Kiek teko susidurti su aikido atstovais, irgi buvo labai isitempes.
aisku

O jis ir nesake, kad dirbo su meistrais
Atsipalaidavimas ne tik pas WT ir Systema ateina su laiku ir patirtimi
Minkstumas atsiranda is to, kad zmogus yra isitikines savo galimybemis ir valdo situacija. Susikaustymas gi - visu pirma, baimes zenklas.
del minkstumo ir susikaustymo pritariu, bet ne del atsipalaidavimo. O galbut tiesiog formuluoteje reikalas
bet kuriame kovos mene sugebejimas kontroliuoti savo kuna yra vertybe ir tikslas. Kitaip buti is principo negali, nes paneigtu pacia ideja. Judejima uztikrina raumenys, kuno struktura - kaulai. Bet kuris judejimas - tai tam tikru raumenu isitempimai ir atsipalaidavimai
jeigu zmogus yra vien atsipalaidaves, tai jis greiciausiai arba mires, arba uzsiimineja ameba-do. BE ISITEMPIMO JUDESYS NEIMANOMAS. Galima kiek nori kalbeti apie "atsipalaidavima", bet is tiesu juk kalba eina apie efektyvu jegos panaudojima, itraukiant tik reikalingus raumenis, tada ir taip, kaip reikia. Atsipalaidavimo reikia ne savaime, o tam, kad galetum isnaudoti atsipalaidavusiu raumenu potenciala. Jeigu jie isitempe ne vietoje ir ne laiku, zmogus "trukdo sau paciam"
butent todel sumanus zmogus naudoja ne raumenu jega, o kuno struktura, kas leidzia islaikyti REIKIAMUS RAUMENIS (joga) atpalaiduotus, o tai savo ruoztu leidzia atakuoti ne "vienu pestininku", o visa "gvardija". Ir Ryabko kazkuriame klipe pats kalba, kad esme ne amplitudeje, o KIEKYJE "NARIU", kurie ijungiami i judesi. Tai macius, man buvo gan netiketa isgirsti apie smugiavima "vien ranka"
kas gi liecia aikido ir WT, man buvo keista, kad butent siu saku atstovai buvo pamineti. Kiek as su jais pazistamas, ten turetu buti akcentuojamas butent mano aprasytas poziuris (Vilkatas neduos sumeluoti)

Ir cia jau gana rimtas baeris, kad boksininkai ar juo labiau karate yra labiau atsipalaidave. Karate pazistu tik pavirsutiniskai, taciau kalba apie atsipalaidavima ten apskritai ne i tema, isskyrus ta interpretacija, kuria parasiau. Zemoje stovesenoje ir apskritai, esant tokiam varikliui, raumenys priversti buti isitempe. Kaip tiesa sakant ir WT, kur stovesena turi buti kaip itemptas lankas...
tad apie koki atsipalaidavima mes snekam? Jei kalba apie sugebejima teisingai judeti, o tai reiskia - naudotis priesininko judesiu, tai irgi ne atsipalaidavimas (plaukia s...iuksle upe), o samoningas "irklavimas pasroviui" (chi sao, chi gerk spaudimas islaikomas!). Butent taip perimama INICIATYVA, kuria veliau reikia islaikyti (straight blast), ko daiktas, pasyviai plaukiantis upe, padaryti negali
uzsisedeti ant atsipalaidavimo mano nuomone yra tas pats, kas perskaityti knygos turini, bet neskaityti toliau. Tarsi suauges tebevaiksciotu i darzeli. Atletika as laikau sritimi, kurioje svyti zmogaus judesio kultura. Nors atsipalaidavimas svarbu, ten akcentas yra "citius altius fortius". "Relaxius" as ten nemaciau. Priesingu atveju tai butu nesciu pensininkiu klubas stresui po darbo

sumazinti
be abejo, viskas ka parasiau galioja ir psichikai. Nuomone tiesiog mano, subjektyvi ir todel i tiesa nepretenduoja