Visiškai sutinku su tavim. Bet išlikt gyvam įmanoma. Ar tu sutinki su šiuo teiginiu.
Sakykim šitaip - mane "užknisa juodai", kai žmonės aiškina, kad kažkas neįmanoma. Apsiginti nuo smūgio į galvą naujokui irgi atrodo neįmanoma, ir, po galais, jis tam ir treniruojasi, kad tai taptų "mažiau neįmanoma". Esminė frazė yra
it is all your level of ability
Neįmanoma bus tada, kada gulėsi po žeme ir ant viršaus bus pastatytas antkapis...
Tačiau reikalas ne tame, ar kažkas įmanoma, ar ne. Svarbu tai, ką besitreniruojančiam žmogui svarbu suvokti, kaip reikia mąstyti, kad tai padėtų išgyventi. Būtent tai yra viena iš psichologinio pasirengimo dalių. Jei kai kurie manote, kad visokie faktai tipo "tu jau lavonas" padeda išgyventi, galvokite iš naujo - negi jūs tikrai manote, kad taip padedate žmogui išgyventi? Man labai patiko Mokytojo frazė
Tai žinok sau... aš dariau "stebūklus"... nes netikėjau, kad tai "neimanoma".
Tad geriau galvotumėte, "ką daryti" ir "kaip treniruotis", o ne "kaip yra"... Sėdėdamas prie kompo ir rašinėdamas "kaip yra" dar nei vienas nieko nepakeitė
Tiktai treniruotis būtina realiai. Pavyzdžiui, porininkas turi mokėti naudotis peiliu ir tą daryti, o ne vaidinti, kad puola. Kuo daugiau kartų "mirsi salėje", tuo labiau būsi pasirengęs. O iliuzijos yra pražūtingos. Kad ir tarkim - "aš viską galiu"
Tada apsiginti tikrai neįmanoma. Geriausiu atveju ligoninėje grauši nagus galvodamas "kodėl aš nepabėgau"...