Ačiū, Kaliučka, už gerą komentarą. Stebėjau šią diskusiją, bet galų gale neiškenčiau.
Visų pirma, tas "garsusis" spyris į klyną. Pagalvokite patys, kaip dažnai jūsų ar kitų kovos taip baigdavosi? Man kol kas matyti dar neteko nei veinos...
O kodėl gi? Ne viens treneris minėjo tą patį:
- sunku pataikyti,
- net ir pataikius, ne visiem vyram suveikia iš karto,
- nepasisekęs spyris į "gerą vietą" sukelia natūralų vyro pykti, kas gali dar labiau pabloginti aukos perspektyvas.
Kaliučkos siūlytas spyris į kelio girnelę ar blauzdikaulį yra kur kas efektyvesnis ir saugesnis.
Dabar apie pagrindinę temą - savigyną merginoms. Kodėl manote, jog tie patys kovos menai neveiks jų atveju? Ar neteko matyti merginų, kurios būtų tiek aukštesnės, tiek fiziškai stipresnės už ne vieną vyruką?
Nekalbu jau apie tai, jog yra krūvą kovos menų ir būdų skirtų būtent panašioms problemos spręsti? Koks to paties judo principas?
Dabar dėl pavyzdžių. Mano buvusi draugė, užsiiminėjanti hapkido, labai gražiai riešo užlaužimu ant kelių parklupdė ir pravirgdė mano draugelį, nusprendusį su ja pajuokauti. Jei būtų buvusi tikra situacija, lūžtų riešo bei dilbio kaulai, keliu būtų sugūrinta nosis ir pan.... Draugės ūgis - apie 160cm., svoris gal 50kg. Draugelis - nuo krūtinės stumia 160kg...
Teko matyti ir kaip viena judoka ant žemės parplojo už ją vos ne dvigubai didesnį bičą, kuris bandė įrodyti, kaip pavojinga būti mergina:) Tam nespėjus atsigauti, buvo atisėsta ant nugaros, užlaužta ranka. Kietuoliui teko maldauti, kad paleistų...
Mano hapkido mokytojas pasakojo istoriją, kaip viena iš jo mokinių padėjo sulaikyti serijinį prievartautoją Anglijoje. Jam užpuolus, ji vienintelį ką prisiminė iš treniruočių, tai judesius apskritimo trajektorija. Ėmė užpuolikui ir išvagojo veidelį nagais... Bet taip, kad tas po valandos kreipėsi į vietinę ligoninę, kur jį ir parišo...
Žodžiu, merginos, pasitikėkite savimi! Pasitikėkite ir kovos menais bei jų suteikiamomis galimybėmis! Pasirinkite tai, kas jums tinka - tikrai yra iš ko! Ir dėl Dievo meilės, pamirškite tą spyrį į klyną...