AutoriusTema: Savigyna nuo peilio  (Skaityti 89620 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
Re: Savigyna nuo peilio
« Atsakyti #450 įjungtas: 2008 Bal 12, 11:41:18 am »
Kam idomu galesite paskaityti nedideli straipsni apie peiliu testavima.  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Nuotraukos: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
« Paskutinis taisymas: 2008 Bal 12, 11:43:09 am nuo denis »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #451 įjungtas: 2008 Bal 12, 12:01:46 pm »
O idėja tokia - savigynos nuo peilio su tuščiomis rankomis neegzistoja, manau yra tik teorine baze.
O aš manau, kad yra ir privalo būti. Galėtų nebūti tik tada, jei gyvenime nebūtų situacijų, kur beginklį užpuola su peiliu. O kadangi jos yra, tai realaus stiliaus arsenale turi būti atitinkami veiksmai

Tiesiog savigyna nėra kova plikomis rankomis prieš peilį. Va šitai tai būtų absurdas. Jei gali pabėgti ar pasiimti kažką į rankas, kas išlygintų šansus - tai ir reikia padaryti. O jei negali, va tada ir imiesi veiksmų, kurie padarytų, jog gali, per tą laiką kuo labiau sumažindamas tau daromą žalą. Va tai ir yra savigyna prieš peilį

Man keista, kada visi sutinka, jog profesionalo laikomą peilį pirma pajusi, negu pamatysi, tačiau treniruojasi taip, tarsi kova prieš peilį būtų įmanoma, distancijoje kurioje gali imti ir pabėgti ir t.t. Arba nesitreniruoja visai. Tada man tampa aišku, kodėl beginklis tipo neturi jokių šansų. Kaip ten kažkas sakė - "sėkmė lydi geriau pasirengusius"
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 938

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #452 įjungtas: 2008 Bal 12, 12:59:30 pm »
Aciu už palaikimą  :-D
Prisipažinsiu iškarto esu didelis tinginys, net forume rašyt tingiu, todėl daugeliu diskusijų nedalyvauju. Bet šį kartą pasisakysiu - manau tai gan rimta tema, kurioje turėtu pasisakyti daugiau žinančiu žmonių ir patylėti nežinančiu. Rašiau prieš tai, kad tema pavirto į cirką, tykios grįš į rimtesnes vėžias. Visgi nuo to priklauso mūsų gyvenimas.
  Tykios nenusišnekėsiu daug  :bandit:
O idėja tokia - savigynos nuo peilio su tuščiomis rankomis neegzistoja, manau yra tik teorine baze.
/quote]
Niekada nebūna taip, kad žmogus būtų visiškai beginklis. Jis vis tiek kažką turi su savimi, tik turbūt nepagalvoja (ar nežino), kad tą kažką galima panaudoti savigynai. Jei rankos tuščios, tai gal kojos apautos kietapadžiu apavu. Gal rankos ilgesnės (čia atstumo išlaikymui) ar kojos greitesnės (manevruoji greičiau). Laisvalaikiu reikia pamąstyt, kokie tavo privalumai ir trūkumai, kaip būtent tu galėtum su savo turimom priemonėm pasinaudot, kad taptum mažiau pažeidžiamas fiziškai. Pvz., rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį galėtum dėvėti sunkiai perduriamus ir perpjaunamus drabužius, po jais galėtum turėti apsauginę liemenę ir t.t. ir pan.
O aš manau, kad yra ir privalo būti. Galėtų nebūti tik tada, jei gyvenime nebūtų situacijų, kur beginklį užpuola su peiliu. O kadangi jos yra, tai realaus stiliaus arsenale turi būti atitinkami veiksmai

Tiesiog savigyna nėra kova plikomis rankomis prieš peilį. Va šitai tai būtų absurdas. Jei gali pabėgti ar pasiimti kažką į rankas, kas išlygintų šansus - tai ir reikia padaryti. O jei negali, va tada ir imiesi veiksmų, kurie padarytų, jog gali, per tą laiką kuo labiau sumažindamas tau daromą žalą. Va tai ir yra savigyna prieš peilį
Laiteriz,  :alus:

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #453 įjungtas: 2008 Bal 12, 13:15:50 pm »
  Mintis į galvą atėjo - Kai žmogus pradeda suprast, kad prieš ji blizga - bedugne po kurios nebus rytojaus, meiles, mergų, klubų, šeimos, gyvenimo - jis ir masto visai kitaip.

kol tiek daug apmastysi tikrai busi panasus i samteli makaronams semti  :D

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #454 įjungtas: 2008 Bal 12, 13:18:24 pm »

Man keista, kada visi sutinka, jog profesionalo laikomą peilį pirma pajusi, negu pamatysi, tačiau treniruojasi taip, tarsi kova prieš peilį būtų įmanoma, distancijoje kurioje gali imti ir pabėgti ir t.t. 
cia gerai pastebejai   :handshake:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #454 įjungtas: 2008 Bal 12, 13:18:24 pm »

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #455 įjungtas: 2008 Bal 12, 13:53:27 pm »
Tai tu pagalvok dar karta  :D Paziurek i faktus, i musu gyvenemo buda- gal kitu ideju atsiras  :D  Savigynos nuo peilio su tuščiomis rankomis - tai yra musu isgyvenimo garantija, nes kitaip tu netgi nespesi ir savo ginkla panaudoti (istraukti) pries uzpuolika.
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #456 įjungtas: 2008 Bal 12, 14:45:57 pm »
Tai tu pagalvok dar karta  :D Paziurek i faktus, i musu gyvenemo buda- gal kitu ideju atsiras  :D  Savigynos nuo peilio su tuščiomis rankomis - tai yra musu isgyvenimo garantija,

Čia ir yra tas "išgyvenimo garantas"?   :angel:   O man pasirodė ,kad bičą be ginklo tiesiog supjaustė kaip olandišką sūrį   :chmm:  Nors jis ir treniruotas 'boicas'   :nezino:

nes kitaip tu netgi nespesi ir savo ginkla panaudoti (istraukti) pries uzpuolika.
Man tai panašu į išvedžiojimus. Jeigu pamatai iš tolo artėjantį potencialų užpuoliką, gali pasiruošti kovai, išsitraukti peilį ar pan...
Nu, bet jeigu ant tavęs užšoka iš už kampo...  :nezino:

Žinoma, yra variantų ,kai apsiginama su baziniais karate blokais, kai sugebama išplėšti peilį laikant rankom už ašmenų... Bet.

Aš pats mielai išsibandysiu šitas "savigynos teorijas" su bet kuriuo norinčiu  :P    Tiems kas sugebės mane nuginkluoti, patiesti ir nelikti prieš tai subadytas kaip rėtis pastatysiu alaus   :D    Nesu peilių specas ,tad nesivaržykit   :angel:   Ypač būtų įdomu pajausti kaip veikia "peilio priėmimas su kūnu".   :bandit:      :evil:

Berserk    :alus:   Nialas       

Kolegos, jeigu kova tuščiomis rankomis prieš peilį egzistuotų, mano pateiktam filmuke eiga būtų visiškai kitokia. (beje TOLPAR instruktorius ,mano nuomone, buvo nepakankamai agresyvus    :ne:   ).   Žmogaus žinančio ką daryti su peiliu neįmanoma    įveikti plikomis rankomis. Ką ir sako Berserkas. Bet tai nereiškia ,kad neįmanoma įveikti visokių nesusipratėlių ,kurie nelabai žino (ar nori) ką daryti su peiliu  ;-)

Peilis labai greitai gali nutraukti gyvybę  :-(     
« Paskutinis taisymas: 2008 Bal 12, 14:47:34 pm nuo Nialas »

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #457 įjungtas: 2008 Bal 12, 15:44:15 pm »
Man tai panašu į išvedžiojimus. Jeigu pamatai iš tolo artėjantį potencialų užpuoliką, gali pasiruošti kovai, išsitraukti peilį ar pan... Nu, bet jeigu ant tavęs užšoka iš už kampo...  :nezino:
Nilai, mano poziuriu butent nuo sito punkto ir prasideda supratimas kas tai yra savigyna nuo peilio. Jeigu zmogus nori tave papjauti/primusti (jis nera narkomanas ar alkoholikas) jis niekada neparodys tau savo ketinimus is tolo  :senis: o greiciausiai uzsoks ant taves is uz kampo  :-( 

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #458 įjungtas: 2008 Bal 12, 15:51:37 pm »
Nilai, mano poziuriu butent nuo sito punkto ir prasideda supratimas kas tai yra savigyna nuo peilio. Jeigu zmogus nori tave papjauti/primusti (jis nera narkomanas ar alkoholikas) jis niekada neparodys tau savo ketinimus is tolo  :senis: o greiciausiai uzsoks ant taves is uz kampo  :-( 
Tai apie ką tada kalba?   :nezino:    Jeigu nori papjauti - papjaus. 
O "smūgių priėmimo su kūnu" technikom netikiu   :ne:  Su žmogum ,galinčiu "priimti" smūgius kūnu ir kovočiau atitinkamai. Kaip? Paslaptis  :P   Vien jau todėl ,kad tam reikia su tikru peiliu dirbt  ,o forume ir vaikai lankosi :angel:     
« Paskutinis taisymas: 2008 Bal 12, 15:54:26 pm nuo Nialas »

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #459 įjungtas: 2008 Bal 12, 16:58:52 pm »

Čia ir yra tas "išgyvenimo garantas"?   :angel:   O man pasirodė ,kad bičą be ginklo tiesiog supjaustė kaip olandišką sūrį   :chmm:  Nors jis ir treniruotas 'boicas'   :nezino:     
Kalbant apie pačią kovą, pastebėjau du dalykus. Pirma, bičas be ginklo porą kartų pataikė į galvą (beje, pataikė dar prieš tai, kai buvo supjaustytas), tačiau dėl šalmo ir bokso pirštinių smūgis buvo nenokautuojantis. Antra, bičas be ginklo mūvėjo bokso pirštines. Tai jam neleido sugriebt už  rankos ar kojos ir parmesti bičo su peiliu ar atlikti skausmingo veiksmo (ar bent jau imobilizuoti ginkluotos rankos).
Man tai panašu į išvedžiojimus. Jeigu pamatai iš tolo artėjantį potencialų užpuoliką, gali pasiruošti kovai, išsitraukti peilį ar pan...
Nu, bet jeigu ant tavęs užšoka iš už kampo...  :nezino:

Žinoma, yra variantų ,kai apsiginama su baziniais karate blokais, kai sugebama išplėšti peilį laikant rankom už ašmenų... Bet.       

Kolegos, jeigu kova tuščiomis rankomis prieš peilį egzistuotų, mano pateiktam filmuke eiga būtų visiškai kitokia. (beje TOLPAR instruktorius ,mano nuomone, buvo nepakankamai agresyvus    :ne:   ).   Žmogaus žinančio ką daryti su peiliu neįmanoma    įveikti plikomis rankomis. Ką ir sako Berserkas. Bet tai nereiškia ,kad neįmanoma įveikti visokių nesusipratėlių ,kurie nelabai žino (ar nori) ką daryti su peiliu  ;-)     
Gatvėje kova vyksta be šalmų, todėl galima būtų smūgiuot į gerklę, į smilkinį, į akis ir t.t. Aš vis tik manau, kad kovos baigtį lemtų meistriškumas ir psichologija.
  Peilis labai greitai gali nutraukti gyvybę  :-(     

Su šituo teiginiu sutinku absoliučiai. Nialai,  :alus:

« Atsakyti #459 įjungtas: 2008 Bal 12, 16:58:52 pm »

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #460 įjungtas: 2008 Bal 12, 17:02:17 pm »
Jeigu kova butu gatveje, zmogus be peilio galetum jau 10 kartu pabegti.

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #461 įjungtas: 2008 Bal 12, 17:03:42 pm »
Jeigu kova butu gatveje, zmogus be peilio galetum jau 10 kartu pabegti.
O jeigu vysis?  :bijo:

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #462 įjungtas: 2008 Bal 12, 17:14:35 pm »
Kalbant apie pačią kovą, pastebėjau du dalykus. Pirma, bičas be ginklo porą kartų pataikė į galvą (beje, pataikė dar prieš tai, kai buvo supjaustytas), tačiau dėl šalmo ir bokso pirštinių smūgis buvo nenokautuojantis.
Nukautuoti žmogų galima ,ir su pirštinėm ,ir su šalmu. Jis neturėjo tokios galimybės (pabaksnojimai per galvą nieko nekeičia , o pabaksnojimai su peiliu keičia).

Antra, bičas be ginklo mūvėjo bokso pirštines. Tai jam neleido sugriebt už  rankos ar kojos ir parmesti bičo su peiliu ar atlikti skausmingo veiksmo (ar bent jau imobilizuoti ginkluotos rankos).
Labai noriu pamatyti kaip tai atrodo realybėje   :luztu:

Gatvėje kova vyksta be šalmų, todėl galima būtų smūgiuot į gerklę, į smilkinį, į akis ir t.t. Aš vis tik manau, kad kovos baigtį lemtų meistriškumas ir psichologija.
Jeigu diskusija ir toliau vystysis tokia linkme ,aš sukursiu temą "savigyna nuo snaiperio"   :E

Chebra, gana apie teorijas. Praktikoj jokia technika "rankos prieš peilį" nepasiteisino.  :banging:   (apie lochus nekalbam). Sakau, jeigu kas nori galim pasibandyt sparingą be šalmų ir pirštinių. Aš būsiu su peiliu   :angel:     

Aš vis tik manau, kad kovos baigtį lemtų meistriškumas ir psichologija.
Peilis vienodai pjauna ,tiek meistrų ,tiek ir lochų mėsą. 

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #463 įjungtas: 2008 Bal 12, 17:23:56 pm »
Nukautuoti žmogų galima ,ir su pirštinėm ,ir su šalmu. Jis neturėjo tokios galimybės (pabaksnojimai per galvą nieko nekeičia , o pabaksnojimai su peiliu keičia).

Labai noriu pamatyti kaip tai atrodo realybėje   :luztu:

Jeigu diskusija ir toliau vystysis tokia linkme ,aš sukursiu temą "savigyna nuo snaiperio"   :E

Chebra, gana apie teorijas. Praktikoj jokia technika "rankos prieš peilį" nepasiteisino.  :banging:   (apie lochus nekalbam). Sakau, jeigu kas nori galim pasibandyt sparingą be šalmų ir pirštinių. Aš būsiu su peiliu   :angel:     

Peilis vienodai pjauna ,tiek meistrų ,tiek ir lochų mėsą. 
O tamstos bandėt tokį variantą gerb. Pitbulis (su peiliu) vs. Smauglys (be ginklo)?

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #464 įjungtas: 2008 Bal 12, 17:35:21 pm »
O tamstos bandėt tokį variantą gerb. Pitbulis (su peiliu) vs. Smauglys (be ginklo)?
O  koks skirtumas ?  :nezino:     Labai gerbiu Pitbulį ir Smauglį   :respect:
Bet man šiuo atvėju rūpi mano paties sugebėjimai. :rolleyes:    Praktikoj nemačiau sėkmingos kovos prieš peilį (apie lochus nekalbu). Suprantu ,kad norisi įrodyt ,kad meistriškumas gali duoti labai daug, kad plikom rankom galima sutvarkyti peiliu ginkluotą žudiką...   :rolleyes:   Tik su realybe tai neturi nieko bendro   :A       Norint sėkmingai laikytis prieš ginkluotą žudiką ,reikia pačiam būti ginkluotu žudiku. Kitu atvėju geriau būti geru bėgiku.  :rolleyes:     Beje, šiuo atvėju man vienintelis svarus argumentas yra praktika. Pamąstymai nedomina   :P   

« Atsakyti #464 įjungtas: 2008 Bal 12, 17:35:21 pm »