Per PM susirašinėjant su gerb. moderatoriais, man paaiškėjo, kad buvau kapitaliai neteisingai suprasta, ir mano frazės apaugo visokiausiomis variacijomis, kurių nė galvoj neturėjau

. Todėl šį bei tą paaiškinu, kažkiek su humoru, ir pabrėždama svarbius dalykus:
Esu pagal charakterį "žulikavota", "fair play" niekada nebuvo mano stiprioji pusė, man geriau duok pamanipuliuot, pasakyt vienaip, padaryt kitaip - nežinau, kiek jum tas matosi. Būtent todėl MAN šiek tiek juokais pasirodė, kad ninjutsu MAN labai tiktų - jei dabar supyksit, kad įžeidžiu šventą nindzių atminimą, patariu pasiskaityt Zen straipsnį apie kovos taktikas.
O rimčiau pasirodė, kad tiktų DAUGELIUI po vieno iš nindzės frazių, kad "dabar aš darau ne taip, kaip reikia, o taip, kaip veikia". Aš surimavau, jis ko gero taip gražiai nepasakė... Bet tai tam tikra prasme atspindi ninjutsu esmę.
Ir būtent to man ilgai trūko tradiciniame karate bei fudokan karate. Bet: dabar nebetrūksta. Dabar ir mes darom taip, kaip veikia, o ne taip, kaip reikia.
Tik: ninjutsu taip darė nuo pat pradžių, o mums dar reikės iš esmės persilaužti, nes kai ilgą laiką galopu šuoliuoji viena kryptim, sunku perlaužt smegeninę ir eit kita.
Ir dar: kaip suk, taip nesuk, pas mus nėra parterio - jei kalbėt suabsoliutinus, tai palyginus su ninjutsu yra didelis trūkumas, be to, niekas nemokina veikti priešininką psichologinėmis gudrybėmis - tai vėl trūkumas, būtent dėl to ninjutsu iškėliau aukščiau už tradicinį karate toje nelemtoje žinutėje.
Jei norėjot, kad iškelčiau kokią kitą šaką - pasakykit, kur dar mokinama veikti psichologiškai, (beje, NE MOKINAMA - nes aš nežinau, kaip ir ko mokinama Lietuvoje, žr. žemiau, o TURĖTŲ BŪTI MOKINAMA PAGAL STILIAUS IDĖJĄ). Visos kitos šakos man atrodo lygiavertės tradiciniam karate, nes skirtumai tik fizinėje technikoje, ir čia jau kiekvienas renkasi tai, kas jam arčiau širdies ir charakterio. Kam rūpi parteris, kam smūgiai, kam bėgimas...
Bet kas svarbiausia: aš visiškai nežinau, kaip treniruoja Zen, Asia ir visi kiti Lietuvoje, ir čia Raimis buvo teisus, kad aš neturiu praktikos ir sakyti neturiu teisės. Tačiau
man patinka ninjutsu idėja - mintis panaudoti viską, kas po ranka, kas galvoje ir t. t., o ne tik išmoktus pratimus, ir greitai reaguoti į besikeičiančią situaciją, negalvojant, ar taip mokė patriarchai... Galimas daiktas, kad nindzės Lietuvoj to visiškai neįgyvendina, o užsiima bile kuo, ne stebuklais, ir t. t. Galimas daiktas, kad ir įgyvendina, ir įgyvendina dar daugiau. O iš kur man žinoti? Apie tai aš, man regis, ir nekalbėjau, gal tik vienoj vietoj užsiminiau, kad abejoju, ar Lietuvos nindzės yra diversantai - gal tai ir sukėlė neteisingas interpretacijas tema, kad giriu būtent Lietuvos nindziutsu, jo neišbandžiusi.
Nu, kas kam dar neaišku? Prašau į PM, baigiu normalią temą sugadint. Nuo šiol prižadu spontaniškai nerašyti nieko, visada tik logiškai, racionaliai blyn ir pagalvodama, kas kam kur kaip susišvies, susivaidens ir susirodys...