Savigynos prevencine dalimi tenka naudotis dažniau.
Vau, kaip skamba “krūtai“ - prevencinė dalis...
Bet gerai, kad tenka dažniau naudotis - labai jau daug mirusių nuo ikken-hisatsu mieste būtų...
T.y. vakarais nelandžioju po tamsius akligatvius, stengiuosi durniams duoti kelią,
Duok kelią - tai ant galvos užlips. :? Tokia yra PILNA šios patarlės versija..
vengiu masinių renginių su alkoholiu,
Kažkoks tu nevisuomeniškas...
kylančius konfliktus stengiuosi paversti diskusija...
O čia kaip?...
Nes kol kas matau, tik diskusijas stengiesi paversti konfliktais...
Ar čia tik man taip atrodo?... :? Neesmė.
Esmė tame, kad tavo “prevencinė“ dalis yra visiškai visiškai netikusi... Bendri “mamos patarimai“ yra žinomi visiems, bet tas tau nepadės suvokti, kodėl gavai tokį atkirtį kad ir iš manęs. Vienok, geriau čia, negu DĖL TO PATIES kitomis aplinkybėmis...
Aišku, jei toje situacijoje bandysi diskutuoti, kaip sakai, tai tik dar labiau supilsi žibalo į ugnį. Tada tikrai - duok kelią. Bet - ne durniui. Nes “durnius“, matai, pabandys tau tą priminti prie progos... :?
Manau, kad nieko nesupratai, o ir aiškinimai tau nerūpi - tai ir nebetęsiu.
Gi muštis gatvėje teko gal kelis kartus.
Na, tai jau patyrimas, vienok...
Bet praeitą savaitę aptūrėjau "nuotykį", kuris privertė pakeisti, kai kuriuos savo požiūrius.
Konkrečiai - kuriuos?... :?
Tiesa niekad nemaniau, kad taip gali atsitikti.
Užbėgant už akių - tai čia dar menkniekis!...
Sveiki atvykę į realybę!...
Taigi vidury dienos ėjau Kalvarijų gatve netoli turgaus. Iš priekio pamačiau ateinant du januolius. Apie 20 metų amžiaus, mažesni ir lengvesni už mane.
Ne lygis, kaip tokiam meistrui - net jei ir du...
Ant akių užkritusios kepurės, nagli snukiai ir labai ryžtingi žingsniai tiesiai į mane.
O tu atsistoti į “Klykiančios Baltosios gervės ant vienos kojos“ pozą atsistoti nebandei - galgi būtum nubaidęs, ką?...
Panašiais atvejais pasitraukdavau iš kelio, bet dabar ėjau ir taip šaligatvio krašte, be to nuotaika paskutiniu metu ne kokia, tad nepakeičiau savo ėjimo krypties.
Galima pereiti į kitą gatvės pusę. Bet problema ne tame, kad šaligatvis siauras - kad tu platesnis, nei jie abu sudėjus!...
Va tavo priežastį ir nenorą pereiti pradėčiau skaityti nuo “be to...“...
Susidūrėme pečiais.
Na, ir kur tavo PREVENCINĖ savigynos dalis????...
Kadangi tiek aš, tiek jie ėjome greitai, tai vienas vos nenuvirto.Po to jau nei galvoti, nei kalbėti laiko neturėjau.
Tu parverti gezus! Išprovokuoji muštynes! Ir dar nori gauti laiko ir “pagalvoti“, o galbūt ir - “pakalbėti“???
...
Kaip ten sakei?...
Paverti konfliktą diskusija?...
Na, tai kažkaip čia man nesijaučia to...
Kitas šoko ant manes su kumščiais kažką rėkdamas.
Ką tu girdėsi, kai adrenalinas tau jau į smegenis kalė ir klausą praradai!...
Spėjau kairė ranka užsidengti (kažkas panašaus į age uke), o dėšine daviau į galvą. Smūgis išėjo nelabai techniškas, bet veiksmingas, nes bachūras krito, kaip lapas.
Kai mane bandė kartą nudurti durtuvu, tai aš po to kelias savaites graužiausi, kad nesigavo ir man meno: nei gedan-barai (ai, Storas paguodė, kad, tipo, ir toks blokas yra...
), nei gyaku-tsuki. Bet nors krito “bachūrs normalej“, nors aš, kaip ir Smauglys, dėl konflikto pats kaltas buvau...
Tai gal ir tu jau pradėk graužtis, kad ikken-hisatsu ne kanoninis gavosi?...
Tik atsisukau į kitą, jau žiūriu smugiuoja iš apačios. Nublokuoju ir matau, kad jo rankoje peilis!!! Griebiau už jo kumščio ir atrodo sulaužiau riešą, dar dabar prisimenu tą garsą. Po to keletą kartų ispyriau.
Spėju, vaikinukas tą epizodą pasakotų kitaip...
Nors ir labai norisi tau taip mąstyti - nebūtum tu peilio spėjęs pamatyti, jei tave nudurti būtų norėjęs. :? O juolab - pačiupęs jo ranką su peiliu! Net pas Pitbulį FECHTAVIME tokio stebuklo niekaip nematėme su Asia, kur peilių guru renkasi, o ką jau kalbėti apie ketinimus ką rimtai papjauti...
Kadangi apie peilius nieko nesupranti (aš irgi...
), tai nebesvarstyk, kas tau atrodytų...
Adrenalinas visą situaciją taip tau nupaišė. Vaikinas greičiausiai peiliu tik norėjo atstatyti status quo. Nes prie adrenalino prasideda “tunelinis mątymas“: ne tik kad peilio - gražios bobos šalia nebematysi!...
Kažkaip atėjo mintis pasiplauti iš ten. tą ir padariau.
Teisingai padarei - kaip katinas, pridirbęs į miltus...
Viso konflikto metu neturėjau laiko ne tik pakalbėti ką nors, bet ir galvoti. Viskas buvo kažkaip automatiškai. Stresas buvo didžiulis, net nepamenu, ka jie ten rėkavo. Po to kaip pradėjo drebėti rankos! Jos tiesiog šokinėjo kelias valandas. Tokios fiziologinės reakcijos dar nebuvau patyres.
Mane pritrenkė šis įvykis.
Todėl ir sakau - sveikas atvykęs į realybės šou “Adrenalinas“!...
Organizmo reakcija normali ir tuo metu, ir po to, kaip ir priklauso prie adrenalino šoko. Dažniau taip - ir greičiau drebulys praeidinės...
Čia visų naujokų normali reakcija, nors ir veteranai tą patiria (tik prie didesnių dirgiklių).
Kaip sakoma, kovinis krikštas!
Aš, matyt, niekada nesuprasiu, kaip galima smūgiuoti peiliu nė iš nieko pirmą kartą sutiktam žmogui? :?
O tai geriau kristi nokaute, kai tas “žmogus“ užkabina du gezus ir vieną čia pat nujungia???
Smūgis buvo stiprus, po to visą vakarą skaudėjo ranką, kuria blokavau.
Tai adrenalinas suteikia jėgų, žmogau!
Ar jo toks smūgis būtų buvęs prie tavo aprašytų konstitucijos tipų - abejoju. Susidūrė du judantys kūnai - o tavo judėjo stipriau.
Tarp kitko, proga pamąstyti, ar tikrai shotokane teisingai blokuojama, jei po to rankas skauda, apsigynus nuo tokio “pacuko“ smūgio?...
Iki kokio laipsnio reikia prarasti žmogiškumą? Gerai, kad neturėjau ginklo. Matyt būčiau nušovęs tą valkatą
ČIA yra tavo pagrindinė problema. Tau jie - tik valkatos, nes pasipainiojo tavo, piktojo meistro, kelyje...
Antra problema - dar vis nenoras mokytis ir suprasti, kas ta savigyna... :?
Bet čia tik mano nuomonė apie tave ir situaciją - tačiau pamėgink paneigti argumentus!...