AutoriusTema: Situacinė analizė: prie Kalvarijų turgaus - ir peiliu...  (Skaityti 17261 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 53
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Situacinė analizė: prie Kalvarijų turgaus - ir peiliu...
« įjungtas: 2005 Sau 10, 04:30:54 am »
ATKELTA

Savigynos prevencine dalimi tenka naudotis dažniau. T.y. vakarais nelandžioju po tamsius akligatvius, stengiuosi durniams duoti kelią, vengiu masinių renginių su alkoholiu, kylančius konfliktus stengiuosi paversti diskusija... Gi muštis gatvėje teko gal kelis kartus. Bet praeitą savaitę aptūrėjau "nuotykį", kuris privertė pakeisti, kai kuriuos savo požiūrius. Tiesa niekad nemaniau, kad taip gali atsitikti. Taigi vidury dienos ėjau Kalvarijų gatve netoli turgaus. Iš priekio pamačiau ateinant du januolius. Apie 20 metų amžiaus, mažesni ir lengvesni už mane. Ant akių užkritusios kepurės, nagli snukiai ir labai ryžtingi žingsniai tiesiai į mane. Panašiais atvejais pasitraukdavau iš kelio, bet dabar ėjau ir taip šaligatvio krašte, be to nuotaika paskutiniu metu ne kokia, tad nepakeičiau savo ėjimo krypties. Susidūrėme pečiais. Kadangi tiek aš, tiek jie ėjome greitai, tai vienas vos nenuvirto.Po to jau nei galvoti, nei kalbėti laiko neturėjau. Kitas šoko ant manes su kumščiais kažką rėkdamas. Spėjau kairė ranka užsidengti (kažkas panašaus į age uke), o dėšine daviau į galvą. Smūgis išėjo nelabai techniškas, bet veiksmingas, nes bachūras krito, kaip lapas. Tik atsisukau į kitą, jau žiūriu smugiuoja iš apačios. Nublokuoju ir matau, kad jo rankoje peilis!!! Griebiau už jo kumščio ir atrodo sulaužiau riešą, dar dabar prisimenu tą garsą. Po to keletą kartų ispyriau. Kažkaip atėjo mintis pasiplauti iš ten. tą ir padariau. Viso konflikto metu neturėjau laiko ne tik pakalbėti ką nors, bet ir galvoti. Viskas buvo kažkaip automatiškai. Stresas buvo didžiulis, net nepamenu, ka jie ten rėkavo. Po to kaip pradėjo drebėti rankos! Jos tiesiog šokinėjo kelias valandas. Tokios fiziologinės reakcijos dar nebuvau patyres.
Mane pritrenkė šis įvykis.
Aš, matyt, niekada nesuprasiu, kaip galima smūgiuoti peiliu nė iš nieko pirmą kartą sutiktam žmogui? :? Smūgis buvo stiprus, po to visą vakarą skaudėjo ranką, kuria blokavau.
Iki kokio laipsnio reikia prarasti žmogiškumą? Gerai, kad neturėjau ginklo. Matyt būčiau nušovęs tą valkatą :A
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

vartotojas

• Svečias
« Atsakyti #1 įjungtas: 2005 Sau 10, 08:42:42 am »
Reakcija visiškai normali, ir reikia tik džiaugtis, kad išsiugdei pakankamai gerus refleksus. Manau, didelis pliusas buvo tame, kad nespėjai pradėti galvoti ir svarstyti, ką reikės daryti - nebuvo laiko visisiškai natūraliam tokioje situacijoje pradiniam išgasčiui. Iš patirties galu pasakyti, kad bet kokie apmastymai - "o gal mesimušti? o gal juos perkalbėti?' ir pan. dažniausiai baigiasi traumomis. Be to, labai teisingai padarei, kad greitai pasitraukei iš įvykio vietos.

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #2 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:11:56 pm »
Citata

Savigynos prevencine dalimi tenka naudotis dažniau.

Vau, kaip skamba “krūtai“ - prevencinė dalis... :D Bet gerai, kad tenka dažniau naudotis - labai jau daug mirusių nuo ikken-hisatsu mieste būtų... :-)

Citata

T.y. vakarais nelandžioju po tamsius akligatvius, stengiuosi durniams duoti kelią,

Duok kelią - tai ant galvos užlips. :? Tokia yra PILNA šios patarlės versija.. :D

Citata

vengiu masinių renginių su alkoholiu,

Kažkoks tu nevisuomeniškas... :D

Citata

kylančius konfliktus stengiuosi paversti diskusija...

O čia kaip?... ;) Nes kol kas matau, tik diskusijas stengiesi paversti konfliktais... :-P Ar čia tik man taip atrodo?... :? Neesmė.

Esmė tame, kad tavo “prevencinė“ dalis yra visiškai visiškai netikusi... Bendri “mamos patarimai“ yra žinomi visiems, bet tas tau nepadės suvokti, kodėl gavai tokį atkirtį kad ir iš manęs. Vienok, geriau čia, negu DĖL TO PATIES kitomis aplinkybėmis... :rolleyes:

Aišku, jei toje situacijoje bandysi diskutuoti, kaip sakai, tai tik dar labiau supilsi žibalo į ugnį. Tada tikrai - duok kelią. Bet - ne durniui. Nes “durnius“, matai, pabandys tau tą priminti prie progos... :?

Manau, kad nieko nesupratai, o ir aiškinimai tau nerūpi - tai ir nebetęsiu. :D

Citata

Gi muštis gatvėje teko gal kelis kartus.

Na, tai jau patyrimas, vienok... :D

Citata

Bet praeitą savaitę aptūrėjau "nuotykį", kuris privertė pakeisti, kai kuriuos savo požiūrius.

Konkrečiai - kuriuos?... :?

Citata

Tiesa niekad nemaniau, kad taip gali atsitikti.

Užbėgant už akių - tai čia dar menkniekis!... :D

Sveiki atvykę į realybę!... :-)

Citata

Taigi vidury dienos ėjau Kalvarijų gatve netoli turgaus. Iš priekio pamačiau ateinant du januolius. Apie 20 metų amžiaus, mažesni ir lengvesni už mane.

Ne lygis, kaip tokiam meistrui - net jei ir du... :D

Citata

Ant akių užkritusios kepurės, nagli snukiai ir labai ryžtingi žingsniai tiesiai į mane.

O tu atsistoti į “Klykiančios Baltosios gervės ant vienos kojos“ pozą atsistoti nebandei - galgi būtum nubaidęs, ką?... :D

Citata

Panašiais atvejais pasitraukdavau iš kelio, bet dabar ėjau ir taip šaligatvio krašte, be to nuotaika paskutiniu metu ne kokia, tad nepakeičiau savo ėjimo krypties.

Galima pereiti į kitą gatvės pusę. Bet problema ne tame, kad šaligatvis siauras - kad tu platesnis, nei jie abu sudėjus!... :D

Va tavo priežastį ir nenorą pereiti pradėčiau skaityti nuo “be to...“... ;)

Citata

Susidūrėme pečiais.

Na, ir kur tavo PREVENCINĖ savigynos dalis????...  :-]

Citata

Kadangi tiek aš, tiek jie ėjome greitai, tai vienas vos nenuvirto.Po to jau nei galvoti, nei kalbėti laiko neturėjau.

Tu parverti gezus! Išprovokuoji muštynes! Ir dar nori gauti laiko ir “pagalvoti“, o galbūt ir - “pakalbėti“??? :D...

Kaip ten sakei?... ;) Paverti konfliktą diskusija?... :rolleyes: Na, tai kažkaip čia man nesijaučia to... :D

Citata

Kitas šoko ant manes su kumščiais kažką rėkdamas.

Ką tu girdėsi, kai adrenalinas tau jau į smegenis kalė ir klausą praradai!... ;)

Citata

Spėjau kairė ranka užsidengti (kažkas panašaus į age uke), o dėšine daviau į galvą. Smūgis išėjo nelabai techniškas, bet veiksmingas, nes bachūras krito, kaip lapas.

Kai mane bandė kartą nudurti durtuvu, tai aš po to kelias savaites graužiausi, kad nesigavo ir man meno: nei gedan-barai (ai, Storas paguodė, kad, tipo, ir toks blokas yra... :D), nei gyaku-tsuki. Bet nors krito “bachūrs normalej“, nors aš, kaip ir Smauglys, dėl konflikto pats kaltas buvau... :D

Tai gal ir tu jau pradėk graužtis, kad ikken-hisatsu ne kanoninis gavosi?... :D

Citata

Tik atsisukau į kitą, jau žiūriu smugiuoja iš apačios. Nublokuoju ir matau, kad jo rankoje peilis!!! Griebiau už jo kumščio ir atrodo sulaužiau riešą, dar dabar prisimenu tą garsą. Po to keletą kartų ispyriau.

Spėju, vaikinukas tą epizodą pasakotų kitaip... :D

Nors ir labai norisi tau taip mąstyti - nebūtum tu peilio spėjęs pamatyti, jei tave nudurti būtų norėjęs. :? O juolab - pačiupęs jo ranką su peiliu! Net pas Pitbulį FECHTAVIME tokio stebuklo niekaip nematėme su Asia, kur peilių guru renkasi, o ką jau kalbėti apie ketinimus ką rimtai papjauti...  :rolleyes:  Kadangi apie peilius nieko nesupranti (aš irgi... :D), tai nebesvarstyk, kas tau atrodytų... ;)

Adrenalinas visą situaciją taip tau nupaišė. Vaikinas greičiausiai peiliu tik norėjo atstatyti status quo. Nes prie adrenalino prasideda “tunelinis mątymas“: ne tik kad peilio - gražios bobos šalia nebematysi!... :D

Citata

Kažkaip atėjo mintis pasiplauti iš ten. tą ir padariau.

Teisingai padarei - kaip katinas, pridirbęs į miltus... :D

Citata

Viso konflikto metu neturėjau laiko ne tik pakalbėti ką nors, bet ir galvoti. Viskas buvo kažkaip automatiškai. Stresas buvo didžiulis, net nepamenu, ka jie ten rėkavo. Po to kaip pradėjo drebėti rankos! Jos tiesiog šokinėjo kelias valandas. Tokios fiziologinės reakcijos dar nebuvau patyres.

Todėl ir sakau - sveikas atvykęs į realybės šou “Adrenalinas“!... :D

Organizmo reakcija normali ir tuo metu, ir po to, kaip ir priklauso prie adrenalino šoko. Dažniau taip - ir greičiau drebulys praeidinės... :D Čia visų naujokų normali reakcija, nors ir veteranai tą patiria (tik prie didesnių dirgiklių).

Kaip sakoma, kovinis krikštas! :alus:

Citata

Aš, matyt, niekada nesuprasiu, kaip galima smūgiuoti peiliu nė iš nieko pirmą kartą sutiktam žmogui? :?

O tai geriau kristi nokaute, kai tas “žmogus“ užkabina du gezus ir vieną čia pat nujungia??? :D

Citata

Smūgis buvo stiprus, po to visą vakarą skaudėjo ranką, kuria blokavau.

Tai adrenalinas suteikia jėgų, žmogau! :D Ar jo toks smūgis būtų buvęs prie tavo aprašytų konstitucijos tipų - abejoju. Susidūrė du judantys kūnai - o tavo judėjo stipriau. :D

Tarp kitko, proga pamąstyti, ar tikrai shotokane teisingai blokuojama, jei po to rankas skauda, apsigynus nuo tokio “pacuko“ smūgio?... ;)

Citata

Iki kokio laipsnio reikia prarasti žmogiškumą? Gerai, kad neturėjau ginklo. Matyt būčiau nušovęs tą valkatą :A

ČIA yra tavo pagrindinė problema. Tau jie - tik valkatos, nes pasipainiojo tavo, piktojo meistro, kelyje... :rolleyes:

Antra problema - dar vis nenoras mokytis ir suprasti, kas ta savigyna... :?

Bet čia tik mano nuomonė apie tave ir situaciją - tačiau pamėgink paneigti argumentus!... :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #3 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:14:12 pm »
Citata
Iš patirties galu pasakyti, kad bet kokie apmastymai - "o gal mesimušti? o gal juos perkalbėti?' ir pan. dažniausiai baigiasi traumomis.

Kiek patikslinsiu, gerai?... ;)

Ne apmąstymai baigiasi traumomis, o patekimas į traumingas situacijas, prieš tai šitais apmąstymais galvelės neapsunkinus, baigiasi traumomis... :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 50
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #4 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:39:35 pm »
Citata

Tu parverti gezus! Išprovokuoji muštynes! Ir dar nori gauti laiko ir “pagalvoti“, o galbūt ir - “pakalbėti“??? :D...

Gerai, tai atsakyk, kas turi trauktis, ar kas eina pakraščiu ir jam trauktis - tai tik į gatvę po troleibuso ratais lįsti, ar kas eina pasiskleidę per visą šaligatvį, nors realiai sutilptų į kokį šaligatvio penktadalį? Mane dažnai *užknisa* (pardon už keiksmažodžius, bet čia kitokio žodžio neradau) žmonės, kurie eina pasiskleidę ir tenka trauktis iš kelio. Nežinau kaip kitiems, bet aš pastoviai susiduriu su tokia neišsitekimo problema. Nors nesu toks labai jau stambus, kad netilpčiau šaligatvyje (tik 110 kg) ir jei kartais tingiu trauktis (užknisa, kiek gi galima :E), tai amžinai susiduriam pečiais. Nors visada būnu kiek įmanoma pasitraukęs į pakraštį, o tie gaideliai būtinai eis išskėtę rėmus, kurių net nėra :E Tad dėl šito manęs nieks nenuginčys: gaideliai ir šiaip žmogai masiškai eina pasiskleidę ir įsivaizduoja pasaulio bambomis, visatos centrais ir kad visi turi truakti iš kelio  ir vien už tai jiems reikia duot per kepalą :A 100 proc. tau nepritariu, kad čia buvo Smauglio provokacija. Puikiai įsivaizduoju, kaip tiedu ėjo. Juolab, pats esu į panašią situaciją pakliuvęs...

Nors kaip sakant, kaip nori, taip galima apsukti situaciją. Juk dėl to galima net Landsbergį apkaltint ;)

P.S. Ir analizuojam situaciją, ar ne taip?

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:39:35 pm »

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 161

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #5 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:50:50 pm »
Citata
Citata

Gerai, tai atsakyk, kas turi trauktis, ar kas eina pakrašči ir jam trauktis - tai tik į gatvę po troleibuso ratais lįsti, ar kas eina pasiskleidę per visą šaligatvį, nors realiai sutilptų į kokį šaligatvio penktadalį? Mane dažnai *užknisa* žmonės, kurie eina pasiskleidę ir tenka trauktis iš kelio. nežinau kaip kitiems, bet aš pastoviai susiduriu su tokia problema, jei kartias tingiu trauktis, tai amžinai susiduriam pečiais. Tad dėl šito manęs nieks nenuginčys: gaideliai masiškai eina pasiskleidę ir vien už tai jiems reikia duot per kepalą :A 100 proc. tau nepritariu, kad čia buvo Smauglio provokacija. Nors kaip sakant, kaip nori, taip galima apsukti situaciją. Juk dėl to galima net Landsbergį apkaltint ;)

Klausimux:
jei jau imsimes bausti uz per didele "sklaida", kaip ji butu matuojama? Nes jei matuosim pagal tai, kad "man tipo atrode kad praeit ner kur", tai kepalu spardymas profesija patapt gali, kai nuotaika nekokia :D
O jei sutarsim, kad zmogus per daug issiskleides, kai uzima 50% daugiau kelio dalies, negu stovesenoje "rankos prie sonu", tai turint aisku kriteriju jau yra lengviau :-D
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #6 įjungtas: 2005 Sau 10, 17:57:05 pm »
Citata

Klausimux:
jei jau imsimes bausti uz per didele "sklaida", kaip ji butu matuojama? Nes jei matuosim pagal tai, kad "man tipo atrode kad praeit ner kur", tai kepalu spardymas profesija patapt gali, kai nuotaika nekokia :D
O jei sutarsim, kad zmogus per daug issiskleides, kai uzima 50% daugiau kelio dalies, negu stovesenoje "rankos prie sonu", tai turint aisku kriteriju jau yra lengviau :-D

Už tai per kepalą duot aišku negalima, tiesiog taip vaizdžiau parašiau, kad yra nemažai, kurie pernelyg nahališkai elgiasi net paprastose situacijose. Ne kartą matau, kad "svarbu man gerai, o kaip aplinkiniams - dzin"...

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #7 įjungtas: 2005 Sau 10, 18:03:18 pm »
Citata

Už tai per kepalą duot aišku negalima, tiesiog taip vaizdžiau parašiau, kad yra nemažai, kurie pernelyg nahališkai elgiasi net paprastose situacijose. Ne kartą matau, kad "svarbu man gerai, o kaip aplinkiniams - dzin"...

Saxum, as del sito reikalo irgi labai kankinuosi-ir tas pasireiskia ne tik einant gatve, kai pora "gaubliu su rankenom" eina uzimdami visa saligatvi, bet ir kai visais kitais atvejais neuzkliunantis zmogus ima ir pastato savo auto perpildytoje aiksteleje skersai per 2 vietas :(  
Cia turbut pasireiskia tas tautinis bruozas "man gerai, kai kaimyno tvartas dega"-didzioji dauguma tingi apsvarstyti galimas savo, atrodytu, kasdienisku veiksmu pasekmes kitu bendrapilieciu psichologinei sveikatai.
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #8 įjungtas: 2005 Sau 10, 19:34:19 pm »
Citata

bet ir kai visais kitais atvejais neuzkliunantis zmogus ima ir pastato savo auto perpildytoje aiksteleje skersai per 2 vietas :(  

Tai irgi baisiai siutina :A

Wind

• Svečias
« Atsakyti #9 įjungtas: 2005 Sau 10, 19:54:55 pm »
Sei-i
idomu nuo kurio laiko vidury dienos vos pamacius "kietus" gezus reikia duoti jiems kelio net jeigu paciam tektu atsidurti po "loxovozo" ratais?
Kas jie tokie kad jiems visi kelia turi duoti o jie visus dar uz tai stumdys?  :rolleyes:
pvz jeigu as einu vidury dienos gana placia gatve kur nors Vilniaus centre o is prekio i mano puse eina keletas "kentu" tai as juos vien tik pamates turiu begti kuo toliau? o jei nepabegsiu tai bus mustyniu provokacija?

Citata
Duok kelią - tai ant galvos užlips.  Tokia yra PILNA šios patarlės versija..

butent  :peace:  todel reikia eiti savo keliu o ne begioti is vienos gatves puses i kita vien delto kad pakeliui papuola pora gezu, kurie pernelyg laisvai jauciasia eidami gatve. Pvz as kukliai eidamas neuzimu puses saligatvio, todel niekur ir nesitraukiu jei praeina kazkokie gaideliai.

« Atsakyti #9 įjungtas: 2005 Sau 10, 19:54:55 pm »

Yoshimitsu

• Svečias
« Atsakyti #10 įjungtas: 2005 Sau 10, 23:24:50 pm »
Na ka, saunuolis  :-D sveikinu, kad viskas baigesi gerai. Siaip as ir pats niekaip nesuprantu, ka tokie "vyrai" is tikruju masto, vienas gavo i galva tai iskart peili i trasa traukti reikia? Nezinau nezinau, graziu laiku sulaukem, na dar aciu Dievui su bardankem neperdaugiausiai kas vaiskto, o tai butu isvis galas.
mano asmenine nuomone tai labai gerai padarei, kad "uzvaziavai" truputeli, o tai kita syk zmogus gatveje neturi kur detis, vien todel, kad kazkokie pacukai po 50 kg netelpa i visa pesciuju taka/saligatvi. tuo labiau, kad vos tik atsitrenkus iskart soko tau i galva duoti, siaip jei butu tiktai pradeje rekauti, ka cia tipo kelio maza ir pan., tai gal butu galima ir kitoki koki sprendima priimti, o kaip dabar tai nieko daugiau ir nebeliko kaip tik tvoti atgal.
Va kas siek tiek perskaicius pasidare idomu, tai kam ten tu ta antra dar paspardei riesa sulauzes, ar jam dar maza buvo, ar tik siaip? Jei tik siaip tai aisku nieko gero jau tada, na bet visko buna, pasirode gal per maza  :D as irgi gal nekitaip padaryciau, tik va jau kas negerai, kad toks dalykas teisme nepadetu, ar ne taip Sei-I?
Na ka, kaip liaudis sako, viskas gerai, kas gerai baigiasi, belieka tik tiketis, jog tie du "milzinai" kita syk patys siek tiek ziures kur eina, o ne ant kitu soks vos tik kas.

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #11 įjungtas: 2005 Sau 11, 10:38:33 am »
Citata

Gerai, tai atsakyk, kas turi trauktis,

Mandagus žmogus visada pasitrauks, o ne vers žmones iš klumpių... :D Nemanai?... ;)

Citata

ar kas eina pakraščiu ir jam trauktis - tai tik į gatvę po troleibuso ratais lįsti, ar kas eina pasiskleidę per visą šaligatvį, nors realiai sutilptų į kokį šaligatvio penktadalį?

Oi, tik nereikia perdėti. Prasilenkti visada galima, o užkliudžius praeivį - atsiprašyti. :D Geranoriškumo trūksta - štai kur bėda! :-(

Citata

Mane dažnai *užknisa* (pardon už keiksmažodžius, bet čia kitokio žodžio neradau) žmonės, kurie eina pasiskleidę ir tenka trauktis iš kelio.

Tokie žmonės nesilaiko bendravisuomeninio kontrakto. Jei tavo tikslas juos pamokyti - mokai gero elgesio taisyklių. Tada mes tave įtraukiame į “Betmenforeverz“ kovinę brigadą. Jei tavo tikslas yra svarbesnis - prasilenkti visada gali. Esu dirbęs ir minioje, ir su minia - man nereikia bandyti prakišti savo “pasiteisinimus smurtui“. Jei laukiate iš manęs tokio “orderio“ - jo paprasčiausiai nebus. :?

Citata

Nežinau kaip kitiems, bet aš pastoviai susiduriu su tokia neišsitekimo problema.

O, tai jau reiktų susimąstyti apie savo asmenybės problemas... :D

Citata

Nors nesu toks labai jau stambus, kad netilpčiau šaligatvyje (tik 110 kg) ir jei kartais tingiu trauktis (užknisa, kiek gi galima :E), tai amžinai susiduriam pečiais.

ČIA ir yra problema, kaip ir Smauglio. Nenoras, pyktis, savęs iškėlimas aukščiau kitų ir pan.

Citata

Nors visada būnu kiek įmanoma pasitraukęs į pakraštį, o tie gaideliai būtinai eis išskėtę rėmus, kurių net nėra :E

Va va: “gaideliai“, “pacukai“, “valkatos“ ir pan. ;)

Citata

Tad dėl šito manęs nieks nenuginčys: gaideliai ir šiaip žmogai masiškai eina pasiskleidę ir įsivaizduoja pasaulio bambomis, visatos centrais ir kad visi turi truakti iš kelio  ir vien už tai jiems reikia duot per kepalą :A

Aš nieko tau ir neįrodinėju. Matyt, mano tikslai gyvenime yra ne tokie svarbūs, kaip tavo siekiai būti Batmanu... :D

Citata

100 proc. tau nepritariu, kad čia buvo Smauglio provokacija.

Ne, čia buvo jo toks, cituojant, “konflikto pavertimo diskusija“ būdas...  :-]

Citata

Puikiai įsivaizduoju, kaip tiedu ėjo. Juolab, pats esu į panašią situaciją pakliuvęs...

Na, ėjo - ir būtų nuėję. Būtinai reikėjo Smaugliui pykti dėl kokio darbo, žmonos, Sei-i forume, ar dar ko ant jų išlieti?... ;)

Citata

Nors kaip sakant, kaip nori, taip galima apsukti situaciją. Juk dėl to galima net Landsbergį apkaltint ;)

Tu Papūnės nekabink! :A Jis yra Lietuvos Savanoris Nr. 1! :peace:

O iš Landsbergio dar daug kam daug ko reiktų pasimokyti - taip sakau, kadangi jį “mačiau“ šiek tiek iš arčiau. ;)

Citata

P.S. Ir analizuojam situaciją, ar ne taip?

Iš esmės, mes ją ir turime analizuoti, nors ji šįkart yra itin paprasta. Bet tu teisus (ir virtualaus :alus: tau už tai! :D), kad svarbu išsiaiškinti pačią pradžią - konflikto ištakas. Akivaizdu, kad sutariame, jog tai nebuvo savigyna, nors galime nesutikti dėl Smauglio motyvų eskaluoti konfliktą - verta “gaidelius“ nubausti už socialinio kontrakto nesilaikymą, ar ne. :rolleyes:

Bet man asmeniškai antroji dalis (motyvai) yra visai neįdomi ir nereikšminga - jei kažkas nesugyvena su savo išsipūtusiu EGO, tai koks mano reikalas?... :D Aš sugyvenu, nors kitus “egus“ tuo ir siutinu... :-)

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #12 įjungtas: 2005 Sau 11, 10:42:55 am »
Citata

Klausimux:

Teisingas pastebėjimas: teisiniu požiūriu argumentas “nes man taip atrodė“ yra niekinis... :D

Citata

Lengviau, bet tai dar ne pasiteisinimas!... :D Gal žmogų radikulitas sutraukė ir jis pasisukti negali? :rolleyes:

Nėra žmonėse atjautos ir meilės artimam savo, oi, nėra... :-(

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #13 įjungtas: 2005 Sau 11, 10:44:44 am »
Citata

Tą ir vadinu “socialinio kontrakto“ arba bendro gerbūvio santarvės taisyklių pažeidimu. :rolleyes: Juk jei žmogus laiptinėje rūko, kaip įpratęs - jau pažeidžia kitų teisės. Galima duoti į kepalą?... ;)

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #14 įjungtas: 2005 Sau 11, 10:47:54 am »
Citata

Saxum, as del sito reikalo irgi labai kankinuosi-ir tas pasireiskia ne tik einant gatve, kai pora "gaubliu su rankenom" eina uzimdami visa saligatvi, bet ir kai visais kitais atvejais neuzkliunantis zmogus ima ir pastato savo auto perpildytoje aiksteleje skersai per 2 vietas :(  
Cia turbut pasireiskia tas tautinis bruozas "man gerai, kai kaimyno tvartas dega"-didzioji dauguma tingi apsvarstyti galimas savo, atrodytu, kasdienisku veiksmu pasekmes kitu bendrapilieciu psichologinei sveikatai.

Tai nėra tautinis bruožas - tokių žmonių pasitaiko visur. Kuo didesnė visuomenės tolerancija tokiam elgesiui, tuo labiau toks elgesys skatinamas. Tautiniu bruožu pavadinčiau tai, kad socialinis kontraktas peržiūrimas abiejų pusių su išlyga, kad dabar aš tau ar kitiems leisiu kažką pažeisti, bet tikiuosi, kad ir man kitu atveju bus atleista. Tarkime: na ir kas kad nepilnametis rūko stotelėje - aš už tai prospekte šiukšlinu... :D Na ir kas, kad piratinį CD pirkau - bet nekimbu ir prie kitų... Ir pan.

Bet grįžkime prie temos, arba aš “Socialinio kontrakto“ temą atskiriu!... :A

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #15 įjungtas: 2005 Sau 11, 10:49:26 am »
Citata

Tavo pyktis nėra pateisinimas naudoti smurtą prieš kitus, jį sukėlusius - iš teisinės pusės žiūrint!... :D

Tai jau nebebus savigyna. ;)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #16 įjungtas: 2005 Sau 11, 11:01:16 am »
Citata
Citata

Tavo pyktis nėra pateisinimas naudoti smurtą prieš kitus, jį sukėlusius - iš teisinės pusės žiūrint!... :D

Tai jau nebebus savigyna. ;)

O jei žmogus rūko laiptinėje, o tu jam duodi į kepalą - tai savigyna?

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #17 įjungtas: 2005 Sau 11, 11:02:16 am »
Citata
Juk jei žmogus laiptinėje rūko, kaip įpratęs - jau pažeidžia kitų teisės. Galima duoti į kepalą?... ;)

Pilietis stumtelėjęs mane pečiu ir išstūmęs iš šaligatvio taipogi pažeidžia mano teises.

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #18 įjungtas: 2005 Sau 11, 11:04:14 am »
Citata

Sei-i
idomu nuo kurio laiko vidury dienos vos pamacius "kietus" gezus reikia duoti jiems kelio net jeigu paciam tektu atsidurti po "loxovozo" ratais?

Tavo mintis yra tokia: kadangi kiti lochai, tai negi aš esu prastesnis už juos?... ;)

Tai gal paguosk save mintimi, kad esi didesnis (lochas) nei tie lochai - ir viskas bus OK?... :D

Čia tema apie ego, nei apie situaciją. O mano komentarai yra ataskyme į Saxum žinutę aukščiau.

Citata

Kas jie tokie kad jiems visi kelia turi duoti o jie visus dar uz tai stumdys?  :rolleyes:

O tu esi tikras, kad Smaugliui prie blogos nuotaikos nepasirodė, kad visas pasaulis prieš jį?... ;)

Citata

pvz jeigu as einu vidury dienos gana placia gatve kur nors Vilniaus centre o is prekio i mano puse eina keletas "kentu" tai as juos vien tik pamates turiu begti kuo toliau? o jei nepabegsiu tai bus mustyniu provokacija?

Jų ėjimas - gal ir provokacija, dar reikia žiūrėti į kitas aplinkybes. O tavo nenoras gražiai prasilenkti arba pereiti į kitą gatvės pusę - iššūkio kovoti priėmimas. Tolimesni tavo veiksmai bus tik konflikto eskalavimas. :D

Citata

butent  :peace:  todel reikia eiti savo keliu o ne begioti is vienos gatves puses i kita vien delto kad pakeliui papuola pora gezu, kurie pernelyg laisvai jauciasia eidami gatve.

Būtent yra tik tai, kad nebūtina žmonių versti pečiu ant grindinio ir pulti po to spardyti, kaip padarė Smauglys.

Mandagus žmogus neturės problemų prasilenkti.

Citata

Pvz as kukliai eidamas neuzimu puses saligatvio, todel niekur ir nesitraukiu jei praeina kazkokie gaideliai.

O kodėl jie tavęs neturi stumti, jei tavo požiūris į juos iššaukiantis? ;) Tu galvoji: ”Ai, gaideliai, pacukai, velniop juos!“. O VISA TAI neatsispindi tavo veide ir kūno kalboje, manai?... ;)

Mes iš viso priimame virš 80% informacijos NEVERBALINIAIS būdais! Gatviniai ir pan. kategorijos žmonės išmokę tą kalbą geriau, nei jūs Windows operacinės sistemos “navarotus“. Eiti ir demonstruoti “kentams“, kad jie - gaidžiai, tai tas pats, kas nuvažiuoti į zoną ir visus pasveikinti Žydrojo Gaidžio metų proga! :D

Mano darbas (kalbu apie profesinę sritį) susideda dažnai va iš tokios informacijos skaitymo. Ir dirbu jį jau senokai ir ganėtinai sėkmingai ne paskutinėje kontorėlėje. Todėl kai žmogus užsideda va tokią fizionomiją (kaip ten AMBo PRščikė Pumprickaitė išsireiškė žurnalistui: “tu čia savo tokiu šūdo prisirijusiu snukiu nestovėk man“), tai tas pats, kas jis rėkte rėkia apie savo nepagarbą. Ir man visai nesvarbu, ką tuo metu jis sako: kiškutis, gaidelis ar kurmis su čebatais. Nes jo visa povyza atspindi jo tikrąsias mintis!

Tarp kitko, Saxum, kada ieškojai knygos ir klausei mano patarimo, ką pasiūliau kaip ninjutsu esminį vadovėlį?... ;) Pirmai pradžiai labai tiktų. Juolab, kad mūsų bendras paskutinis incidentas su isteriku mano kaimynystėje parodė, kad šios neverbalinės informacijos skaitymui dar “literacijos“ trūksta... Draugiškas patarimas tiesiog, nieko asmeniško. :alus:

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #19 įjungtas: 2005 Sau 11, 11:21:59 am »
O mano nuomone - viskas įvyko taip, kaip turėjo įvykti.
Jie ieškojo priekabių - jie rado.
Esu ne kartą tokiose situacijose buvęs ir ŽINAU, kad kiek tu besitrauksi ar bandysi vingiuot po šaligatvį - jei jie norės susikalti pečiais, kad "gautų zacepą", tai jie "ras" tave ir kitame šaligatvio krašte.

Aš irgi mokiausi laviruot minioj, moku išsisukinėt iš praeivių, bet kai tave specialiai medžioja (tam kad pasilavint to, ką vakar rusy išmokom iš vyresnio gezo), tai ir turi spet pasirengt tokiems "netikėtumams. Visose situacijose teisus nebūsi (nelimpa kažkaip man visi Dievo įsakymai :) )

O kad vidury dienos bado peiliu - tai jau darosi tendencija - kiekvienas "save gerbiantis pacukas" turi nešiotis peilį, balončiką (rečiau), atsuktuvą (galima vietoj peilio - nugalastą atsuktuvą).
O kai dar tokia situacija, kai tavo "koriešas" drybso batais į viršų, tai daug negalvoji, kad atstatytum "status quo" - Sei-i cit.
Išsitrauki peilį ir bandai gasdint. Taip gasdint, nes norėdamas nusmeigt, tikrai nebegsi kaip aikidokas (nothing personal) atkišęs rankos su peiliu į priekį. Bet vistiek - psichologinis veiksnys. Ne besiginančiojo naudai.
Tai kad idirbta reakcija parengtis savo davė - labai puiku.. :)
Norėčiau tikėt, kad sulaužei riešą. (žinau, kad aš blogas - bet tokis jau esu).

Bet...
1. Kam plautis iš įvkio kai viskas vyko dieną ir dar gal buvo liudininkų. Kai šalia (o gal ir toli - nežinau) yra policijos nuovada ir yra telefonas, nes užpuolimas vyko vidury baltos dienos tai tegul kaltininkai tegul būna nubaustas ir teisiškai...
2. Yra ir įrankis - peilis.
3. Yra pasitikėjimo nekeliantys tipažai (bent jau iš to - kaip nupasakojai jų išvaizdą), kuriuos policija galėtu pakamantinėt - žiū, dar kokis "senas reikaliukas velkasi iš paskos".

A?

P.s. suprantu, kad adrenalinas ir vsio takoje, bet dabar kai viskas atslūgo - kaip pats manai? Smaugly...
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #20 įjungtas: 2005 Sau 11, 11:28:09 am »
Citata
Na ka, saunuolis  :-D sveikinu, kad viskas baigesi gerai.

Kad laimingai baigėsi (“kaip aklai vištai - grūdas“, kaip mano mama sako), tai sutinku, bet kad šaunuolis, nes išprovokavo muštynes - ne. :D

Citata

Siaip as ir pats niekaip nesuprantu, ka tokie "vyrai" is tikruju masto, vienas gavo i galva tai iskart peili i trasa traukti reikia?

O ką jam daryti, kai jo draugą nokautavo iš niekur nieko?... :D Bėgti ir rėkti?... :D Ypač, kai priklausai “tikrų bachūrų“, kad ir įsivaizduojamai, kastai, ir dar turi peilį kišenėje?.. ;)

Normali reakcija, kurią išprovokavo Smauglys, o ko jūs dar tikėjotės?... :D Gal diskusijų šou “Prašau žodžio“?...  :-]

Citata

Nezinau nezinau, graziu laiku sulaukem, na dar aciu Dievui su bardankem neperdaugiausiai kas vaiskto, o tai butu isvis galas.

Tai dar sulauksim - neabejokit... :rolleyes:

Citata

mano asmenine nuomone tai labai gerai padarei, kad "uzvaziavai" truputeli, o tai kita syk zmogus gatveje neturi kur detis, vien todel, kad kazkokie pacukai po 50 kg netelpa i visa pesciuju taka/saligatvi.

Va, dar vienas Batmano gerbėjas... :D O gal tiesiog suburiam milicijos būrius ir visus iššaudom, kurie, mūsų nuomone, neatitinka “standarto“?... ;)

Citata

tuo labiau, kad vos tik atsitrenkus iskart soko tau i galva duoti, siaip jei butu tiktai pradeje rekauti, ka cia tipo kelio maza ir pan., tai gal butu galima ir kitoki koki sprendima priimti, o kaip dabar tai nieko daugiau ir nebeliko kaip tik tvoti atgal.

Dar kartą paskaityk, ką Smauglys parašė! :A

Pirma, jam adrenalinas jau kalė iki susidūrimo, nes jis pykti pradėjo ir užsivesdinėti. To paskatintas jis paauglį (ar mažametį pilnametį :D) vertė pečiu ant grindinio. Smauglys tikrai ne tokio sudėjimo, kad vos jį pamačius, skuosti tolyn - chebra iškart būtų susipaprastinus, nelaukdama smūgio.

Bičas ir rėkė savo argumentus, tik Smauglys jau NEBEKLAUSĖ ir NEBEGIRDĖJO (pats gi taip rašo), kadangi dalinis klausos praradimas yra normalu prie adrenalino. Jei į mane eina “atšalusios sąmonės“ pasruvusiomis krauju akimis kažkoks “atmarozkas“ ir nieko nekalba, prieš tai panaudojęs jėgą, tai nuo pasipiktinimo aš tikrai pereisiu prie smūgio jam... :D Ką tas bičas ir padarė - iš jo pusės tai buvo normali savigynos reakcija!... :D

O kitas, pamatęs, kad čia kumščiais dėdės nebeišgasdinsi ir gultis komoje ant šaligatvio jau nebesinori, nusprendi atstatyti pragriautas užtvaras. Bet dėdė, vedinas to paties adrenalino, jo užtvarą-peilį ignoravo ir pavarė ant jo kaip bulius ant toreodoro. Tai bičas ir VĖL GYNĖSI, durdamas peiliu “iš reikalo“... ;)

Čia reikia šiek tiek žinoti darbo peiliu specifiką, kad suvokti, ką pasakiau, plius - žinoti adrenalino poveikį žmogaus veiksmams. Man šioje situacijoje nieko keisto.

Bet Smaugliui tikrai labai pasisekė, kad antrasis peilį naudojo tik “gasdinimui-situacijos atstatymui“, o po to ne itin ryžtingai “savigynai“, nes jo Planas A neišdegė. :rolleyes: Būtų kitu atveju Samuglys gavęs į kepenis arba nugarą, ir mane graužtų sąžinė, kad forume tiek PELNYTAI važiavau ant Smauglio, kad tas nesupranta savigynos, jog net ėmė sau įrodinėti, kad jis kažką gali... :D

Citata

Va kas siek tiek perskaicius pasidare idomu, tai kam ten tu ta antra dar paspardei riesa sulauzes, ar jam dar maza buvo, ar tik siaip?

“- O tai ko jis, tipo?“... :D

Normalus smurto aktas. :D Su būtinąja gintimi neturintis nieko bendro. Piktas tas Smauglys - gulinčius spardo... :A

Citata

Jei tik siaip tai aisku nieko gero jau tada, na bet visko buna, pasirode gal per maza  :D as irgi gal nekitaip padaryciau, tik va jau kas negerai, kad toks dalykas teisme nepadetu, ar ne taip Sei-I?

Teisme NIEKAS iš Smauglio išvardintų veiksmų nepadėtų, nes teisėjas iškart paklaustų, argi nebuvo galima prasilenkti - reikėjo versti pilietį ant žemės?... ;)

Čia reiktų gero advokato ir ryšių, kad įrodyti, jog aniedu buvo “ant įskaitos“ ir bandė, grasindami peiliu, apiplėšti taikiai pro turgų žygiavusį pilietį R.P. :D Bet, be liudininkų, anų advokatas įrodytų priešingai, remdamasis Smauglio įdirbiu kovos menuose ir kryžminės apklausos metu gautais parodymais. Jei aniedu, aišku, turėtų pinigų tokiam advokatui, bet esu ir tokių variantų matęs (čia, Saxum, apie tą situaciją su tavo pažįstamu fotografu-imtynininku).

Citata

Na ka, kaip liaudis sako, viskas gerai, kas gerai baigiasi, belieka tik tiketis, jog tie du "milzinai" kita syk patys siek tiek ziures kur eina, o ne ant kitu soks vos tik kas.

Kitą kartą, jei trauks peilį, gali iškart durti. Tokie irgi mokosi, nemanykit. Taip kad (skaityti sarkastiškai): ačiū tau, Smauglį, už tokią “dovanėlę“ visuomenei... :?

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #21 įjungtas: 2005 Sau 11, 11:32:44 am »
Citata

Ne, aš naudojuosi Storo taktika: arba užknisu savo kalbomis ir jis pasitraukia (nors šitą taktiką, jei teisingiau, naudojo Valdemaras Kozlovas, 2as danas Shotokan iš Pakruojo, kai jis dirbo mano pusseserės dėdės bare “višibalu“ - o kovoti tai jis tikrai moka, asmeniškai išbandžiau.. ;)), arba pradeda ginti savo teises neteisėtais būdais ir man tenka naudoti savigyną (čia yra Storo metodo esmė!)... :D Bet dažniau pakanka pirmo varianto - prie gerų norų ir mano iškalbos to visada pakanka... :-)

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #22 įjungtas: 2005 Sau 11, 11:33:38 am »
Citata

Pilietis stumtelėjęs mane pečiu ir išstūmęs iš šaligatvio taipogi pažeidžia mano teises.

Taip, to gi ir neneigiu, ir kas iš to?... :rolleyes:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #23 įjungtas: 2005 Sau 11, 11:34:33 am »
Citata

Mandagus žmogus visada pasitrauks, o ne vers žmones iš klumpių... :D Nemanai?... ;)

Ir traukiasi, bet jei piktybiškai ant tavęs eina, tave provokuodamas, kad duotum kelią? Pala, kaip ten sakei - duok durniui kelią, tai ir ant galvos užlips?

Citata

Oi, tik nereikia perdėti. Prasilenkti visada galima, o užkliudžius praeivį - atsiprašyti. :D Geranoriškumo trūksta - štai kur bėda! :-(

Atsijokim pradžiai, kas ką užkliodo. Yra tik 3 variantai:
1) užkliudo pilietis A;
2) užkliodo pilietis B;
3) abu susitrenkia.

Jei pilietis A užkliodo pilietį B, jis turi atsiprašyti. Aš tai visada taip darau. Tačiau jei pilietis A neatsiprašo? O netgi šoka kumščiais? Klausantis tavo postringavimų gaunasi, kad reikia atsiprašyti, net jei tave užkliudo, ir net jei šoka kumščiais, visvien reikia atsiprašinėti? Kaip kam patogiau, bet ant galvos aš neleisiu laipiot niekam.

Citata

Tokie žmonės nesilaiko bendravisuomeninio kontrakto. Jei tavo tikslas juos pamokyti - mokai gero elgesio taisyklių.

Nepasakyčiau, kad turiu tikslą. Jei kas užkliudo, niekada nepuolu kumščiais mosikuoti ar rėkti. Esu pora kartų pasakęs, bet gražioje formoje, neprivedančioje prie konflikto.

Citata

Tada mes tave įtraukiame į “Betmenforeverz“ kovinę brigadą.

Deja, aš nesu tvarkos sergėtojas, nesu Batmanas ar Supermenas... Turiu rūpesčių ir be to. Jei kam patinka visuomenę auklėti, auklėkit. Aš auklėju savo vaikus.

Citata

Jei tavo tikslas yra svarbesnis - prasilenkti visada gali. Esu dirbęs ir minioje, ir su minia - man nereikia bandyti prakišti savo “pasiteisinimus smurtui“. Jei laukiate iš manęs tokio “orderio“ - jo paprasčiausiai nebus. :?

Bent jau aš kažkaip nieko iš nieko nelaukiu, o smurtas iš manes pasireiškia tik išimtinais atvejais. O jei konkrečiai Smauglio atvejis, tai nors ir kaip tu jo nemėgtum, tu neteisus, bandydamas jam primesti, kad pats išprovokavo konfliktą. Kiek supratau iš aprašymo, jis buvo pilietis B, o atsitrenkęs į jį - pilietis A. Tai kas čia turėjo atsiprašyti? Nors gal kai kas atsiprašymą supranta kaip kumščių mosikavimą?

Citata

O, tai jau reiktų susimąstyti apie savo asmenybės problemas... :D

Jei kam ir reiktų apie tai susimastyti, tai jau tikrai ne man :P

Citata

ČIA ir yra problema, kaip ir Smauglio. Nenoras, pyktis, savęs iškėlimas aukščiau kitų ir pan.

Matai, ne ČIA problema. Aš praktiškai visuomet pasisuku šonu, jei net labai pasiskleidę piliečiai ar pilietės eina. Kartais tiesiog nesinori, kad jie atsitrenkę tėkštusi į žemę :D Ir apskritai nemėgstu tuščių konfliktų. Bet būna atvejų, kai paprasčiausiai užknisa tokie žmonių nesiskaitymai su kitais ir tiesiog kiek pasitraukęs į šoną einu net nežiūrėdamas į tą pusę. Bet jei žmogus įsivaizduoja, kad TIK aš turiu trauktis, tai jau jo problema. Jei aš visiškai nesitraukčiau, tai gal ir būtų mano problema, bet aš visuomet kiek pasitraukiu, bet ne visuomet to pakanka. turi būti abipusis supratingumas. Nesu mėgstantis konfliktuoti, bet nemėgstu ir kai ant galvos lipa. Ir kaip ten sakai, duok durniui kelią, tai ir ant galvos užlips?

Citata

Va va: “gaideliai“, “pacukai“, “valkatos“ ir pan. ;)

Tebūnie vienas žodis - gaideliai. Juk gaidžių metai prasidėjo ;) Kita vertus teko pastebėt ir tamstelę ne ką gražiau vadinant kai kuriuos visuomenės atstovus. Tai kaip čia yr? ;)

Citata

Aš nieko tau ir neįrodinėju. Matyt, mano tikslai gyvenime yra ne tokie svarbūs, kaip tavo siekiai būti Batmanu... :D

Mano siekiai? :-] Oi, prisijuokiau :-] O jei rimčiau, tai tu pats kažkaip labiau linkęs tuo Batmanu būti, bandydamas tvarkyti rūkančius paauglius, duoti kažkam į kepalą už visuomenės normų nesilaikymą ir pan. Aš, deja, į konfliktą einu tik tuomet, jei agresorius nusiteikęs į manę ar artimą man žmogų. Aš esu Batmano priešingybė :P Nesu visuomenės auklėtojas ir nesiruošiu juom būti. Neturiu tam laiko ir noro. Taškas.

Citata

Na, ėjo - ir būtų nuėję. Būtinai reikėjo Smaugliui pykti dėl kokio darbo, žmonos, Sei-i forume, ar dar ko ant jų išlieti?... ;)

Tai pala, o ko jie nėjo? Tai galėjo atsistoti ir eiti? Reiktų išklausyti ir kitą pusę.

Citata

O iš Landsbergio dar daug kam daug ko reiktų pasimokyti - taip sakau, kadangi jį “mačiau“ šiek tiek iš arčiau. ;)

Aš irgi :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #24 įjungtas: 2005 Sau 11, 11:44:42 am »
Citata

O mano nuomone, aš čia veltui laiką gaištu... :rolleyes:

Citata

Ne. Jie per plačiai ėjo SMAUGLIO NUOMONE. O tai yra skirtingi dalykai!... ;)

Citata

Esu ne kartą tokiose situacijose buvęs ir ŽINAU, kad kiek tu besitrauksi ar bandysi vingiuot po šaligatvį - jei jie norės susikalti pečiais, kad "gautų zacepą", tai jie "ras" tave ir kitame šaligatvio krašte.

Nesitrauk. Bet neversk žmogaus ant žemės, o atsiprašyk - kaip ir priklauso mandagiam ir geranoriškam žmogui?... ;)

Ar visi nindzės tik iš pasalų klastingai žudyti moka?.. :D

Citata

Aš irgi mokiausi laviruot minioj, moku išsisukinėt iš praeivių, bet kai tave specialiai medžioja (tam kad pasilavint to, ką vakar rusy išmokom iš vyresnio gezo), tai ir turi spet pasirengt tokiems "netikėtumams. Visose situacijose teisus nebūsi (nelimpa kažkaip man visi Dievo įsakymai :) )

Džiaukis, kad jų buvo daugiau, bet Mozė, besileisdamas nuo kalvos, vieną molinę plytelę sudaužė netyčia ir pasakė: “Ai, užteks ir 10“... :D

Citata

O kad vidury dienos bado peiliu - tai jau darosi tendencija - kiekvienas "save gerbiantis pacukas" turi nešiotis peilį, balončiką (rečiau), atsuktuvą (galima vietoj peilio - nugalastą atsuktuvą).

... arba alaus čiaupo rankenėlę vietoj kasteto!... :poke:

Citata

O kai dar tokia situacija, kai tavo "koriešas" drybso batais į viršų, tai daug negalvoji, kad atstatytum "status quo" - Sei-i cit.

O ką - aš neteisus?... ;)

Citata

Išsitrauki peilį ir bandai gasdint. Taip gasdint, nes norėdamas nusmeigt, tikrai nebegsi kaip aikidokas (nothing personal) atkišęs rankos su peiliu į priekį. Bet vistiek - psichologinis veiksnys. Ne besiginančiojo naudai.
Tai kad idirbta reakcija parengtis savo davė - labai puiku.. :)
Norėčiau tikėt, kad sulaužei riešą. (žinau, kad aš blogas - bet tokis jau esu).

Tai ir sakau - Smaugliui pasisekė, kaip aklai vištai grūdas. O dėl peilio išsitraukimo - Smauglys pats ir kaltas, nes išprovokavo.

Citata

Bet...
1. Kam plautis iš įvkio kai viskas vyko dieną ir dar gal buvo liudininkų. Kai šalia (o gal ir toli - nežinau) yra policijos nuovada ir yra telefonas, nes užpuolimas vyko vidury baltos dienos tai tegul kaltininkai tegul būna nubaustas ir teisiškai...

Trauktis reikėjo, nes peržengtos būtinosios ginties ribos. Šiuo atveju, iš praktiškos pusės žiūrint - labai teisingas veiksmas.

Citata

2. Yra ir įrankis - peilis.

Na ir kas?... :rolleyes: Jei tavo kišenėje alaus čiaupas - tai negi rodo, kad tu esi aludaris?... :D

Citata

3. Yra pasitikėjimo nekeliantys tipažai (bent jau iš to - kaip nupasakojai jų išvaizdą), kuriuos policija galėtu pakamantinėt - žiū, dar kokis "senas reikaliukas velkasi iš paskos".

Ir ką?... :rolleyes:

Galiu įdėti savo buvusio klasioko, kuris dirbo kriminalinėje policijoje, istoriją, kaip jiems atvedė tokį va “nuolatinį klientą“, kuris buvo visiškai legaliu nukentėjusiu nuo dviejų padorių pacanėkų, prisižiūrėjusių Holivudo smurtinių filmų per “vidiaką“ ir išėjusių su tėvo pistoletu į Pilies gatvę cigarečių “susišaudyti“... :D

Citata

A?

Nebijok, Smauglį, čia aš vienas prieš tave - visi kiti labai tavimi didžiuojasi ir už didvyrį skaito... :D

O aš išeinu iš Forumo neapibrėžtam laikui - bus maniana, ir galėsite visi turėti grupinius psichoterapijos seansus (kaip Pūgžlio HKD mokytojas sako), nes nebus priekabaus Sei-i, kuris visą idilę griauna!... :peace:

Citata

P.s. suprantu, kad adrenalinas ir vsio takoje, bet dabar kai viskas atslūgo - kaip pats manai? Smaugly...

Nesusilaikau pabaigai: jis mano, kad jei ne jo įgūdžiai kovos mene, tai... :-)

Gerai, bėgu-bėgu!  :boogy:

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 37
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #25 įjungtas: 2005 Sau 11, 11:49:24 am »
negrazu kai jau i asmeniskumus linksta forumo diskusijos...
cia tokia mano nuomone.
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #26 įjungtas: 2005 Sau 11, 11:54:10 am »
Pritariu Lonsui.

Citata

O jei konkrečiai Smauglio atvejis, tai nors ir kaip tu jo nemėgtum, tu neteisus, bandydamas jam primesti, kad pats išprovokavo konfliktą.

Kuris čia Antikos mąstytojas pasakė: “žinau, kad tu (jis, ji, Smauglys, Asia ar pan. - be reikšmės) mielas draugas, bet tiesa - mielesnė“.

Viso gero.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #27 įjungtas: 2005 Sau 11, 12:01:27 pm »
Asia -  :O  ?
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #28 įjungtas: 2005 Sau 11, 12:03:05 pm »
Noreciau visiems priminti posaki, kuris, manyciau, tiesiogiai tinka Smauglio aprasytai situacijai:
"Mudryj v goru ne pojdiot, mudryj goru obojdiot";))))))

Wind

• Svečias
« Atsakyti #29 įjungtas: 2005 Sau 11, 12:06:07 pm »
Citata
Matai, ne ČIA problema. Aš praktiškai visuomet pasisuku šonu, jei net labai pasiskleidę piliečiai ar pilietės eina. Kartais tiesiog nesinori, kad jie atsitrenkę tėkštusi į žemę  Ir apskritai nemėgstu tuščių konfliktų. Bet būna atvejų, kai paprasčiausiai užknisa tokie žmonių nesiskaitymai su kitais ir tiesiog kiek pasitraukęs į šoną einu net nežiūrėdamas į tą pusę. Bet jei žmogus įsivaizduoja, kad TIK aš turiu trauktis, tai jau jo problema. Jei aš visiškai nesitraukčiau, tai gal ir būtų mano problema, bet aš visuomet kiek pasitraukiu, bet ne visuomet to pakanka. turi būti abipusis supratingumas. Nesu mėgstantis konfliktuoti, bet nemėgstu ir kai ant galvos lipa. Ir kaip ten sakai, duok durniui kelią, tai ir ant galvos užlips?

Respect  :D
visiskai sutampa su mano nuomone
net neturiu ka daugiau pridurti sia tema.

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *
  • Žinutės: 680
  • Amžius: 46

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.ninjutsu.lt
« Atsakyti #30 įjungtas: 2005 Sau 11, 12:25:28 pm »
Manau, kad SAXUM ir SEI-I turetu viens kitam irasyti po geltona kortele :D uz nukrypima i asmeniskumus ir bus tvarka.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #31 įjungtas: 2005 Sau 11, 12:27:03 pm »
ir siaip tema pakankamai issemta, apziureta is visu pusiu... (isdu... kitaip tariant). dabar kiekvienas gali tik ginti savo nuomone, tad nebeliko apie ka diskutuot :)

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #32 įjungtas: 2005 Sau 11, 12:30:42 pm »
Citata
Citata

O mano nuomone, aš čia veltui laiką gaištu... :rolleyes:

Priimam asmeniškai? :P

Citata
Citata

Ne. Jie per plačiai ėjo SMAUGLIO NUOMONE. O tai yra skirtingi dalykai!... ;)

Ką reiškia "per plačiai". Kiek gali per plačiai eit dviem "ne Saxum" komplekcijos žmonėms? Ir tai išsitektų šaligatvyje. Čia jau tiesioginis konflikto ieškojimas. Jei aš einu šaligatvio pakraščiu - o jie į mane - tai kur man lėkt? Į gatvę? Galima, aišku, bet ir tada tave gali užkabint. Paprašys užrukyt. Jei neduosi - būsi kaltas ir gali gaut į galvą. Jei duosi, tai būtinai duosi ne tai - ką jie rūko ir irgi gali prisiprašyt..
Numesk asmeniškumus ir pažvelk objektyviau...

Citata
Citata

Nesitrauk. Bet neversk žmogaus ant žemės, o atsiprašyk - kaip ir priklauso mandagiam ir geranoriškam žmogui?...  

Ar visi nindzės tik iš pasalų klastingai žudyti moka?..  

Gal..

O del pečių kontakto - tai atsipalaidavęs žmogus užkliudęs taikinį padaro didesnę žalą negu įsitempęs.
Čia šiaip.
Norėčiau aš pamatyt, kaip tu atsiprašytum pacuko (vat kitaip ir nepavadinsiu), kuris tave SPECIALIAI stuksi pečiu kely, kuriame galėtu visas armijos garnizonas pražygiuot?...

Citata

... arba alaus čiaupo rankenėlę vietoj kasteto!...  

Ten yra tik vyno kamščių atidarytuvas.. Jei ka..;)

Citata
Citata

Bet...

Trauktis reikėjo, nes peržengtos būtinosios ginties ribos. Šiuo atveju, iš praktiškos pusės žiūrint - labai teisingas veiksmas.

Kame peržengtos ribos?
Kad nudaužti agresyviai nusiteikę jaunuoliai su peiliu (-iais)???

Citata

Nebijok, Smauglį, čia aš vienas prieš tave - visi kiti labai tavimi didžiuojasi ir už didvyrį skaito...  

O aš išeinu iš Forumo neapibrėžtam laikui - bus maniana, ir galėsite visi turėti grupinius psichoterapijos seansus (kaip Pūgžlio HKD mokytojas sako), nes nebus priekabaus Sei-i, kuris visą idilę griauna!...  

Priimam asmeniškai?  :P

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #33 įjungtas: 2005 Sau 11, 12:47:37 pm »
Citata
Manau, kad SAXUM ir SEI-I turetu viens kitam irasyti po geltona kortele :D uz nukrypima i asmeniskumus ir bus tvarka.

Čia buvo ne tiek asmeniškumai, kiek tam tikros situacijos analizė, konkrečiai neišsitekimo ant šaligatvio ir kaip tas gali privesti prie konflikto. Nuo to ir prasidėjo Smauglio konfliktas, tad mes čia visiškai į temą (su lyriniais nukrypimais). Asmeniškumus aš įžvelgiu kur kitur, jeigu ką ;)

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #34 įjungtas: 2005 Sau 11, 12:53:29 pm »
Ne man vienam taip atrodo.   :?  Bet kaip sakoma "vashe dela..."

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #35 įjungtas: 2005 Sau 11, 13:04:25 pm »
Citata
Ne man vienam taip atrodo.   :?  Bet kaip sakoma "vashe dela..."

Atrodo tik paviršutiniškai

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #36 įjungtas: 2005 Sau 11, 21:47:53 pm »
Sveiki,
vau kokią piktą diskusiją sukėlė mano įvykis. Ir aš pats, pasirodo, esu piktas ir labai baisus (kas mane pažįsta, pasakytų PRIEŠINGAI). Tad norėčiau šiek tiek patikslinti savo žinutę.

Citata
Vau, kaip skamba “krūtai“ - prevencinė dalis... :D Bet gerai, kad tenka dažniau naudotis - labai jau daug mirusių nuo ikken-hisatsu mieste būtų... :-)

Nežinau, kodėl čia taip krūtai skamba. O tai kaip dar galėjau parašyti?

Citata
Kažkoks tu nevisuomeniškas... :D

Taip, tikrai nesu visuomeniškas. :(

Citata
Bet praeitą savaitę aptūrėjau "nuotykį", kuris privertė pakeisti, kai kuriuos savo požiūrius.

Citata
Konkrečiai - kuriuos?... :?

Ogi iki šiol maniau, kad prieš muštynes būtinai vyksta žodžių karas, tipo "ima ant ponto". PASIRODO NE.

Citata

Taigi vidury dienos ėjau Kalvarijų gatve netoli turgaus. Iš priekio pamačiau ateinant du januolius. Apie 20 metų amžiaus, mažesni ir lengvesni už mane.

Citata
Ne lygis, kaip tokiam meistrui - net jei ir du... :D

Meistru save niekada nelaikiau ir nelaikau. Visada mokausi ir treniruojuosi. Nors amžius jau ne toks, kad kelias valandas šokinėti :D

Citata
Galima pereiti į kitą gatvės pusę. Bet problema ne tame, kad šaligatvis siauras - kad tu platesnis, nei jie abu sudėjus!... :D

Aš ėjau dešine šaligatvio puse, ne prie gatvės (mūsuose dar ne Anglija).
Ir dar šiek tiek pasitraukiau, viena koja jau buvo už šaligatvio. Bet šito nepakako, nes jie dar labiau pasuko link manęs. Na aišku galėjau bėgti į kairę, ar per gatvę, ar iš viso sėdėti namie. Ar tikrai taip turėjau pasielgti? :shock:

Citata

Nieko aš neparverčiau, tiesiog prarado pusiausvyra ir atšoko į šoną.

Citata

Kitas šoko ant manes su kumščiais kažką rėkdamas.

Citata
Ką tu girdėsi, kai adrenalinas tau jau į smegenis kalė ir klausą praradai!... ;)

Na negi čia forume turiu pakartoti tuos visus keiksmažodžius...

Citata

Tik atsisukau į kitą, jau žiūriu smugiuoja iš apačios. Nublokuoju ir matau, kad jo rankoje peilis!!! Griebiau už jo kumščio ir atrodo sulaužiau riešą, dar dabar prisimenu tą garsą. Po to keletą kartų ispyriau.

Citata
Spėju, vaikinukas tą epizodą pasakotų kitaip... :D

Ką čia spėlioti. Tiesiog nueik pas bičą ir paklausk. Tik nesinešk piniginės matomoje vietoje, nes ten nelabai kalbus tipas :D

Citata

Kažkaip atėjo mintis pasiplauti iš ten. tą ir padariau.

Citata
Teisingai padarei - kaip katinas, pridirbęs į miltus... :D

Kam įžeidinėti...Galvojau ir apie policiją. Tik nelabai ja pasitikiu. Be to nenorėčiau po visokių teismų susitikti tų gezų chebrą.

Citata

Smūgis buvo stiprus, po to visą vakarą skaudėjo ranką, kuria blokavau.

Citata
Tai adrenalinas suteikia jėgų, žmogau! :D Ar jo toks smūgis būtų buvęs prie tavo aprašytų konstitucijos tipų - abejoju. Susidūrė du judantys kūnai - o tavo judėjo stipriau. :D

Siūlau pabandyti kada labiau skaudės: kai laikai bloką ir į jį tau spiria iš kojos, ar kai pats trenki į spiriančią koją? Ir nereikės spėlioti :D

Citata
Tarp kitko, proga pamąstyti, ar tikrai shotokane teisingai blokuojama, jei po to rankas skauda, apsigynus nuo tokio “pacuko“ smūgio?... ;)

Jie buvo žemesni nei aš, bet amžius jau apie 20. Ne tokie jau ir pacukai...

Citata

Citata
ČIA yra tavo pagrindinė problema. Tau jie - tik valkatos, nes pasipainiojo tavo, piktojo meistro, kelyje... :rolleyes:

Gal čia ir mano problema, bet manau, kad dabar yra daug sporto klubų, įvairių stilių, tad jei nori pasimušti-eik į salę. Tikrai nekenčiu mėgėjų muštis gatvėse su praeiviais :A . Apie peilį jau nekalbu...

Jei čia vyksta analizė, dar noriu perduoti nuomonę, vieno mano pažįstamo, taxi darbuotojo. Jis užaugo Kalvarijų gatvėje, seniai dirba taxistu. Žodžiu patyręs žmogelis. Tai gi jis mano, kad šiuo atveju, kiek aš nebūčiau ten traukęsis i šonus bachūrai aiškiai turėjo vieną tikslą: smūgis į snukį (ar peiliu į šoną), už piniginės ir į Šanchajų. Greičiausiai narkomanai (org. "narkotos" :D ).

P.S. beje rankoje ištikrųjų nešiausi didelę rankinę. Gal tai ir sugundė tuodu. Bet kad buvo pirma pusė dienos, tad tikrai nieko tokio nesitikėjau ir nesisaugojau. O dėl peilio tai, manau, tas bičas turėjo jį pasiruošęs. Labai jau greitai peilis atsidūrė rankoje...Juk visas konfliktas tetrūko kelias sekundes.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #37 įjungtas: 2005 Sau 12, 12:17:54 pm »
nesiparink Smaugly, mano nuomone cia viskas norm (kadangi sugule jie o ne tu :D). davimas i snuki kiekvieno asmeninis reikalas

Wind

• Svečias
« Atsakyti #38 įjungtas: 2005 Sau 12, 14:15:30 pm »
Manau Smauglys pasielge taip kaip ir turejo pasielgti.
Ejo sau ramiai niekam netrukdydamas, ji uzpuole ir jis sekmingai apsigyne.
 :-D

Kesagiri

• Svečias
« Atsakyti #39 įjungtas: 2005 Sau 12, 16:02:14 pm »
Nebuvo čia jokios analizės, buvo tik išsidirbinėjimas. Ar gulbės giesmė? :(
Citata
O ką jam daryti, kai jo draugą nokautavo iš niekur nieko?...

Iš niekur nieko? Akivaizdu, kad šį kartą Sei-I net nesivargino įsigilinti į Smauglio post'ą:
Citata
Kitas šoko ant manes su kumščiais kažką rėkdamas. Spėjau kairė ranka užsidengti (kažkas panašaus į age uke), o dėšine daviau į galvą.

Toli gražu neakivaizdu, kad sutariame, jog tai nebuvo savigyna. Kadangi agresijos šaltinis akivaizdus (ir tai tikrai ne Smauglys, nors jis ir nekrito kniūpsčias, leisdamas jaunimėliui perlipti per save, kas, turbūt, labiau patiktų Sei-I) - tai BUVO SAVIGYNA iš Smauglio pusės. Kiek ji peržengė leistinas ribas - kitas klausimas. Bet kokiu atveju nenutylėtinas puolimas kumščiais praeivio, kuris tave užkabino pečiu - pagalvokite tik, išvedė iš pusiausvyros! Sugriovė pozicijas! Ir kodėl preparuojami tik Smauglio veiksmai iš "nuketėjusiųjų" pusės? Gal Sei-I visgi pažvelgtų į situaciją Smauglio akimis? Ego, ego...

Visi tie sveikinimai a'la "sveiki atvykę į realybės šou"... Būtent - šou. Objektyvios realybės žmonių santykiuose nėra, yra tik kiekvieno mūsų pasauliai, kuriuos susikuriame, kurie kartais susisiekia, ir kuriuos Sei-I periodiškai bando įsiurbti. Jo valia, tik nereikia laikyti savojo vieninteliu ir realiu - jis toks pat subjektyvus ir iliuzinis.  Ir nebūtina (bent jau forume) įžeidinėti visų, kurie nesileidžia įtraukiami į "pasaulį pagal Sei-I".  

Citata
O kitas, pamatęs, kad čia kumščiais dėdės nebeišgasdinsi ir gultis komoje ant šaligatvio jau nebesinori, nusprendi atstatyti pragriautas užtvaras. Bet dėdė, vedinas to paties adrenalino, jo užtvarą-peilį ignoravo ir pavarė ant jo kaip bulius ant toreodoro. Tai bičas ir VĖL GYNĖSI, durdamas peiliu “iš reikalo“...

Argumentas, kad peilis buvo panaudotas "situacijos atstatymui, iš reikalo" nepateisinamas ir neįtikina. Manęs nejaudina jo situacijos suvokimas nei jo "sugriautos pozicijos", jei jų atstatymui į darbą paleidžiamas įrankis, užduodantis a'priori nelygias pozicijas. Jeigu ištraukiamas peilis - pasilieku teisę panaudoti adekvačias priemones savo nuožiūra, ir joks "orderis" man nereikalingas. Mano vertybės yra mano pasaulyje, ir jas išsaugoti sieksiu bet kuria kaina. Klausimas tik (teisinis, šiuo atveju), kiek jų išsaugojimas kertasi su aplinkinių vertybų saugumu ir interesais. Jei tie aplinkiniai - "gaubliai su rankenomis" su išsipūtusiu nuo kvaišalų ego ir peiliu "statusui" atstatyti - jų problema, ne mano. Nors ... gal kam nors labiau priimtina "gaublių" zoninių vertybių skalė?

Citata
O tu esi tikras, kad Smaugliui prie blogos nuotaikos nepasirodė, kad visas pasaulis prieš jį?...

O kodėl to nepaklausei Smauglio prieš pildamas pamazgas ant jo post'o? Kaip manai, kiek dar dalyvių po tokio išsip...jimo norės aprašyti savo patirtį šiame forume?

Citata
Taip kad (skaityti sarkastiškai): ačiū tau, Smauglį, už tokią “dovanėlę“ visuomenei...

Nereikia sarkazmo. Ar Tu tikras, kad paskui Smauglį kaip tik tuo metu negalėjo eiti Tavo žmona? Arba mano jaunesnis brolis? Arba šiaip pilietis, kuris neturi savigynos įgūdžių?

Citata
O mano nuomone, aš čia veltui laiką gaištu...

Na, jei tikiesi, kad forumo dalyviai prieš Tave puls ant kelių (Os...), o aš perleisiu Tau savo pižamytę - tada mūsų nuomonės sutampa.

Citata
Ne. Jie per plačiai ėjo SMAUGLIO NUOMONE. O tai yra skirtingi dalykai!...

O jaunimo nuomonės niekas ir neklausia - tai JIE sukėlė grėsmę ir nepatogumus praeiviams savo žirgliojimu.

Ko vertos Sei-I žinios savigynoje, jei jos neperkeliamos į praktiką ir neapima konflikto de-eskalavimo? Eilė pašaipių pastebėjimų ir išsireiškimų (nesivarginsiu cituodamas) konkrečių forumo dalyvių atžvilgiu, išdidžiai vadinamų "britišku diskusijų metodu", įprastinėje aplinkoje būtų suprasti kaip įžeidinėjimas ir konflikto užuomazga. Dauguma forumo dalyvių su šia faze susitvarko tikrai geriau. Na, nuo Parlamento stogo, nuo kurio su padegamaisiais buteliais rankose Sei-I iki šiol psichologiškai nenulipa, ko gero, ir tegali įžiūrėti tik priešus. Tame, sakyčiau, problema. Visi draugai liko ten, ant stogo? Be jumoro, užjaučiu...

Atkreipk dėmesį: lietuviškai rašosi "beŽdžionė", o ne "beZdžionė". Jei tame nebuvo taip giliai, kad net nesimato, paslėptos minties...

Atsijungęs yoshida

• 4 kyu
  • *
  • Žinutės: 201

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #40 įjungtas: 2005 Sau 12, 16:02:20 pm »
jeigu apsiginciau nuo peilio tikrai priesininkui sulauzyciau abi rankas. (kaip ten senasis testamentas sako, jeigu akis vercia tave nusideti - isplesk ja :)) o siaip tai priklauso nuo situacijos, bet isvydus peili protingiausia manyciau pasisalint kuo greiciau :)
Mike Tyson:
"He was screaming like my wife."

Kesagiri

• Svečias
« Atsakyti #41 įjungtas: 2005 Sau 12, 16:10:42 pm »
Naujasis sako ką kita, bet, jei teisingai interpretuoju, tai reikštų, kad apsigynęs nuo pelio, turėtum "suleisti" jį užpuolikui tarp šonkaulių...

Atsijungęs yoshida

• 4 kyu
  • *
  • Žinutės: 201

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #42 įjungtas: 2005 Sau 12, 22:51:58 pm »
nu as tai galvoju, kad jeigu jo ranka laiko peili ir ta ranka nori mane nudurt su tuo peiliu, tai ja reikia sulauzyt :)
Mike Tyson:
"He was screaming like my wife."

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2004
  • Žinutės: 75
  • Amžius: 52
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.gezai.lt
« Atsakyti #43 įjungtas: 2005 Sau 13, 00:01:07 am »
Citata

Savigynos prevencine dalimi tenka naudotis dažniau. T.y. vakarais nelandžioju po tamsius akligatvius, stengiuosi durniams duoti kelią, vengiu masinių renginių su alkoholiu, kylančius konfliktus stengiuosi paversti diskusija...

Matyt shotokano ir imtynių mišinys žmones paverčia teigiamais herojais, nes ir mane nuo to užpuolė ta pati liga ;)
Citata

Gi muštis gatvėje teko gal kelis kartus.

O kam neteko? Visi mes broliai hipiai nuodėmingi :V.
Citata

Geriau vėliau, negu niekad ;)
Citata

Tiesa niekad nemaniau, kad taip gali atsitikti.

Jei pats nesi blogas, nereiškia, kad tavęs nesupa blogis ;).
Citata

Taigi vidury dienos ėjau Kalvarijų gatve netoli turgaus. Iš priekio pamačiau ateinant du januolius. Apie 20 metų amžiaus, mažesni ir lengvesni už mane. Ant akių užkritusios kepurės, nagli snukiai ir labai ryžtingi žingsniai tiesiai į mane. Panašiais atvejais pasitraukdavau iš kelio, bet dabar ėjau ir taip šaligatvio krašte, be to nuotaika paskutiniu metu ne kokia, tad nepakeičiau savo ėjimo krypties.

O nervai tavo, kaip "Laisvės" (didžiausia Lietuvos jachta) švartovai :O. Aš jau prieš 100 metrų būčiau išleidęs iš striukės rankovės nunčiakus. Ne demonstratyviai, žinoma.
Citata

Susidūrėme pečiais. Kadangi tiek aš, tiek jie ėjome greitai, tai vienas vos nenuvirto.

Kai mane senelis mokino nuo 6 metų boksuotis, jis įkalė man į galvą tokį teiginį, kurio pamiršt nepavyks - "geriausia gynyba yra puolimas, nesvarbu, ar tai šachmatai, ar boksas". Todėl manau, kad kaip žmogus, pastoviai palaikantis formą ant tatamio, galėjai numatyt, kad susidūrimo pečiais neišvengsi, todėl reikėjo arba liuobt per kepalą pirmam, tuo išlyginant priešininkų skaičiaus persvarą, ar bent jau panaudot klasikinį parvertima iš dziudo, kas būtų labai patogu pečių susidūrimo momentu.
Žinoma, lengva man šnekėt, kai pats ten nebuvau.
Citata

Po to jau nei galvoti, nei kalbėti laiko neturėjau.

"Čia ne vieta derėtis" :D
Citata

Kitas šoko ant manes su kumščiais kažką rėkdamas. Spėjau kairė ranka užsidengti (kažkas panašaus į age uke), o dėšine daviau į galvą. Smūgis išėjo nelabai techniškas, bet veiksmingas, nes bachūras krito, kaip lapas.

Iš kur tau jis bus techniškas, jei smūgiuoji baimės veikiamas? Negi stengsiesi pataikyt dviem didžiaisiais krumpliais? Liuobi visa kumščio plokštuma ir džiaugiesi, jei pataikai. Tai, kad smūgiuoji pavieniais smūgiais, o ne serijomis, rodo, kad su pataikymu ir koncentracija bėdų neturi. Aš turbūt tokioje situacijoje būčiau smūgiavęs kokius 3 kartus rankomis ir bandyčiau atstumt kitą puolantį spyriu į pilvą. Maja, ar yoko, priklausomai nuo to, kaip buvai į jį pasisukęs.
Citata

Tik atsisukau į kitą, jau žiūriu smugiuoja iš apačios. Nublokuoju ir matau, kad jo rankoje peilis!!!

Ooo, broli, už tai jau reikia bausti. Ir smarkiai. Nes tai didelis blogis.
Citata

Griebiau už jo kumščio ir atrodo sulaužiau riešą, dar dabar prisimenu tą garsą.

Ar jo ranką griebei abiem rankom, ar viena? Jei dviem, viskas aišku, bet jei viena, tai kokį laužimą pritaikei? Įdomu :cute:.
Citata

Po to keletą kartų ispyriau.

Čia jau blogai, kad palikai beveik sveikus. Reikėjo bent jau pašokinėt ant krūtinės, ar nugaros, kad šonkaulių nuolaužos subadytų plaučius. Nes blogį reikia bausti smarkiai, norint jį sutramdyti. Kas jums su Asia pasidarė? Tas irgi paliko sveikus užpuolikus, kai jie bandė atimt iš jo dviratį. Taigi kamerų aplink nebuvo, liudininkų irgi.
Citata

Kažkaip atėjo mintis pasiplauti iš ten. tą ir padariau. Viso konflikto metu neturėjau laiko ne tik pakalbėti ką nors, bet ir galvoti. Viskas buvo kažkaip automatiškai. Stresas buvo didžiulis, net nepamenu, ka jie ten rėkavo. Po to kaip pradėjo drebėti rankos! Jos tiesiog šokinėjo kelias valandas. Tokios fiziologinės reakcijos dar nebuvau patyres.

Normali reakcija išvengus pavojaus būti papjautu. Todėl, kad tai nėra kasdienybė. Esu tikras, kad ir prie to priprantama. Bet geriau nesipratint ;)
Citata

Aš, matyt, niekada nesuprasiu, kaip galima smūgiuoti peiliu nė iš nieko pirmą kartą sutiktam žmogui? :? Smūgis buvo stiprus, po to visą vakarą skaudėjo ranką, kuria blokavau.

Čia yra didelė bėda, jei niekada nesuprasi. Tuo metu, kai kovoji su blogiu, pats turi tapti dar blogesnis. Tada bus lengviau suprasti ;)
Citata

Iki kokio laipsnio reikia prarasti žmogiškumą?

Matyt nėra taip, kad visai nesupranti ;). Juk supranti, kad jie praradę žmogiškumą.

Mano mokytojo 3 taisyklė:
Su žvėrimis elgtis reikia žvėriškai.
Citata

Gerai, kad neturėjau ginklo. Matyt būčiau nušovęs tą valkatą :A

Būtum padaręs visuomenei gerą darbą. Bet tada jau tikrai būtų tyrimas. Geriausia buvo juos "pasodint į kaliaskę". Tai būtų užėmę tik apie 15 sekundžių intensyvaus darbo. Nepadarei, tai nepadarei, šaukštai po pietų.
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #44 įjungtas: 2005 Sau 13, 00:35:30 am »
Citata

Aišku, jei toje situacijoje bandysi diskutuoti, kaip sakai, tai tik dar labiau supilsi žibalo į ugnį. Tada tikrai - duok kelią. Bet - ne durniui. Nes “durnius“, matai, pabandys tau tą priminti prie progos... :?

Būtent. Geriausia yra durnių sokoliečint, arba taip duot per kepalą, kad jis neatsimintų :D. Bet Smauglys pasitenkino tik sulaužęs riešą. Smaugly, koks neatsargumas :evil:.
Citata

O kas būtų, jei būtų pargriuvęs ne vienas iš jų, o Smauglys? Kas gali garantuot, kad valkatos, pavadinkime juos taip, nebūtų ėmę jo spardyt pargriuvusio? Gal ir ne, bet nepažįstu nei vieno, kuris leistųsi pargriaunamas, kad tai sužinot. Visgi savisaugos instinktas stipresnis. Manyčiau, kad geriau pirmiausia apsiginti, o tada jau sukti galvą dėl alibi, ar nekaltumo įrodymo. Šiaip tai teisme Smaugliui turėtų geriau sektis, nes jis buvo vienas ir neginkluotas. Ir atrodo tvarkingas vyrukas, priešingai, nei anie du. Žinoma, nekaltumas yra pati nereikšmingiausia detalė teisme. Todėl manyčiau, kad juo labiau neverta sukt galvos, kaltas esi, ar ne - pirmiau reikia išgelbėt savo kailį, nes jei to nepadarysi, nekaltybės (t. y. nekaltumo :D) įrodymas teisme bus nebereikalingas.
Citata

Antra problema - dar vis nenoras mokytis ir suprasti, kas ta savigyna... :?

Norint išvengti nemalonumo, reikėjo galvoti gerokai anksčiau. Bet ar visi mes esame tokie toliaregiai, kad galėtume numatyt, ar tie valkatos kabinėsis, ar ne? Juk dažnai būna taip, kad eini sau paskendęs mintyse ir kai pamatai, kad gali būti užpultas, trauktis būna per vėlu. O tada geriausia gynyba - puolimas.
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #45 įjungtas: 2005 Sau 13, 00:40:36 am »
Citata
Citata

bet ir kai visais kitais atvejais neuzkliunantis zmogus ima ir pastato savo auto perpildytoje aiksteleje skersai per 2 vietas :(  

Laikyti pyktį viduje nesveika karmai. Geriau yra išslieti :D
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #46 įjungtas: 2005 Sau 13, 01:17:00 am »
Citata
Citata

Tą ir vadinu “socialinio kontrakto“ arba bendro gerbūvio santarvės taisyklių pažeidimu. :rolleyes: Juk jei žmogus laiptinėje rūko, kaip įpratęs - jau pažeidžia kitų teisės. Galima duoti į kepalą?... ;)

Ir aš anksčiau maniau, kad negalima. Bet pasirodo - PRIVALOMA! Ką ir padariau :D. Žinoma, ne anksčiau, kaip išsikraustydamas iš vieno buto į kitą. Baisiai nepernešu rūkymų laiptinėje, nes tie dūmai, kaip visi žinote, žudo ir tuos, kurie nerūko. Na, tarkim aš stiprus ir greit nenumirsiu :D. Bet jei nešuosi iš lifto į butą mažą vaiką, tie dūmai žudo ir vaiką. Vadinasi tas pyderas (atsiprašant), rūkydamas žudo mano vaiką. O už vaiką tai jau nedovanosiu. Žinoma, pirmas nepuoliau, nes teigiami herojai stengiasi nemalonumų išvengt :D. Gražiai paprašiau jo:
- Būk toks malonus, nerūkyk ką? Nes ta šlykšti smarvė kenkia visiems, ypač mažiems vaikams. Rūkyk namie. Dėl manęs, namie gali net ir prišikt virtuvėje ant stalo.
Jis man labai nemandagiai ir agresyviai atsakė:
- Man nusispjaut, kad tau tai nepatinka.

Įsivaizduojate? Jam nusispjaut ant mažų vaikų, kaimynų, tame tarpe ir manęs. Jau vien už tai reikia duot per kepalą, bet mano humaniška prigimtis vis dar neleido, todėl tik ištraukiau iš jo rūkstančią cigaretę ir užgesinau jam į akinius. Tada įdėjau į marškinių kišenę. Kaip matote, aš tik gražiai paprašiau ir nenorėdamas prišiukšlinti laiptinės, nuorūką įdėjau jam į kišenę. Be to, tai buvo jo nuorūka. Jis tą cigaretę pirko, vadinasi buvo jos savininkas. Neturejau teisės jos iš jo atimti. Taigi, jo teisių aš nepažeidžiau, o jis manąsias jau buvo pažeidęs 2 kartus - pirmąjį rūkydamas, antrąjį įžeisdamas, sakydamas, kad jam ant manęs ir visų kitų nusispjaut. Maža to - kai dėjau cigaretę jam į kišenę, jis man smogė! Tiesiai į marmūzę :O. Kaip jums tai patinka?
Žinoma, aš tikėjausi to ir be vargo nuo smūgio išsisukau. Bet kas jam suteikė teisę rūkyt laiptinėje ir mane įžeidinėti ir dar bandyt primušti? :A.
Kadangi jis buvo su akiniais, o aš net ir pavojingose situacijose išlieku humaniškas, tai smūgiavau jam į pilvą. Kai jis nuo kaifo pasilenkė, spyriau į subinę. Kaip vartininkas į kamuolį. Kadangi jis visai neskubėjo atsiprašinėti (o mandagūs žmonės juk visada pasitraukia nuo šaligatvio ir šypsodamiesi atsiprašo ;)), atitiesinau jį, prispaudžiau prie sienos ir smogiau dar kartą į pilvą. Šį kartą smūgis buvo geriau apgalvotas ir kadangi jis buvo prie sienos, jo atatranka buvo mažesnė ir smūgio efektas gerokai didesnis. Laidau jam išsidrėbt ir kol jis gaikčiojo kelias minutes, supyliau iš skardinės, kurią jis naudojo, kaip peleninę, visą turinį jam ant galvos.
Na, tai kas gi čia buvo daugiau, jei ne savigyna? Gyniau ne tik save, bet ir didelę dalį laiptinės.
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #47 įjungtas: 2005 Sau 13, 01:23:45 am »
Citata

Kaip žinodamas, atsakiau į tai ankstesne žinute. Aišku, kad savigyna - juk jo rūkymas tave ŽUDO. Net ant pakelio parašyta. Jis PIKTYBIŠKAI TAVE ŽUDO. Nu kaip nesiginsi, negi tau nebrangi gyvybe? :D
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #48 įjungtas: 2005 Sau 13, 01:37:35 am »
Citata
O gal tiesiog suburiam milicijos būrius ir visus iššaudom, kurie, mūsų nuomone, neatitinka “standarto“?... ;)

Tarp kita ko, Maskvoje, tai jau buvo. Nes pokario metu buvo baisiai išaugęs nusikalstamumas. Senelis pasakojo :D. Tik gaila, kad neprisimenu metų ir kas davė tokį įsakymą. Milicininkai, civiliokiškai apsirengę, turėjo vaikščioti po miestą naktimis ir jei tik kas prie jų artindavosi, jie turėjo šauti. Be įspėjimo. Žinoma, tai galėjo būti niekuo dėtas žmogus, kuris tik norėjo pasiklaust, kiek laiko. Arba "Kak praiti v biblioteku" :D. Per vieną naktį prišaudė šimtus banditų ir, reik manyt, niekuo dėtų žmonių. Bet nusikalstamumas staiga smarkiai sumažėjo. Galima suprasti, juk kas norės eit puldinėt žmonių, jei rizikuoja būt nušautas. Matyt vadovautasi tuo, kad tikslas pateisina priemones.
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #49 įjungtas: 2005 Sau 13, 02:06:51 am »
Citata
O tavo nenoras gražiai prasilenkti arba pereiti į kitą gatvės pusę - iššūkio kovoti priėmimas. Tolimesni tavo veiksmai bus tik konflikto eskalavimas. :D

I love this game :peace:
Citata

Būtent yra tik tai, kad nebūtina žmonių versti pečiu ant grindinio ir pulti po to spardyti, kaip padarė Smauglys.

Smaugly, kaip batmanas, "adabriaju" :D, o teisiniu požiūriu - NE. Kartą teko turėt konfliktą su pareigūnu iš teismo rūmų. Gal reiks plačiau aprašyt atskiroje temoje, tik kada? Tie darbai mane pribaigs :(.
Buvau uždarytas į cypę beveik dviem parom vien už tai, kad jį aprėkiau, nes jis naglai užkišo vairuodamas. Man patys mentai pasakė - "matai, kiek nemalonumų prisidirbai per savo gerą širdį? Kitą kartą, jei darai ką nors, daryk iki galo. Nepalik galų". Taigi, tvarkos saugotojų požiūriu reikėjo tuos valkatas kur nors "pakast", arba taip apdorot, kad jie būtų nepajėgūs atsimint, kas jiems atsitiko.

O jei rimtai į visa tai pažvelgus, tai viskas gerai, kas gerai baigiasi. Juk ir Smauglys liko sveikas ir gaideliai gavo per kepalą. Tiesa, per mažai, bet ką dabar darysi, negi teisime už tai Smauglį? :D

O Lonsas teisus.
Sei-i ir Saxum, juk tai tik mūsų smėlio dėžė. Mes juk draugai. Negi mokinsimės eskaluot konfliktus vieni ant kitų? :O. "Treniruites na koškach" :D. Geriau pasidžiaukime, kad jau pavasaris ir buriavimo sezonas ne už kalnų. Arba savaitgalį patraukim po gerą gurkšnį ir eikim ką nors pritvoti. Oi, ką aš šneku :O. Norėjau pasakyt, kad eikime daryti gerų darbų, pavyzdžiui naikinti blogio :D. Saxumski, juk už pavogtus tavo džinsus kažkas turi atsakyt :D. O Sei-i isterikas kaimynas irgi turi gaut pamokėlę už proto pisimą. Matosi, kad seniai nesilinksminot ir jau pats laikas jus išjudint iš sustingimo :D.
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #50 įjungtas: 2005 Sau 14, 06:02:08 am »
Citata
Ar jo ranką griebei abiem rankom, ar viena? Jei dviem, viskas aišku, bet jei viena, tai kokį laužimą pritaikei? Įdomu :cute:.

Griebiau abiem rankom jo kumštį su peiliu. Po to nusukau riešą (tipo aikido). Žinai, kai pamačiau peilį,tai daugiau niekur nesinorėjo kitur pažiūrėti, visas dėmesys buvo į jį. Nors Kraw Maga seminare mokė blokuoti ranką su peiliu ir užsukti kitą ranką, bet, matyt, neįsisavinau seminaro medžiagos, nes net pamiršau, kad jis turi kitą ranką :D

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #51 įjungtas: 2005 Sau 14, 08:38:42 am »
Citata
Citata

Griebiau abiem rankom jo kumštį su peiliu. Po to nusukau riešą (tipo aikido). Žinai, kai pamačiau peilį,tai daugiau niekur nesinorėjo kitur pažiūrėti, visas dėmesys buvo į jį. Nors Kraw Maga seminare mokė blokuoti ranką su peiliu ir užsukti kitą ranką, bet, matyt, neįsisavinau seminaro medžiagos, nes net pamiršau, kad jis turi kitą ranką :D

Stresinėse situacijose dauguma veiksmų nueina į antrą planą. Dažniausiai lieka tik instinktai - bubini rankom-kojom, nesvarbu kur pataikai..;) Kai pirmas "susižavėjimas" praeina, grįžta ir technika ir įdirbti judesiai.
Esu matęs, kaip treniruotėse gerai viską vos ne automatiškai darantis kolega, gatvėje taip pasimetė, kad net šalia tvarkydamas "kitus reikalus", norėjosi užvažiuot ir jam per kepaliuką, kad atsibustų... Po kiek laiko atsitokėjo... Bet svarbiausia - kad likai sveikas ir gyvas. Tai dabar kaip ir priklauso .. :alus:

Aiste

• Svečias
« Atsakyti #52 įjungtas: 2005 Sau 16, 21:45:03 pm »
OT: supuole kaip sunys ant seno vieniso vilko...kam del geriau? draugai savo draugus turi uzstoti net jei sie ir daro kvailystes aisku bet... be sei forumas neteko puses prasmes IMHO...
BTW gal kas isvers man sei atsakyma (gal saxum?):

IMHO kas del post'o tai smauglys teisinamas del A (provokavimo) remiantis B (peiliu ir mustynemis kad reikia gintis) bet kad jo A sukele B...bet cia tik mano nuomone...vis tik nenoreciau tokio karate mokytojo (nekalbu net apie stora). aciu uz demesi.

Aiste

• Svečias
« Atsakyti #53 įjungtas: 2005 Sau 16, 21:48:56 pm »
IMHO kas del post'o tai smauglys teisinamas del 1'no (provokavimo) remiantis 2'ru (peiliu ir mustynemis kad reikia gintis) bet kad jo 1'mas issauke 2'ra IMHO...bet cia tik mano nuomone...vis tik nenoreciau tokio karate mokytojo (nekalbu net apie stora). aciu uz demesi.
p.s. nesu sei gerbeja...

nevykelis

• Svečias
« Atsakyti #54 įjungtas: 2005 Sau 16, 22:03:22 pm »
OT: o tu ta IMHO vietoj paraso isidek ir tada nereiks po kiekvieno sakinio det ir mes tikrai zinosim kad ten tikrai tik tavo kukli nuomone ;)

Aiste

• Svečias
« Atsakyti #55 įjungtas: 2005 Sau 16, 22:05:06 pm »
OT 2nevykelis>
aciu uz pasiulyma :hug:

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #56 įjungtas: 2005 Sau 17, 02:42:14 am »
Citata
IMHO kas del post'o tai smauglys teisinamas del A (provokavimo) remiantis B (peiliu ir mustynemis kad reikia gintis) bet kad jo A sukele B...bet cia tik mano nuomone...vis tik nenoreciau tokio karate mokytojo (nekalbu net apie stora). aciu uz demesi.

Visi pasirenka mokytoja, pagal savo poreikius ir norus. Tik, manau, tam nereikia visokių isgalvotų punktų  "A", kurių paprasčiausiai nebuvo :)

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #57 įjungtas: 2005 Sau 17, 06:44:10 am »
Citata

Vargu, ar kas darytų kitaip. Atrodo, kad pagavus ranką su peiliu reikia tik džiaugtis, kad pavyko ją pagaut ir greičiau ją laužt. Arba bandyt ją nusukt į jo pusę ir stumt link jo paties, kad jis pats save papjautų savo paties peiliu. Neįsivaizduoju, kaip galima būtų palikt ginkluotą ranką ir imtis kitos. Nebent laikyt viena ranka ginkluotą niekadėjo ranką, o su kita bandyt laužt kitą jo ranką. Bet kiek reikia turėt jėgos, kad atlikt laužimą viena ranka? :O. Tik du veiksmai ateitų man į galvą, laikant jo abi rankas, tai arba kalt iš kaktos į nosį, arba keliu ten, kur skauda. Įdomu būtų pamatyt tą veiksmą, kurį rodė Kraw Maga :V
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #58 įjungtas: 2005 Sau 17, 06:58:50 am »
Citata
OT: supuole kaip sunys ant seno vieniso vilko...kam del geriau? draugai savo draugus turi uzstoti net jei sie ir daro kvailystes aisku bet... be sei forumas neteko puses prasmes IMHO...
BTW gal kas isvers man sei atsakyma (gal saxum?):

Tikriausiai tai yra tolerancijos (pakantumo kažkam) netoleravimas (nepakentimas). Tarkime, aš netoleruoju gėjų (ir kitokio blogio). Tuos, kurie juos (gėjus) toleruoja, bet patys nėra gėjai, aš dar galiu pakęsti. Vadinasi, toleruoju jų toleranciją. Jei nepakęsčiau ir tų toleruojančiųjų, būtų tolerancijos netoleravimas. Maždaug taip :).
Citata

Vadinasi, norėtum tokio mokytojo, kuris leidžiasi papjaunamas, arba primušamas. Kiekvieno teisė rinktis ;).
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #59 įjungtas: 2005 Sau 17, 08:06:48 am »
Kolegas pataisysiu - ne Kraw Maga, o Krav Maga ;)

Maat

• Svečias
« Atsakyti #60 įjungtas: 2005 Sau 17, 09:20:38 am »
Hm, man kiek keistai atrodo žmonės, puolantys Smauglį - tiesą sakant, nelabai įsivaizduoju, kai kitaip jis galėjo pasielgiti šitoj situacijoj - jį uzpuole dviese, norėdami apiplėšti. Manau apie jokį mandagumą prasiklenkiant gatvėje čia negali buti nei kalbos. Vienintelis dalykas, ka galima buvo padaryti kitaip - pamačius tokius du besiartinant, pulti begti. Bet nevisada šitą taktiką gali paunaudot, reikia užpuolika pastebeti gan anksti. O tai, kad Smauglys pasišalino iš įvykio vietos, gal ir gerai - antroji dalis su teisėtvarka galėjo būti pagal Sei-I aprašytą scenarijų, deje. Teismuose geri advokatai tikrai labai neblogai moka suvartyti teisybe  :-( .
Spaidžiu Smaugliui dešine - viskas padaryta teisingai  :)

Maat

• Svečias
« Atsakyti #61 įjungtas: 2005 Sau 17, 09:25:30 am »
Citata iš: "storas"
Citata iš: "Sei-i"
Citata iš: "Saxum"

- Būk toks malonus, nerūkyk ką? Nes ta šlykšti smarvė kenkia visiems, ypač mažiems vaikams. Rūkyk namie. Dėl manęs, namie gali net ir prišikt virtuvėje ant stalo.
Jis man labai nemandagiai ir agresyviai atsakė:
- Man nusispjaut, kad tau tai nepatinka.

Įsivaizduojate? Jam nusispjaut ant mažų vaikų, kaimynų, tame tarpe ir manęs.

Ir ką tas pyplas galvojo, kai 110 kg vyrukas jo prašo neskleisti smarvės ir dar pateikia toki šventa argumenta kaip "vaikai"  :O  :D
Mirtininkas.... :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #62 įjungtas: 2005 Sau 17, 10:22:45 am »
Citata
Ir ką tas pyplas galvojo, kai 110 kg vyrukas jo prašo neskleisti smarvės ir dar pateikia toki šventa argumenta kaip "vaikai"  :O  :D
Mirtininkas.... :D

Tai kad Storas kiek mažiau sveria, tarp 90 ir 100 kg ;)

Maat

• Svečias
« Atsakyti #63 įjungtas: 2005 Sau 17, 11:35:23 am »
Citata

Tai kad Storas kiek mažiau sveria, tarp 90 ir 100 kg ;)

eeee, kažkodėl man taip uzsifiksavo  :oops:  
dėkui už pataisyma  :)  
Bet vis tiek, manau, kad tam oro gadintojui reikejo susiprasti  8)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #64 įjungtas: 2005 Sau 17, 11:57:44 am »
Citata

eeee, kažkodėl man taip uzsifiksavo  :oops:  

A, turbūt mano svoris užsifiksavo :D

Citata

dėkui už pataisyma  :)  
Bet vis tiek, manau, kad tam oro gadintojui reikejo susiprasti  8)

[/quote]

Aha, susiprast tai jau tikrai reikėjo :D

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #65 įjungtas: 2005 Sau 17, 12:09:47 pm »
Citata

Vadinasi, norėtum tokio mokytojo, kuris leidžiasi papjaunamas, arba primušamas. Kiekvieno teisė rinktis ;).

Geras pastebejimas :-D
Papjautas religinis mokytojas-sventasis, jo mokymu galima sekti :-D
O papjautas kovos menu mokytojas...niu nzn, gal is jo galima ismokti, kad "oj jus vaikai nedarykit, kaip mokytojas dare..." :(

Wind

• Svečias
« Atsakyti #66 įjungtas: 2005 Sau 17, 15:14:52 pm »
Idomu ar daug yra zmoniu norinciu kad ju kovos menu mokytoju butu zmogus kuri bet kas lengvai paguldo ant zemes? (ritorinis klausimas)
 :-]

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #67 įjungtas: 2005 Sau 17, 16:05:44 pm »
Man is tos situacijos yra idomus kitas momentas - pvz. jeigu smauglys ir butu turejes koki ginkla saunamaji ar nešaunamąjį, jis vargu ar butu spejes juo pasinaudoti, nes viskas ivyko ganetinai greitai.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #68 įjungtas: 2005 Sau 18, 15:37:03 pm »
Citata
Man is tos situacijos yra idomus kitas momentas - pvz. jeigu smauglys ir butu turejes koki ginkla saunamaji ar nešaunamąjį, jis vargu ar butu spejes juo pasinaudoti, nes viskas ivyko ganetinai greitai.

Šiuo atveju tikrai nebūčiau spėjęs pasinaudoti ginklu. Nebent jau po konflikto...Šiaip, jei būtų naktį, tai gal nors galima būtų tą ginklą iš anksto išsiimti. Bet dabar, vidury dienos?! Nevaikščiosi su pistoletu rankoje, kaip kokis kileris :D
Šiaip gal koks profas iš "specdalinio" ir sugebėtų. Bet čia, manau, daugiau teoriškai...

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #69 įjungtas: 2005 Sau 18, 15:47:39 pm »
Nu vat as irgi galvoju, kad dauguma atveju viskas vyksta taip greitai, kad ginklu pasinaudoti paprasciausiai nespejama, tad persasi isvada, kad pasak, Saxum geriausias ginklas:
Citata
galva ant pečių

donce

• Svečias
« Atsakyti #70 įjungtas: 2005 Sau 26, 14:18:30 pm »
Citata
ATKELTA

Savigynos prevencine dalimi tenka naudotis dažniau. T.y. vakarais nelandžioju po tamsius akligatvius, stengiuosi durniams duoti kelią, vengiu masinių renginių su alkoholiu, kylančius konfliktus stengiuosi paversti diskusija... Gi muštis gatvėje teko gal kelis kartus. Bet praeitą savaitę aptūrėjau "nuotykį", kuris privertė pakeisti, kai kuriuos savo požiūrius. Tiesa niekad nemaniau, kad taip gali atsitikti. Taigi vidury dienos ėjau Kalvarijų gatve netoli turgaus. Iš priekio pamačiau ateinant du januolius. Apie 20 metų amžiaus, mažesni ir lengvesni už mane. Ant akių užkritusios kepurės, nagli snukiai ir labai ryžtingi žingsniai tiesiai į mane. Panašiais atvejais pasitraukdavau iš kelio, bet dabar ėjau ir taip šaligatvio krašte, be to nuotaika paskutiniu metu ne kokia, tad nepakeičiau savo ėjimo krypties. Susidūrėme pečiais. Kadangi tiek aš, tiek jie ėjome greitai, tai vienas vos nenuvirto.Po to jau nei galvoti, nei kalbėti laiko neturėjau. Kitas šoko ant manes su kumščiais kažką rėkdamas. Spėjau kairė ranka užsidengti (kažkas panašaus į age uke), o dėšine daviau į galvą. Smūgis išėjo nelabai techniškas, bet veiksmingas, nes bachūras krito, kaip lapas. Tik atsisukau į kitą, jau žiūriu smugiuoja iš apačios. Nublokuoju ir matau, kad jo rankoje peilis!!! Griebiau už jo kumščio ir atrodo sulaužiau riešą, dar dabar prisimenu tą garsą. Po to keletą kartų ispyriau. Kažkaip atėjo mintis pasiplauti iš ten. tą ir padariau. Viso konflikto metu neturėjau laiko ne tik pakalbėti ką nors, bet ir galvoti. Viskas buvo kažkaip automatiškai. Stresas buvo didžiulis, net nepamenu, ka jie ten rėkavo. Po to kaip pradėjo drebėti rankos! Jos tiesiog šokinėjo kelias valandas. Tokios fiziologinės reakcijos dar nebuvau patyres.

Malacius.
Tokie atmatos ir urodai su peiliais labiausiai ir gadina reikalus.
Pazinojau kelis rimtus sportininkus,kuriuos buvo suzeide su peiliu,tai sporto karjera jiems ir baigesi.Kazkokie atmatos susitrauke perdure peilius atletiskus bachurus ir vsio.
Tokiems tik rankas ir kojas sulauzyti.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #71 įjungtas: 2005 Sau 26, 15:34:35 pm »
Citata

Pazinojau kelis rimtus sportininkus,kuriuos buvo suzeide su peiliu,tai sporto karjera jiems ir baigesi.Kazkokie atmatos susitrauke perdure peilius atletiskus bachurus ir vsio.

Tai nereikia prieš peilį narsiai šokt, kas greičiausiai buvo daroma. Dauguma treniruotėse atidirbinėja kovą mediniais peiliais, bet dažniausiai nerealias situacijas, o susidūrę su realybe gauna geležtę :( Jei įmanoma išvengt susidūrimo su peiliu, geriau išvengt.

Kaip vienoje knygoje (berods Pentecosto, o gal Applegate? :-/) buvo parašyta, kad prieš kvalifikuotą peilistą praktiškai nėra JOKIŲ galimybių išgyventi. Tai įrodyta net tyrimais, atliktais JAV su policininkais... Gerai, kad tie otmorozkai dažniausiai nėra kvalifikuoti :D

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #72 įjungtas: 2005 Sau 26, 15:50:08 pm »
Citata
Citata

Tai nereikia prieš peilį narsiai šokt, kas greičiausiai buvo daroma. Dauguma treniruotėse atidirbinėja kovą mediniais peiliais, bet dažniausiai nerealias situacijas, o susidūrę su realybe gauna geležtę :( Jei įmanoma išvengt susidūrimo su peiliu, geriau išvengt.

Kaip vienoje knygoje (berods Pentecosto, o gal Applegate? :-/) buvo parašyta, kad prieš kvalifikuotą peilistą praktiškai nėra JOKIŲ galimybių išgyventi. Tai įrodyta net tyrimais, atliktais JAV su policininkais... Gerai, kad tie otmorozkai dažniausiai nėra kvalifikuoti :D

na bet jai leisit jiems ant saves treniruotis, tai greit kvalifikacija pakilt gali :)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #73 įjungtas: 2005 Sau 26, 17:46:05 pm »
Citata

na bet jai leisit jiems ant saves treniruotis, tai greit kvalifikacija pakilt gali :)

O tai kas čia tau taip dabar pataria, kad leist ant saves treniruotis? :O

donce

• Svečias
« Atsakyti #74 įjungtas: 2005 Sau 26, 18:39:59 pm »
Zodziu yra taip - gali buti pats kruciausias kikboksininkas ar koks nors kitoks,taciau ateis koks lochas ar pridurkas ir pripjaus ar nusaus su puska ir viskas baigta.O tokiu lochu vis daugiau ir daugiau.:(
P.S. savo masinoj veziojuosi nemaza savadarbi peili,visgi ramiau...:)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #75 įjungtas: 2005 Sau 26, 19:05:46 pm »
Citata
Citata

O tai kas čia tau taip dabar pataria, kad leist ant saves treniruotis? :O

nesupratai Saxium :) net buvo pokstas!  :D
jai nuo kvalifikuoto peiliu meistro neapsiginsi, o kadangi paprasti zulikai gali but ir nekvalifikuoti. tai kad pakelt kvalifikacija jiems reik treniruociu. o jai leisit ant saves treniruotis ir nebegsit tai greit nebus imanoma apsiginti :) kazkas tokio :) nu anyway neimkit i galva :)

« Atsakyti #75 įjungtas: 2005 Sau 26, 19:05:46 pm »