AutoriusTema: patarkit (dėl aikido)  (Skaityti 133044 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Aikido-3
« Atsakyti #795 įjungtas: 2009 Geg 13, 23:32:31 pm »
senas, plikas ir su zilais usais. nu man gryn aikido meistras, ner prie ko prikibt :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #796 įjungtas: 2009 Geg 14, 08:24:55 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Na jei taip...
Va, dar vienas gero aikido pavyzdys...
P.S Žinau, kad nelabai priklauso man kritikuot aukšto rango meistrus, na bet nesusilaikau aš...  :banging:
Įsitikinęs, kad ant manęs neveiktų, bet šitas filmukas (vienintelis tokio tipo) turi kažką tokio mistiško, uke kritimai tokie "ištęsti", lyg jį veiktų kažkokia papildoma jėga. :chmm:

Per ilgą laiką nuo besąlyginio tikėjimo mokytoju, išsivysto ypatingas ryšys tarp mokytojo-mokinio. Pastebėjau, kad demonstracijose mokytojas dažniausia dirba su savo mokiniu. Subtilus reikalas, odnako...

Dar tokia mintis, kad tokiose demonstracijose prieš pilną salę, neturėtų būti visi idiotai, tuo labiau senas, plikas ir su zilais usais :chmm:

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #797 įjungtas: 2009 Geg 14, 09:39:23 am »
Sveiki plunksnos broliai :handshake:, seniai bebuvau "uzejas" :oops:
Labai keistai skamba man Jusu pamastymai (kritika) vieno ar kito aikido video tema :rolleyes:. Pvz. Endo sensejaus video man patiko, geras partnerio pojutis, geras kuno darbas ir t.t. Vatanabes sensejaus, nezinau net kaip galima butu vertinti :chmm:, nesuprantu as tokio aikido ,gal sakau dar nedaaugau :chmm: :D. Mano nuomone tokia, jei nori vertinti tai reikia bent minimaliai suprasti ka zmogus rodydamas norejo pasakyti (parodyti), kitaip visi vertinimai virsta kieno .... kietesnis :D

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #798 įjungtas: 2009 Geg 14, 09:43:08 am »
Ehm...

Aš kažkaip pasigedau, kur parašyta, kad čia yra (ar turėtų būti) kova, kad uke atakuoja, o nage demonstruoja gynybos nuo uke (ar atakos) technikas :chmm:

Tai yra KI demonstracija. Jau kažkur rašiau, kad norint tai suprasti, reikia suprasti mentalitetą Tolimuosiuose Rytuose.

Ir Dziudoka čia visiškai teisus - tai ryšys, kuriam visada reikia dviejų. Tad Asia, nepanorėjęs to ryšio demonstruoti, ir nepademonstruos. Kas, beje, yra visiškai logiška :senis:

Beje, demonstraciją labiau daro ne gerbiamas meistras, nage, o "puolantysis", uke (kabutės ne veltui).

Aikido, kaip ir bet kuri mokymo sistema turi tikslą ir aiškiai apibrėžtą mokymo rezultatą, t.y. ji skirta išmokyti konkrečių, aiškiai apibrėžtų dalykų. Ar galima ir kur galima juos panaudoti (kovoje) - tai jau kitas klausimas.

Dauguma gi į Aikido treniruotes žiūri kaip į nesibaigiantį procesą, nes tobulėjimui ribų nėra (taip ir yra), tačiau pamiršta tą tikslą ir rezultatą (taip neturėtų būti). Ir tada prasideda - gali/negali, realu/nerealu, Aikido/Neaikido.

Pritariu Deniui. Ir nereikėtų diskusijos, jei būtų visiems suprantamas Aikido apibrėžimas, kuriuo remiantis jį būtų galima vertinti. Kam, beje, esu sukūręs temą ("disciplinų apibrėžimai"), tik, deja, be rezultato.

Juk net ir nemokantis žaisti pvz. krepšinio gali jį žiūrėti ir gerėtis meistriškumu arba keikti krepšininkų nesugebėjimą. Kuo Aikido kitoks? Tuo, kad slepiamas po mistikos skraiste. Tai daroma arba iš nežinojimo, arba sąmoningai, ir rezultate ieškoma magijos ten, kur jos nėra.

"Aš gaučiau į galvą, taip darydamas, ir duočiau, jei taip darytų man" - sakote ir esate visiškai teisūs. Jeigu kovoje pultumėte daryti atsispaudimus ar atsilenkimus, irgi gautumėte į galvą.

Gal pradėkime nuo supratimo, KAS demonstruojama ir KODĖL. Arba pasakykime, kad "mes šito nedarome ir mums šito nereikia", ir tai irgi bus visiškai puiku.

O jeigu netyčia pats meistras nesupranta, ką jis rodo ir tiki, kad būtent taip galės kovoti (kaip kad buvo viename video), tai jis kvailys.

Ir tiek.

P.S. Regi, atrodo, kad šį kartą mūsų nuomonės 100% sutampa ;)
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs ten_chi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 668
  • Amžius: 36
  • Tengoku to Jigoku

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #799 įjungtas: 2009 Geg 14, 11:34:44 am »
Sveiki plunksnos broliai :handshake:, seniai bebuvau "uzejas" :oops:
Labai keistai skamba man Jusu pamastymai (kritika) vieno ar kito aikido video tema :rolleyes:. Pvz. Endo sensejaus video man patiko, geras partnerio pojutis, geras kuno darbas ir t.t. Vatanabes sensejaus, nezinau net kaip galima butu vertinti :chmm:, nesuprantu as tokio aikido ,gal sakau dar nedaaugau :chmm: :D. Mano nuomone tokia, jei nori vertinti tai reikia bent minimaliai suprasti ka zmogus rodydamas norejo pasakyti (parodyti), kitaip visi vertinimai virsta kieno .... kietesnis :D
Denio įdėtame video - partnerio pojutis tikrai geras. Bet man tikrai atrodo, kad ne Endo jaučia uke, o uke jaučia sensėjų ir yra jau išdresiruotas kaip jam reguoti... Tas pats manau ir su Watanabe.
Bet čia tik mano subjektyvi nuomonė.
P.S. Paskaičiau ką parašiau, nusprendžiau kad toliau tylėsiu. Endo 8 dan, Watanabe panašiai...  :D O aš dar jaunas ir durnas...  :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #799 įjungtas: 2009 Geg 14, 11:34:44 am »

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 938

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #800 įjungtas: 2009 Geg 14, 19:48:45 pm »
Denio įdėtame video - partnerio pojutis tikrai geras. Bet man tikrai atrodo, kad ne Endo jaučia uke, o uke jaučia sensėjų ir yra jau išdresiruotas kaip jam reguoti... Tas pats manau ir su Watanabe.
Bet čia tik mano subjektyvi nuomonė.
P.S. Paskaičiau ką parašiau, nusprendžiau kad toliau tylėsiu. Endo 8 dan, Watanabe panašiai...  :D O aš dar jaunas ir durnas...  :D
O mane stebina Denio ir Ten-chi įdėtuose video meistrų sugebėjimas išlaikyti nuolatinį ryšį su uke. Ten-Chi įdėtame video irgi jokių stebuklų nėra. Tiesiog Tori ir Uke lošia nervų karą. Ir Uke tą karą pralaimi. Klausimas yra tas, ar Uke tą karą pralaimi tik dėl to, kad privalo pralaimėti (kaip ir priklauso demonstracijose), ar dėl to, kad Tori yra labai įgudęs nervų karo žaidėjas.  :nezino:

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #801 įjungtas: 2009 Geg 14, 20:25:39 pm »
O mane stebina Denio ir Ten-chi įdėtuose video meistrų sugebėjimas išlaikyti nuolatinį ryšį su uke. Ten-Chi įdėtame video irgi jokių stebuklų nėra. Tiesiog Tori ir Uke lošia nervų karą. Ir Uke tą karą pralaimi. Klausimas yra tas, ar Uke tą karą pralaimi tik dėl to, kad privalo pralaimėti (kaip ir priklauso demonstracijose), ar dėl to, kad Tori yra labai įgudęs nervų karo žaidėjas.  :nezino:
Vo :senis:

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #802 įjungtas: 2009 Geg 14, 22:34:02 pm »
Tiesiog Tori ir Uke lošia nervų karą. Ir Uke tą karą pralaimi.
Kova dėl psichinio dominavimo truputį kitaip atrodo, jei ką...
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #803 įjungtas: 2009 Geg 14, 23:10:57 pm »
Tiesiog Tori ir Uke lošia nervų karą. Ir Uke tą karą pralaimi. Klausimas yra tas, ar Uke tą karą pralaimi tik dėl to, kad privalo pralaimėti (kaip ir priklauso demonstracijose), ar dėl to, kad Tori yra labai įgudęs nervų karo žaidėjas.  :nezino:

Jo... teisingai sneka, kada visi problemos nuo nervu  :D
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #804 įjungtas: 2009 Geg 14, 23:32:54 pm »
Nervukai,sakote?  :chmm: Ar išgėręs valerijono tinktūros gaučiau kokį ki-aikido daną?   :kikena:

P.S. Va užtat kodėl katės tokios minkštos,taip gerai krenta ir prisitaiko... Valerijonas>ramūs nervai> subalansuotas in ir jan... :kikena:

« Atsakyti #804 įjungtas: 2009 Geg 14, 23:32:54 pm »

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #805 įjungtas: 2009 Geg 15, 09:50:42 am »
laiteriz:
Citata
O jeigu netyčia pats meistras nesupranta, ką jis rodo ir tiki, kad būtent taip galės kovoti (kaip kad buvo viename video), tai jis kvailys.
Juokingiausia, kad tie "kvailiai" griezia ne paskutiniu smuiku, aikido orkestre ;)
« Paskutinis taisymas: 2009 Geg 15, 11:24:47 am nuo sakalas »

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #806 įjungtas: 2009 Geg 15, 11:21:12 am »
Juokingiausia, kad tie "kvailiai" grizia ne paskutiniu smuiku, aikido orkestre ;)
Taip. Bet tokių "ekspertų" visur pilna, tad čia ne Aikido problema. Išskyrus galbūt tai, kad Aikido paslapties skraistė sudaro palankias sąlygas tokiems "ekspertams" daugintis :)

Ir jie dauginsis, nes žmonėms labiau patinka tikėti egzotika ir sekti įvaizdžiu, negu akimirkai stabtelėti ir kritiškai savęs paklausti: "O kaipgi yra iš tiesų?"

Tai, kad kažkoks meistras kažką pasakė dar nereiškia, kad tai tiesa. Meistras irgi žmogus, tad gali klysti. Ir tai nepadaro jo mažiau vertingu. Atsuktuvas nekaltas, kad juo bandoma valgyti sriubą, o dailidė neprivalo mokėti groti pianinu.

Tiesiog reikia žinoti, iš kur ką paimti ir kur pritaikyti, pačiam prisiimant atsakomybę už savo žinias ir sugebėjimus.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #807 įjungtas: 2009 Geg 15, 16:22:39 pm »
Taip. Bet tokių "ekspertų" visur pilna, tad čia ne Aikido problema. Išskyrus galbūt tai, kad Aikido paslapties skraistė sudaro palankias sąlygas tokiems "ekspertams" daugintis :)

Ir jie dauginsis, nes žmonėms labiau patinka tikėti egzotika ir sekti įvaizdžiu, negu akimirkai stabtelėti ir kritiškai savęs paklausti: "O kaipgi yra iš tiesų?"

Tai, kad kažkoks meistras kažką pasakė dar nereiškia, kad tai tiesa. Meistras irgi žmogus, tad gali klysti. Ir tai nepadaro jo mažiau vertingu. Atsuktuvas nekaltas, kad juo bandoma valgyti sriubą, o dailidė neprivalo mokėti groti pianinu.

Tiesiog reikia žinoti, iš kur ką paimti ir kur pritaikyti, pačiam prisiimant atsakomybę už savo žinias ir sugebėjimus.
Pritariu, senokai nesigirdėjo blaivaus mąstymo... +1

Tiesiog Tori ir Uke lošia nervų karą. Ir Uke tą karą pralaimi. Klausimas yra tas, ar Uke tą karą pralaimi tik dėl to, kad privalo pralaimėti (kaip ir priklauso demonstracijose), ar dėl to, kad Tori yra labai įgudęs nervų karo žaidėjas.  :nezino:
Vo :senis: - čia buvo ironija, jeigu ką :(
« Paskutinis taisymas: 2009 Geg 15, 16:34:26 pm nuo dziudoka »

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 629
  • Amžius: 46
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • "Aiki shuren dojo" Kauno Aikido, Kendo ir Iaido klubas
« Atsakyti #808 įjungtas: 2009 Geg 16, 11:06:22 am »
Blie, tie japoshkos siauraakiai net su lanku pasaudyt be savo issip  :censored: jimu negali... Teatras kazkoks. :kikena:  :puke: Saudymo is lanko tikslas nera saudyti is lanko, o pataikyti i taikini tuo labiau nera tikslas. Cia kaip Aikido-kovos meno tikslas nera ismokti kovoti, tikslas nera savigyna, tikslas nera sportas. Kokie yra Aikido tikslai- ch...i znaet  :nezino: Arba kaip vienoj knygoj apie Kendo parasyta, kad 'TEISINGAI destomo kovos meno (Budo) tikslai turi buti nepasiekiami.' Dar aciu dievui, kad Dziudo yra-zmones bent jau pasportuoja, ismoksta kovoti... O tai butu is vis  :-(  :banging:
 :D
« Paskutinis taisymas: 2009 Geg 16, 11:10:48 am nuo aiki-kami »

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 938

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #809 įjungtas: 2009 Geg 16, 21:06:04 pm »
Cia kaip Aikido-kovos meno tikslas nera ismokti kovoti, tikslas nera savigyna, tikslas nera sportas. Kokie yra Aikido tikslai- ch...i znaet  :nezino:
Svarbiausias Aikido tikslas yra nervų ir raumenų atpalaidavimas.  :senis:  :D  :D  :D
 :angel:

« Atsakyti #809 įjungtas: 2009 Geg 16, 21:06:04 pm »