Keletas pamąstymų apie Wing chun ginklų arsenalą. Yra ilga ilga lazda ir peiliai "drugeliai". Technikos su šiais instrumentais laikomos pačiomis pačiausiomis ir t.t.. Mano mintys apie tai.
Ilga lazda yra visiškai nereikalingas "daiktas" kovoje (nu, kas tampysis dviejų metrų lazdą ,kai net Escrimos ratanines lazdeles yra sunku kai kam įpaišyt prie bendros amunicijos gatvėj..

). Aplamai kyla klausimų ką ta lazda veikia WT arsenale.. Kaip fizo dalis? Hm.. Maskatuotis su 10kg. sveriančia lazda yra tikrai naudinga. Bet ne daugiau.

Pagal oficialią legendą, pats WT buvo skirtas "silpnesniam apsiginti nuo stipresnio", neva jį sukūrė šaolinio vienuolė... (kas ją aplamai į vienuolyną įleido?

Nežinau daugiau tokių atvėjų su moterimis vienuolėmis.. Nors, jei žiurėti į tą pasaką kaip į mitą kuriame yra užšifruota tiesa.. kai kas tampa aišku. Perkeltine prasme

). Ilgos lazdos technika irgi ten pateko per vieno vienuolio susirėmimą su WT meistru... Ok. Bet mano kuklia nuomone TOKS ginklas tinka armijos kavalerijai ,o ne pavieniui "miesto kovotojui". Tai kažkaip prieštarauja kitiems WT principams.. "praktiškumui". O ypač šiais laikais..

Vilkatas, kiek žinau, čiupinėjęs ilgą lazdą. Gal pasidalins patirtim

Einam toliau... Peiliai "drugeliai". Ypač SLAPTA ir ypač AUKŠTA technika.
Žudymo technika (taip ją pristato WT meistrai. Papildau ,kad žmonės teisingai suprastų

Aš apie kardelius turiu kitokią nuomonę ) . Na, žiūrint į ginklo konstrukciją, viskas lyg ir pritaikoma. Peiliai nėra labai dideli, lyg ir patogūs.. Apie technikos "efektyvumą" nekalbėsiu... BET.
Wing chun ginklai yra "paskutinė" technika. Tai nelogiška ,nes ginklų technika, jeigu ji yra išbaigta, turėtų eiti pirmoj vietoj. Kovotojas su ginklu yra pranašesnis už kovotoją be ginklo. O gal WT ginklai yra viso labo "navarotas"?
Escrima nuo pat pradžių moko elgtis su ginklais. Vygsta kovos.. O va, wing chun "mirtiniausia technika" yra slapta.. Yra skirtumas?
Beje, tūlas Emin Boztepe,mano nuomone, protingai padarė ,kad prijungė prie Keith'o Kernschpecht'o WT Escrimą. Jis nuo mažumės buvo "praktikas" (ko gi kito tikėtis iš turko ,patekusio į Vokietiją su visais jos skinhead'ais..

), WT jam tiko snukių malimui (kaip jis pats sako) ,o vat kas liečia ginklus... Teko rinktis alternatyvą. Latosa Escrima. Ir aš asmeniškai labai palaikau tokį žingsnį. Sakyčiau tai geriausias variantas norintiems wingchun'ą kombinuoti su kažkuo kitu.