AutoriusTema: Pankrationas  (Skaityti 30528 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« įjungtas: 2004 Lie 23, 13:06:05 pm »
Sweiki. Noreciau paklausti gal ka zinote apie pankrationa kaune. ar vyksta tokios treniruotes. jai taip buciau dekingas uz betkokias kordinates.

taip pat jai ka zinote butu idomu daugiau suzinoti apie sia sporto saka
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Pūgžlys

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #1 įjungtas: 2004 Lie 23, 14:46:58 pm »
Kazkada seniai, kai tik pankrationas eme kurtis Lietuvoje, teko lankyti.  Pati ideja patiko - nors ir su apsaugom, bet praktiskai neribojama kova.  Is kitos puses, bent jau tada, pankrationa deste visi, kas pakliuvo.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #2 įjungtas: 2004 Lie 25, 12:30:00 pm »
nu jo, daug maz esu girdejas kad kikboxas su imtynemis. bet kaune greiciausiai to nera? bent jau rast sunkoka, kurnors labai undergrounde gal. bet jai kas zino ar uzsimineja kauno mieste, idomu butu suzinot. taisykliu gal ir mazai ten, bet praktikoje manau nieko geriau pritaikomo nera  :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #3 įjungtas: 2004 Lie 26, 10:09:43 am »
Yra, ir tai vadinasi Muaythai.

Ir Kaune rastum jį ramiai “Titane“ pas Marių Misiūną.

Jei norėtųsi vis tik meno ir sistemos, bet praktiško ir tinkamo muštis, tai tame pačiame “Titane“ yra Uechi-ryu karate.

O į “lietuvišką“ (ar vis tik tiksliau - Lietuvos rusišką) pankrationą žiūriu itin skeptiškai ir netgi negatyviai:

1. “Vadas“ (Valdaicevas) sėdo už užsakytą žmogžudystę - va ir visas tau moralinis veidas bei idėjinės vertybės...

2. Techniškai tai yra visiškas primityvas, ir, kaip teisingai pastebėjo Pugzlys, o ir telefonu neseniai kalbėjau su atostogaujančiu mūsų Soke, kuris irgi lankęs - tai tėra “bilekas“ su “bilekuo“: kam tai bus supaprastintas kikboksas su grubiais imtynių veiksmais, kam atvirkščiau - reikalo esmės nekeičia.

3. O be apsaugų turime Bulšido - tai koks skirtumas?...  :rolleyes:

4. Nepriklausomai nuo apsaugų, traumų daug. Liūdniausia - bereikalingų traumų.

5. Realumo prasme apsaugos didesnio pranašumo nesuteikia mokyme! Ir, jei tik būtų galimybės, įrodyčiau tą praktiškai, paėmęs mokyti kompleksinių veiksmų dvi grupes, kurių viena naudotų apsaugas iš pradžių, o kita apsieitų be jų. Po pusmečio padarytum testą - sparingą be apsaugų pilnu kontaktu. Ir neabejoju, kad tikrai nebūtų pranašumo pirmoje grupėje, kai vis tik linkęs lažintis labiau už antrąją... Panašius eksperimentus galop juk ir Oyama darė - kam kartotis?

Galiu tęsti, bet privalumų jokių tame nematau. Bet gal aš klystu ir kas nors man įrodys priešingai, ką?... ;)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #4 įjungtas: 2004 Lie 26, 11:00:17 am »
na... as nevisai snekejau apie tai kad yra apsaugos ar ju nera. pirstines ir panasiai. as daugiau snekejau apie pacia texnika. teisiog smugiai + imtynes man atrodo ypac patraukliai ir tai tai ko ieskojau. gal gali ka pasiulit? muai thai zinau, bet tai daugiau panasu i kikboxa + keliai ir alkunes. kiek girdejau tikrasis tailando boxas (na muai thai, kaip jums labiau patinka) prie viso to buvo ir imtynes, kurios man rodos ne perseniausiai buvo uzdraustos kai buvo ivesti pakeitimai, ten daugiau draudimu ir pan. na labiau priartinta prie sporto o ne prie mesmales. senasis muai thai atrodo gerai, bet del dabartinio nesu tikras. ar dar koks sportas yra mustines + imtynes? busido? idomu.
ir ka labiau vertintum tarkim muai thai, boxa ar busido? ir kodel?

p.s. atsiprasau kad as per du forumus kai kur kartojuos ;)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Pankrationas
« Atsakyti #4 įjungtas: 2004 Lie 26, 11:00:17 am »

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #5 įjungtas: 2004 Lie 26, 11:22:31 am »
Muaythai Lietuvoje, kaip ir bendrai Europoje bei daugumoje JAV - tikrai tėra tas pats “kikboksas su priedais“ - žemais spyriais, kartais keliais ir... LABAI retai alkūnėmis, kurios išmestos humanizmo vardan!

Kita vertus, Misiūnas ir kai kurie jo kolegos treniravosi ir mokėsi Tailande. Tad jų požiūris yra kiek kitoks...  :rolleyes:

Ir yra metimai muaythai - kitas reikalas, kad ne visi juos moka!  :O  Čia net dideliam tokių pirštinėtų kovos būdų ir sportų gerbėjui Saxum įvariau depresiją, kai Robą Kamaną, Europos ir Pasaulio (?) Muaythai čempioną “iš3,14zdavojau“, kai jis NESUVOKDAMAS !!! metimo bando aiškinti, kaip jį atlikti...  :?

Po to nesistebi, kad apie klinčą, kuriame šiaip jau ilsimasi, jis dar sako, kad tai - “energijai itin imli“ kovos ringe fazė...  :shock:

Tai šiuo požiūriu sutinku su tavimi, kad iš muaythai daug neišeina tikėtis....  :(

Kita vertus, nesutinku, kad “senasis muaythai“, siekiantis kad ir Inosanto ir Bruce Lee laikus, buvo geresnis: kaip tik Danas ir sako, kad jie per daug tuometinio muaythai už rimtą nelaikė, kurdami JKD, nes trūko visos eilės technikos, kuri atėjo į dabartinį muaythai iš... bokso!... ;)

Beje, dar pastebėsiu, kad tailandiečiai nuolat lažinasi, kas laimės, ir, jei yra informacijos, kad kuris nors muaythaicas prieš tai mokėsi bokso - daugiausiai statymų tenka ant jo... ;)

Grįžtant prie esmės: sumaišius bet kaip smūgius ir imtynes - nieko doro nesigaus!  :A

Pirma, tai nebus sistemos, nes nebus ir sisteminio požiūrio: vis tik kiekviena dalis bus atidirbama metodiškai atskirai.

Antra, tai judėjimo kultūra nesigaus vieninga, nes smūgis ir metimas reikalauja skirtingų psichofizinių savybių. Kitaip tariant, gausis toks pusiau virtas nei imtynininkas normalus, nei smūgiuotojas...  :evil:  O tai ir yra pankratione padaryta - paneikit, jei aš neteisus.  :D

Pati mintis “smūgis+metimas“ yra visuotinai pripažinta, nes, jei rimtai, tai juk nėra nei vienos !!! tradicinės sistemos, kuri nekombinuoja smūgių ir metimų!

Klausimas tik - KIEK ir KAIP! Ir ar treneris tą dėsto... ;)

Tarkime, visada sakau, kad karate - kompleksinė sistema. Ir nepaisant stereotipo, kad ten tik tiesus smūgis kumščiu ar koks delno briauna, krūva “nereikalingų“ blokų ir spyriai koja, pasakysiu, kad Kano Jigoro, dziudo sukūrėjas, specialiai pats mokinosi METIMŲ tiek iš Funakoshi, tiek iš Miyagi (Goju-ryu karate sukūrėjas, buvęs ir Okinavos policijos departamento vyr. instruktorius! Priminsiu, kad policija - tai ne “į snukį“, o SULAIKYMO, tame tarpe juk ir metimų, technika!!!).

Lygiai taip pat atemi (smūgiai) yra ir tipinėse metimų sistemose, kaip kad judo (žr. Goshinjutsu kata), jujutsu, aikido ( :? ), aikijujutsu, jau nekalbant apie Grace BJJ... ;)

O Shorinji-kempo - tai iš viso perpus metimai su smūgiais...  8)

Ir idealu čia man yra... hapkido!!! Bene geriausiai sukombinavusi skirtingas strategines idėjas: mesti ar smogti...  :D

Todėl grįžtame prie mano jau užduoto klausimo tau: KAM tau to reikia? ;)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #6 įjungtas: 2004 Lie 26, 12:18:25 pm »
as tiesiog noreciau kazka pasirinkt labiausiai pritaikomo gatveja. pazystamas lanko muai thai Titane, bet apie metimus jis nieko neuzsimena. o siaip mano nuomone, kad jai nera to ko jieskau manau boxas butu geriausiais pasirinkimas. kaip manai? realioje kovoje (gatveja) labiau pritaikomas reikalas. ar netaip? nes muai thai... na nzn... rankos svarbesnis dalykas mano nuomone.

o del tavo pastabos kazkuriam angstesniam poste, kad: "Antra, tai judėjimo kultūra nesigaus vieninga, nes smūgis ir metimas reikalauja skirtingų psichofizinių savybių. Kitaip tariant, gausis toks pusiau virtas nei imtynininkas normalus, nei smūgiuotojas...  O tai ir yra pankratione padaryta - paneikit, jei aš neteisus."

na nepritariu kad viskas remiasi vien i texnika. sportuodamas toki reikala tu igyji naudingos praktikos. praktika ir patirtis yra svarbus dalykas.
tarkim vaikinukai daznai besikaunantys gatveja be jokiu taisykliu ir juolabiau be jokios texnikos irgi nera is kelmo spirti. jie gauna patirties. be abejo tu nei vieno dalyko neivaldysi ypac gerai, bet juos kombinuodamas gali sutvarkyt netoki visapusiska kovotoja. o vat manau kad visapusiskumas svarbiau. kaip manai? nes tarkim imtynininkai irgi yra labai pajegus praktineje kovoje. teko girdet ne viena atveji kai sutvarkydavo imtynininkas ne viena vyruka. bet kazkaip mano galva ir kumsciai turi but tvirti.
tai vat kam mano to reikia: kad buciau visapusiskesnis ir geriau pasiruoses reikalui esant, juk nesiruosiu eiti i ringa ir kautis pagal imtyniu ar kikboxo taisykles.

Pūgžlys

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #7 įjungtas: 2004 Lie 26, 14:44:40 pm »
Manau, kad pirma geriau atskirai įvaldyti tiek kokį nors "smogiamą" kovos meną, tiek kokias nors "imtynes."  Po to jau eik ir mėgink padaryti sintezę.

Dar manau, jog turėtum savęs paklausti, kiek laiko visuo šituo nori užsiiminėti.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #8 įjungtas: 2004 Lie 26, 15:03:21 pm »
uzsiminet ruosiuosi tuom tol kol tai teix malonuma ir nauda. o kodel tai turetu but taip svarbu renkantis kazkoki stiliu?

Pūgžlys

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #9 įjungtas: 2004 Lie 26, 16:33:47 pm »
Jei, tarkim, noretum tuo uzsiimti ilgesni laika ar net visa gyvenima, tada labiau tiktu kovos menas, o ne sportas.  Noretum pasirinkti ka nors su giliu techniku arsenalu, filosofija, meditacija ir pan.  Bet cia as vel priarteju prie tos pavojingos "tradicinis" vs. "netradicinis" ir "kovos menas" vs. "sportas" temos...

Pankrationas
« Atsakyti #9 įjungtas: 2004 Lie 26, 16:33:47 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Pankrationas
« Atsakyti #10 įjungtas: 2004 Lie 26, 21:41:37 pm »
na ne as daugiau nioreciau nelabai ilgam. as labiau noriu pasiruost didesniam mazesniam snukdauziui tarpuvarteja nei siekti dvasiniu dalyku.
va tarkim dar tox klausimas iskilo kas geriau muai thai ar boxas? tarkim man noretusi kad kojos butu tik pagalbine priemone. pataisykite mane jai klystu bet manau kad thai boxe labiau akcentuotos kojos, o rankos eina pagalbine priemone.

tiesiog gal kas daugiau nsuimanantis galetu abieju sportu privalumus ir trukumus ivardint?

Pūgžlys

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #11 įjungtas: 2004 Lie 26, 22:34:17 pm »
Nesu užsiiminėjęs nei vienu, nei kitu, tai nenoriu ir patarinėti.  Bet Kyokushin išmokti žemi smūgiai kojom (kilę būtent iš to paties Muay Thai) yra labai efektingi ir praktiški.  Tikrai labai padėtų tarpuvartėse:)

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #12 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:34:39 pm »
Citata
as tiesiog noreciau kazka pasirinkt labiausiai pritaikomo gatveja.

Sprintas. Be bajerio.  :rolleyes:

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #13 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:37:48 pm »
Citata

pazystamas lanko muai thai Titane, bet apie metimus jis nieko neuzsimena.

Pirma, tai todėl, kad jo irgi greičiausiai nemokino, o antra - yra metimai, yra ir griovimai. Muaythai yra labiau išvystyti pastarieji, nors yra ir kai kurių metimų... ;) O dziudo - metimai, kai griovimus gi ten išvystame tik tada, kai kuris begemotas su pižama nebeišgali jau atlikti metimo prieš gerai besiginantį priešininką ir griauna jį į parterio kovą...  :D

Citata

o siaip mano nuomone, kad jai nera to ko jieskau manau boxas butu geriausiais pasirinkimas. kaip manai? realioje kovoje (gatveja) labiau pritaikomas reikalas. ar netaip? nes muai thai... na nzn... rankos svarbesnis dalykas mano nuomone.

Rankos nėra svarbesnės, tiesiog bokso metodika leidžia iškart kalti į pažiaunę, nesvarstant.  :D  Tuo jis ir puikus - savo paprastumu!...  8)

Sei-i

• Svečias
Pankrationas
« Atsakyti #14 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:39:28 pm »
Citata
o del tavo pastabos kazkuriam angstesniam poste, kad: "Antra, tai judėjimo kultūra nesigaus vieninga, nes smūgis ir metimas reikalauja skirtingų psichofizinių savybių. Kitaip tariant, gausis toks pusiau virtas nei imtynininkas normalus, nei smūgiuotojas...  O tai ir yra pankratione padaryta - paneikit, jei aš neteisus."

na nepritariu kad viskas remiasi vien i texnika.

O tai kur čia aš parašiau, kad viskas remiasi tik į techniką?... ;) Aš kaip tik parašiau, kad tavo technika, taip sumesta į krūvą, elementariai neveiks!...  :D  Nebus skirtingų elementų sąveikos! Čia tas pats, kaip bėgti sprintą su barjerais, kartu bandant išsviesti diską.

Pankrationas
« Atsakyti #14 įjungtas: 2004 Lie 28, 12:39:28 pm »