Zen, ketinau nutylėti, bet vis dėl to, mano galva, tai labai ŽEMA.
Ir tai dar sykį man įrodo, pasąmonėje, kad į jūsų savigynos pamokėles aš tiesiog neičiau ir nieko gero ten nerasčiau...
Jūs nieko negalite išmokyti moterį apie savigyną, nes jūs jas a priori niekinat ir laikot žemesniais už vyrus, jų žaisliukais...
Čia jau mergina supyko. Taip jau būna. Kiekviena mergina nori būti laikoma subjektu, o ne objektu. Šiu atveju stripulis pajautė, kad ją/jas įvardijo kaip objektą. Nemalonu, bet taip jau yra. Bet ir merginos kitaip elgiasi bei treniruojasi, kai yra vienos, ir kai šalia yra vaikinai/vyrai. Tuo atveju jie irgi būna dirgikliai. Taip jau yra. Bet kokiu atveju, reikia stengtis daugiau žiūrėti į priešingos lyties atstovą kaip į bendraklubį/ę, o ne kaip į vyrą, ar kaip į moterį (tuo pačiu nepamirštant, kad tai yra vyras ar moteris).
Visai kitokie dalykai šioje diskusijoje man nepatiko. Pirma, išsakyta nuomonė, kad kai kurios merginos nusipelno gauti... Nenusipelno. Baikit galvoti apie konfliktų sprendimą jėga. Nors kai kurie žmonės, neturėdami realių argumentų, bando įrodyt esantys teisūs jėga. Tai neįrodo, kad esate geresnis, protingesnis, turintis valdžią ar autoritetą. Tai tik įrodo, kad fiziškai esate stiprenis. Apibendrintai - Nemuškit merginų ir neleiskit kitiems jų mušti!
Jei jau nusprendėme, kad merginai apsiginti tikimybė (kad ir nelabai didelė) yra, tai matyt ir sutinkate, kad jeigu ji treniruosis, tikimybė apsiginti kažkiek padidės dėl įvairių priežasčių (sutvirtės fiziškai, išsiaiškins, kaip, kur, kada ten tą atsuktuvą smeigti, išbandys fizines jėgas su vyru ir pan.). Nereikia manyti, kad mergina tokia kvaila, kad kelias treniruotes pasitreniravus eis kumščiais santykius aiškintis ir manys, kad dabar kiekvieną vyrą nugalės.
Kitas dalykas - nemanau, kad 15 min Zen paskaitos užtektų. Mergina ne visada išdrįstų panaudoti siūlomus veiksmus. Apie to priežastis jau anksčiau rašiau. Tam reikia ilgesnio laiko. Žinoma, gali būti, kad ir iškart mergina tai įsisąmonins, kaip matome iš Zen dviejų pasakotų istorijų. Tačiau tai tik du atvejai...
Tad merginos, jeigu tik noro ir poreikio yra - eikit treniruotis. Renkantis klubą - pažiūrėkite variantus, pakalbėkite su treneriais, pabandykite. Jei per treniruotes skaudės - tai ir paverkite,jei tik nuo to palengvės. Jei kažko ypatingai nenorite daryti, nesijaučiate jaukiai - nedarykite. Niekas negali versti daryti tai, ko jūs nenorite.
Treniruojatės dėl savęs.