AutoriusTema: Situacinė analizė: prie Kalvarijų turgaus - ir peiliu...  (Skaityti 17262 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 53
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Situacinė analizė: prie Kalvarijų turgaus - ir peiliu...
« įjungtas: 2005 Sau 10, 04:30:54 am »
ATKELTA

Savigynos prevencine dalimi tenka naudotis dažniau. T.y. vakarais nelandžioju po tamsius akligatvius, stengiuosi durniams duoti kelią, vengiu masinių renginių su alkoholiu, kylančius konfliktus stengiuosi paversti diskusija... Gi muštis gatvėje teko gal kelis kartus. Bet praeitą savaitę aptūrėjau "nuotykį", kuris privertė pakeisti, kai kuriuos savo požiūrius. Tiesa niekad nemaniau, kad taip gali atsitikti. Taigi vidury dienos ėjau Kalvarijų gatve netoli turgaus. Iš priekio pamačiau ateinant du januolius. Apie 20 metų amžiaus, mažesni ir lengvesni už mane. Ant akių užkritusios kepurės, nagli snukiai ir labai ryžtingi žingsniai tiesiai į mane. Panašiais atvejais pasitraukdavau iš kelio, bet dabar ėjau ir taip šaligatvio krašte, be to nuotaika paskutiniu metu ne kokia, tad nepakeičiau savo ėjimo krypties. Susidūrėme pečiais. Kadangi tiek aš, tiek jie ėjome greitai, tai vienas vos nenuvirto.Po to jau nei galvoti, nei kalbėti laiko neturėjau. Kitas šoko ant manes su kumščiais kažką rėkdamas. Spėjau kairė ranka užsidengti (kažkas panašaus į age uke), o dėšine daviau į galvą. Smūgis išėjo nelabai techniškas, bet veiksmingas, nes bachūras krito, kaip lapas. Tik atsisukau į kitą, jau žiūriu smugiuoja iš apačios. Nublokuoju ir matau, kad jo rankoje peilis!!! Griebiau už jo kumščio ir atrodo sulaužiau riešą, dar dabar prisimenu tą garsą. Po to keletą kartų ispyriau. Kažkaip atėjo mintis pasiplauti iš ten. tą ir padariau. Viso konflikto metu neturėjau laiko ne tik pakalbėti ką nors, bet ir galvoti. Viskas buvo kažkaip automatiškai. Stresas buvo didžiulis, net nepamenu, ka jie ten rėkavo. Po to kaip pradėjo drebėti rankos! Jos tiesiog šokinėjo kelias valandas. Tokios fiziologinės reakcijos dar nebuvau patyres.
Mane pritrenkė šis įvykis.
Aš, matyt, niekada nesuprasiu, kaip galima smūgiuoti peiliu nė iš nieko pirmą kartą sutiktam žmogui? :? Smūgis buvo stiprus, po to visą vakarą skaudėjo ranką, kuria blokavau.
Iki kokio laipsnio reikia prarasti žmogiškumą? Gerai, kad neturėjau ginklo. Matyt būčiau nušovęs tą valkatą :A
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

vartotojas

• Svečias
« Atsakyti #1 įjungtas: 2005 Sau 10, 08:42:42 am »
Reakcija visiškai normali, ir reikia tik džiaugtis, kad išsiugdei pakankamai gerus refleksus. Manau, didelis pliusas buvo tame, kad nespėjai pradėti galvoti ir svarstyti, ką reikės daryti - nebuvo laiko visisiškai natūraliam tokioje situacijoje pradiniam išgasčiui. Iš patirties galu pasakyti, kad bet kokie apmastymai - "o gal mesimušti? o gal juos perkalbėti?' ir pan. dažniausiai baigiasi traumomis. Be to, labai teisingai padarei, kad greitai pasitraukei iš įvykio vietos.

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #2 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:11:56 pm »
Citata

Savigynos prevencine dalimi tenka naudotis dažniau.

Vau, kaip skamba “krūtai“ - prevencinė dalis... :D Bet gerai, kad tenka dažniau naudotis - labai jau daug mirusių nuo ikken-hisatsu mieste būtų... :-)

Citata

T.y. vakarais nelandžioju po tamsius akligatvius, stengiuosi durniams duoti kelią,

Duok kelią - tai ant galvos užlips. :? Tokia yra PILNA šios patarlės versija.. :D

Citata

vengiu masinių renginių su alkoholiu,

Kažkoks tu nevisuomeniškas... :D

Citata

kylančius konfliktus stengiuosi paversti diskusija...

O čia kaip?... ;) Nes kol kas matau, tik diskusijas stengiesi paversti konfliktais... :-P Ar čia tik man taip atrodo?... :? Neesmė.

Esmė tame, kad tavo “prevencinė“ dalis yra visiškai visiškai netikusi... Bendri “mamos patarimai“ yra žinomi visiems, bet tas tau nepadės suvokti, kodėl gavai tokį atkirtį kad ir iš manęs. Vienok, geriau čia, negu DĖL TO PATIES kitomis aplinkybėmis... :rolleyes:

Aišku, jei toje situacijoje bandysi diskutuoti, kaip sakai, tai tik dar labiau supilsi žibalo į ugnį. Tada tikrai - duok kelią. Bet - ne durniui. Nes “durnius“, matai, pabandys tau tą priminti prie progos... :?

Manau, kad nieko nesupratai, o ir aiškinimai tau nerūpi - tai ir nebetęsiu. :D

Citata

Gi muštis gatvėje teko gal kelis kartus.

Na, tai jau patyrimas, vienok... :D

Citata

Bet praeitą savaitę aptūrėjau "nuotykį", kuris privertė pakeisti, kai kuriuos savo požiūrius.

Konkrečiai - kuriuos?... :?

Citata

Tiesa niekad nemaniau, kad taip gali atsitikti.

Užbėgant už akių - tai čia dar menkniekis!... :D

Sveiki atvykę į realybę!... :-)

Citata

Taigi vidury dienos ėjau Kalvarijų gatve netoli turgaus. Iš priekio pamačiau ateinant du januolius. Apie 20 metų amžiaus, mažesni ir lengvesni už mane.

Ne lygis, kaip tokiam meistrui - net jei ir du... :D

Citata

Ant akių užkritusios kepurės, nagli snukiai ir labai ryžtingi žingsniai tiesiai į mane.

O tu atsistoti į “Klykiančios Baltosios gervės ant vienos kojos“ pozą atsistoti nebandei - galgi būtum nubaidęs, ką?... :D

Citata

Panašiais atvejais pasitraukdavau iš kelio, bet dabar ėjau ir taip šaligatvio krašte, be to nuotaika paskutiniu metu ne kokia, tad nepakeičiau savo ėjimo krypties.

Galima pereiti į kitą gatvės pusę. Bet problema ne tame, kad šaligatvis siauras - kad tu platesnis, nei jie abu sudėjus!... :D

Va tavo priežastį ir nenorą pereiti pradėčiau skaityti nuo “be to...“... ;)

Citata

Susidūrėme pečiais.

Na, ir kur tavo PREVENCINĖ savigynos dalis????...  :-]

Citata

Kadangi tiek aš, tiek jie ėjome greitai, tai vienas vos nenuvirto.Po to jau nei galvoti, nei kalbėti laiko neturėjau.

Tu parverti gezus! Išprovokuoji muštynes! Ir dar nori gauti laiko ir “pagalvoti“, o galbūt ir - “pakalbėti“??? :D...

Kaip ten sakei?... ;) Paverti konfliktą diskusija?... :rolleyes: Na, tai kažkaip čia man nesijaučia to... :D

Citata

Kitas šoko ant manes su kumščiais kažką rėkdamas.

Ką tu girdėsi, kai adrenalinas tau jau į smegenis kalė ir klausą praradai!... ;)

Citata

Spėjau kairė ranka užsidengti (kažkas panašaus į age uke), o dėšine daviau į galvą. Smūgis išėjo nelabai techniškas, bet veiksmingas, nes bachūras krito, kaip lapas.

Kai mane bandė kartą nudurti durtuvu, tai aš po to kelias savaites graužiausi, kad nesigavo ir man meno: nei gedan-barai (ai, Storas paguodė, kad, tipo, ir toks blokas yra... :D), nei gyaku-tsuki. Bet nors krito “bachūrs normalej“, nors aš, kaip ir Smauglys, dėl konflikto pats kaltas buvau... :D

Tai gal ir tu jau pradėk graužtis, kad ikken-hisatsu ne kanoninis gavosi?... :D

Citata

Tik atsisukau į kitą, jau žiūriu smugiuoja iš apačios. Nublokuoju ir matau, kad jo rankoje peilis!!! Griebiau už jo kumščio ir atrodo sulaužiau riešą, dar dabar prisimenu tą garsą. Po to keletą kartų ispyriau.

Spėju, vaikinukas tą epizodą pasakotų kitaip... :D

Nors ir labai norisi tau taip mąstyti - nebūtum tu peilio spėjęs pamatyti, jei tave nudurti būtų norėjęs. :? O juolab - pačiupęs jo ranką su peiliu! Net pas Pitbulį FECHTAVIME tokio stebuklo niekaip nematėme su Asia, kur peilių guru renkasi, o ką jau kalbėti apie ketinimus ką rimtai papjauti...  :rolleyes:  Kadangi apie peilius nieko nesupranti (aš irgi... :D), tai nebesvarstyk, kas tau atrodytų... ;)

Adrenalinas visą situaciją taip tau nupaišė. Vaikinas greičiausiai peiliu tik norėjo atstatyti status quo. Nes prie adrenalino prasideda “tunelinis mątymas“: ne tik kad peilio - gražios bobos šalia nebematysi!... :D

Citata

Kažkaip atėjo mintis pasiplauti iš ten. tą ir padariau.

Teisingai padarei - kaip katinas, pridirbęs į miltus... :D

Citata

Viso konflikto metu neturėjau laiko ne tik pakalbėti ką nors, bet ir galvoti. Viskas buvo kažkaip automatiškai. Stresas buvo didžiulis, net nepamenu, ka jie ten rėkavo. Po to kaip pradėjo drebėti rankos! Jos tiesiog šokinėjo kelias valandas. Tokios fiziologinės reakcijos dar nebuvau patyres.
Mane pritrenkė šis įvykis.

Todėl ir sakau - sveikas atvykęs į realybės šou “Adrenalinas“!... :D

Organizmo reakcija normali ir tuo metu, ir po to, kaip ir priklauso prie adrenalino šoko. Dažniau taip - ir greičiau drebulys praeidinės... :D Čia visų naujokų normali reakcija, nors ir veteranai tą patiria (tik prie didesnių dirgiklių).

Kaip sakoma, kovinis krikštas! :alus:

Citata

Aš, matyt, niekada nesuprasiu, kaip galima smūgiuoti peiliu nė iš nieko pirmą kartą sutiktam žmogui? :?

O tai geriau kristi nokaute, kai tas “žmogus“ užkabina du gezus ir vieną čia pat nujungia??? :D

Citata

Smūgis buvo stiprus, po to visą vakarą skaudėjo ranką, kuria blokavau.

Tai adrenalinas suteikia jėgų, žmogau! :D Ar jo toks smūgis būtų buvęs prie tavo aprašytų konstitucijos tipų - abejoju. Susidūrė du judantys kūnai - o tavo judėjo stipriau. :D

Tarp kitko, proga pamąstyti, ar tikrai shotokane teisingai blokuojama, jei po to rankas skauda, apsigynus nuo tokio “pacuko“ smūgio?... ;)

Citata

Iki kokio laipsnio reikia prarasti žmogiškumą? Gerai, kad neturėjau ginklo. Matyt būčiau nušovęs tą valkatą :A

ČIA yra tavo pagrindinė problema. Tau jie - tik valkatos, nes pasipainiojo tavo, piktojo meistro, kelyje... :rolleyes:

Antra problema - dar vis nenoras mokytis ir suprasti, kas ta savigyna... :?

Bet čia tik mano nuomonė apie tave ir situaciją - tačiau pamėgink paneigti argumentus!... :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #3 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:14:12 pm »
Citata
Iš patirties galu pasakyti, kad bet kokie apmastymai - "o gal mesimušti? o gal juos perkalbėti?' ir pan. dažniausiai baigiasi traumomis.

Kiek patikslinsiu, gerai?... ;)

Ne apmąstymai baigiasi traumomis, o patekimas į traumingas situacijas, prieš tai šitais apmąstymais galvelės neapsunkinus, baigiasi traumomis... :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 50
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #4 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:39:35 pm »
Citata

Tu parverti gezus! Išprovokuoji muštynes! Ir dar nori gauti laiko ir “pagalvoti“, o galbūt ir - “pakalbėti“??? :D...

Gerai, tai atsakyk, kas turi trauktis, ar kas eina pakraščiu ir jam trauktis - tai tik į gatvę po troleibuso ratais lįsti, ar kas eina pasiskleidę per visą šaligatvį, nors realiai sutilptų į kokį šaligatvio penktadalį? Mane dažnai *užknisa* (pardon už keiksmažodžius, bet čia kitokio žodžio neradau) žmonės, kurie eina pasiskleidę ir tenka trauktis iš kelio. Nežinau kaip kitiems, bet aš pastoviai susiduriu su tokia neišsitekimo problema. Nors nesu toks labai jau stambus, kad netilpčiau šaligatvyje (tik 110 kg) ir jei kartais tingiu trauktis (užknisa, kiek gi galima :E), tai amžinai susiduriam pečiais. Nors visada būnu kiek įmanoma pasitraukęs į pakraštį, o tie gaideliai būtinai eis išskėtę rėmus, kurių net nėra :E Tad dėl šito manęs nieks nenuginčys: gaideliai ir šiaip žmogai masiškai eina pasiskleidę ir įsivaizduoja pasaulio bambomis, visatos centrais ir kad visi turi truakti iš kelio  ir vien už tai jiems reikia duot per kepalą :A 100 proc. tau nepritariu, kad čia buvo Smauglio provokacija. Puikiai įsivaizduoju, kaip tiedu ėjo. Juolab, pats esu į panašią situaciją pakliuvęs...

Nors kaip sakant, kaip nori, taip galima apsukti situaciją. Juk dėl to galima net Landsbergį apkaltint ;)

P.S. Ir analizuojam situaciją, ar ne taip?

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:39:35 pm »

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 161

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #5 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:50:50 pm »
Citata
Citata

Gerai, tai atsakyk, kas turi trauktis, ar kas eina pakrašči ir jam trauktis - tai tik į gatvę po troleibuso ratais lįsti, ar kas eina pasiskleidę per visą šaligatvį, nors realiai sutilptų į kokį šaligatvio penktadalį? Mane dažnai *užknisa* žmonės, kurie eina pasiskleidę ir tenka trauktis iš kelio. nežinau kaip kitiems, bet aš pastoviai susiduriu su tokia problema, jei kartias tingiu trauktis, tai amžinai susiduriam pečiais. Tad dėl šito manęs nieks nenuginčys: gaideliai masiškai eina pasiskleidę ir vien už tai jiems reikia duot per kepalą :A 100 proc. tau nepritariu, kad čia buvo Smauglio provokacija. Nors kaip sakant, kaip nori, taip galima apsukti situaciją. Juk dėl to galima net Landsbergį apkaltint ;)

Klausimux:
jei jau imsimes bausti uz per didele "sklaida", kaip ji butu matuojama? Nes jei matuosim pagal tai, kad "man tipo atrode kad praeit ner kur", tai kepalu spardymas profesija patapt gali, kai nuotaika nekokia :D
O jei sutarsim, kad zmogus per daug issiskleides, kai uzima 50% daugiau kelio dalies, negu stovesenoje "rankos prie sonu", tai turint aisku kriteriju jau yra lengviau :-D
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #6 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:57:05 pm »
Citata

Klausimux:
jei jau imsimes bausti uz per didele "sklaida", kaip ji butu matuojama? Nes jei matuosim pagal tai, kad "man tipo atrode kad praeit ner kur", tai kepalu spardymas profesija patapt gali, kai nuotaika nekokia :D
O jei sutarsim, kad zmogus per daug issiskleides, kai uzima 50% daugiau kelio dalies, negu stovesenoje "rankos prie sonu", tai turint aisku kriteriju jau yra lengviau :-D

Už tai per kepalą duot aišku negalima, tiesiog taip vaizdžiau parašiau, kad yra nemažai, kurie pernelyg nahališkai elgiasi net paprastose situacijose. Ne kartą matau, kad "svarbu man gerai, o kaip aplinkiniams - dzin"...

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 161

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #7 įjungtas: 2005 Sau 10, 18:03:18 pm »
Citata

Už tai per kepalą duot aišku negalima, tiesiog taip vaizdžiau parašiau, kad yra nemažai, kurie pernelyg nahališkai elgiasi net paprastose situacijose. Ne kartą matau, kad "svarbu man gerai, o kaip aplinkiniams - dzin"...

Saxum, as del sito reikalo irgi labai kankinuosi-ir tas pasireiskia ne tik einant gatve, kai pora "gaubliu su rankenom" eina uzimdami visa saligatvi, bet ir kai visais kitais atvejais neuzkliunantis zmogus ima ir pastato savo auto perpildytoje aiksteleje skersai per 2 vietas :(  
Cia turbut pasireiskia tas tautinis bruozas "man gerai, kai kaimyno tvartas dega"-didzioji dauguma tingi apsvarstyti galimas savo, atrodytu, kasdienisku veiksmu pasekmes kitu bendrapilieciu psichologinei sveikatai.
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #8 įjungtas: 2005 Sau 10, 19:34:19 pm »
Citata

bet ir kai visais kitais atvejais neuzkliunantis zmogus ima ir pastato savo auto perpildytoje aiksteleje skersai per 2 vietas :(  

Tai irgi baisiai siutina :A

Wind

• Svečias
« Atsakyti #9 įjungtas: 2005 Sau 10, 19:54:55 pm »
Sei-i
idomu nuo kurio laiko vidury dienos vos pamacius "kietus" gezus reikia duoti jiems kelio net jeigu paciam tektu atsidurti po "loxovozo" ratais?
Kas jie tokie kad jiems visi kelia turi duoti o jie visus dar uz tai stumdys?  :rolleyes:
pvz jeigu as einu vidury dienos gana placia gatve kur nors Vilniaus centre o is prekio i mano puse eina keletas "kentu" tai as juos vien tik pamates turiu begti kuo toliau? o jei nepabegsiu tai bus mustyniu provokacija?

Citata
Duok kelią - tai ant galvos užlips.  Tokia yra PILNA šios patarlės versija..

butent  :peace:  todel reikia eiti savo keliu o ne begioti is vienos gatves puses i kita vien delto kad pakeliui papuola pora gezu, kurie pernelyg laisvai jauciasia eidami gatve. Pvz as kukliai eidamas neuzimu puses saligatvio, todel niekur ir nesitraukiu jei praeina kazkokie gaideliai.

« Atsakyti #9 įjungtas: 2005 Sau 10, 19:54:55 pm »

Yoshimitsu

• Svečias
« Atsakyti #10 įjungtas: 2005 Sau 10, 23:24:50 pm »
Na ka, saunuolis  :-D sveikinu, kad viskas baigesi gerai. Siaip as ir pats niekaip nesuprantu, ka tokie "vyrai" is tikruju masto, vienas gavo i galva tai iskart peili i trasa traukti reikia? Nezinau nezinau, graziu laiku sulaukem, na dar aciu Dievui su bardankem neperdaugiausiai kas vaiskto, o tai butu isvis galas.
mano asmenine nuomone tai labai gerai padarei, kad "uzvaziavai" truputeli, o tai kita syk zmogus gatveje neturi kur detis, vien todel, kad kazkokie pacukai po 50 kg netelpa i visa pesciuju taka/saligatvi. tuo labiau, kad vos tik atsitrenkus iskart soko tau i galva duoti, siaip jei butu tiktai pradeje rekauti, ka cia tipo kelio maza ir pan., tai gal butu galima ir kitoki koki sprendima priimti, o kaip dabar tai nieko daugiau ir nebeliko kaip tik tvoti atgal.
Va kas siek tiek perskaicius pasidare idomu, tai kam ten tu ta antra dar paspardei riesa sulauzes, ar jam dar maza buvo, ar tik siaip? Jei tik siaip tai aisku nieko gero jau tada, na bet visko buna, pasirode gal per maza  :D as irgi gal nekitaip padaryciau, tik va jau kas negerai, kad toks dalykas teisme nepadetu, ar ne taip Sei-I?
Na ka, kaip liaudis sako, viskas gerai, kas gerai baigiasi, belieka tik tiketis, jog tie du "milzinai" kita syk patys siek tiek ziures kur eina, o ne ant kitu soks vos tik kas.

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #11 įjungtas: 2005 Sau 11, 10:38:33 am »
Citata

Gerai, tai atsakyk, kas turi trauktis,

Mandagus žmogus visada pasitrauks, o ne vers žmones iš klumpių... :D Nemanai?... ;)

Citata

ar kas eina pakraščiu ir jam trauktis - tai tik į gatvę po troleibuso ratais lįsti, ar kas eina pasiskleidę per visą šaligatvį, nors realiai sutilptų į kokį šaligatvio penktadalį?

Oi, tik nereikia perdėti. Prasilenkti visada galima, o užkliudžius praeivį - atsiprašyti. :D Geranoriškumo trūksta - štai kur bėda! :-(

Citata

Mane dažnai *užknisa* (pardon už keiksmažodžius, bet čia kitokio žodžio neradau) žmonės, kurie eina pasiskleidę ir tenka trauktis iš kelio.

Tokie žmonės nesilaiko bendravisuomeninio kontrakto. Jei tavo tikslas juos pamokyti - mokai gero elgesio taisyklių. Tada mes tave įtraukiame į “Betmenforeverz“ kovinę brigadą. Jei tavo tikslas yra svarbesnis - prasilenkti visada gali. Esu dirbęs ir minioje, ir su minia - man nereikia bandyti prakišti savo “pasiteisinimus smurtui“. Jei laukiate iš manęs tokio “orderio“ - jo paprasčiausiai nebus. :?

Citata

Nežinau kaip kitiems, bet aš pastoviai susiduriu su tokia neišsitekimo problema.

O, tai jau reiktų susimąstyti apie savo asmenybės problemas... :D

Citata

Nors nesu toks labai jau stambus, kad netilpčiau šaligatvyje (tik 110 kg) ir jei kartais tingiu trauktis (užknisa, kiek gi galima :E), tai amžinai susiduriam pečiais.

ČIA ir yra problema, kaip ir Smauglio. Nenoras, pyktis, savęs iškėlimas aukščiau kitų ir pan.

Citata

Nors visada būnu kiek įmanoma pasitraukęs į pakraštį, o tie gaideliai būtinai eis išskėtę rėmus, kurių net nėra :E

Va va: “gaideliai“, “pacukai“, “valkatos“ ir pan. ;)

Citata

Tad dėl šito manęs nieks nenuginčys: gaideliai ir šiaip žmogai masiškai eina pasiskleidę ir įsivaizduoja pasaulio bambomis, visatos centrais ir kad visi turi truakti iš kelio  ir vien už tai jiems reikia duot per kepalą :A

Aš nieko tau ir neįrodinėju. Matyt, mano tikslai gyvenime yra ne tokie svarbūs, kaip tavo siekiai būti Batmanu... :D

Citata

100 proc. tau nepritariu, kad čia buvo Smauglio provokacija.

Ne, čia buvo jo toks, cituojant, “konflikto pavertimo diskusija“ būdas...  :-]

Citata

Puikiai įsivaizduoju, kaip tiedu ėjo. Juolab, pats esu į panašią situaciją pakliuvęs...

Na, ėjo - ir būtų nuėję. Būtinai reikėjo Smaugliui pykti dėl kokio darbo, žmonos, Sei-i forume, ar dar ko ant jų išlieti?... ;)

Citata

Nors kaip sakant, kaip nori, taip galima apsukti situaciją. Juk dėl to galima net Landsbergį apkaltint ;)

Tu Papūnės nekabink! :A Jis yra Lietuvos Savanoris Nr. 1! :peace:

O iš Landsbergio dar daug kam daug ko reiktų pasimokyti - taip sakau, kadangi jį “mačiau“ šiek tiek iš arčiau. ;)

Citata

P.S. Ir analizuojam situaciją, ar ne taip?

Iš esmės, mes ją ir turime analizuoti, nors ji šįkart yra itin paprasta. Bet tu teisus (ir virtualaus :alus: tau už tai! :D), kad svarbu išsiaiškinti pačią pradžią - konflikto ištakas. Akivaizdu, kad sutariame, jog tai nebuvo savigyna, nors galime nesutikti dėl Smauglio motyvų eskaluoti konfliktą - verta “gaidelius“ nubausti už socialinio kontrakto nesilaikymą, ar ne. :rolleyes:

Bet man asmeniškai antroji dalis (motyvai) yra visai neįdomi ir nereikšminga - jei kažkas nesugyvena su savo išsipūtusiu EGO, tai koks mano reikalas?... :D Aš sugyvenu, nors kitus “egus“ tuo ir siutinu... :-)

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #12 įjungtas: 2005 Sau 11, 10:42:55 am »
Citata

Klausimux:

Teisingas pastebėjimas: teisiniu požiūriu argumentas “nes man taip atrodė“ yra niekinis... :D

Citata

Lengviau, bet tai dar ne pasiteisinimas!... :D Gal žmogų radikulitas sutraukė ir jis pasisukti negali? :rolleyes:

Nėra žmonėse atjautos ir meilės artimam savo, oi, nėra... :-(

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #13 įjungtas: 2005 Sau 11, 10:44:44 am »
Citata

Tą ir vadinu “socialinio kontrakto“ arba bendro gerbūvio santarvės taisyklių pažeidimu. :rolleyes: Juk jei žmogus laiptinėje rūko, kaip įpratęs - jau pažeidžia kitų teisės. Galima duoti į kepalą?... ;)

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #14 įjungtas: 2005 Sau 11, 10:47:54 am »
Citata

Saxum, as del sito reikalo irgi labai kankinuosi-ir tas pasireiskia ne tik einant gatve, kai pora "gaubliu su rankenom" eina uzimdami visa saligatvi, bet ir kai visais kitais atvejais neuzkliunantis zmogus ima ir pastato savo auto perpildytoje aiksteleje skersai per 2 vietas :(  
Cia turbut pasireiskia tas tautinis bruozas "man gerai, kai kaimyno tvartas dega"-didzioji dauguma tingi apsvarstyti galimas savo, atrodytu, kasdienisku veiksmu pasekmes kitu bendrapilieciu psichologinei sveikatai.

Tai nėra tautinis bruožas - tokių žmonių pasitaiko visur. Kuo didesnė visuomenės tolerancija tokiam elgesiui, tuo labiau toks elgesys skatinamas. Tautiniu bruožu pavadinčiau tai, kad socialinis kontraktas peržiūrimas abiejų pusių su išlyga, kad dabar aš tau ar kitiems leisiu kažką pažeisti, bet tikiuosi, kad ir man kitu atveju bus atleista. Tarkime: na ir kas kad nepilnametis rūko stotelėje - aš už tai prospekte šiukšlinu... :D Na ir kas, kad piratinį CD pirkau - bet nekimbu ir prie kitų... Ir pan.

Bet grįžkime prie temos, arba aš “Socialinio kontrakto“ temą atskiriu!... :A

« Atsakyti #14 įjungtas: 2005 Sau 11, 10:47:54 am »