AutoriusTema: Wing Chun(Tsun)  (Skaityti 195478 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Wing Chun(Tsun)
« Atsakyti #585 įjungtas: 2007 Rgs 22, 14:44:01 pm »
Keletas pamąstymų apie Wing chun ginklų arsenalą. Yra ilga ilga lazda ir peiliai "drugeliai". Technikos su šiais instrumentais laikomos pačiomis pačiausiomis ir t.t.. Mano mintys apie tai.
Ilga lazda yra visiškai nereikalingas "daiktas" kovoje (nu, kas tampysis dviejų metrų lazdą ,kai net Escrimos ratanines lazdeles yra sunku kai kam įpaišyt prie bendros amunicijos gatvėj..  :banging: ). Aplamai kyla klausimų ką ta lazda veikia WT arsenale.. Kaip fizo dalis? Hm.. Maskatuotis su 10kg. sveriančia lazda yra tikrai naudinga. Bet ne daugiau. :banging:  Pagal oficialią legendą, pats WT buvo skirtas "silpnesniam apsiginti nuo stipresnio", neva jį sukūrė šaolinio vienuolė... (kas ją aplamai į vienuolyną įleido?  :nezino:  Nežinau daugiau tokių atvėjų su moterimis vienuolėmis.. Nors, jei žiurėti į tą pasaką kaip į mitą kuriame yra užšifruota tiesa.. kai kas tampa aišku. Perkeltine prasme  :book1:  ). Ilgos lazdos technika irgi ten pateko per vieno vienuolio susirėmimą su WT meistru... Ok. Bet mano kuklia nuomone TOKS ginklas tinka armijos kavalerijai ,o ne pavieniui "miesto kovotojui". Tai kažkaip prieštarauja kitiems WT principams.. "praktiškumui". O ypač šiais laikais..  :chmm:
Vilkatas, kiek žinau, čiupinėjęs ilgą lazdą. Gal pasidalins patirtim  :-)
Einam toliau... Peiliai "drugeliai". Ypač SLAPTA ir ypač AUKŠTA technika. Žudymo technika (taip ją pristato WT meistrai. Papildau ,kad žmonės teisingai suprastų  :book1: Aš apie kardelius turiu kitokią nuomonę ) . Na, žiūrint į ginklo konstrukciją, viskas lyg ir pritaikoma. Peiliai nėra labai dideli, lyg ir patogūs.. Apie technikos "efektyvumą" nekalbėsiu... BET.
Wing chun ginklai yra "paskutinė" technika. Tai nelogiška ,nes ginklų technika, jeigu ji yra išbaigta, turėtų eiti pirmoj vietoj. Kovotojas su ginklu yra pranašesnis už kovotoją be ginklo. O gal WT ginklai yra viso labo "navarotas"?
Escrima nuo pat pradžių moko elgtis su ginklais. Vygsta kovos.. O va, wing chun "mirtiniausia technika" yra slapta.. Yra skirtumas?
Beje, tūlas Emin Boztepe,mano nuomone, protingai padarė ,kad prijungė prie Keith'o Kernschpecht'o WT Escrimą. Jis nuo mažumės buvo "praktikas" (ko gi kito tikėtis iš turko ,patekusio į Vokietiją su visais jos skinhead'ais..  :bijo: ), WT jam tiko snukių malimui (kaip jis pats sako) ,o vat kas liečia ginklus... Teko rinktis alternatyvą. Latosa Escrima. Ir aš asmeniškai labai palaikau tokį žingsnį. Sakyčiau tai geriausias variantas norintiems wingchun'ą kombinuoti su kažkuo kitu.  :teisejas:
« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 22, 16:41:14 pm nuo Nialas »

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 43
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #586 įjungtas: 2007 Rgs 22, 15:31:56 pm »
As kaip ir pabaigiau susipazinima su ilgos lazdos technika, dabar beliko slifavimas technikos

Ilga lazda nera praktiskas ginklas siandien, nes, kaip ir sake Nialas, nepasitampysi jos gatveje, ir atsistiktinai nerasi aplinkoje (gal per stebukla besimetancia ieti kokia :)

Siandien ilga lazda duoda tokia nauda:
- ypac sustiprina fiziskai
- pagerina wing chun principu ir teorijos suvokima
- pagerina judesiu tiksluma. (Padaryk keleto cm klaida be ginklo ir tu net nepastebesi, kad ja padarei. Padaryk keliu cm klaida su lazda laikanciom rankom, ir lazdos galas nukryps daugiau nei 1.5 metro nuo priesininko)
- koju darbas. Vien tai, kad daznai naudoji "horse stance" duoda savo :) Atsimenu po pirmos ilgos lazdos seminaro valandos kojos buvo kaip medines, po, antros nebejauciau, po trecios jau buvo nebesvarbu.... :) Bet dabar ta stovesena jau malonu stovet ir judet su tokia stovesena :)

Kardeliu technika. Apie efektyvuma sprest negaliu, nes jos dar nesimokiau, bet kardeliu technika dar labiau pagerina tavo koju darba ir wing chun teorijos supratima. Suteikia tavo beginklei technikai "cutting motions".

Taigi, ilga lazda ir kardeliai yra wing chun kung fu technikos virsune. Sios technikos neivaldysi neturedamas geru beginkles technikos pagrindu, principu suvokimo bei atitinkamo fizinio pasirengimo.  Tai atsako i Nialo klausima, kodel neduoda sios technikos is pat pradziu :)
Del tu visu reklaminiu sukiu :)
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Einam toliau... Peiliai "drugeliai". Ypač SLAPTA ir ypač AUKŠTA technika. Žudymo technika...
Hm, o Escrima su peiliais jau nezudo? Ninjutsu su ginklais irgi nezudo? Peiliai zudo, nesvarbu, ar tai kung fu, ar escrima ar dar kas nors.

Esme ta, kad mokindamasis kardeliu technika tu ismoksti naudoti kardelius ir GEROKAI nuslifuoji savo wing chun technika bei papildai ja nauja technika.

Mokindamasis Escrimos tu ismoksti valdyti ginklus, bet tai nepagerina tavo wing chun ziniu ir igudziu :) aisku, papildomos zinios apie kita kovos mena niekam dar nepakenke ir tai irgi teigiamas dalykas.

" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #587 įjungtas: 2007 Rgs 22, 15:53:02 pm »
Hm, o Escrima su peiliais jau nezudo? Ninjutsu su ginklais irgi nezudo? Peiliai zudo, nesvarbu, ar tai kung fu, ar escrima ar dar kas nors.
Ne peilis žudo žmogų. Žmogus žudo.  ;-)  Ir nuo to kaip jis naudoja ginklą ,priklausys jo sėkmė. Reikia kovoti. Daug.
Pats ginklas yra niekas, kol jo į rankas nepaima žudikas. (jei jau kalbam apie žudymą...  :rolleyes:  )

Esme ta, kad mokindamasis kardeliu technika tu ismoksti naudoti kardelius
Būtų įdomu pamatyti Escrimadore kovą prieš wingtsunistą su kardeliais... Kol kas labai skeptiškai į tai žiūrių. Kiek Escrimoj dirbama su ginklais ,o kiek WT..

Sios technikos neivaldysi neturedamas geru beginkles technikos pagrindu, principu suvokimo bei atitinkamo fizinio pasirengimo.  Tai atsako i Nialo klausima, kodel neduoda sios technikos is pat pradziu :)
Klausimas KAM ją reikia įvaldyt?  :chmm:  Kam reikalinga lazda? Tik kaip pagalbinė priemonė įvaldyti WT technikai plikomis rankomis?

Esme ta, kad mokindamasis kardeliu technika tu ismoksti naudoti kardelius ir GEROKAI nuslifuoji savo wing chun technika bei papildai ja nauja technika.
Man technika reikalinga tik jei ji duoda praktinę naudą. Pradedu manyti ,kad situacija čia tokia pat kaip su Aikido ginklais...   :rolleyes:

Mokindamasis Escrimos tu ismoksti valdyti ginklus, bet tai nepagerina tavo wing chun ziniu ir igudziu :) aisku, papildomos zinios apie kita kovos mena niekam dar nepakenke ir tai irgi teigiamas dalykas.
Taip, tu teisus.. Bet tai pagerina mano supratimą apie peilių ir lazdų naudojimą. Todėl aš pradedu suvokti KO tikėtis iš kokio baklan'o su ginklu rankoje. Tai padidina tikimybę išgyventi gatvėje. Tai netgi svarbiau už gebėjimą papjauti. Tam didelio mokslo nereikia.
« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 22, 15:57:57 pm nuo Nialas »

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #588 įjungtas: 2007 Rgs 22, 16:22:13 pm »
Ne peilis žudo žmogų. Žmogus žudo.  ;-)  Ir nuo to kaip jis naudoja ginklą ,priklausys jo sėkmė. Reikia kovoti. Daug.
Pats ginklas yra niekas, kol jo į rankas nepaima žudikas. (jei jau kalbam apie žudymą...  :rolleyes:  )
Nesupratai :). turejau omenyje, kad technikos su peiliais tiek WT, tiek escrima, tiek ninjutsu skirtos zudyti. Todel negalima teigti, o vat WT kardeliu technika yra zudymo technika :) o kitos tai siaip del grozio :)

Būtų įdomu pamatyti Escrimadore kovą prieš wingtsunistą su kardeliais... Kol kas labai skeptiškai į tai žiūrių. Kiek Escrimoj dirbama su ginklais ,o kiek WT..
Yra tiesos, kaip pats sakei: zmones zudo :) Kuo daugiau zmogus dirba su peiliais, tuo jis geriau jis peili valdo. Todel ir daugiau dirbancio zmogaus sansai didesni.

Klausimas KAM ją reikia įvaldyt?  :chmm:  Kam reikalinga lazda? Tik kaip pagalbinė priemonė įvaldyti WT technikai plikomis rankomis?
o kam reikalinga katana? Jos nepasinesiosi. Bet dirbti su katana yra malonu dusiai :) Tas pats su lazda :) Malonu dusiai ir dar priedo pakelia tave i visiskai kita lygi :) Naudos daug (tiek igudziai, tiek zinios)

Taip, tu teisus.. Bet tai pagerina mano supratimą apie peilių ir lazdų naudojimą. Todėl aš pradedu suvokti KO tikėtis iš kokio baklan'o su ginklu rankoje. Tai padidina tikimybę išgyventi gatvėje. Tai netgi svarbiau už gebėjimą papjauti. Tam didelio mokslo nereikia.

O kodel tu manai, kad baklanas gatveje pjaus, taip kaip escrimadore? Tas pats su WT kardeliais. Jeidu dirbi su kardeliais, didini savo sansus isgyventi.

Beje, apsvarsciau "kodel WT moko ginklu techniku ne iskarto ir kodel kardeliai tokie slapti".
Cia bus hipoteze :) Jeigu priimsime prielaida, kad WT/WC buvo pries vyriausybe nusiteikusiu organizaciju naudojamas, tai jie buvo suinteresuoti apruosti kuo daugiau nariu. Vyriausybe savo ruoztu buvo suinteresuota infiltruoti savo snipus i ju gretas. Todel surinkus banda busimu nariu ir juos treniruojant, tu nemokinsi WT technikos virsunes. Pirmiausiai, tai atrinksi is tu nariu patikimus zmones. Ir tik tuos patikimus zmones apmokinsi auksciausios technikos. Sakoma, kad pazink savo priesininka. Kardeliu technika tam ir buvo islaptinta, kad priesas nezinotu kokia ji, ir kaip nuo jos efektyviai gintis.

Ir siandien tradicijos klesti :) Tai mano hipoteze :)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #589 įjungtas: 2007 Rgs 22, 16:24:11 pm »

Retorinis klausimas, atsakyt nereikia. Kam reikalingos kriaušės, makivaros? Tik kaip pagalbinės priemonės įvaldyt X technikai plikomis rankomis?  :rolleyes:
Vilkatai, patiko tavo paaiškinimas apie kelis cm ir 1,5 m - geras būdas :)
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #589 įjungtas: 2007 Rgs 22, 16:24:11 pm »

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #590 įjungtas: 2007 Rgs 22, 16:34:33 pm »
Nesupratai :). turejau omenyje, kad technikos su peiliais tiek WT, tiek escrima, tiek ninjutsu skirtos zudyti. Todel negalima teigti, o vat WT kardeliu technika yra zudymo technika :) o kitos tai siaip del grozio :)
Tai tu manęs nesupratai  :P  Aš tą "žudymui" pasakiau su ironija. WT taip save reklamuoja.  :nezino:  Bet praktikoj nemačiau ,nei vienos kovos "WT prieš Escrimą ar dar ką nors"

Yra tiesos, kaip pats sakei: zmones zudo :) Kuo daugiau zmogus dirba su peiliais, tuo jis geriau jis peili valdo. Todel ir daugiau dirbancio zmogaus sansai didesni.
Tai va. Kiek WT dirbama su kardeliais? Escrimadores pastoviai kovoja. WT man patinka, bet aklai nusisukti nuo tikrovės... tai ne man  :-(

o kam reikalinga katana? Jos nepasinesiosi. Bet dirbti su katana yra malonu dusiai :) Tas pats su lazda :) Malonu dusiai ir dar priedo pakelia tave i visiskai kita lygi :) Naudos daug (tiek igudziai, tiek zinios)
Pala pala.. Tai ką tada samurajai savo laiku nešiodavosi?   :O   Nesvarbu ar 200 metų atgal ,ar 200 metų pirmyn, bet DVIEJŲ METRŲ lazdos nelabai pasinešiosi. Tai tinka nebent mūšio lauke armijai (tiko seniau).

O kodel tu manai, kad baklanas gatveje pjaus, taip kaip escrimadore? Tas pats su WT kardeliais. Jeidu dirbi su kardeliais, didini savo sansus isgyventi.
Ką reiškia "kaip escrimadore"?  :O  Baklanas pjaus kaip "ne lochas" ,lygiai kaip ir Escrimadore ( ne iš viršaus į apačią ir pan.  :bandit:   :maniac:  ). Jie ant to dirba. Aš ne stilių turėjau omeny, o supratimą.   :ne:   O kardeliai duos naudos tik pastoviai kovojant su jais (treniruotėse).

Retorinis klausimas, atsakyt nereikia. Kam reikalingos kriaušės, makivaros? Tik kaip pagalbinės priemonės įvaldyt X technikai plikomis rankomis?  :rolleyes:
Vilkatai, patiko tavo paaiškinimas apie kelis cm ir 1,5 m - geras būdas :)
Tai tada tegul ir pristato šitą techniką kaip "paruošimo metodiką"  :chmm:  Bus kaip Bokenai pas kendokas.. tik didesni  :bo:

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #591 įjungtas: 2007 Rgs 22, 17:00:45 pm »
Tai tu manęs nesupratai  :P  Aš tą "žudymui" pasakiau su ironija. WT taip save reklamuoja.  :nezino:  Bet praktikoj nemačiau ,nei vienos kovos "WT prieš Escrimą ar dar ką nors"
:alus: reiskias, vienodai tai suprantam :)

Tai va. Kiek WT dirbama su kardeliais? Escrimadores pastoviai kovoja. WT man patinka, bet aklai nusisukti nuo tikrovės... tai ne man  :-(

Teisingai. "stebuklinga" technika neisgelbes, jeigu neslifuosi juodai ir su partneriu :) Todel, cia kaip ir visur kitur, laimi tas kuris geriau pasiruoses :)

Pala pala.. Tai ką tada samurajai savo laiku nešiodavosi?   :O   Nesvarbu ar 200 metų atgal ,ar 200 metų pirmyn, bet DVIEJŲ METRŲ lazdos nelabai pasinešiosi. Tai tinka nebent mūšio lauke armijai (tiko seniau).
Na esme, kad ne DU metrai, o DU METRAI 70 cm :) Ir pasinesiot ja gali "laisvai", tik tiek kad i masina netelpa (isskyrus autobusiuka), kartais pro laiptines sunku buna issinesti :) Ir zmones keistai i tave ziures :) O katanos tu negali nesiotis ne del jos gabaritu, o del to, kad draudziama istatymu. Todel rezultatas tas pats: nesiotis negali.

Ką reiškia "kaip escrimadore"?  :O  Baklanas pjaus kaip "ne lochas" ,lygiai kaip ir Escrimadore ( ne iš viršaus į apačią ir pan.  :bandit:   :maniac:  ). Jie ant to dirba. Aš ne stilių turėjau omeny, o supratimą.   :ne:   O kardeliai duos naudos tik pastoviai kovojant su jais (treniruotėse).
Kodel, kaip "ne lochas"? Ka tu zinai, kas jam saus i galva ir kaip sumastys pjaut ar durt :) gal jis visai nesimoke "ne lochiskai" pjaustyti ir durt :)

Taip, kaip ir sakiau. Be juodo darbo per trenriuotes nieko gero nesitikek :)

Tai tada tegul ir pristato šitą techniką kaip "paruošimo metodiką"  :chmm:  Bus kaip Bokenai pas kendokas.. tik didesni  :bo:
Tai nera paruosimo metodika :) tai yra Wing Chun dalis.
Wing Chun sistema susideda:

Beginkles technikos formos:

Siu Nim Tau (1 forma)
Chium Kiu (2 forma)
Biu Tze (3 forma)
Medinio manekeno forma

Siu Nim Tau, Chium Kiu ir Biu Tze chi sau (lipniu ranku) sekcijos
Chi gerk(lipniu koju) sekcijos

Ilgos lazdos forma ir Chi kwan (lipni lazda)
Kardeliu forma

Kiekviena dalis tau suteikia nauju techniku ir pagerina pries tai buvusias technikas :) Ir ginklu technikas sekmingai gali panaudoti be ginklo.

« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 22, 17:09:04 pm nuo Vilkatas »

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #592 įjungtas: 2007 Rgs 22, 17:12:26 pm »
Na esme, kad ne DU metrai, o DU METRAI 70 cm :) Ir pasinesiot ja gali "laisvai", tik tiek kad i masina netelpa (isskyrus autobusiuka), kartais pro laiptines sunku buna issinesti :) Ir zmones keistai i tave ziures :) O katanos tu negali nesiotis ne del jos gabaritu, o del to, kad draudziama istatymu. Todel rezultatas tas pats: nesiotis negali.
2.70...  :chmm:  Nu, netikiu ,kad senovėj tokį instrumentą kas su savim tampydavosi savigynos tikslais. Netikiu  :-/

Kodel, kaip "ne lochas"? Ka tu zinai, kas jam saus i galva ir kaip sumastys pjaut ar durt :) gal jis visai nesimoke "ne lochiskai" pjaustyti ir durt :)
Baklan'as tai man savaime jau ne lochas  :bijo:  O šeip... Mano požiūris toks. Jei bičui "pavažiavo.." ir jis turi peilį.. Jis tave supjaustys į gabaliukus, jei tik tu pats jo nesupjaustysi (ne mirtinai žinoma  :angel:  ). Judėjimas prieš ginkluotą priešininką reikalauja praktikos. DAUG praktikos. Sorry, bet... iki kol aš pasieksiu tą "stebuklingą" kardelių techniką, mane gatvėj gali ne vieną kartą išdarinėti  :bijo:  (gali žinoma ir nei karto net neužkabinti, bet...). Beto, realiai nemačiau kardelių efektyvumo, o Escrima taip neslepiama.  :nezino:

Taip, kaip ir sakiau. Be juodo darbo per trenriuotes nieko gero nesitikek :)
   :alus:

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #593 įjungtas: 2007 Rgs 22, 17:47:08 pm »
2.70...  :chmm:  Nu, netikiu ,kad senovėj tokį instrumentą kas su savim tampydavosi savigynos tikslais. Netikiu  :-/

Savigynos tikslais tikrai nesitampydavo :)

Citata
The use of the staff and long pole was also popular among the Shaolin monks during the early Sung Dynasty (A.D. 960-1279). During that time the monks were involved in helping the first emperor, Sung, establish his kingdom. The staff and long pole were used extensively by the monks, who, because of their religion, did not like sharp edged weapons that would inflict undue injury to their enemies.

Even after the Sung Dynasty, the Shaolin monks continued to favour the use of the staff and long pole. In the Manchu Dynasty (1644-1911), the monks used these weapons to defend themselves from the Manchu Government's siege on the Shaolin Temple.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #594 įjungtas: 2007 Rgs 22, 21:13:41 pm »
Einam toliau... Peiliai "drugeliai". Ypač SLAPTA ir ypač AUKŠTA technika. Žudymo technika (taip ją pristato WT meistrai. Papildau ,kad žmonės teisingai suprastų  :book1: Aš apie kardelius turiu kitokią nuomonę ) . Na, žiūrint į ginklo konstrukciją, viskas lyg ir pritaikoma.
Nelabai tokius peiliukus ir pasliepsi  :rolleyes:Tam kad technika butu ypac slapta  :D
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

« Atsakyti #594 įjungtas: 2007 Rgs 22, 21:13:41 pm »

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #595 įjungtas: 2007 Rgs 22, 21:19:31 pm »
Nelabai tokius peiliukus ir pasliepsi  :rolleyes:Tam kad technika butu ypac slapta  :D
Nu, kodėl... Tam kad technika būtų tikrai slapta, galima peiliukus laikyti pas save stalčiuj  :P

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #596 įjungtas: 2007 Rgs 22, 21:31:39 pm »
o kada WT prasideda mokymas su ginklais ? Po to kaip yra isavinstos WT pagrindai arba galima iskart pradeti mokyma su ginklais.
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #597 įjungtas: 2007 Rgs 22, 21:36:56 pm »
o kada WT prasideda mokymas su ginklais ? Po to kaip yra isavinstos WT pagrindai arba galima iskart pradeti mokyma su ginklais.
Teoriškai, kai įsisavinti WT pagrindai. Nuo "ano galo" pradėti mokslo negalima ten  :nezino: (nors šeip ,tai visur taip. WT skirtas plikomis rankomis pliektis)  Na, lazdai tai ir gero fizinio pasiruošimo reikia  :D  O kardeliai aplamai pačiam gale...

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #598 įjungtas: 2007 Rgs 22, 22:39:02 pm »
kardeliams irgi reikia paruosimo :)

Atsijungęs Ruta

• VIP narys
  • 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2006
  • Žinutės: 736
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #599 įjungtas: 2007 Spa 08, 13:12:38 pm »
Ar labai skiriasi darbas trumpa ir ilga lazda? Ar labai skiriasi darbas peiliais ir kardeliais? Suprantu, kad matmenys, forma daug reiškia, bet kažkokie judėjimo, puolimo, ginybos principai turėtų būti bendri. Ką manote?
"Neskubėk. Nesirūpink. Čia esi tik trumpam. Tad būtinai stabtelk pauostyti gėlių." Walter Hagen

« Atsakyti #599 įjungtas: 2007 Spa 08, 13:12:38 pm »