Ponia stripuli, esu 200 proc. isitikines, kad sakot visiska netiesa
1. "smūgis ranka atliekamas grynai iš peties, neįjungiant nei korpuso, nei kojų, nes ant kojų išvis vietom stovima pasistiebus, kad matyt geriau pasiekt ir geriau įjungt kuliamosios funkciją " Viska jie ten ijungia...
2. Smugio metu kumstis stovi horizontaliai zemes pavirsiui, nors mokina ir kitokiu, bet tiek per sparingus, tiek per varzybas dazniausiai naudojami butent tie horizontalus.
3. Kadangi yra teka ragauti tu smugiu ir ne karta, tai dristu tvirtinti, kad tikrai ganetinai efektyvus ir is esmes nieko labai nesiskiria nuo smugiu kitose smuginese sistemose.
4. Smugiuojama kaip ir bet kokioje kovoje, tikrai nebutinai i krutines lasta.
5. Spiriama ne tik is pacios kojos, priesingu atveju lygsvara nulaikyti butu paprasciau ir dar daug daug kur....
Neidealizuoju kyokushin'o turi ir jie, kaip ir bet kuris kitas savu minusu, bet jie ne tie, kurios cia isvardinai...
P.S. O del gatves, tai viskas baisu - perfrazuojant Asia "80 proc kovos stiliu veiksmų yra nenaudingi kovoje (C) Asia. (Kaip ta 80 proc atkast - kita kalba)
Ar jau taip visiška netiesa?
1. Gal jie viską įjungia, kiek reikia kyokushine, nesiginčiju - neišmanau. Tiesiog faktas, kad korpusas smūgiuojant nesisuka, (suktųsi - trukdytų greičiui, kas kam svarbiau), ir faktas, kad dažnas smūgis atliekamas pasistiebus, vadinasi, atatrankos jėga iš žemės nepasisavinama. Ir taip, tokie smūgiai, kokius mačiau, vadinami smūgiais iš peties, nebūtinai tai yra blogai - kaip sakai, tai yra efektyvu, aš tavim tikiu, nes nebandžiau, kaip sakiau.
2. Kad ir kokiu kampu stovėtų kumštis smūgio metu, svarbu, kad prieš atsitrenkdamas į taikinį jis neprasisuka ir grąžto funkcijos netenka. Tarp kitko, daugumoj stilių kumštis neprasisuka, ir aš nebandau pasakyt, kad va, taip negalima daryt, visi turit juos sukt, nes mes sukam

Tiesiog faktą konstatuoju - neprasisuka. Gal prasukant irgi greitis būtų prarandamas, be to, ir pats prasukimas turi prasmę tik įjungiant į veiksmą nugaros raumenis, kojų raumenis ir žemę...
3. Gali būti. Ypač dėl "ganėtinai" sutinku. Juoba kad tikrai patiko, jog moka chebra užtaikyti į skausminius taškus (čia jau ne apie smūgio principą, bet gal neišmodiaruos), ir tada jau nebūtina, kad tas smūgis būtų kovos metu lentutes laužantis. Tarp kitko, kalbant apie smūgius iš kojos, kai pasitaiko smūgiai be atatrankų, tai jie tikrai žudantys (apie menkesnį efektyvumą nei galėtų būti kalbėjau rankų technikose) - bulgaro ten tokie buvo, kad
4. Bent jau 80 procentų rankų smūgių ėjo į krūtinės ląstą. Kiti - į kepenis ir saulės rezginį... Kojų žinoma ėjo ir į pačias kojas, kas irgi efektyvu (vėl ne apie smūgio techniką šneku

), ir patiko, kad tos kojos arba užgrūdintos, arba numarintais nervais, kaip ten bebūtų - atlaikymas smūgių, ir tikrai stiprių smūgių, kiek mačiau - superinis.
5. Lygsvarą, kai spiri ir į spyrį įtrauki visą kūną, išlaikyti nėra problemų. Bent jau nėra tekę išsidrėbti, pataikius kam nors koja į kūną, patikėk manim... Aš nežinau, kame problema, kad krentama. Gal taškai duodami už labai "gražų" spyrį, kai pašokama, spiriama iš "abaroto" ir panašiai? Ir kadangi nenoriu išsibandyt kaip reik spirt, kad nukrist, ko ten neįtraukt ar ką įtraukt, nes ir taip nugarą esu susižeidusi, nenoriu dar kartą vardan mokslo aukotis, tai šis klausimas liks neatsakytas, nebent atsakys kas nors iš patyrusių tokias atatrankas. Bet faktas lieka faktu - tokie smūgiai, kai atlikus jį krenti, nėra labai efektyvūs. Todėl, kad mažiausiai pusė smūgio jėgos atiduodama pačiam smogusiajam - jei nebūtų atiduodama, jis nenukristų. Tai va tas yra tuščias jėgų švaistymas, jei jau nekalbėsim apie pasekmes realybėje taip nukritus... Kad labai daug jėgų yra švaistoma tuščiai, matosi iš to, jog labai labai užsikačalinę vyrukai jau trečioj iš eilės kovoj atrodo pavargę (o turbūt ir yra) (sorry už OT).
Tiek turbūt. Įžeisti nenorėjau. Noriu išsiaiškinti, nes sudomino. Jei būsiu argumentuotai sudirbta, tik džiaugsiuosi

Bet man reik argumentų, o ne "viską jie ten įjungia"... Ką viską? Kokia įjungimo seka? Kur kas sutraukiama, kur kas atpalaiduojama?
P. S. Klausimas kyokushin'ą praktikuojantiems - viena yra faktas - bent rankų smūgių greičiai milžiniški. Gal turit kokias spec. metodikas greičiui lavinti, ar visgi greitis atsiranda tik dėl to, kad atsisakoma kitų, mano galva, privalumų?