tik papildo!  :joy:

Na, klausimai buvo tikrai praktiniai ir praktikams, o staiga žiū - visi jie pabėgo į bibliotekas kažkokias...  :book:

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #50 įjungtas: 2004 Rgp 04, 16:04:56 pm »
Vienu žodžiu, klausimai taip ir liko neatsakyti...  :userfriendly:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #51 įjungtas: 2004 Rgp 04, 16:32:37 pm »
Citata
Nesvarbu!...  :D

Svarbu! Kuo daugiau domėjimosi ir hipotezių - tuo daugiau pažinimo.

Citata

Bet tu iškėlei hipotezę, kad graikai prieš imtynes išsitrindavo aliejumi todėl, kad ten daug pyderų jų tarpe buvo (pavyzdžiui, Platonas - dukart Olimpinis imtynių čempionas!) - tai kad geriau slystų...  :sex:

Nu jo :D

Citata

Aš jam pritariu!...  :D

Aš irgi ;)

Citata

Sistema buvo, o ne bandoma buvo sukurti. Ir ta sistema vadinosi pankrationas.  :A

Niekas iš niekur neatsiranda, niekas niekur nedingsta. Pankrationas buvo sukurtas, bet numiro... Todėl ir sakau, kad buvo bandoma sukurti. Taip, jis išsilaikė ganėtinai ilgai, per 1000 metų, bet...

Citata

Klausimas daugiau - kodėl ji nustojo būti efektyvi?... Ir pašnibždėjau: citius, altius, fortius!...  :suspicious:

Ir kuom tai galėtų būti susiję?

Citata

Yra, bet dažnai nei viena jų net nepranoksta geros tradicinės ir specializuotos!  :angel:

Naturalu, juk jei šlifuoji vieną, geriau tai atšlifuosi, nei šlifuodamas dvigubai daugiau tuo metu. O ir kai reikia suderinti skirtingais judėjimais, stovėsenomis ir pan. sistemas, tai dažnai gaunasi nelabai jau efektyvu.

Citata

Arba mano seiikan-kempo...  :D

Seminaro reikia ;)

Citata

Kitaip bus - dizainas toks!..  :peace:

Dizainas geras (efektinga), bet nepatikima (neefektyvu).

Citata

Ne. Pažinimo procesas begalinis! Bet ne tame atsakymas!  :banging:

Begalinis, todėl ir nespėji pažinti per savo trumpą gyvenimą...

Citata

Aš visada imu už pagrindą sveiką nuovoką, logiką, baivų protą ir PRAKTIKĄ!  :builder:  Kas, kad žinau ne mažiau ir istorinės bei teorinės pusės - reikalo esmės tas nekeičia, o tik papildo!  :joy:

Be teorijos nėra ir praktikos (ir atvirkščiai).

Citata

Na, klausimai buvo tikrai praktiniai ir praktikams, o staiga žiū - visi jie pabėgo į bibliotekas kažkokias...  :book:

Kartais užeina nras paskaityti :book:

:D

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #52 įjungtas: 2004 Rgp 05, 10:03:17 am »
Geriau ne tiek skaitytum (na, iš gezo tai to nesitikėjau, klausimus užduodamas!  :suspicious: ), kiek atvažiuotum pas mane į mišką ir pats suprastum, kodėl...  :nosebleed:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #53 įjungtas: 2004 Rgp 05, 10:30:45 am »
Citata
Geriau ne tiek skaitytum (na, iš gezo tai to nesitikėjau, klausimus užduodamas!  :suspicious: ),

Tai, kad susidomėjau priešistore, pagilinau kiek žinias ;)

Citata

kiek atvažiuotum pas mane į mišką ir pats suprastum, kodėl...  :nosebleed:

[/quote]

Kokį sekmadienį galima ;) Popiet, tarkim :V

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #54 įjungtas: 2004 Rgp 05, 11:57:30 am »
Tai nebent po Mišių...  :angel:

Pūgžlys

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #55 įjungtas: 2004 Rgp 08, 00:56:45 am »
Paskutiniame "Black Belt" numeryje aptikau Džimo Arvanitis, United Pankration Alliance įkūrėjo, interviu apie pankrationą.  Keletas jo minčių:

- pankrationas pirmą kartą minimas Olimpinėse Žaidynėse 648 p.m.e., paskutinis nugalėtojas paminėtas 221m.

- pankrationas, kaip sportas, atsirado iš hoplitų kovos.  Mitologinės šaknys yra arba Heraklis, kuris pankrationą sukūrė Dzeuso garbei, arba Tesėjus, sukūręs pankrationą po pergalės pries Minotaurą.

Pankrationo kilmės ir ryšio su boksu ir imtynėmis Arvanitis gala, bet nepaaiškina.  Tiesa mini, kad romėnai perėmė pankrationą (lot. pankratium).  Ši modifikaciją, kartu su Kapujos boksu, nuo graikų pankrationo skirėsi tuo, jog kovotojai vilkėjo specialas pirštines su metaliniais spygliais.  Graikų bokso (gr. pyxmachia) atstovai irgi vilkėjo panašius kumščių sustiprinimus.

Taip pat minimas ir spartiečių pankrationas.  Jie, nors ir nedalyvaudavo Olimpiadose, turėjo savo vietinės kovos be taisyklių rungtynes.

Dar pridursiu, kad Arvanitis mano, jog Graikija yra ne tik kovinių sportų, bet ir kovos menų gimtinė.

Daugiau informacijos apie pankrationą siūloma paieškoti:

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #56 įjungtas: 2004 Rgp 09, 10:00:30 am »
Citata
Paskutiniame "Black Belt" numeryje aptikau Džimo Arvanitis, United Pankration Alliance įkūrėjo, interviu apie pankrationą.  Keletas jo minčių:

O kaip supyktų Valdaicevo pasekėjai, sužinoję, kad šitas Amerikos graikas kėsinasi tapti viso pasaulio pankrationistų lyderiu!...  :D  Kodėl ne tas “pankrationas“, kuris Lietuvoje?... ;)

Citata

- pankrationas pirmą kartą minimas Olimpinėse Žaidynėse 648 p.m.e., paskutinis nugalėtojas paminėtas 221m.

Gal dar kokius užrašus atkas. Saxum turi net sąrašą žinomų čempionų pankratione, bokse ir imtynėse.

Citata

- pankrationas, kaip sportas, atsirado iš hoplitų kovos.  

Hoplitai - tai čia pėstininkai (galėtum žmones ir apšviesti). Kilo nuo šauksmo “hop-lia!!!“, kai pėstysis graikas bandydavo užšokti ant priešo žirgo...  :D

Juokauju, aišku. Bet, turint omeny, kad grumtynės buvo pagrindinis kariavimo būdas praktiškai vos ne iki 19a. pabaigos, tai nėra ko stebėtis artimos kovos metodų poreikiu pėstininkams.

Va, tas pats VingTsun iš to paties poreikio kilo, bet jiems patogiau tikėti mitais apie “kūrybingas bobas su kiaušais“!...  :D

Citata

Mitologinės šaknys yra arba Heraklis, kuris pankrationą sukūrė Dzeuso garbei, arba Tesėjus, sukūręs pankrationą po pergalės pries Minotaurą.

Aha, kaip Daito-ryu - deivė Aušrinė sumo imtynėse su kitu dievu, kaip ten jis...  :rolleyes:

Citata

Pankrationo kilmės ir ryšio su boksu ir imtynėmis Arvanitis gala, bet nepaaiškina.  

Nes nežino. Nes jam ir nereikia. Jam svarbu ne judesio kultūra, o marketinginis poreikis išnaudoti savo tautybę: azijatai gali uždirbti iš kovos meno, tai kodėl jis prastesnis?... ;) Tai - jo poreikis.

O poreikio kažką aiškinti ir aiškintis - nėra. Neesminis jis toks... ;)

Citata

Tiesa mini, kad romėnai perėmė pankrationą (lot. pankratium).  Ši modifikacija, kartu su Kapujos boksu, nuo graikų pankrationo skirėsi tuo, jog kovotojai vilkėjo specialas pirštines su metaliniais spygliais.  Graikų bokso (gr. pyxmachia) atstovai irgi vilkėjo panašius kumščių sustiprinimus.

Aha, tą jau minėjau. Tik po to romėnai žengė dar toliau logišką žingsnį ir perėjo prie ginklų įvedimo - jei jau linksmintis, tai linksmintis!...  :D  Kame jie visada buvo specialistai: kai graikai mūšius laimėdavo herojų pagalba, romėnai - disciplinos ir tikėjimo savo vadais. Ir ginklais. Tokios dvi kariavimo manieros susigrūmė: laisvi ir savarankiški graikai, rodantys asmeninio heroizmo pavyzdžius, kuriems ir karas - menas, ir romėnai: karinė drausmė, tikslus komandinis darbas, kolektyvizmas, įsakymų vykdymas, o ne svarstymas, ir... karas - ne menas, o menas nugalėti.

Vieninteliai spartiečiai buvo panašūs į juos, tačiau ir tie labiau priklausė graikiškąjai tradicijai - ir vienas karys lauke... ;)

Čia kaip iš tos legendos: jei kuriam graikų valdovui reikėdavo pagalbos ir jos prašydavo iš Spartos, tie siųsdavo tik 1 karį.... ;) Turėdavo pakakti!...  :D

Tą sakau tik tam, kad įsivaizduotumėt bendrą tuometį mentalitetą, lėmusį kai kuriuos sprendimus. Negalima daryti išvadų be konteksto.  8)

Citata

Taip pat minimas ir spartiečių pankrationas.  Jie, nors ir nedalyvaudavo Olimpiadose, turėjo savo vietinės kovos be taisyklių rungtynes.

Na, čia ne visai taip. Jei pasiremti aukščiau minėtu Saxum iškastu pankrationo tyrėju, tai spartiečiai nedalyvavo iš esmės tik pankrationo varžybose. Ir jų vadai pelnytai laikė vėlesnį pankrationą NEEFEKTINGU pėstininkų parengime. Nes pėstininkas turi likti ant kojų, o ne ant žemės voliotis su priešu - kur juos abu tiesiog sutryps.

Tai, ką jie naudojo parengime, labai primena dabartines artimos kovos metodikas - patys suprantat, kad su jomis į UFC gardą nelipsi.

O visus fizinius pratimus ir rungtis, kurias naudojo graikai, spartiečiai lygiai taip pat taikė ir savo jaunuolių fiziniame auklėjime. Ir dar efektyviau. Nes spartietis - ir vienas kovos lauke karys buvo... ;)

Citata

Dar pridursiu, kad Arvanitis mano, jog Graikija yra ne tik kovinių sportų, bet ir kovos menų gimtinė.

Tai jau taip - ką čia tiems azijatams lygintis su tuo!...  :D

Marketingas visa tai. Čia kaip su ta DarkSide teorija, kaip atsirado kovos menai, jei kas pamena. Iš esmės, tiek Arvaničio, tiek DarkSide teorijoms visada trūksta vieno dalyko: tuomet nebuvo tokio intensyvau interrasinio ir tarptautinio bendravimo. Roma juk irgi buvo “viso žinomo pasaulio“ imperija. Kaip ir Kinija savo ruožtu. Kaip ir Indija, kur gimė Buddha. Tik kad tie pasauliai “kas sau“ buvo. Dar 19a. pabaigoje Europoje galiojo “30 mylių žmogaus sindromas“ - kada MASIŠKAI žmogus asmeniškai pažino jį supantį pasaulį tik 30 mylių spinduliu: kaimas, laukai, bažnyčia, gretimas kaimas, kur einama mergų parsivesti arba pasimušti - ir gal dar koks artimesnis miestas... Viskas.

Beje, kai pažiūri kartais išprusimą JAV ir jų pasaulio suvokimą, tai nepanašu, kad tas 30 mylių sindromas būtų išgyvendintas. Ką, beje, įrodo ir visi Juro “klausimėliai“ gatvėje mūsų Lietuvos provincijoje.

Kinijoje, tarkime, net 4 pagrindiniai dialektai išlikę dėl to sindromo. Jie net savo ušu mokyklų per savo šalį plačiai ligi šiol neišsiplatino, tai ką jau čia apie teorijas, kaip Makedoniečio kariai Okinavos valstiečiams įtaką darė...  :D

Citata

Daugiau informacijos apie pankrationą siūloma paieškoti:

Saxum, įmesk savo nuorodą į tą straipsnį.  :pc:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #57 įjungtas: 2004 Rgp 09, 10:42:37 am »
Citata

O kaip supyktų Valdaicevo pasekėjai, sužinoję, kad šitas Amerikos graikas kėsinasi tapti viso pasaulio pankrationistų lyderiu!...  :D  Kodėl ne tas “pankrationas“, kuris Lietuvoje?... ;)

Valdaicevas gerokai vėliau "atgaivino" SAVO pankrationo versiją, nei jis buvo "atgaivintas" pasaulyje. Dabar tų pankrationo versijų tai kelios yra. Bet skaitau, kad čia tik pavadinimas, tai eilinės MMA mišrainės. Ta patį turi ne vienas MMA kovotojas "susikūręs".

Citata

Saxum, įmesk savo nuorodą į tą straipsnį.  :pc:

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #58 įjungtas: 2004 Rgp 09, 10:47:51 am »
Aha, o “tikrojo“ pankrationo patriarcho foto gera Pugzlio nuorodose:  8-)

Viens prie vieno!  :D  

Ir daugiau, Saxum, muaythai “mutajumi“ nevadink - užpatentuotas šis vardas ano graiko - kaip jo pankrationo prekinis ženklas!  :P

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #59 įjungtas: 2004 Rgp 09, 12:29:34 pm »
Citata

Ir daugiau, Saxum, muaythai “mutajumi“ nevadink - užpatentuotas šis vardas ano graiko - kaip jo pankrationo prekinis ženklas!  :P

Mutajus - tai ne mutau ;)

Ir yra dar Matt Hume pankrationas - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti . Čia kaip suprantu, dar atskira federacija :-/ Su dabartiniu pakrationu dabar gerokai painiau, nei su kikboksu, kur keliolika federacijų agzistuoja. Tų pankrationo "atkūrėjų" kiek nori :-]

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #60 įjungtas: 2004 Rgp 09, 15:42:36 pm »
Homeras savo laiku neužpatentavo, matyt, pavadinimo, tai valkioja visi, kas netingi...  :D

Bet tas patriarchas Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti, matyt, išspardytų subinę anam  8-)... :rolleyes:

Atsijungęs pack

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 115

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #61 įjungtas: 2005 Sau 11, 14:33:24 pm »
Citata
as tiesiog noreciau kazka pasirinkt labiausiai pritaikomo gatveja.  o siaip mano nuomone, kad jai nera to ko jieskau manau boxas butu geriausiais pasirinkimas. kaip manai? realioje kovoje (gatveja) labiau pritaikomas reikalas. ar netaip? nes muai thai... na nzn... rankos svarbesnis dalykas mano nuomone.

na noriu tau pasakyt ,kad nevisai su tavim sutinku!!!!!! rankos svarbesnes!!!!!!pfffff ziurek uzspaus tave kokie2 'baklanai'i kampa ir ka rankomis ginsis9pries kojas)???? :D  tokiose atvejose ginkis geriau tuo ka turi po ranka!!!!! :D  bet zinok kojos tai  dar viena siena gyniboje!!!! kickbox'e muay thai reikia tik koja pakelt (teisingai),sutikti kojos smugi! ir tavo museika kris ant zemes nes taip sau koja sumus kad abejoju kad atsikels pats!!!!! o jei sakai kad rankos svarbesnes nu pats pamanyk kaip tu ginses nuo (low kick'u?), o kickox'se nenazai laiko skiriama rankoms patikiek,o dar plius kojos o jei paprasysi geru zmoniu tai dar pamokis visokiu juodu smugeliu)!!!!!!!pvz.neticia musdamas is sono dedi smugi su alkune na ir .t.t!!!! :D
p.s. labai veiksminga patikiek!!!!!
Нет хороших стилей, есть хорошие бойцы .

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #62 įjungtas: 2005 Sau 11, 16:05:38 pm »
astigaivino pankrationo tema seniai uzmirsta :)

matai.. as nesakau kad kojo blogai. tiesiog rankos rimtesnis ir labiau naudojamas ginklas (apie gatve, tik apie gatve as visada :D nerupi man ringas :D). net neabejojiu kad nuo koju smugiu gintis kojom labai didelis +. netgi mano nuomone ne tiek pulti kojom kiek gintis jomis svarbiausia.
o del tu low kicku. jai gerai isvystes zmogus greiti ir smugi tai bbd jis gali but ant tu lowkicku. kiek tokiu kicku sugebesi per streetfighta trenkt? kaip zinai tokie uzsiemimai ilgai nesitesia. pora zingsniu artyn ir tavo lowkickai nebeturi prasmes. o dar jai susriegs i galva tai isbires visos mintys spardytis. beabejo keliai kaskita. bet pries juos irgi yra ka priespastayt. boxininkai turi savu koziriu :) tik va gal ir reiktu ismokt nuo koju spyriu gintis, kolkas neturiu tokios galimybes is kur pasimokyt :)

Atsijungęs doom

• 8 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #63 įjungtas: 2005 Sau 11, 16:45:08 pm »
:D  mislyju, kad geras lowkickas su batu i vidine kelio puse arba tiesiai i blauzdikauli atmushtu nora mosikuoti rankomis visiem be išimties, o koja ilgesne negu ranka :D  nora  ramkom mosikuoti rankom  taip pat gerai atmusha gynyba arba smugiai  alkunemis i tas pacias rankas  :-)
kill them all

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 161

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #64 įjungtas: 2005 Sau 11, 16:52:49 pm »
Citata
:D  mislyju, kad geras lowkickas su batu i vidine kelio puse arba tiesiai i blauzdikauli atmushtu nora mosikuoti rankomis visiem be išimties, o koja ilgesne negu ranka :D  nora  ramkom mosikuoti rankom  taip pat gerai atmusha gynyba arba smugiai  alkunemis i tas pacias rankas  :-)

Kazkur isskaitytas pasakymas:
"...kiekviena ranka turi 5 pirstus-is viso 10, kiekvienas pirstas turi po 3 sanarius-jau 30,... ir kiekviena is siu kuno daliu galima suzeisti artima savo..."
Trumpiau-geras kovotojas gali kovoje isnaudoti VISAS savo kuno dalis :-D
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 680
  • Amžius: 46

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.ninjutsu.lt
Pankrationas
« Atsakyti #65 įjungtas: 2005 Sau 11, 16:57:04 pm »
Citata
mislyju, kad geras lowkickas su batu i vidine kelio puse arba tiesiai i blauzdikauli atmushtu nora mosikuoti rankomis visiem be išimties, o koja ilgesne negu ranka  nora ramkom mosikuoti rankom taip pat gerai atmusha gynyba arba smugiai alkunemis i tas pacias rankas

O tu pataikyk kokiam uzpuolikui gatveje, kad gudrus, o jeigu dar priesininkas panoseje kumsciu mosikuoja.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #66 įjungtas: 2005 Sau 11, 17:34:10 pm »
viskas juk vyksta labai labai greitai. nesakau kad kojos prastai, bet kiekvienas bent siek tiek kovojas gatveje jums pasakys ta pati: rankos - 1 numeris, nekitaip.

kaip tu man spirtelsi i vidine slaunies puse artimoje distancijoje noreciau paziuret doom. kojos tai ilgesnes bet ir vietos reik daugiau kad su jom ispirt :) o ir smugiuot netaip daznai gali suspet. + kad tixliai kur reikia pataikytum (i keli ar pan) manau reik nemazai prakituokit ir neprarast sweikos nuovokos gatveje (nevisada pavyksta, manau sutiksit).
aisku niekas nemaiso. jai moki su dviem pirstais isimt zandikauli, irgi pritaikyt gali, taciau ar dazniau ir geriau duoti is ranos ar is kojos ar isimineti zandikauli?....

KI MO NO

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #67 įjungtas: 2005 Sau 11, 17:34:11 pm »
Citata iš: "Lonsas"

matai.. as nesakau kad kojo blogai. tiesiog rankos rimtesnis ir labiau naudojamas ]
     Jeigu kovot prieš alhašą ar vietini narkomaną , tai gal bet jeigu gatvej susitiktum prieš muaytaininka būtų liūdniau , ne tik ,kad per kojas gautum ,bet ir suejes artik keliai ir alkunes pareitų  :)  :)  Boksas geras sportas , bet  negalvok , kad busi pranašesnis ,o tiksliau (atvirksčiai)  ir galesi išjungti pvz muay thai besitreniruojanti žmogų.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #68 įjungtas: 2005 Sau 11, 17:36:17 pm »
Citata iš: "Lonsas"
matai.. as nesakau kad kojo blogai. tiesiog rankos rimtesnis ir labiau naudojamas ]

Citata
 Jeigu kovot prieš alhašą ar vietini narkomaną , tai gal bet jeigu gatvej susitiktum prieš muaytaininka būtų liūdniau , ne tik ,kad per kojas gautum ,bet ir suejes artik keliai ir alkunes pareitų  :)  :)  Boksas geras sportas , bet  negalvok , kad busi pranašesnis ,o tiksliau (atvirksčiai)  ir galesi išjungti pvz muay thai besitreniruojanti žmogų.

viskas priklauso nuo konretaus zmogaus, o ne nuo sporto siaip jau. as nekalbu apie sporto pranasumus as kalbu apie kuno daliu daznesni ir efektyvesni panaudojima :D. net ir saskininkas karaceva iskirst gali :) cia nuo daugiau faktoriu priklauso nei tik nuo propaguojamo meno.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #69 įjungtas: 2005 Sau 11, 17:44:08 pm »
ir gal reiktu persikelti i tema "boxas ar kikboxas?" nes bijau kad moderatoriai pas mumis tironai ir siaip pikti diedai  :maisas:  :)

Atsijungęs yoshida

• 4 kyu
  • *
  • Žinutės: 201

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #70 įjungtas: 2005 Sau 11, 17:51:18 pm »
pats nesispardau, bet zinau kad labiausiai pavojingas tiesus spyris i kelio sanari... ir dar ten kazkur auksciau slaunies biski...
Mike Tyson:
"He was screaming like my wife."

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #71 įjungtas: 2005 Sau 11, 17:52:36 pm »
bet taip paprastai ten neispirsi. praktikos reik.

Wind

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #72 įjungtas: 2005 Sau 11, 17:56:36 pm »
pats veiksmingesnis spyris - spyris i tarpkoji, ringe ar per sparingus aisku negalima o vat gatvei - kiek tik nori, efektas tikrai ispudingas, vat tik pataikyti kartais buna sunku.

KI MO NO

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #73 įjungtas: 2005 Sau 11, 17:57:44 pm »
Tai kur tos praktikos nereikia ?    :D

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #74 įjungtas: 2005 Sau 11, 23:20:57 pm »
nu kumsciu i galva pataikyt daug moxlo nereik. o vat spiriant i tokias vietas kaip vidine kelio dalis ir pan, mano nuomone reikia siek tiek padirbeti. nors kas treniruojates gal geriau zinot. as tik du spysrius moku: duru lauzytoju (kaip draugas sako) ir gulinciam i galva :D.

is esmes manau kad niekas vistiek negalite paneikti kad rankos gatveje number uno. (jokiu budu kojos nemaiso!!!!!!)

Atsijungęs doom

• 8 kyu
  • *
  • Žinutės: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #75 įjungtas: 2005 Sau 12, 08:17:56 am »
:D nera taip lengva ir ta galva pataikyt tam, kas gerai ja judint moka, kaip boxininkas zinot turetum :)
kill them all

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #76 įjungtas: 2005 Sau 12, 11:23:17 am »
visokiu pasitaiko. ir ant betmano uzsiraut gali :) ar ant prianezy (saite info yra jai kam neaisku :)). bet bendrai pamemus... neturiu noro gincytis. viskam reikia praktikos, bet tai joxaiday as juks neku ka lengviau isissavint ir kas dazniau ir efektyviau panaudojama! (4 kart jau turbut sneku). ar jus vistik manot kaip kokiem TKDistam geriau gatvej spardytis?

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #77 įjungtas: 2005 Sau 12, 17:12:38 pm »
sorry... parasiau netinkama komentara siai temai... istryniau.

Atsijungęs pack

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 115

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #78 įjungtas: 2005 Sau 14, 17:18:07 pm »
:-D  tai kas dabar viksta vilniaus pankratione????? nes kiek girdejau nelabai kokius laikus isgyvena!!!!! sako,kad be "Voldaicevo" nieko gero!!!
Нет хороших стилей, есть хорошие бойцы .

Atsijungęs emigo

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2004
  • Žinutės: 127
  • Amžius: 37

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #79 įjungtas: 2005 Sau 23, 15:56:38 pm »
manau gatveje naudos daugiau butu ish bokso, gal kiek nukentes galva bet nuo vietiniu narkomanu apsiginti sugebesi, na bet jei "uzsirausi" ant kokio muo-thay'isto, kaip rase KI MO NO , tada baigsis tikrai blogai. bet, jei boksu uzsiiminesi rimtai - nebeda, paguleti su smegenu sutrenkimu bus pakankamai yprasta ;)
Skrenda virš miško batukai, skara.
Poligonas grybaut - ne geriausia vieta.

donce

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #80 įjungtas: 2005 Sau 27, 14:51:34 pm »
Citata
:-D  tai kas dabar viksta vilniaus pankratione????? nes kiek girdejau nelabai kokius laikus isgyvena!!!!! sako,kad be "Voldaicevo" nieko gero!!!

Gektoras labai gerai laikosi!Daug chebros treniruojasi.

_Raiden_

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #81 įjungtas: 2005 Kov 26, 10:15:07 am »
Pastebjau kad wiska lyginat su gatwes kowomis :) Na apie sia sporto shaka nieko nznau, bet kaip cia palygino "kikboxas su imtynem" tai pilna kova, ir kapotis ir imtyniauti, tai as lankaiu jujitso&kobudo, tai gal kazkuo susije? siaip nelankiau jau kiek laiko ir noriu wel pradeti, tai turbut ejsiu i kyokushina.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #82 įjungtas: 2005 Kov 26, 13:27:08 pm »
Citata
siaip nelankiau jau kiek laiko ir noriu wel pradeti, tai turbut ejsiu i kyokushina.

Jonavoje aukštas kyokushin lygis. Bet man labiau prie širdies muaythai. Jei pas jus yra koks nors klubas, siūlyčiau nueiti ir pabandyti. Mano subjektyvia nuomone, jis kiek praktiškesnis :-/

_Raiden_

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #83 įjungtas: 2005 Kov 26, 19:37:17 pm »
Tai wat kad tokio kaip muaythai nera pas mus miest, o kita miesta as tikrai newazinesiu del treniruociu. Taip kad lieka boxas jujitsu kuri lankiau jau ir kyokushin, man kyokushin labiausiai prie sirdies.

addiction

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #84 įjungtas: 2005 Kov 26, 19:44:00 pm »
Citata
Citata
siaip nelankiau jau kiek laiko ir noriu wel pradeti, tai turbut ejsiu i kyokushina.

Jonavoje aukštas kyokushin lygis. Bet man labiau prie širdies muaythai. Jei pas jus yra koks nors klubas, siūlyčiau nueiti ir pabandyti. Mano subjektyvia nuomone, jis kiek praktiškesnis :-/

aha, ner, ash net galvoju kai pirshtas sugis gal i kauno titana vazhiuot  8)
o jo pas mus kyokushininkistu neblogu yra, tik nevisi db gali treniruotis  :-(

_Raiden_

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #85 įjungtas: 2005 Kov 26, 19:53:41 pm »
Cha, o as dabar galiu ir warysiu tuoj :) nieko gero pas mus nera is stiliu wisokiu :) o del titano tai kznow per ziauru jauciu ten butu :)

addiction

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #86 įjungtas: 2005 Kov 26, 20:04:40 pm »
tai zhinoma, mergaites bijo zhiaurumo  :D
ash ir varysiu  :oops:
o sheip yra tu stiliu, kyokushin, shidokan, kobudo, imtynes, boksas, gatvines, wingtsun, aikido. uzhtenka manau  :-)

_Raiden_

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #87 įjungtas: 2005 Kov 26, 20:08:34 pm »
Tai *** auris wazineja i kauna del wingtsuno? man atrodo nera pas mus :) Nu krc swarbiausia dabar ejti kuo grejciau kapotis ir wiskas :)
Myliu ziauruma  :oops:  :punch1:  :twisted:  :sword:  :fight:  :maisas:  :director:  :argue:  :twisted:  :2gun:

addiction

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #88 įjungtas: 2005 Kov 26, 20:10:27 pm »
auris net nezhinojo kad jonavoj buvo wingtsunas, kai jam pasakiau  :)

_Raiden_

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #89 įjungtas: 2005 Kov 27, 10:39:50 am »
Saxum: rashaj tau muaythai geriau.
Kuo jis tau labiau prie shirdies, kuo skiriasi nuo kyokushino, papasakok :) Ash is pawadinimu tai nelabai ten ka kertu, kelis tik zinau.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #90 įjungtas: 2005 Kov 27, 11:10:41 am »
Citata
Saxum: rashaj tau muaythai geriau.
Kuo jis tau labiau prie shirdies, kuo skiriasi nuo kyokushino, papasakok :) Ash is pawadinimu tai nelabai ten ka kertu, kelis tik zinau.

Apie muaythai neblogą straipsnį Sei-i buvo parašęs - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Man jis patinka dėl savo paprastumo ir efektyvumo. Puikiai įvaldomi smūgiai alkūnėmis ir keliais, kas kovotoją padaro itin pavojingu artimoje kovoje. Aišku ir ši sistema turi trūkumų (tobulo nebūna), tačiau  jų kyokushine aš daugiau įžvelgiu...

Dėl skirtumų, tai čia visiškai kitos sistemos. Kyokushin - tai Ojamos karate, su apkarpyta technika, tačiau pilnu kontaktu ir paremta fizinėmis galiomis. Ko norėti, jei pats Ojama buvo mulas kaip reta, nuo krūtinės stumiantis apie 200 kg (tais laikais tokių vienetai pasaulyje būdavo!). Skirtingai nuo muaythai, kyokushin neišvystomi keliai bei alkūnės, čia nesmūgiuojama rankomis į galvą.

Kita vertus, muaythai gerokai greičiau galima įsisavinti nei karate. Tačiau didelis trūkumas - moralinio parengimo nelabai čia rasta, skirtingai nuo karate (kad ir ką sakytų nemenka dalis žmonių).

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #91 įjungtas: 2005 Kov 27, 11:15:47 am »
Ir nepamirštam, kad tema apie pankrationą

Rasheed

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #92 įjungtas: 2005 Kov 28, 13:32:42 pm »
Citata
kyokushin neišvystomi keliai bei alkūnės

Kyokushin'e smūgiai keliais ir alkūnėmis yra.

_Raiden_

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #93 įjungtas: 2005 Kov 28, 14:42:49 pm »
Nu kiek maciau warzybu, nej karto niekas nesmugiawo.
Ir kiek zinau tai nera tokiu smugiu kyokushine.

addiction

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #94 įjungtas: 2005 Kov 29, 15:28:12 pm »
Citata

Varžybose, tai neefektyvu.

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #95 įjungtas: 2005 Kov 29, 15:34:34 pm »
Citata
Citata

Varžybose, tai neefektyvu.

Cia kuria prasme neefektyvu?
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

_Raiden_

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #96 įjungtas: 2005 Kov 29, 15:49:35 pm »
Saxum: perskajciau as ta straipsni :)
Kaip tik kelenai ir alkunes yra zudantys smugiai :)

Rasheed

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #97 įjungtas: 2005 Kov 29, 17:15:44 pm »
Citata

Aš 8 metus kyokushin federacijoj, tai gal tu nepasakok: vadinasi blogai žinai ir matei mažai varžybų, arba šiaip su rega nekas, dar gali būt, kad turėjai garbės stebėti vaikųjaunučių kovas, kur tokie smūgiai draudžiami.

Kas kyokushin užsiema - tikrai tūrėtų žinot, kad 3 kyu egzamine yra penki hiji-ate (alkūnėm) smūgiai, o 10 kyu - hiza-geri (smūgis keliu).

Kodėl neefektyvu varžybose? Smūgiai keliais - efektyvu, jie yra naudojami, tuo tarpu kyokushin taisyklės varžybų metu draudžia smūgiuoti rankomis į galvos sritį, todėl darbas alkūnėmis praktiškai netenka prasmės (alkūnėm smūgiuoti į korpusą problematiška).

addiction

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #98 įjungtas: 2005 Kov 29, 20:51:26 pm »
Na šeip aš jau 9 metus kyokushiną lankau. Gal ne taip išsireiškiau, kad neefektyvu, tiesiog nelabai panaudosi, bent jau hiji ate, čia labiau tiktų artimoj gatvės drakėj, o hiza geri tai kartais tinkamas atsistumt, per kokį pratesimą kai jau mavašui jėgų nėra, bet kovą baigt kažkaip būtina  :)

Rasheed

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #99 įjungtas: 2005 Kov 29, 21:19:57 pm »
Čia šiaip _Raiden_ ir kaliuckai mano komentarai buvo skirti.  :-)

O iš hiza-geri tai per varžybas ir pats gerai esu gavęs, ir pats esu wazari padaręs į saulę, beto 2003 metų europos čiampionate, buvo nokautas į galvą iš kelio.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #100 įjungtas: 2005 Kov 30, 09:54:50 am »
Citata

Kyokushin'e smūgiai keliais ir alkūnėmis yra.

Yra, bet praktiškai nenaudojami. Tai ir neįvaldomi.

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #101 įjungtas: 2005 Kov 30, 11:56:08 am »
Citata
Čia šiaip _Raiden_ ir kaliuckai mano komentarai buvo skirti.  :-)

O iš hiza-geri tai per varžybas ir pats gerai esu gavęs, ir pats esu wazari padaręs į saulę, beto 2003 metų europos čiampionate, buvo nokautas į galvą iš kelio.

Isvada-efektyvus tie smugiai, tik kad turbut neskatinama mokytis juos panaudoti kovoje :)

Rasheed

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #102 įjungtas: 2005 Kov 30, 12:44:37 pm »
Tai jau turbūt  :?

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Pankrationas
« Atsakyti #103 įjungtas: 2005 Kov 30, 14:11:27 pm »
Nukrypus temai į lankas, ji užrakinama.

Suturaito

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #104 įjungtas: 2011 Lap 04, 10:37:30 am »
Sveiki, norėjau pasidomėti ar kas iš čia besilankančių žmonių yra lankęs Pankrationą, o jei konkrečiau Vilniuje, Gektorą? Jei tokių yra, ar galite pasakyti, kokio pobūdžio treniruotės, kiek dėmesio yra skiriama rankom, kojom, imtynėm/laužimam? Informacijos apie šį sportą radau forume, tačiau manau, jog 2004 metais pateikta informacija nėra labai aktuali šiai dienai, todėl, jeigu turite informacijos, kaip šis sportas gyvuoja Lietuvoje, šiandien, butinai pateikite savo nuomonę.

Iš anksto dėkui už atsakymus.  ;-)

Šaunuolis, kad moki naudotis paieška. Niekas netrukdo prikelt seną temą, jei yra kažkas naujo pasakyti ar paklausti. Atrakinu. E.G.
« Paskutinis taisymas: 2011 Lap 04, 10:45:37 am nuo EzysGazuotas »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Pankrationas
« Atsakyti #105 įjungtas: 2011 Lap 05, 02:22:44 am »
Jau seniai nieko negirdėjau apie Pankrationą Lietuvoje. Spėju, kad jau nėra.
Gal kas kitokios info turi?
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #106 įjungtas: 2011 Lap 05, 02:29:29 am »
Dabar tenka prie Antikos daug dirbti, konkrečiau, tai prie antrojo Antikos laikotarpio.... Ten pankrationas kaip ir nebeminimas, jau buvo išnykęs...

O kokia gali būti technika ir autentika šiais laikais? :-]

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #107 įjungtas: 2011 Lap 05, 08:05:53 am »
Dabar tenka prie Antikos daug dirbti, konkrečiau, tai prie antrojo Antikos laikotarpio.... Ten pankrationas kaip ir nebeminimas, jau buvo išnykęs...

O kokia gali būti technika ir autentika šiais laikais? :-]
Ne, nu tai..... Pankrationas nuėjo į Indiją kartu su Aleksandru Makedoniečiu, kadangi vietiniams jo vardas buvo sunkiai ištariamas, tai gavosi .........., ten biški pastovėjo ir nuvėjo į Kiniją link Šaolinio, pakeliui biški pabendravo su Jėzum (kuris buvo Bodhidharma) ir išplaukė į Japoniją. Supratęs, kad pasiklydo jis svetima pavarde Bojevoje Sambo grįžo į CCCR (į žemyną), tada ten susipažino su vietiniu makaronų fabriku ir vėl prisiminė savo vardą.
Apie reinkarnacijas ir amnezijos problemas nagrinėjame: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
... o čia nebeniminimas, nebenimimas... Plačiau reikia žiūrėti.  :senis:
« Paskutinis taisymas: 2011 Lap 05, 08:07:31 am nuo dziudoka »

Atsijungęs Rimbas

• Globalus Moderatorius
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2011
  • Žinutės: 1255
  • Jei sustosiu - mirsiu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Rimas Lee
« Atsakyti #108 įjungtas: 2011 Lap 05, 21:59:39 pm »
Ne, nu tai..... Pankrationas nuėjo į Indiją kartu su Aleksandru Makedoniečiu, kadangi vietiniams jo vardas buvo sunkiai ištariamas, tai gavosi .........., ten biški pastovėjo ir nuvėjo į Kiniją link Šaolinio, pakeliui biški pabendravo su Jėzum (kuris buvo Bodhidharma) ir išplaukė į Japoniją. Supratęs, kad pasiklydo jis svetima pavarde Bojevoje Sambo grįžo į CCCR (į žemyną), tada ten susipažino su vietiniu makaronų fabriku ir vėl prisiminė savo vardą.
Apie reinkarnacijas ir amnezijos problemas nagrinėjame: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
+1
Man patiko

You made my day
"You have a bit of a temper, and you don't mind picking a fight. You are known to act first and think about it later. Your heart is in the right place, but trouble just has a way of finding you"

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Amžius: 61
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #109 įjungtas: 2011 Lap 05, 22:16:20 pm »
Pamiršai kad jis dar buvo užsukes į Izraelį, ten plačiau žinomas kaip pan kravmagovičius.
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

Atsijungęs Piratas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2011
  • Žinutės: 133

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #110 įjungtas: 2011 Grd 12, 05:11:34 am »
Perskaičiau visą temą, įdomi diskusiija buvo užvirusi tarp Saxum ir Sei-i. Įdomu būtų išgirsti profesionalių trenerių nuomonę apie Sei-i teiginį, kad imtynės+smūginė technika yra dirbtinis konstruktas, mažiau efektyvus už "grynas" imtynes arbą smūginę techniką.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #111 įjungtas: 2011 Grd 12, 11:51:27 am »
Perskaičiau visą temą, įdomi diskusiija buvo užvirusi tarp Saxum ir Sei-i. Įdomu būtų išgirsti profesionalių trenerių nuomonę apie Sei-i teiginį, kad imtynės+smūginė technika yra dirbtinis konstruktas, mažiau efektyvus už "grynas" imtynes arbą smūginę techniką.
Pažiūrėk MMA kovas. Grynam smūgiuotojui ar grynam imtynininkui jokių šansų karjerai. Visi universalai. Tai duoda plačias taktikos ir strategijos galimybes kovoje.
Apskritai grynai smūginės šakos ir grynai imtynių atsirado sporto dėka. Joks realus kovos menas negali apsiriboti vien smūgine ar vien imtynių technikomis. Tik sporte varžomasi kurioje nors atskiroje rungtyje.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #112 įjungtas: 2011 Grd 12, 12:23:07 pm »
Piratas:
Citata
imtynės+smūginė technika yra dirbtinis konstruktas, mažiau efektyvus už "grynas" imtynes arbą smūginę techniką.
cia ziurint kaip paziuresi... Mano atsakymas butu ir taip ir ne.
Del dirbtinio konstrukto, tai nebent jei kalbam apie mma, nes tai yra gana nauja sporto saka. O jei kalbam apie Pankartiona, tai visgi turbut viena seniausiu koviniu sistemu, sportu, todel dirbtiniu konstruktu kazkaip neapsivercia liezuvis jo pavadint...
Dabar del efektyvumo: kaip minejo Smauglys ir as  su juo cia sutinku: "Visi universalai. Tai duoda plačias taktikos ir strategijos galimybes kovoje." mma narve ar ringe ir kovoje vienas pries viena apsoliucia dauguma pranasuma turi universalas, del jo arsenalo ivairumo ir strategiju gausos. Tuo tarpu kovoje vienas pries kelis lieku prie savo nuomones, kad pranasuma tures specialistas, o butent smugiuotojas, nes tokia situacija susiaurina taktiku galimybes ir cia tampa labai svarbi kokybe bei mesitriskumas konkreciuose remuose.
Nepamirskim, jog mma tera sportas su konkreciom taisyklem kaip ir visi kiti sportai, gal but jo taisykliu ribos yra platesnes bet visgi nera tobulos. Uztektu pekeist kova nuo 1vs1 i pvz 1vs3 arba 3vs3, 2vs3 ir pan. Ir visas kovos paveikslas stipriai pasikeistu, biagtusi parteriai ipac tuo atveju jei kovojama pries didesni priesininku skaiciu.
Tuo tarpu smuginese sistemose laikantis visu esamu taisykliu, bet pakeitus tik sia viena kovos paveikslas taip nepasikeistu, tik atsirastu papildomu taktiku strategiju, kazka gal adaptuot reiketu naujai kovinei situacijai, bet mes tikrai nepamatytume tokio ryskaus pasikeitimo kaip mma atveju.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #113 įjungtas: 2011 Grd 12, 16:20:52 pm »
Pažiūrėk MMA kovas. Grynam smūgiuotojui ar grynam imtynininkui jokių šansų karjerai. Visi universalai. Tai duoda plačias taktikos ir strategijos galimybes kovoje.
Apskritai grynai smūginės šakos ir grynai imtynių atsirado sporto dėka. Joks realus kovos menas negali apsiriboti vien smūgine ar vien imtynių technikomis. Tik sporte varžomasi kurioje nors atskiroje rungtyje.
Būtent būtent būtent. Netgi MT senobiniam yra metimų, laužimų ir perėjimų parterin. Atsiradus sportinei dvikovai, atsirado ir taisyklės, apribojimai... Dabartinis ,,pankrationas", mano nuomone, teturi tiek bendro su antikiniu, kiek su antikiniu turi MMA. O kas dėl suderinamumo smūgių su pateriu, tai dabar vyksta atvirkštinis procesas. visi ankščiau skaidėsi, specializavosi, o dabar stengiasi kažką su kažkuo sumaišyt, nes, matai, trūkumas jaučiasi :-) Tai reik mažiau maišyt. Vietoj to giliau pasikapstyt savo mokykloje ir atrast tą tašką, nuo kurio prasidėjo specializacija sportinė. ten ir bus trūkstami smūgiai ar parterio elementai. Kada viskas bus iš vieno komplekto, tai geriau susiderins ir neatrodys taaip dirbtinai.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • Amžius: 47
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #114 įjungtas: 2011 Grd 12, 21:00:37 pm »
Man patiko tavo mintis ir manau, kad esi teisus.
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #115 įjungtas: 2011 Grd 14, 19:03:32 pm »
Piratas:cia ziurint kaip paziuresi... Mano atsakymas butu ir taip ir ne.
Del dirbtinio konstrukto, tai nebent jei kalbam apie mma, nes tai yra gana nauja sporto saka. O jei kalbam apie Pankartiona, tai visgi turbut viena seniausiu koviniu sistemu, sportu, todel dirbtiniu konstruktu kazkaip neapsivercia liezuvis jo pavadint...
Dabar del efektyvumo: kaip minejo Smauglys ir as  su juo cia sutinku: "Visi universalai. Tai duoda plačias taktikos ir strategijos galimybes kovoje." mma narve ar ringe ir kovoje vienas pries viena apsoliucia dauguma pranasuma turi universalas, del jo arsenalo ivairumo ir strategiju gausos. Tuo tarpu kovoje vienas pries kelis lieku prie savo nuomones, kad pranasuma tures specialistas, o butent smugiuotojas, nes tokia situacija susiaurina taktiku galimybes ir cia tampa labai svarbi kokybe bei mesitriskumas konkreciuose remuose.
Nepamirskim, jog mma tera sportas su konkreciom taisyklem kaip ir visi kiti sportai, gal but jo taisykliu ribos yra platesnes bet visgi nera tobulos. Uztektu pekeist kova nuo 1vs1 i pvz 1vs3 arba 3vs3, 2vs3 ir pan. Ir visas kovos paveikslas stipriai pasikeistu, biagtusi parteriai ipac tuo atveju jei kovojama pries didesni priesininku skaiciu.
Tuo tarpu smuginese sistemose laikantis visu esamu taisykliu, bet pakeitus tik sia viena kovos paveikslas taip nepasikeistu, tik atsirastu papildomu taktiku strategiju, kazka gal adaptuot reiketu naujai kovinei situacijai, bet mes tikrai nepamatytume tokio ryskaus pasikeitimo kaip mma atveju.
Na be abejones... :handshake:
Kvaila butu priesh kelis mushantis stengtis samoningai suvedineti reikalus i parteri, bet..!  :rolleyes:
Bet tai nereishkia, kad parterio, o tuo paciu ir imtyniu igudziai ten nereikalingi..!  :senis: Tik tikslas tada truputeli kitas turi buti... Nesuvedineti viska i parteri, bet kuo greiciau vel atsistoti ant koju, jeigu jau kazkas ant taves teikesi "uzgriuti", o tam visgi reikalingi bent minimalus imtyniu igudziai..!  :book1: :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Rimbas

• Globalus Moderatorius
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2011
  • Žinutės: 1255
  • Jei sustosiu - mirsiu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Rimas Lee
« Atsakyti #116 įjungtas: 2011 Grd 15, 22:03:31 pm »
Na be abejones... :handshake:
Kvaila butu priesh kelis mushantis stengtis samoningai suvedineti reikalus i parteri, bet..!  :rolleyes:
Bet tai nereishkia, kad parterio, o tuo paciu ir imtyniu igudziai ten nereikalingi..!  :senis: Tik tikslas tada truputeli kitas turi buti... Nesuvedineti viska i parteri, bet kuo greiciau vel atsistoti ant koju, jeigu jau kazkas ant taves teikesi "uzgriuti", o tam visgi reikalingi bent minimalus imtyniu igudziai..!  :book1: :-)
Na taip, mūsuose (būtų tai karžygių sekta) pastaruoju metu kaip tik apie tai diskusijos irgi kunkuliuoja. Kol kas linkstama, kad jei nori išvengti kovos ant žemės, visų pirma turi ją išmanyti.
"You have a bit of a temper, and you don't mind picking a fight. You are known to act first and think about it later. Your heart is in the right place, but trouble just has a way of finding you"

« Atsakyti #116 įjungtas: 2011 Grd 15, 22:03:31 pm »